LMA! Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (128)
Raspunsuri - Pagina 8
bebinuta spune:
Dianocica, i-am dat masline Adei de cateva ori pana acum. Azi chiar i-am facut paste cu sos si masline. Maslinele taiate marunt.
De Craciun ne-am hotarat sa plecam la Maramures, la bunicii si nasii mei. Acolo mi-am petrecut toate vacantele de iarna pana in clasa a- XI-a.
Craciunul era asteptat cu nerabdare; in fiecare an, in ultimele zile ale trimestrului I, lipseam motivat de la scoala, caci trebuia sa mergem la bunici, departe, langa Baia-Mare la taiatul porcului, inainte de Craciun.
Cu cateva zile inainte de Craciun, ne adunam o trupa de 20 copii, si repetam colinzi, in fiecare seara in alta casa.
In seara de Ajun, bunicul mergea in padure sa ne faca macau (un bat pe care il decojeam si il impodobeam, ne ajuta la mersul prin zapada),eu si sora mea ne pregateam traiste de pentru pus colacii si de rezerva sfori(caci de multe ori nu ne incapeau in traista)si pe la ora 5 ne intalneam cu trupa si plecam. Primul loc unde colindam era manastirea din sat (de fapt la 2 km de sat, sus pe deal, aveam ceva de urcat), Manastirea Rohia, poate ati auzit de ea. Acolo preotii ne asteptau cu prajituri,suc, pachete de Craciun pentru fiecare. Era o traditie in sat ca fiecare grup de colindatori sa inceapa de la manastire.Apoi mergeam la neamurile fiecaruia din grup si terminam cu ulita noastra. Ajungeam acasa inghetate de frig, cu multi colaci, dar foarte fericite.
Pentru mine asta inseamna Craciunul. Anul acesta si Ada are pregatita o traistuta, pentru colaci.
Pentru mine colindatul, colindatorii, bradul sunt cele mai emotionante simboluri ale Craciunului.
Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
Donia spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Donia..
Coane, tu esti? Hai ca te-am vazut la un chef unde nu te tinea mama in brate, sprijineai o masa, asa ca imi retrag cuvintele
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Ktrinel spune:
mi le-a pervertit soacra , cu retzetele ei......vai , vai...face mancare din 2 cartofi la 4 oameni ...
Donia spune:
Ktrinela, da spune-mi, iti mai gasesti lucrurile prin casa? Eu si acum mai caut un cutit de cand a fost socara aici, era cel mai fain cutitas al meu... cred ca trebuia sa-l caut in Romania asta-vara
dianocica, ce faine sunt poeziile... da tu aia numesti "se invata usor"?
Uite aici se invata usor:
Tica, tica, tica,
Mi-a mancat pisica
Toata mancarica
Si apropos de a mancat pisica tot , multa sanatate pentru motanul de a_deju, bun venit in randul mucosilor si iesire cat mai rapida!
asizaaa! Da-ne vesti bune, ca am inceput sa clocotim de nerabdare!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Ktrinel spune:
cum am scapat eu lista cu searbatoritii zilei...mi-a inghetat creierul?
rusineee...
asadar, LA MULTI ANI ANDREEA, MARC SI STEFAN!sanatate si noroc in viata
dianocica spune:
la noi se vede ca a stat mama o saptamana. nu mai am detergent de vase..
bai, ma termina copilul asta. eu asa dragastosenie n-am mai vazut in viata mea. una la mana, nu mai pot sa-i zic cat de frumos, scump, istet, perfect e...efectiv i-am zis atat in ultimele zile ca..nu mai pot..o iau si io ca chinico..nu mai exprima ce trebuie...a doua: invata tot. vrea sa ii spui chestii, sa i arati care pt ce e, sa faca el exact cum i-ai arata, altceva nu mai conteaza. a treia: nu comenteaza nimic daca trebuie sa punem ceva la locul lui. batista bb. o luam, tragem muci (baga degetul in nas. eu il intreb: avem muci? el arata aspiratorul..), studiem un pic ce a iesit , o spalam. acum o punem la locul ei. se uita si nu mai zice nimic. altadata comenta, maraia...acum e baiat mare
stiati ca cica intre 1,5 si 2 ani sunt efectiv niste mici buretei? si ca invata cca 50-100 de cuvinte/zi!
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Ktrinel spune:
donia, pe ale mele le gasesc , treaba mai nasoala e ca gasesc/remarc ...multe altele...nu ca mi-ar fi de vreo trebuinta...dar prind bine la garage sale in vara....
sa va mai spun una buna...ati luat cunostinta de metrii de zapada de la noi, da?...orice om normal (citav la cap , cum zice bunica-mea) s-ar fi echipat, macar de frica zapezii...ceea ce am si sugerat onor socrilor mei..ca ei au venit cam primavaratici la canada...degeaba incerc sa ii conving sa mergem sa le luam (noi din banii nostri , da?) haine si incaltari adecvate...nu vor. socru-meu si-a luat o pereche de adidasi (negri !) de la walmart (de 15 cad...banii lui)..si cu ei da zapada...dar soacra-mea o tine una si buna...ca cizmele ei ...din 1989 ...lungi. de piele si nedublate/imblanite..sunt f bune. ..bine macar ca isi ia vopsea de par...ca doar blondul platinat trebuie intretinut...
bebinuta spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
donia, pe ale mele le gasesc , treaba mai nasoala e ca gasesc/remarc ...multe altele...nu ca mi-ar fi de vreo trebuinta...dar prind bine la garage sale in vara....
sa va mai spun una buna...ati luat cunostinta de metrii de zapada de la noi, da?...orice om normal (citav la cap , cum zice bunica-mea) s-ar fi echipat, macar de frica zapezii...ceea ce am si sugerat onor socrilor mei..ca ei au venit cam primavaratici la canada...degeaba incerc sa ii conving sa mergem sa le luam (noi din banii nostri , da?) haine si incaltari adecvate...nu vor. socru-meu si-a luat o pereche de adidasi (negri !) de la walmart (de 15 cad...banii lui)..si cu ei da zapada...dar soacra-mea o tine una si buna...ca cizmele ei ...din 1989 ...lungi. de piele si nedublate/imblanite..sunt f bune. ..bine macar ca isi ia vopsea de par...ca doar blondul platinat trebuie intretinut...
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
pentru ce perioada au venit la voi? ca parca sunt de ceva vreme
Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada