Copiluti de mai-iunie 2005 (59)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ruxel, sa stii ca si eu mai am momente in care imi dau seama ca de 7 ani de zile cam asta fac, ce spuneai tu. Dar nu ma tin mult pentru ca sint constienta ca daca vreau, oricind pot sa rup acest cerc, numai ca nu vreau. Nu vrau bona ca mi-e frica peste cine dau, nu vreau sa-i las la gradinita mai mult de ora 3 ca sint prea mici, oricum e mult de la 8 la 3 in fiecare zi sa stai in colectivitate, sint micute si au o viata de tot stat in colectivitati. Si imi spun noroc ca sa sint sanatoase si cresc frumos, va veni si vremea mea. Am terminat de facut copiii, anii trec, vor ajunge la cei 8-9 ani pe care ii astept si cind cred ca un copil se mai descurca si singur cu multe din ce fac eu acum pentru toti si imi va fi dor de anii acestia in care au fost toti micuti. Deci, ca sa te incurajez, eu mai am de stat pe acasa inca vreo doi ani si apoi nu pot sa-mi iau inca vreo 3-4 decit ceva la timp partial daca nu gasesc o alta solutie care sa-mi convina la fel de mult (ma refer la statul cu copiii pina la acesti 8-9 ani despre care vorbeam). Singurul meu avantaj este ca pina la 32 de ani am avut o viata plina si fff activa pe multe planuri si mi-am incarcat bateriile pentru mai mult timp, iar schimbarea macazului spre o viata de familie (atit de mult dorita cind nu o aveam si care imi aduce satisfactii incomparabile cu ce-mi aducea viata aceea activa, cind faceam atitea lucruri, eram fericita si ocupata mental si altfe, dar lipsea ce am acum si tot nu ea bine). Ideal este sa ai o viata de familie completa, timp la dispozitie sa-ti cresti copiii si, cind se poate, sa faci si ceva pentru tine. Dar spre asta tindem toate si asta vom avea toate (cele care stam acum acasa) la un momenta dat, ca altfel nu se poate. Desi, eu, daca as avea bani, nu m-as duce la servici. Mi-as lua copiii si sotul si am pleca macar un an sau doi in calatorii, acum cind sint inca mici. M-as implica in tot felul de activitati placute, pentru oameni, as face cu totul altceva decit sa ma duc la un servici, chiar daca as aveao meserie beton, de care as fi indragostita. Mi-e greu, ma simt depasita, citeodata sufocata, imi doresc sa ies si sa ma duc departe de nebunia si stresul din casa si din tot ce fac crescind acesti copii, dar nu ma tine mult. Imi dau seama ca, desi citeodata simt altfel, fundamental, nu-mi doresc sa fiu departe de copiii mei nici macar o seara (ma doare si cind ma duc la un curs sau doua si pierd ora de culcare, cu tot ritualul, imi place sa fiu linga ele). Deci, oricum nu ar fi bine... ca m-as duce, as iesi din casa si din ceea ce inseamna ea, dar frustrarile ar fi la fel de mari, numai ca ar veni din alta parte: acum vin ca nu am servici si nu fac si altceva, atunci ar veni ca am servici si nu mai pot face ce faceam pentru copiii mei cind nu-l aveam. Si sa stii ca eu, de felul meu, sint un om social foarte activ, pe mai multe planuri in acelasi timp. Dar am ajuns la concluzia ca planurile sociale, profesionale, intelectuale si de care mai vrem sa punem aici, nu se pot combina cu succes sau chiar deloc cu cel familial, mai ales cind sint copii implicati (si mai ales atitia!) Adica se pot, daca ai ajutor sigur si verificat, pe care te poti baza ca pe tine, dar altfel, eu cred ca nu se poate. M-am lasat si eu prostita de mitul femeii moderne, care e perfecta peste tot: profesie, iesiri in lume, imbracata si aranjata tot timpul, si in acelasi timp sotia model, gospodina desavirsita, amanta dorita de toti barbatii si... peste toate, mama perfecta! Nu se poate, poti face cel mult doua din toate acestea, adica poti sa fii o mama buna si, daca a crescut copilul si ai un ajutor in cresterea lui, sa ai o profesie pe care sa o adori, un servici bun si unde te simti bine (nu unde sa te duci pentru ca ai nevoie de bani) si... restul... faci printre picaturi, le lasi balta sau... improvizezi la momentul oportun. Si cine ma contrazice, in orice discutie, ma retrag si las sa zica fiecare ce vrea, pentru ca eu stiu adevarul din viata mea si nu ma mai poate contrazice nimeni. Inainte ma dadeam cu ala de pamint ca sa aduc argumente, acum nu ma mai obosesc, doar zimbesc atoatestiutoare...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Va urez sarbatori fericite, sa va aduca mosul tot ce va doriti cu ardoare. copii sa ne fie sanatosi si noi pe linga ei.Un An Nou plin de imliniri va doresc.
noi vom pleca miine la Breaza, ne intoarceam pe 26 si pe 29 plecam in Bulgaria pina pe 2 Ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Ols fetele am ajuns cu bine la Beatrice. fetele au cam urlat inavion, mai ales cea mica. sa vedem continuarea cum se comporta.

aici e absolut superb iar Beatrice deja ne rasfata cu delicatese.

Daneluzta, multa sanatate.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bravo Monu, bine ca ai ajuns cu bine!
Sa aveti distractie frumoasa la Beatrice. Sa faceti poze.
Sunt convinsa ca Beatrice va rasfata doar cu bunatati.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hello la fete
Va promiteam povestiri cu porcu. De cativa ani de zile sotul meu ma batea la cap sa cumpere o juma de porc. I-am tinut piept cu brio pana anul asta. Trebuie sa va zic de la bun inceput ca la el in casa de cand se stie el nu s-a taiat niciodata porc de craciun asa ca habar nu avea la ce se baga. Pana la urma a zis ca e damblaua lui si sa-l las in pace. L-am tot intrebat: cat are porcu? 140-150 de kile, nu e mare stai linistita ca o sa fie bun, il iau de la socrul unui coleg impreuna cu colegul respectiv, deci nu i-o fi crescut porc de 200 de kile ca doar sunt rude. Bineeee. La inceput cik se duc si ei sa ajute la taiat, pana la urma s-au razgandit porcu o sa fie gata hacuit cand ajung ei, doar incarca ce au transat oamenii aia si vin acasa. Eivdent ca si-a pierdut ieri toata ziua pe-acolo, ce o fi facut nu stiu dar am o banuiala ca i-a cantat ceva la porc sa-l fragezeasca, vorba ceea. Eu il pusesem in tema ca dupa ce vine cu el acasa cateva ore bune ii ia doar sa puna totul pe categorii, apoi urmeaza tocatul, nu stiam daca masina noastra manuala face fata, mi-o aminteam pe saraca mama cum se chinuia cu masina ei de tocat si ii lua o zi intreaga pana facea carnatii. I-am zis sa nu vina cu slanina de 4 degete ca io nu stau sa topesc ca nici nu am ce face cu untura, nici nu-mi place cum miroase si nici timp si chef nu am de asa ceva.
Ce credeti? Cik asa porc mare nu avazut in viata lui patru degete are slanina prin zonele mai subtiri. Cand l-a vazut asa mare macar a avut inspiratia sa-si aleaga mult mai putin decat jumatate. Abia a reusit sa scoata carne de tocat, dar este foarte grasa drept pentru care acum s-a dus sa cumpere carne de vita sa amestece, si in plus de carnea de tocat ne-a mai ramas fix o bucata de cotlet si putina ceafa. Am o oala de 10 kile de slanina de topit si un lighean de plastic, mare , si multe oase. O sa fac la ciorba de porc pana ni s-o apleca de atata ciorba.
Si ca sa vedeti si voi catamai tupeul, auziti ce-mi zice cand intra pe usa: stiu e super gras, ai avut dreptate dar nu vreau sa te aud. E ultima data cand cumpar, mi-am facut damblaua, am furat-o dar te rog nu mi-o trage. adik dupa ce a facut-o lata mai are si tupeul sa-mi ceara sa nu-l cert castig pe toate planurile ce sa zic...

Ma duc sa incep sa fac zacusca acum cu doua zile inainte de craciun, ca nu-mi stateau vinetele bine mersi la congelator a trebuit sa fac loc la oase

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Androix, rasu' plansu'....

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Monu, ma bucur mult pentru voi ca veti petrece sarbatorile in locuri atat de frumoase!
Azi la noi vine mami si va sta pana pe 29(slava domnului!)!
Florentina, imi cer mii de scuze ca nu ti-am mai dat un raspuns cu sala pentru Mos, mi-a iesit total din minte . Nu am fi putut veni oricum, Dragos se chinuie cu o constipatie groaznica, ii e frica sa faca si se tine de 2 zile, are frisoane, plange, transpira, etc. I-am tot dat laxative si la un moment dat nu va mai putea sa se tina si va face, dar mor de mila lui!
De Craciun se anunta multe randuri de musafiri si asta ma bucura pentru ca asa e frumos de sarbatori, sa ai casa plina! De Revelion insa ne linistim, il vom face in doi, sa vedem insa cum ne descurcam fara alte ajutoare...ca tata va fi la Constanta, Flori, bona, libera. Parca vad ca in loc de "aventuri fierbinti" vom fi in aventuri intense cu plapuma si perna...

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Danelutza, imi pare rau pentru ce ai patit... desi nu stiu exact ce s-a intamplat mi s-a facut pielea gainii numai gandindu-ma cum esti... Sper sa treaca repede si fara urmari!

Ruxel, chiar ma gandeam la voi... la un moment dat spuneai ca gasisi o bona si ca ti se parea ok dar ca Bia nu o prea placea... Eram curioasa cum se acomodasera in final dar se pare ca nu a fost o experienta reusita... Stai linistita ca nici mie nu mi se intampla lucruri deosebite care sa merite sa fie mentionate.. insa mizez pe faptul ca e un forum despre copii si se gaseste intotdeauna ceva de spus.. timp sa am

Monu, nu am stiut ca ajungi pe la Beatrice!!! Super!!! Nu ma indoiesc ca va rasfata cu toate bunatatile si abia astept sa vad poze multe, multe!!!!

Androix
, cum mai stai cu lapticul? Eu ma gandeam sa il intzarc pe Patrick pentru ca e un mic terorist... ma musca de ma seaca la suflet. Plus ca e in plina eruptie dentara, ii ies inca patru dinti pe langa ceilalti patru din dotare... toti odata... nu vrei sa vezi ce am pe brat... cum il iau in brate ma capseaza, numai pe mine. Dar nu stiu cum sa fac.. am incercat intr-o zi sa imi dau cu marker sa vad daca mai vrea sa suga, dar nu a avut nici o retinere. E innebunit sa suga, va fi greu.

Teddy, nu ne-am mai intalnit ieri, ca eram prea putini si nu ar fi avut farmec. Poate dupa Sarbatori sa facem ceva... Voi cum ati sarbatorit aniversarea?! Ai primit vre-un cadou de la sotz?

Gabitza, ce petrecere au avut copiii acolo! S-au distrat de minune! Andrei o sa fie un petrecaret ca in ultimul timp tot de din astea are parte!!! Chiar, a mai mers la petrecerea de copii cu Dora?

Si mie mi-e dor de fetele care nu mai scriu

Am fost si noi ieri la Moshul de la Mall. Super! Maya topaia prin dreptul balonului ca o capritza, abia astepta sa intre, chiar si-a bagat capul printre pernele gonflabile de la tunel si nu mai putea sa si-l scoata . Cand l-a vazut pe Mosh s-a linistit instantaneu... vorbea incet, era asha de emotionata... I-a spus
moshului din start ca ea a fost cuminte si ca vrea sa-i aduca si ei ceva... o jucarie mica, mica, sa se joace cu ea. Statea la distanta de el, nu s-a apropiat prea mult insa cand l-a luat pe Patrick in brate a mai prins curaj si s-a dus si ea langa el, i-a dat chiar un pupic!
Cel mai rau imi pare ca nu am deschis blitz-ul la aparat si mi-au iesit niste poze.... M-am ofticat rau de tot si Dan si mai rau. Mai bine luam camera sa ii filmez. O sa pun pozele asha cum sunt sa le vedeti.

Drum bun celor care se pregatesc de calatorie si spor la treaba celor care petrec acasa!

Va pup!

Tina, mami de Patrick si Maya

"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Vaaai Androix, chiar ca rasu plansu'!
Eu am zis din start ca nu o sa ma incumet la treburi din astea cu porc, transat carne... Vad ce e in casa la ai mei cand vin cu porcu' de la tzara... De miros ce sa maizic....am rugat-o pe mama sa faca jumarile la tzara direct!
Cred ca noi am ramas asha de cand erau vremurile alea cand nu se gasea carne si chiar era o sarbatoare sa ai congelatorul plin

Andutzy
, mi-am dat seama ca nu puteti veni. Nu am prins ideea, e chiar revelion in doi sau in patru? Si copiii vor fi plecati?
Si Maya a patzit odata ca Dragos, eu i-am pus un pic de crema la funduletz si am tzinut-o in bratze pe olita, masand-o pe burtica... asha i-am dat increderea ca o ajut si nu o sa o doara.

Tina, mami de Patrick si Maya

"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson

Mergi la inceput

Flore, saru mana de intelegere! Dragos e foarte speriat, abia ma lasa sa-i dau jos chiloteii, nu ma lasa sub nici o forma sa ma apropii de fundul lui. revelionul va fi in 2 speram noi de la o ora rezonabila, desi in casa vom fi 4! am ajuns la concluzia ca nu merita sa dam un car de bani la vreun restaurant si iar sa stau cu inima in gat ca se sperie copiii de la artificii si nu sunt langa ei. Sa speram ca va fi ok ce am ales

Mergi la inceput