LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Eu cred ca neintelegerea este metoda de a invata copii. Ei acum invata cel mai mult prin imitatie si emotional, sau nu stiu cum sa zic. Isi aleg modelul, parinti, bunici, bone, etc, si imita. Apoi, conteaza admosfera care se formeaza in jurul lor, sa le creeze o stare de bine, de veselie, de atentie. Si atunci, prind totul ... ai zice "din zbor". Nu e necesar a respecta o programa cu asta il invat acu, asta urmeaza, etc.. Copii invata tot ce le place. Deci, daca reusesti sa ii faci sa le placa, reusesti sa ii inveti.

http://community.webshots.com/user/torturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Moni grupa mica e de la 3 ani, copii nostri nu au nici 2 ani.
- la varsta lor e mai important sa stie sa tina creionul in pozitia corecta decat sa deseneze figuri geometrice.-
- e mai important sa stie sa socializeze decat sa stie o poezie. caci daca stai o sapt. de capul unui copil tot o invata.( si asta am auzit-o din gura dir. de la gradi de la Marco).
din pacate sunt copii si la Marco in grupa, care nu stiu sa se joace cu ceilalti, nu socializeaza, stau singurei...ei, aici trebuie lucrat.
La varsta asta, cum zicea si Ingrid, copii recepteaza foarte repede. pai daca tu stai si-i explici ce e un bisturiu(e un ex., stiu ca s-a mai discutat), normal ca copilul va sti urmatoarea data. dar eu nu vreau sa-i incarc memoria cu asemenea chestii.
Hai sa-i punem sa se uite la Discovery....si la 5 ani pleaca direct la femei.
Maraki bine ai zis...sa invete sa manance singurie, sa stea la olita, sa spuna cand ii scapa pipi/kk. asta e important la nici 2 ani.
La 3 ani or invata si zilele sapt., numerele pana la 3, deja meseriile mi se pare exagerat. dar totul se face prin joc, si nu mai mult de 10 min. o activitate. si au doar una pe zi: ori matematica, ori cunoasterea mediului, ori a limbajului.

e drept ca, unele mamici, vazand cat de repede prind piticii...incep sa-i bage o groaza in cap, caci copilul lui e cel mai istet. aici deja e competitie: al meu stie sa zica aia, face aia, vb. in lb. straine, numara, zice literele, etc...
N-au decat sa-i invete sa citeasca de la 4 ani, sau mai repede. Iar cand vor ajunge la scoala se vor plictisi, caci ei de mult le stiu...si de aici...nu mai sunt interesati de nimic ce se intampla la clasa. si asta e realitatea, vorbesc caci cunosc cazuri.

e atat de frumoasa copilaria asta, care trece asa de repede...de ce sa-i innebunim de acum cu chestii care nu sunt pt. ei?
asta e parerea mea, fiecare face cum crede de cuviinta. Ma bucur insa, ca nu sunt singura care gandeste asa.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA ai perfecta dreptate.
Am observat ca si Dianei tare ii plac figurile geometrice (ca Dianei de Ingrid ) si mi-a venit o idee acum,sa o invat desenand mai multe figuri geometrice colorate diferit,poate asa merge.
Ea acum tot ia pixul si zice ca face PUNT si LINIE si chiar le face! Normal ca-s cam cracite punctele alea si linia nu chiar dreapta,dar e ceva.Si CEC face,asa vreo doua-trei rotocoale calarite ...
Si daca vede ceva rotund desenat imediat imi zice ATA CEC!

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

Eu i-am desenat odata Darei o casa .. si a zis foarte bucuroasa: MIAU !!! Ce-i drept.. semana, ca era cam patrata, si cu geamuri mici, semanau a ochi .. si cu horn, semana a urechi

Mergi la inceput

Eu mai citit pe net ca e un mare efort pentru un copil de doi ani sa stranga 3 jucarii si sa le puna la loc.Am ramas masca,pentru ca Diana toata ziua buna ziua strange pe ele si le pune la loc,bineinteles dupa ce le imprastie intai
GIO sunt de acord ca e important sa socializeze,mi se pare chiar extrem de important,la fel cu invatatul sa manance,sa stea pe olita.Dar dupa ce un copil de doi ani stie toate astea? Mintea lor lucreaza,nu poti sa le zici STOP,gata,stii cam multe pentru doi ani,mai ia o pauza! Nu?
Cat despre minute,10 minute de invatare e muult spus,nici Diana nu sta mai multe de 3-5 minute sa ne ocupam de invatat ceva. Doar nu credeti ca stau juma' de ora sa o invat nu stiu ce,cand n-am rabdare nici sa stau langa ea pana mananca Chiar asa,voi nu va enervati,cat se tot lalaie cu mancarea?

www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LunaNoua

Eu i-am desenat odata Darei o casa .. si a zis foarte bucuroasa: MIAU !!! Ce-i drept.. semana, ca era cam patrata, si cu geamuri mici, semanau a ochi .. si cu horn, semana a urechi

Asta a fost buna!!!
Mai ati ras voi de animalele mele de plastilina,dar stiti ca Diana le-a identificat??? Si nu semanau prea tare,erau cam stilizate ( oratanii)

Mergi la inceput

Pe mine ma cam dispera ca vrea sa faca TOTUL ea. Nu ma lasa nici sa o incalt, nici sa ii dau sosete, caciula, haina... Si bineinteles ca pana le nimereste, ii ia un ceas. Daca ii fac eu ceva ce vrea sa faca ea, se oftica tare, si plange. Cu mancatul e la fel. De mult numai ea vrea sa manance, deloc nu ma lsa sa o ajut. De aia nici nu mananca. Pana duce ea 3 linguri de ciorba la gura ...noi deja terminam ...

Mergi la inceput

Haha. Si Daria identifica chestii "strange" ... dar numai din bagajul de cunostinte. Cand i-am desenat casa, ea nu stia ce e aia casa ... asa ca a zis miau

Mergi la inceput

Acum vede "mosul" in toate simbolurile. Cum e un pachet, cadou.. zice Mosul. Cum vede bradut, zice Mosul. Azi a gasit un tricou de-al lui taicasu mai vechi, pe care il poarta la ciment, si era rosu, si imediat a zis ca e a lui Mosul

Mergi la inceput

DEEA asa face si Diana cu mancarea,la fel cu ciorapii si cu incaltamintea Si pe ea o mai apuca si preferintele vestimentare si sa vezi atunci circ de circ.
Ea in afara de ciorapi,pantofi,pantaloni si caciula nu prea stie sa se imbrace.Adica a avut ceva tentative saptamanile trecute si cu bluza/pulovar,dar nu nimerea decat tot aiurea,cate o mana.Chiar am uitat de asta,s-ar putea sa fi evoluat de atunci,nu stiu.Ca de toate s-a apucat din proprie initiativa,n-am pus-o noi.
Da e inca o chestie: la doi ani ar trebui deja sa invete sa se imbrace singuri si de asta am mai citit pe net.

Mergi la inceput