LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)
Raspunsuri - Pagina 8
maraki spune:
Moni cresa la grupa mica este de la 1 an, acolo invata sa manance singurei si sa faca la olita. La gradi e de la 3 ani grupa mica, nu mai tin minte ce activitati au. Oricum tu esti exagerata, MAJORITATEA mamelor nu isi invata copiii asa devreme ce pretinzi tu de la Diana sa stie.
Sant cu mana plina de ulei, mananc pui la sticla cu maioneza+usturoi. Am facut reteta de la Bianca 
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
LunaNoua spune:
Moni, nu stiu ce sa fac cu gradi. Imi caut un venit sigur .. si daca gasesc, o dau si la gradi. Stau 2 saptamani cu ochii pe ea si vad cum se comporta.. si daca e ok ... ok. Pana nu sunt sigura de niste bani lunar, nu pot sa zic nimic.
Cosmi, nu eram pe tine suparata. Cum as putea fi ? Nu te cunosc indeajuns ![]()
Eu am vorbit la modul general, la concluziile pe care le-am tras urmarind mamicile prin parc.
Apropo de parc...eram singura mamica care stateam cu curu in nisip si ma jucam cu copiii. Ah, mai era si o buni care tare frumos se juca cu nepotelul . Mi-a placut mult de ea. In rest, card de mamici pe banci, la o barfa mica si bineinteles ... tigara !!! Eu cand ieseam cu Daria in parc, ma jucam cu gasca de copii fazan, flori fete, si inventii de jocuri de-ale lor... Fugeam de mamici ca de
... Ma plictiseau cu barfele lor. Mai interesant era sa ii pun in incurcatura pe copii la flori fete sau telefonul fara fir, sau alte jocuri
Si Daria se juca si ea cu noi, si radea de fiecare data cand era careva in incurcatura, si radeau toti ... si era veselie mare ![]()
http://community.webshots.com/user/torturi
monica70 spune:
DEEA super asa 
MARAKI nu ii PRETIND .
Dar acum ziceti-mi si voi: daca va arata copilul vostru o matza si va zice UITE HAM! (sau cainele) nu ii spuneti :" asta nu e caine,e pisica!"??? Ii lasati sa-l creada caine?
Exact asa am facut eu azi cu capsa: daca a zis ca e nasture,normal ca am invatat-o diferenta.De ce eu sunt exagerata la o faza din asta?
Chiar am citit ca la doi ani nu mai e suficient sa stie doar animalele sa zicem,ci deja ar trebui sa le invidualizam,gen caine ciobanesc,caine soricar,caine dalmatian ... e un exemplu.
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank">
www.dropshots.com/moni5" target="_blank">
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
maraki spune:
hai ca stii la ce ma refer....asa in general...
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
Ingrid spunea ca pana la 4 ani, copiii au capacitate maxima de acumulare de cunostiinte. Pai da,invata sa vorbeasca, sa faca la olita, sa manance singuri, sa recunoasca culori, persoane, obiecte,etc.... cam tot ce invata un copil pana la 4 ani. Normal ca sant foarte multe cunostiinte ca doar au inceput de la zero! Eu asa am luat ideea, in nici un caz sa stai sa inveti copilul geografie si de la 2 ani sa inceapa sa scrie. Pai la ce-i foloseste de pe acum? Doar nu ajunge la 10 ani fara sa stie sa citeasca/scrie! Eu pt. ce l.as invata pe Angelo poezii de pe acum? Cui le spune? Doar mie
Deocamdata astept sa vb
vai ce tarziu e...merg sa.i pregatesc papa.....
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
monica70 spune:
Am cautat pe net si am mai gasit niste mamici mai mult sau mai putin exagerate,de la care sa fur ceva idei ![]()
"dar eu iti spun ce a facut Andrei in grupa mica, intre 3-4 ani
figuri geometrice: denumire, mare-mic, gros-subtire
zilele saptamanii
denumirea degetelor
anotimpurile si caracteristicile fiecaruia
meseriile
culorile
pozitii ale obiectelor: deasupra, in fata, in spate, sub, langa
familia, desen, membri, ocupatii
numaratoare pana la 3 cu identificarea numarului obiectelor unei multimi si pana la 10 dar fara multimi de obiecte
povesti cu morala (gen Maricica cea murdara sau cam asa ceva)
poezii pe diferite teme
daca imi amintesc si altele revin"
"aici deja i-au invatat figurile geometrice!!! Si deasupra, sub, langa etc, si familia si sa numere, si culorile "
stie asa: patrat, triunghi, cerc, cub, romb, la trapez zice 'zmeu' (kite)
Culorile le stie cam pe toate, numa bleu si albastru tot aia-i. In engleza nu-i cu verde deschis etc ca la noi. In plus, sa zic, stie auriu, argintiu, cupru plus diferentele specifice limbii, gen una-i hazel alta-i brown. Da nu-i numa a mea care le stie, intelegi tu, toti is asa. Cred ca-i diferenta de sistem educational mai mult, io stiu, chiar nu ma pricep."
"cate figuri geometrice ?
normal la varsta de 1,6 ani ar fi 3 patrat, cerc si triunghi- gen cuburi educative
si culorile primare e suficient
dar totul depinde de capacitatile copilului asa ca nu ma mai mir de nimic
eu nu vreau sa il invat sa scrie si sa citeasca, dar vrea el"
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
monica70 spune:
MARAKI 

Adica cum cui sa spuna? Da' ce crezi, ca prima poezie o sa ti-o zica Angelo doar tie??? Da' noi ce pazim aci???? 

Si la Angelo sa vezi cand o sa le zica si in greceste si in germana!!! Cine o mai fi ca tine atunci? 
LunaNoua spune:
Eu o sa o invat pe Daria tot ce vad ca ii prezinta interes. Acum de curand ma intreba literele ce sunt scrise pe scaunul de masina, pe care sta ea si se uita la desene. Punea degetul pe ele, si intreba: Daria? E clar ca ma inteba ce scrie acolo. Si i le-am zis, si atunci a repetat dupa mine. A doua zi le-a incurcat, dar nu asta conteaza. Daca pe ea o sa o intereseze literele, o sa i le zic chiar si inainte de 2 ani. Eu nu vad care e problema in a-i invata lucruri care sunt mult inaintea programei scolare, sau cartilor sau etichetelor de pe jucarii. Si eu am invatat-o pe Daria formele geometrice. Cand a vrut, cand n-a mai vrut i-am aratat altceva. Si tot asa. Poi e normal sa iti inveti copilul dupa norme: asta la 3ani asta la 4 ani ???
http://community.webshots.com/user/torturi
monica70 spune:
MARAKI vezi ca nu ai inteles chiar bine,nu e vorba de capacitatea de acumulare de cunostinte
Era vorba de conexiunile neuronale,adica de a "invata sa gandeasca" ,ca sa zic cumva simplificat.Deci sa faca legaturi,sa observe diferente,ceva de genul asta cred.
monica70 spune:
DEEA mi-ai amintit ca ceva de genul asta a facut si Diana ieri.Pusese Ghita CD cu muzica la DVD si pe ecranul TV ,era doar o imagine neagra unde scria ORION,marca DVD-ului. Si cum Diana se tot calarea cu noi si dansa,deodata a aratat cu degetul spre ecran si a zis LITELE! Si eu am intrebat-o ce litere? Ea a zis O,i-am zis sa imi arate si mi-a aratat pe cei doi O din ORION!
Deci daca m-as pune sa o invat si celelalte litere,chiar cred ca i-ar placea.
Am facut o proba si azi ![]()
I-am desenat un A pe hartie,i-am zis ca e A si dupa cateva secunde,am chemat-o si am intrebat-o ce e asta? Raspunsul? ... TIUNGHI
Noa sa zicem ca A e un triunghi cu picioare 
Deci pana acum,la capitolul litere avem O ,ATU O (= Q) ,M ,ATU M (=W) si TIUNGHI (= A) 
Presimt ca o fi taare distractiv asa ![]()