LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA vai de mine,pai daca si de tine poate sa zica cineva ca esti lenesa si nu faci nimic,ce-or zice de mine??? Pai numai cand imi amintesc cum ai pus singura faianta in baie Ce sa mai zic de torturi si cusut ???
Si mami ma ia la trei pazeste stai linistita ,doar ca nu cu asa vocabular.Ea ma ia ca de ce e frigiderul gol,sau dimpotriva ca am mancare nemancata de trei zile si o las sa se strice.Pai eu nu pot fi ca ea,care de cum venea de la serviciu trecea direct la bucatarie,spalat,curatenie etc. Si noi ne jucam cu tati.Noi macar am avut noroc ca tati era muncitor simplu si nu un "tati de cariera",pe care sa nu il vezi la fatza

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

COSMI dar e ok ,e normal ca fiecaruia sa ii placa altceva,nu?
Uite un exemplu: ALAIN a lui Silvi e mort dupa masinute si eu efectiv o admir pe Silvi cum se joaca cu el ore in sir cu masinutele alea ! Asta inseamna ca se ocupa de el. Asa as vrea si eu sa pot face ,sa ma joc,indiferent cu ce ii place Dianei.Sunt sigura ca Silvi incearca si cu altceva in afara de masinute si cand o sa prefere Alain altceva adica puzzle,carticele etc. o sa se joace cu alea. Daca nu-i plac alea,o sa gaseasca altceva,dar se straduie sa se ocupe de el si asta tare imi place!
De DEEA nu mai zic ,numai cand imi amintesc pozele cum statea Daria langa foc la iarba verde. Tare o invidiez ca a dus-o prin atatea coclauri pe Daria!!! Si cate minuni ii face acasa!

www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cosmi1975

ba chiar m am exprimat foarte bine....am spus ca NU s a ocupat in mod special nu ca n a facut o, numai ca baietelul era un copil foarte istet si intreba tot timpul ...si din fericire tinea si minte

stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 [

Hai ca revin cu o precizare.
Mie mi se pare totusi ca "s-a ocupat in mod special" de el.Daca nu se ocupa in mod special,invata alfabetul la scoala,ca majoritatea,nu la 4 ani,nu? Daca ai alta parere,poate imi explici ce trebuia sa faca ca sa fie "in mod special" dupa parerea ta ??? Ca eu chiar nu inteleg Si chiar vreau sa inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Moni doar nu vrei s-o inveti pe Dia sa citeasca????
Cosmi sunt de acord cu tine. si eu ma ocup de Marco, dar ii fac activitati specifice varstei. nu vreau sa am copilul geniu, lasa sa aleaga el cand va fi cazul. Poate noi astea care am lucrat/lucram cu copii suntem putin altfel....
Deea mama ta va vrea binele si de aceea zice ca esti lenesa-in sensul ca nu produci lunar bani. cred ca ea a sarit peste cate faci tu si ce priceputa esti. nu cred ca a vrut sa zica ca nu faci nimic toata ziua si stai doar cu Daria. In primul rand asta e ceva foarte important. cate din mamici mai stau acasa cu copii lor?

noi acum am venit acasa, am fost in Mall, ne-am intalnit cu mosul, dar nu a vrut sa stea la el pe genunchi la poza. s-a dus cand l-a chemat, a luat bomboana si atat. nici la pozat nu a vrut sa stea.
s-a pus in schimb la coada la face painting, a stat cuminte cat l-a pictat. noroc ca am reusit sa-i fac 2 poze, caci pana am ajuns la bijuterie sa-mi las verigheta, el s-a sters cu servetele umede. in sensul ca si-a intins tot negrul ala peste tot. nu stiam de ce toata lumea se uita la el si se distrau.
pe urma am fost la metro pt. papica si pt. cadoul de mos. ii place foarte mult la Clau, dar e asa mare cutia...de abia a intrat in portabagaj. si trebuie dus in Alba si sa ne intoarcem cu el in TM.

fug sa fac vinetele.
pe mai tarziu.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

MONI ...nu i prima data cand isinuezi ca n as pricepe ce vrei sa zici...ok vreau sa ti zic ca daca un copil este mai istet este de ajuns sa i arati 1, 2 litere si sa le retina imediat iar la 4- 5 ani sa poata sa citeasca si unuia poti sa i arati de 5 ori pe zii 1 litera si sa n o stie nici peste 1 ora la varsta asta...la asta ma referam

DEEA cred ca nu pe mine esti asa suparata. era parerea mea si mi o mentine adevarat ca ideal ar fii sa ne ocupam numai de copii dar din pacate....

inchei aici ,,ideea,,mea ca sa nu incing spirite

Mergi la inceput

GIOVA nuuuu ... ca daca voiam sa o invat alfabetul,deja il stia pe tot,inclusiv sa si scrie (nu Cosmi? )
Mai ce tot vorbiti voi de genii,credeti ca daca un copil memoreaza ceva,gata hop tzop e un geniu??? Geniile se nasc Poti sa indopi un copil cu cate cunostinte vrei,ca tot nu-l faci geniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

MONI daca insisti se poate ca DIANA sa stie la 5 ani sa citeasca , n am zis ca i geniu am zis ca i foarte isteata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Moni, poi nu conteaza nimic din ce am facut. Conteaza ca NU am facut ordine pe balcon, si sunt inca saci de ciment acolo. E logic, nu ? ca de asta ma ingras. Apropos de faianta...a trebuit sa refacem totul pe acolo. Era praf si pulbere toata tevaraia, scurgeri, tevi, electricitate...inca tot mai muncim la ea...dar cine nu stia in ce hal era, nu stie cat de mult a trebuit sa o reconstruim. Si eu nu pot sa fac lucru de mantuiala, sa lipesc doar niste faianta pe pereti, si restul sa las la fel. Ca asa, scapam din prima saptamana. A trebuit reconstruita ghena, refacute niste tevi, silviu munceste acum sa recosntruiasca surgerea din pardosela, am zidit niste mici ziduri din caramida, si am ascuns sub rigips orice teava. Numai bine dupa ce am pus faianta, s-a ars circuitul electric care era dedesubt. Se pare ca si ala trebuia inlocuit. Pentru unii ... e foarte usor de dat din gura... Numai cand ma gandesc ca in prima tura de spargeri, am aruncat 40 de saci de moloz....

http://community.webshots.com/user/torturi

Mergi la inceput

COSMI asa e,unii prind mai repede ,altii mai incet. Dar s-a ocupat de el (in mod special sau nespecial).Daca nu i le arata deloc,nu se ocupa.Nu conteaza viteza de invatare,ca nu de asta era vorba.

Si la chestia cu "sa ii invatam numai ce e specific varstei", nu sunt total de acord.Eu m-as exprima "sa ii invatam ce sunt capabili sa invete si ce le place din ceea ce sunt capabili". Daca m-as lua dupa teoria asta,ce sa o mai invat eu acum pe Diana specific varstei??? Iau o pauza de vreun an,nu? Sau cum? Chiar citeam ca la doi ani, ei memoreza un cuvant pe ora. Il memoreaza,nu neaparat il si rostesc.
Si precizez ca Diana sare,fuge,se joaca cu cuburile,cu papusile,cu vasele,deseneaza,se uita la desene animate,deci face ce-i specific varstei.Trec uneori zile intregi ca nici macar o carticica nu deschidem.Dar cand odata la trei zile o deschidem,vreau sa ii pot zice si eu ceva nou.Din pacate,daca povestesc sau cer idei de pe aici,ma lovesc mereu si mereu de aceeasi placa (si de la aceleasi persoane)

Mergi la inceput

DEEA nasol rau cu baia,mami a renovat asa baia acum 2 ani,adica tot tot ,inclusiv tevile din pereti,ca e din 1974 blocul.Si a costaaat La voi daca stati la parter ,ar fi bine sa aveti scurgere separata,asa stiu ca isi cam fac cei ce stau la parter si renoveaza.

Cu statul acasa cu copiii,eu zic ca asa ar fi ideal, macar cei doi ani.Din pacate nu toata lumea isi permite

Mergi la inceput