LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

s-a trezit, a papat bine si acum vrem sa plecam in Mall la Mos Craciun. pe urma la Metro sa-i cumparam cadoul de Craciun.
pe diseara.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si eu mai arunc cate un ochi p-aci cand imi amorteste mana pe pix - inca mai am de calculat ceva - pe urma le bag in program.
Mai, asa m-am saturat de hartoage,de-mi vine sa dau naibii cu ele si sa fug in munti

Mi-am amintit ca am citit pe un forum de o fetita ,care la doi ani jumate stia tot alfabetul,forma chiar cuvinte,ii placea la nebunie,toata ziua era cu literele.Dar nu stia nici o poezie,pentru ca nu o atragea asa ceva si nici mama ei nu a insistat,a incurajat-o doar sa invete CE II PLACE.In schimb, fetita pune intrebari foarte inteligente,dar in colectivitate e retrasa,nu iese deloc in evidenta.Stie deja o multime de alte chestii.Mama ei scria ca s-a ocupat extrem de mult de ea,a fost tot timpul cu ea,a "stimulat-o",povestea ca la o luna-doua,cand alte mamici erau prin parc cu bebeii in carucior si doar povesteau una cu cealalta,ea purta bebelina in port bebe si o punea sa atinga frunzele,alti copii,vorbea cu ea etc. Mi s-a parut tare interesant cum s-a ocupat de ea,mi se pare de admirat tipa! Dar evident ca s-a iscat si niscaiva furtuna,pentru ca atunci cand cateva i-au zis ca fetita e - nu mai stiu exact cum ziceau,dar oricum ceva de genul ca e "geniala" - ea le-a spus ca nu,ca de fapt e in mare masura rezultatul felului cum s-a ocupat de ea ,a stimularii.Si s-a gasit una care sa o faca in toate felurile, ca cica zicand asta cu stimularea, a jignit pe restul mamelor a caror copii nu vorbeau inca Sa mor eu daca inteleg modul asta de gandire.
V-am zis de fetita asta,ca tot ziceati de poezii si voiam sa subliniez ca nu-i musai sa invete poezii,daca nu le place,poate sa le placa altceva,chiar daca nu asa de "spectaculos" .
Dar ma doare, ca tare mi-ar fi placut sa pot sta si eu acasa macar doi ani si sa ma ocup doar de Diana (fara conta de acasa ),intotdeauna am visat sa fac asta ,imi place la nebunie sa ma joc cu copiii - si daca aveam voce,la ora asta eram educatoare,nu contabila
Ma intorc la munca

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

fiecare copil se naste cu o ,,zestre,, si asta conteaza f. mult chiar si sau fara stimulare, eu stiu un copil de care NU s a ocupat nimeni in mod special si stia sa citeasca de la 4 ani si ceva asa ca asta i cu dus intors....eu zic totusi sa nu exageram , sunt inca mici si important este sa se dezvolte conform varstei ....ca sunt unii care sunt mai isteti asta e ....dar daca nu vorbesc, aseaza lego, spun poezii n o fac nu ptr ca nu sunt stimulati ci ptr ca nu vor....nu sariti cu rosii e parearea mea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cosmi1975

fiecare copil se naste cu o ,,zestre,, si asta conteaza f. mult chiar si sau fara stimulare, eu stiu un copil de care NU s a ocupat nimeni in mod special si stia sa citeasca de la 4 ani si ceva
stef 12 02 2006si bia 12 12 1997

As vrea si eu reteta si cum a invatat sa citeasca ... de la TV?
Si ce inseamna "in mod special" ? Eu zic ca daca a invatat sa citeasca la 4 ani, CINEVA S-A OCUPAT DE ASTA TOTUSI.Poate nu te-ai exprimat bine.

www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

A NASCUT ANDREEA MARIN !

Mergi la inceput

ba chiar m am exprimat foarte bine....am spus ca NU s a ocupat in mod special nu ca n a facut o, numai ca baietelul era un copil foarte istet si intreba tot timpul ...si din fericire tinea si minte

Mergi la inceput

MONICA nu stiu de ce ai impresia ca sau poate mi se pare mie ca te ocupi mai special de DIA decat mine (exempu)...FALS , DIANA e un copil foarte istet si care prinde repede , STEFAN nu e asa de istet sau poate nu l preocupa poezii, figuri geometrice

Mergi la inceput

ii citesc si eu , ii arat la puzzle dar nu l preocupaaaaaaa dar exersand in fiecare zii sigur va vrea mai tarziu , deocamdata il preocupa sa strice jucarii, sa arunce cu mingea , sa deschida dulapuri sa stinga sa aprinda tv .....mai sunt cred ca si altii ?????

Mergi la inceput

COSMI de ce mi se pare mie ca tu intelegi mereu pe dos ce zic? Daca citeai cu atentie ce am scris,vedeai ca eu de aia ma plang,ca NU MA POT OCUPA DE DIANA CAT AS VREA.CUM SA CRED CA MA OCUP MAI MULT DECAT ALTELE,CAND SUNT SI LA SERVICIU SI MAI AM UN SERVICIU SI ACASA???? De tine sau de altele care nu povestesc niciodata nimic,despre cum se ocupa de copii (in domeniul educatiei,nu altfel) ,nici n-am de unde sa stiu la o adica, sa fac comparatii.Si crede-ma ca as fi bucuroasa sa ne mai ziceti,sa mai "fur idei" ,asa cum o fac de la Ingrid,Silvi,Denisa etc.

Gata mi-a plecat iar strumfulici,a venit mami si mi-a luat-o rapid.Statea cu ea in brate langa geam si Diana i-a pus perdeaua in cap si i-a zis BUNI MIEASA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Moni, si mie imi vine sa dau numai cand le aud pe unele ca sar de cur in sus. Maica-mea ma face in toate felurile, prosta, lenesa, incuiata, imputita si grasa pentru ca stau sa ma joc cu Daria, in loc sa alerg dupa bani.

Ieri am tras un nou circ pe aceasta tema, m-am dus la ea sa cer o panglicuta roz, sa ii fac Dariei opincute de balerina, ca cele din desenele Barbie care ii plac foarte mult. Sunt unele 12 balerine, printese, si danseaza tot filmul, cu niste opincute foarte frumoase, si Daria le imita tot timpul, danseaza cu manutele sus, si ridica picioare, si se invarte pe varfuri. Eh.. si eu .. vrand sa ii fac o surpriza, ma apuc sa ii fac opincute. M-am trezit cu un scandal cat china, si cu tot felul de cuvinte nasoale, care imi ziceau ca in loc sa ma ocup de prosti, mai bine fac aia si aia prin casa, ca de asta ma ingras, ca nu fac curat pe balcon :( (unde sunt depozitate niste materiale de constructii care imi trebuiesc in baie).. si ploaia de tampenii continua ...

Nu spun ca odata mi-a zis de nu stiu cine ca e o femeie foarte lenesa, ca se ocupa numai de copii. Sunt satula pana peste cap de asa oameni !!!!

Poi exact de copii trebuie sa ne ocupam in primul rand, de ceea ce au ei nevoie acum, chiar daca asta inseamna doar sa ne jucam cu ei. Asta va conta mult pentru ei ca adulti, si se vor dezvolta foarte frumos psihic si emotional.

Mi-a povestit cineva un film, in care aratau cum oamenii destepti faceau cariera, si se ocupau de bani si doar la urma, de facut copii, iar oamenii mediocrii faceau copii la gramada, de care nici nu se ocupau, etc. Si extrapoland aceasta situatie, generatii peste generatii... s-a ajuns la o planeta plina de oameni prosti. Nu erau aia in stare sa faca nimic. Testele de inteligenta pentru un adult, erau sa potriveasca formele, deci la nivelul unui copil de 2 ani.

http://community.webshots.com/user/torturi

Mergi la inceput