Strumfi de iulie-august 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 10
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by ioanadara
Anya, eu pentru primii pasi i-am luat un praf de orez de la Nestle si se face doar cu apa pana rezulta o crema.Deci nu se pune lapte in el.Am vazut ca tu ai pus lapte de la tine probabil pentru a nu-i da din asta cu lapte existent deja in el.Dar eu nu pot sub nici o forma sa mulg nimic din sani.Pur si simplu cred ca e psihologic pentru ca nu iese nik insa daca il pun pe bebe la san imediat incepe sa curga.
Deci, am luat praf de orez care are deja ceva lapte praf in ele Crezi ca e o problema?Al meu nu a papat deloc lapte praf pana acum.
mamica lui Nicolae
eu am cereale de orez care se fac cu lapte (nu stiam ca au la nestle si cereale de orez simplu care se fac cu apa).
eu scot lapte cu pompa de muls. insa e normal sa nu curga din prima. pana se instaleaza reflexul ocitocic dureaza ceva. nici lui bb nu ii vine in gurita imediat, ci dupa ce trage de cateva ori zdravan si se stimuleaza ejectia laptelui in jet.
poti sa-i pui lapte praf adaptat varstei, nu-i nici o problema.
deni, esti mai in domeniu, aa?? pai ai dreptate, sa-mi fie rusine, ca nu prea mi-a placut cartea! acu' asa-mi trebuie, sa stau acasa si sa cresc copii!
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
Anya20 spune:
multumim pentru felicitari
luna, la fel zic si eu...pere, piersici...si rabdare! cu timpul se va ameliora constipatia. daca bebelusa are o predispozitie spre constipatie, va trebui ca mama sa fie f atenta si pe viitor la alimentatie: multe fibre, fructe si legume crude,cereale de orz, grau.
lavi...ca sa vezi cum e viata...lorinuta te creste ca din apa, mult peste medie, iar eu trag de 300g pe luna pt arina...
fa-i o glicemie, e mai sigur.
repet...cine are intrebari pentru mine, prefer sa-mi scrie pe pm, pt ca nu am timp sa citesc tot ce se scrie pe forum.
ioanadara spune:
Anya multumesc mult pentru raspuns.O voi folosi pe asta indiferent ce fel de lapte praf au pus in ea.scrie pe ea ca este buna incepand cu 4 luni. Noi vom avea 6luni deci nu cred ca e o pb.Dimineata voi incepe presupun la masa de 11.
Am retinut si cu pm-ul.
mamica lui Nicolae
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by ioanadara
Anya multumesc mult pentru raspuns.O voi folosi pe asta indiferent ce fel de lapte praf au pus in ea.scrie pe ea ca este buna incepand cu 4 luni. Noi vom avea 6luni deci nu cred ca e o pb.Dimineata voi incepe presupun la masa de 11.
Am retinut si cu pm-ul.
mamica lui Nicolae
asa am inceput si eu...in jurul orei 11. arina peste 4 zile face 6 luni.
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by diane_dun
Buna dimineata mai spre pranz si o !
Fetelor, multa dreptate ati avut cu adormitul copiilor devreme! Carla, am pus in aplicare sfaturile tale si a dormit Dani de pe la 9 fara ceva pana la 8:30 dimineata, cu trezire pt papa la 5:30. Eu nu o culcam prea tarziu nici de obicei, insa se mai intampla sa adoarma pe la 10 seara si aveam treziri la 2 si la 5. Observ ca si-a facut somnul asa bine, ca nici gand sa respecte regula 2-3-4 de care zicea Diana, daca nu ma insel. Au trecut aproape 3 ore de cand s-a trezit si nici gand sa mai adoarma.
Mami de Dani (1 august 2007)
Imi pare bine ca v-a mers bine culcatul mai devreme si ca bebelina s-a odihnit mai bine. Cat despre somnul de zi sa stii ca nu e o regula, eu am vazut la Victor ca-si schimba obiceiurile de la o zi la alta dar am mai vazut ca si din experienta se invata. Poate ca Dani dupa un somn asa de odihnitor are nevoie de inca un pic doar spre dupa amiaza, din ce am citit si am experimentat cu Victor e bine sa o observi pe ea cand ar merge la culcare (la noi, este momentul dupa agitatia maxima, dupa ce chiuie si se zbate cat poate de tare, urmeaza asa o calmare in care incepe sa caste, se freaca la ochi, nu prea mai e atent la ce-i arat). Ce mai ma aberez eu aici, o sa vezi tu cum e cu Dani a ta, eu ti-am scris doar pentru ca o consider o mare realizare pentru voi. Bravo !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Ioana75 spune:
Diana, multumesc. Ma bucur ca ti-a iesit schema cu somnul.
Ar trebui sa incep si eu cu o fructo-leguma peste o saptamina, cind face 5 luni, ca sa nu o las pe bona sa inceapa ea diversificarea in ianuarie. Am gasit borcanas bio de la hipp cu morcov si mar pentru 4 luni.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by lulu77
Buna dimineatza si de la noi!
Luca isi face somnul de frumusete de 30 minute in timp ce mama navigheaza si bea o cofee.
Fetelor ,nu stiu ce sa mai fac cu obrajii lui Luca ...ri de la atata pupat ,ori eu stiu...e iritat ,are ca niste broboane ,nu sunt rosii,nu sevad ,dar se simt la mana........Exista vreo crema ,ceva?
Ii spal seara fata ori cu apa si tarate de grau ,ori cu galbenus de ou dizovat in apa ,ori apa simpla....dar tot asa ii are
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Si noi avem o iritatie asemanatoare, dar este pe maini in zona coatelor, la picioare in zona genunchilor si doar foarte putin pe frunte. Am fost la medic deja de doua ori pana acum, mi-a spus ca este o sensibilitate a lui, ca in general trece in jur de noua luni. I-am spus ca-i dau cu crema Mustela de la Stelatopia pentru piele cu eczeme, a zis sa continui cu ea si doar daca se inrautateste (adica se face foarte rosie, se descuameaza) mi-a dat o crema cu cortizon cu care sa le atenuez. Sper sa nu ajungem acolo, deja de trei saptamani de cand le are nu s-au inrautatit, poate doar s-au extins (avea doar pe o manuta la inceput).
Am intrebat ce as putea sa fac in ingrijirea lui care sa atenueze iritatia si mi-a dat urmatoarele sugestii:
- imbracamintea care vine in contact cu pielea numai din bumbac
- hidratare a pielii cat mai des pe parcursul zilei, mai ales seara dupa baie
- detergent fara parfum sau coloranti, fara balsam
Nu stiu daca iti sunt de folos sugestiile, eu totusi le-am scris.
Nu spun ca Mustela Stelatopia ar fi solutia, deja cred ca dupa ce termin tubul asta o sa fac o pauza si o sa trec pe niste produse bio pe care le-am gasit aici pe baza de galbenele (au toata gama nu numai crema ci si gel pentru baie, ulei de corp, etc), oricum nu vad o imbunatatire simtitoare de cand folosim Mustela, poate doar faptul ca le opreste din evolutie.
Succes !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
andicu spune:
Luna, multumesc pt sfaturi.
Jadi, multumesc oricum.
Filip refuza orice combinatie de legume, inclusiv cea de la borcanase.
Rectific mesajul initial ca sa fie clar de data asta despre cine vorbesc.
quote:
Si imi cer scuze ca ti-am raspuns, as putea chiar sa sublinez ca sunt oarecum "mai in domeniu" asa cum Alina pediatra as zice ca este de-a dreptul in domeniu, altfel inseamna ca a invatat aiurea anii aia de facultate si cati o mai fi facut de rezidentiat! Shame on you, Alina .
In ceea ce priveste comentariul cu "mai in domeniu" n-a fost in intentia mea sa subapreciez pregatirea Anyiei sau a Alinei, a fost o exprimare gresita, dar nu ma gandeam ca mi se analizeaza fiecare cuvant in parte!am formulat asa sperand sa primesc raspunsuri si de la mamici , nu numai de la fetele in domeniu mai ales ca de obicei scriu in viteza si nu mai stau sa gandesc daca cineva imi va intoarce vorbele pe toate partile.
Sincera sa fiu, mi s-a cam acrit de comentariile astea acide, asa ca o sa o las mai moale cu postarile mele negandite corect la acest subiect!
Numai bine tuturor si o duminica seara frumoasa!
Andicu mami deFilip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi
mychydutza spune:
azi am avut o zi cu foc continuu......fii'miu n*a dormit nici macar o ora. a scos untu din mine cu purtatu in brate. a plans incontinuu si nu cred ca avea alta "scuza" decat ca vroia atentie....nu cred ca sunt de vina dintzii pt ca ink n*a inceput sa roada. isi baga mainile in gura dar nu cred ca din cauza dintzilor. oricum la ora asta sunt varza de obosita si abia astept sa vina maine mama sa i*l mai pasez ei, ca si asa ii e dor de nepotzel...nu stiu cat de incantat e sotzu ca*i vine soacra dar sincer nu ma intereseaza. poate sa reusesc si eu sa*mi depun actele pt indemnizatie odata.
in alta ordine de idei am observat ieri ca inainte sa faca pisu(in jet ca s*a udat si pe fatza) i s*a umflat putza si dupa aia a tasnit .o fi de la fimoza???????sau asa fac ei?
intrebam zilele trecute de taiatu unghiilor, si , cu toate ca i le*am taiat cat de scurt am putut, astazi avea pe cap doo zgarieturi de ziceai ca*l zgariase matza! ii daduse si sangele. cand plange si e nervos isi trage cu mainile peste cap si se zgarie. nici nu stiu ce sa fac cu el.....
*mihaela*
diane_dun spune:
Anya, felicitari pentru inceperea cu succes a diversificarii Arinei!
Diana
Lia, intrebai ce parere avem despre attachment parenting. Eu sunt pentru. Stau cu Dani in brate mai toata ziua, imi place la nebunie s-o simt aproape. Principalul motiv pentru care nu doarme cu noi in pat este ca imi amintesc cat de greu mi-a fost mie cand s-au hotarat ai mei sa ma mute singura, cum imi puneau pe un scaun langa pat o carte care avea un cerb pe coperta, ca sa ma apere de plasmuirile imaginatiei mele bogate... Nu vreau sa treaca si Dani prin asta. In rest, fac tot posibilul sa se simta iubita, n-o las niciodata sa planga. Simt ca eu apartin mai mult ei decat ea mie, daca vi se pare ca are sens. Cum spuneai tu, am grija de ea, nu imi apartine. doua fete frumoase!
Mami de Dani (1 august 2007)