Hipospadias (4)
Raspunsuri - Pagina 19

dana_martie spune:
Ca sa verifice uretra, sa descopere glandul.. Nu m-am gandit ca n-ar trebui,habar n-am.. Le iau ca atare Doar ca sufera sfasietor! Jur ca dupa operatie a fost distractie, nu ca acum.. Abia in seara asta, dupa tura de nidoflor a facut pipi fraa proteste. nu stiu daca sa ma bucur pt ca am ratat momentul
am descoperit ca atarna pampersul.
Nu ma tulbura prea tare episodul in sine, se intampla si la baieteii care s-au nascut cu preput normal. Ma tulbura ca se suprapune cu operatia, si noi n-avem voie sa gresim, la un semn chiar incert de stenozare trebuie intrevenit pt dilatarea uretrei. chiar daca nu e cazul. Incerc sa-mi limpezesc mintea de ganduri tulbure, ma duc sa-mi iua puiul in brate.. si vom vedea maine! Va anuntam. Pupam noapte buna

filofteia spune:
Stati asa, stati asa...la Adi, Basca reusea sa-l decaloteze, fara vreo penseta. EU nu reuseam, pentru ca pielita era foarte stransa si cred ca nu am nici indemanarea necesara la o puta atat de mica.
Asa ca l-am intrebat de ce este asa stransa si merge asa greu, iar eu ce sa fac, ca nu pot sa-l decalotez...atunci mi-a raspuns ca nu este nevoie sa-l decalotez si cu timpul va deveni mai usor de decalotat. Asa s-a si intamplat. Acum reusesc, cat m-o mai lasa, caci inca nu a devenit rusinos, dar oricum nu arata ca una normala. Este putin mai intr-o parte ci pielita, ceva mai multa, dar arata destul de aproape de normal, eu as da cam 70-80% spre normal. Nici acum gaura nu este chiar in varf, dar fata de cum era initial, este foarte bine. Scopul meu a fost sa faca pipi din picioare si sa arate cat de cat normal, nu ca un carlig. Daca vrea una mai frumoasa sa si-o faca el cand va fi mare, il voi ajuta, incuraja, sustine, dar va fi alegerea lui.
Cu jetul, la noi a fost mereu mai subtire decat inainte de operatie, iar dr. ne-a spus ca atat timp cat este continuu este ok si ca se va ingrosa cu timpul, cu cresterea. Ei asta nu s-a intamplat, este la fel, subtire, dar continuu.
Dana eu spun sa mergi cu el totusi la control. Adi nu a avut niciodata dureri atat de mari incat sa nu vrea sa faca pipi. Uneori il mai doare si pe el, chiar si acum, i se inroseste varful, din cauza ca nu reusesc sa-l decalotez prea bine. Eu atunci ii dau cu triderm (mi l-a recomandat farmacista) si ii trece.

dana_martie spune:
La control doar ce am fost.. i-am spus la tel ca il doare cand face pipi, e normal pt ce i-a facut. Ca se lipise pielicica, n-a fost o decalotare de la sine, ci fortata, a dezlipit, glandul e ranit. Acum nu mia stiu iar cand urineaza ca nu mai plange, de la a doua baie si a doua ungere s-a ameliorat..

sama spune:
Dana, sa stii ca si Iannis a suferit cand i-a facut decalotarea aia; sotul meu chiar vroia sa ne intoarcem din drum(ca plecasem spre casa) la spital sa vedem ce se intampla, de ce plange asa tare cand face pipi, se zvarcolea de nu il puteam stapani. Dar asta s-a intamplat doar in acea zi si un pic a doua zi dimineata, in rest nu a mai avut dureri.
In schimb mie imi era frica sa trag mai tare de pielicica aia cand decalotam si...drept urmare dupa vreo saptamana era deja lipita inapoi, asa ca...mi-am luat inima in dinti si...am tras , s-a dezlipit...nu din prima, din a doua dar...
nu va zic ce fel facea mititelul
...
Oricum...o perioada am insistat si...acum e ok, nu se mai lipeste, si il decalotez foarte rar.
Insa...si eu sunt de aceeasi parere...daca ceva ti se pare suspect...mergi la medic, e singurul in masura sa i-a o hotarare inteleapta.
Sama si Iannis.

Corina75 spune:
pupici tuturor.
Din cauza ca nu apuc sa intru des tre sa fac intai turul paginilor sa ma pun la curent cu ce ati mai facut.
Cristina, deci mergi la operatie, o sa ma gandesc la voi si va doresc numai bine si cat mai putina durere! Ce sa mai vorbesc de rezultate...asa ne dorim toti, nu? Din prima!
Din cauza ca nu am mai intrat des nici nu cunosc f bine multe din fete, dar o sa tin mai aproape.
Emi, sa stii ca si eu m-am gandit de multe ori la treaba asta cu amanarea operatiei. Nu este clar o urgenta chirurgicala (cum am patit la hernie, acum 1 an..), iar el, desi are putica 'mai altfel' ca aspect, face pipi fara probleme din picioare, chiar arunca jetul in mijlocul wc-ului daca ii da 'presiune'. E adevarat ca e o traiectorie mai stramba, dar de grosimea jetului nu e problema.
Iar pielea, vad ca voi vorbiti de probleme mari cu piticii vostri.
Eu ii fac decalotarea singura sa-l spal, pielea e prinsa in ambele laterale si deasupr, dedesubt nik.
Chestia e ca trebuie clar sa ma mai duc la o consultatie la Bucuresti, ca la 11 luni cand l-a vazut Dr. Voinescu ultima data era f mic...
Sau la debrecen unde a fost Dana din Cluj care a scapat de teroarea operatiei..afand ca nu trebuie...
Deocamdata mergem la gradi..ne e bine, adica la ce sa ma grabesc...nu-mi vine! Stiu ca e problema de fertilitate, de look, etc etc, dar gandul la o alta operatie si la chinul celui mic ma omoara!
Va sarut pe toate
Corina si Andrei (24.11.2004)

dana_martie spune:
Am vorbit in seara asta cu domnul profesor. Mi-a zis ca stenozarea apare mai deraba imediat dupa scoaterea sondei, in prima luna.. Ca luni totul parea minunat, tesutul elastic bine deja. Dar ac fac bine sa-l supraveghez Asta suna ca si cum as fi nitel paranoica, eu recunoasc ca asa este.. Important e sa faca pipi. si face. Nu da semne de agitatie, suferinta, se comprta ca de obicei, rade continuu, se joaca... Jetul imi pare ceva mai subtirel, dar nu eun fir, e binisor. Glandul arat mult mai bine, nu mai are roseata. Sama, eu de groaza execut ca un robot. tin copilul la pansat, la dezlipit decalotare cand manuiesc doctorii instrumentul, nu scrasnesc, nu clipesc. Decalotez tremurand, dar decalotez.. in 5 minute
de teama sa nu-l ranesc, dra insist pana reusesc.
Nu stiu cum ar fi foar toate astea daca facema operatia mai tarziu... Se pare ca si recuperarea, si sansele de nereusita sunt mult diminuate cu cat varsta e mai frageda..
Vom vedea. Pana la urma toate astea tin de statistica, de probabilitate.

dana_martie spune:
Sunt cheuan de somn.. s evde, nu? scriu de parca s ebat turcii la gura mea. Vroiam s azic ca sansele d erecuperare sunt mult mia mari si alea de nereusita sunt diminuate... Mai bine revin maine, ceva ma odihnita.
Pupam

roxana c. spune:
Neata!
Am citit tot ce-ati scris, n-am avut timp zilele astea sa intru decat pe fuga. Va spuneam ca m-am apucat de schimbat gresia si faianta in toata casa. Dupa ce am terminat baia mare, am demolat bucataria , am scos tot de-acolo....urmand sa vina cineva de miercuri sa puna faianta si gresia....m-a lasat cu ochii-n soare, ca nu mai poate....asa ca am cautat pe altcineva....si am avut de alergat. Pe-o parte e bine ca mi-am ocupat timpul si n-am avut timp sa ma mai gandesc la operatie. Dar au inceput sa se vada morcovii....cu frunze cu tot.
Vorbeam cu Sama pe mess si-i spuneam ca ma tem mai mult de perioada de dupa operatie decat de operatia in sine. Imi este teama putin de anestezie si de zilele petrecute in spital caci Calinutul meu e la varsta cand se urca peste tot si nu sta deloc linistit. Pe alta parte...nu stiu ce sa fac: sa incerc sa vorbesc cu asistenta sefa ptr casuta Mc Donalds sau nu? Sa cer sa-mi dea drumul acasa dupa 4=5 zile sau nu? Of, de-ar trece mai repede....mi-ar place sa adorm si sa ma trezesc peste vreo 3-4 luni
Colac peste pupaza....a si racit: ii curge nasucul si de dimineata incepuse sa tuseasca. Dupa amiaza merg cu el la doctorita de familie, cu toate ca-i cam dusa ...sa-i dea ceva sa treaca iute.
Corina, iti doresc numai bine si sa nu fie nevoie de operatie
Si n-am inteles: inainte de operatie se puteau decalota iar dupa nu? Calin se decaloteaza, nu de tot, dar oricum...cam pe jumatate....se poate ca dupa operatie sa se lipeasca si sa-l decaloteze ei fortat? ?
N-am apucat sa vorbesc cu Cristina, incerc s-o sun acum .
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

dana_martie spune:
Eu n-am incercat niciodata sa-l decalotez... iar dupa operatie mi-au spus sa nu cumva s aincerc! De parca as fi intentionat asta
Probabil trebuie sa incerc sa-i decsopar glandul ca s anu faca fimoza? oricum pt un operat e de evitat orice alta interventie, poate din cauza asta ni s-a recomandat sa decalotam dupa?

roxana c. spune:
Dana, habar n-am!
Cand il spal ii trag putin de pielea aceea , dar nu fortez. In schimb mi-e groaza de decalotatul ala fortat, d-aia va pun atatea intrebari. Am citit pe undeva ca la decalotarea fortata este aceeasi durere ca atunci cand iti smulge o unghie si cred ca e partea de care imi este cel mai frica- de fapt pot spune groaza, ca frica e putin spus.
O tot sun pe Cristina de dimineata, dar are telefonul inchis. Stie cineva ceva de ea?
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)