Strumfi de iulie-august 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 5
mychydutza spune:
quote:
Originally posted by andreea c
Cum se prepara branzica asta calcica...din lapte praf?
uite ce scrie olgutza
branza calcica (alternativ, cu fructe si cu legume)- din 250 ml lapte + 2 tablete calciu lactic, fierte impreuna 5 min, pana se branzeste; lasata la scurs in strecuratoare cam 15-20 min. dintr-o portie din asta, imi iese branzica pt. 2 zile.
*mihaela*
mychydutza spune:
pai decat razatoare de sticla sau plastik, nu e mai eficient blenderu? intreb si eu...........
*mihaela*
aylin_tarcan spune:
da, oana. parca icnepe si mie sa mi se contureze cat de cat. la cata tangenta am eu cu bucataria, e normal sa ma cam sperie atata bucatareala. lasa, ca mai vin intrebarile pe parcurs. sa dea Domnul sa nu fie nevoie de diversificare la alma mai devreme. sa am timp sa bag la cap de la voi.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Nonna76 spune:
Marul se oxideaza f. usor in contact cu metalul si de aceea se da prin razatoare de sticla sau plastic.
andreea c spune:
si nu se poate si din lapte praf ca eu nu am de gand sa-i dau lapte de vaca de acum?
Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
Gabrielabv spune:
Nu cred ca se poate din lapte praf, cel putin nu am auzit de asa ceva pana acum
eu la dragos cumparam branzica de la piata de la o femeie de incredere si nu a avut nimic, asta pentru ca nu-mi iesea niciodata branza facuta cu calciu
scuzati atatea semne dar nu pot sa scap de dragos altfel
olguttza ce mult mananca puiu tau,240 ml mi se pare enorm pe langa cei 100ml chinuiti ai nostri
andreea eu niciodata nu stiu cum se pot socoti caloriile, mi se pare tare complicat
andutzy spune:
Andreea, daca vrei asa, se face sa stii si din lapte praf. iti spun din incercate. Din aceeasi teama pe care o ai si tu, eu i-o preparam lui Dragos din laptele Bebelac pe care il primeam gratis de la stat si cred ca iesea ceva mai dulce si mai savuroasa deoarece laptele praf e mai dulce decat cel de vaca. Deci nu este imposibil, se face branzica calcica si din lapte formula.
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
bondac79 spune:
buna seara .am gasit o portita ca sa va scriu si eu cate ceva legat de diversificare.eu am incercat sa fac branzica din lapte praf si am reusit: 1 litru de lapte exact {preparat cu gradatia care o are}cand fierbe adaog 5,6 pastilute de calciu lactic zrobite si meste pana se separa zerul de branzica .se ia de pe foc si se strecoara.am sa ateses pe mailul comun retete fff usoare pt papa lui bebe li functie de luni. somnic usorr voua si la bebelusi !
Luna1 spune:
Fetelor am intrat si eu repede sa cad ce faceti. Noi am fost la doctor si avem sase kg (a luat peste 500 g in ultimile doua sapt) nesperat de bine. Dupa o discutie amanuntita s-a decis ca Adelise are intoleranta la lapte, la proteina din lapte astfel incat ar trebui hranita cu o formula lipsita de aceasta proteina. De aici si refluxul pronuntat. Momentan insa in urma cresterii uimitoare am fost sfatuita sa mai astept putin si sa ii dau in continuare aceeasi formula poate reusim sa mai punem ceva in greutate caci se pare ca cu cea speciala va lua foarte greu in greutate. Astfel am fost sfatuita sa continui cu cerealele si apoi intr-o luna sa incep legumele cand Adelise va avea cinci luni. Am decis ca daca am rezistat o patru luni mai pot inca una pana reusim sa introducem solidele si apoi poate trecem si la formula speciala, vom vedea. In plus azi Adelise a avut o zi de vomitat la greu a inceput de dimineata mai abitir si abia seara s-a mai oprit, am schimbat-o de 10 bluze numarate, stiam eu de ce am cumparat atatea. Au gasit o problema si la ochisorul stang, se pare ca se uita putin in interior (cum de nu am observat?) si am primit trimitere la oftalmolog, Anya poti sa-mi spui ceva de asta? E posibil sa treaca de la sine?
Intaresc si eu cele spuse de Diana aici clar se merge pe adaptarea micului puiut la viata de familie si cerealele se mananca dimineata normal, deci clar nu au de ce sa se dea seara. Aici se incepe diversificarea doar cu o masa, de obicei a doua din zi (10-11-12) si se incepe cu cereale. Practic cerealele sunt un obicei sanatos toata viata nu este doar un pas in iceperea diversificarii.
Va pup
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)