Strumfi de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Dar ca veni vorba de ustensile, poate fetele care au inceput deja diversificarea sau cele preagtite deja ne spun cam ce ar trebui sa cumparam: adica ce castron gradat, ce ligurite (plastic sau inox), ce borcane de pastrat mancarea? (ca si eu fac supa o data la 2 zile)

Oana

(scuzati, sigur iar am inversat niste litere cand am tehnoredactat)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

fii'mea e la somnu de dupa-masa, asa ca am ceva timp.

Oana, eu am luat pere de la tzarani, din piatza, d-astea de toamna, maronii, foarte moi, zemoase si parfumate; nu'sh cat s-or mai gasi, dar alea din supermarket mi se par necoapte, la cat de verzi si tari sunt (eu numai asa am vazut). piersici, insa, va trebui sa iau de care gasesc, le caut si io mai moi, ca pan' la vara mai e; la fel si dovlecelul, tot din supermarket. am inteles ca ar fi ok de dat si pepene galben (acu, nu'sh daca e la fel de alergen ca banana), dar o sa intreb pediatra joi. in piureul de fructe eu adaug, o data la 2 zile, branza calcica (alternativ, cu fructe si cu legume)- din 250 ml lapte + 2 tablete calciu lactic, fierte impreuna 5 min, pana se branzeste; lasata la scurs in strecuratoare cam 15-20 min. dintr-o portie din asta, imi iese branzica pt. 2 zile.
eu verdeturi nu pun - ma rog, prazul si fasolea verde le poti considera, ca-s verzi . cu cartoful mai aman pana pe la 6-7 luni; pe mine ma baloneaza groaznic de cand ma stiu.
apa nu i-am dat niciodata; la masa de pranz are supa (pe care o mananca dupa piureul de legume), iar dupa fruct ii dau, eventual, un pic de ceai.
am luat razatoare de sticla, care e destul de boanta, as putea spune, si nu se rade nimic bine. marul copt mi-l face mai mult zeama si se rup bucati mari, iar crud nu-l rade de nicio culoare. am primit, in schimb, o razatoare de plastic excelenta.

Brazuca, sanatate multa la Denisa!

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

da, vad ca e greu sa ai o casnicie usoara
trimitem barbatii la scolit la dl Aylin, ca e un simpatic

tocmai a venit al meu de la servici si vad ca e in toane bune, probabil a rumegat pe indelete "boroscodeala" de ieri si mai schimba si el cate ceva in atitudine

Estera am patit pe pielea mea chestia cu spusul tot la nervi si chiar am crezut ca dam divort atunci. Acum am grija sa discutam cand suntem calmi dar ma dispera cand vad ca pentru toate ma considera doar pe mine vinovata, doar eu sunt nemultumita si acra. Si stii ce e culmea, mie imi place armonia in casa si sufar enorm cand ceva nu merge bine. Eu zic ca asta e o caracteristica a balantelor

oana e buna lista ta, cred ca in pireul de fructe poti pune cereale sau iaurt, branzica si mai apoi biscuiti cum ai subliniat tu

vai, tare am uitat ce ii dadeam lui dragos cand era bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by ghinetz

Dar ca veni vorba de ustensile, poate fetele care au inceput deja diversificarea sau cele preagtite deja ne spun cam ce ar trebui sa cumparam: adica ce castron gradat, ce ligurite (plastic sau inox), ce borcane de pastrat mancarea? (ca si eu fac supa o data la 2 zile)

Oana

oana, da, da. ca bine zici. eu am luat niste boluri de la primii pasi, dar le-am luat ca sa ma aflu in treaba, ca nu au nimic deosebit. doar ca se baga la microunde. altfel, plastic. dar erau ieftine si colorate

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

quote:
oana e buna lista ta, cred ca in pireul de fructe poti pune cereale sau iaurt, branzica si mai apoi biscuiti cum ai subliniat tu

Asa e, Gabriela, va veni si vremea iaurtului. Tot facut in casa - cred, c a nu mai am incredere in astea cumparate. Branza o las pentru masa de la 16-17

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by ghinetz

ustensile: am lingurite de plastic (2 mici, nuby, si 2 mari, canpol babies), castronele normale, negradate; supa o pastrez intr-un biberon, iar piureul intr-un castronel de plastic cu capac (canpol babies). eu dau supa intr-un clocot a doua zi, dupa ce o scot din frigider, iar piureul il incalzesc putin. mie, indispensabile imi sunt oala "minune" si blenderul vertical. o sa cumpar curand niste borcanele de la hipp (nu'sh daca o sa-i dau olgai continutul), ca sa am recipiente pt. deplasari, in primul rand.

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Aylin, te-a mai linistit listuta mea? vezi ca nu e mare filosofie!? Acum asteptam de la fete comentariile, bagam la cap si in ianuraie...la drum!

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Buna dimineata si de la noi !
Dar vad ca s-a luat avant mare cu diversificarea asta, deci e treaba serioasa ! Nu stiu de ce, dar eu nu ma stresez prea tare, din ce am citit mi se pare atat de natural totul (nici chiar ca alaptarea). Bine, ca aici nu prea e vorba de supe, piureuri combinate, decat mai incolo, deci pentru inceput piureurile vor fi din cate o leguma/fruct, adica o fierb, o pasez, si i-o dau ! Ce poate fi mai simplu ? Am si un tabel cu varsta bebelusului si ordinea introducerii alimentelor, legume, fructe din belsug tot timpul anului asa ca sunt gata de atac in jur de 15 ianuarie !
Cu ordinea meselor, ce sa zic, mie mi se pare logic sa semene cu mesele noastre, pentru ca pana la urma bebeul va deveni copil si copilul adult, iar principiile trebuie sa fie aceleasi (sa-mi spuna cineva daca gresesc). Adica lapte si cereale dimineata, mai tarziu fructe, la pranz legume si carnita , eventual inca o masa de fructe dupa amiaza si seara lapte.
Eu nu prea inteleg ideea cu "masa consistenta seara" (poate mi se trage de la curele mele de slabire) pai nu ii facem mai mult rau daca il imbuibam cu cereale/fructe/legume ? Mancarea aia nu trebuie sa se digere ? Si nu mananca destul ziua ? eu inteleg ca noaptea este o perioada de repaos si pentru sistemul digestiv si incet incet si bebelusii se vor adapta la programul acesta reducandu-si din mesele de noapte. Daca incurajam de acum mese consistente seara, mai tarziu cum vom face sa le reducem ?
Si mai am o intrebare: Aveti idee unde putem gasi nevoile calorice ale unui bebelus ? Exista si pentru ei vreo formula in functie de greutate/varsta ? Mi s-ar parea logic sa-i alcatuiesc un meniu si in functie de asta, orientativ bineinteles (eu sunt obsedata a caloriilor, recunosc )
Mai citesc si revin !

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Sa va spun si eu cate ceva despre diversificarea lui Raducu.
-intre 1.30-15.00 piure de legume (morcov, pastarnac, telina, cartof, ardei, brocoli, conopida)
-17.30-18.30 cereale Humana (astea se prepara cu apa si rezulta o pasta de consistenta si aspectul grisului cu lapte).
Piureul de legume il prepar pentru doua trei zile si il pastrez vidat in vas Zepter.
Restul meselor sunt de lapte Humana 2 (170ml max.). Intre mese ii mai dau ceai Babydrink, dar nu il fac cum scrie pe plic in 50ml de apa ci in 120-130ml. Bea doua trei biberoane pe zi.
Ca si ustensile folosesc un castronel din plastic fara gradatie, lingurita din silicon de la Primii Pasi si babetica impermeabila. Pe ntru deplasari am pus piureul in paharele pt. urocultura.
Mie nu mi se pare greu cu diversificarea si pe deasupra e tare haios sa-i vezi cum mananca din lingurita.
E putin mai dificil cu iesitul afara pt. ca inainte ii dateam lapte si prin magazine dar cu celelalte e mai complicat.

Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Cum se prepara branzica asta calcica...din lapte praf?

Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput