daca taceai filozof ramaneai

daca taceai filozof ramaneai | Autor: Oliv75

Link direct la acest mesaj

Sunteti de acord cu acest enunt? Eu aprob pozitiv, dar fain ar fi sa stim si reversul medaliei, cand e momentul oportun sa vorbim.
In relatiile de viata se pune accent pe comunicare, e bine sa comunicam atat de mult pana ajungem sa nu ne mai cenzuram, sa spunem ce gandim pe moment (chiar daca asta inseamna sa-ti jignesti partenerul)?. Cea mai enervanta tacere pe care multe femei o practica este aia cand desi e evident ca sunt suparate, daca le intrebi ce au, iti raspund sec nimic.
La serviciu, cred ca e bine sa tacem uneori, dar sa fie o tacere calculata, ce-i pune pe ceilalti pe ganduri.
Pe un forum...nu se tace, e bine ca exista o zona zoster, un fel de “hai in parcare, iar ceilalti privesc de la etaj”... si uite asa toata lumea e fericita.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

M-ai facut sa zambesc, ca de fiecare data cand te citesc.
Si eu sunt de acord cu expresia asta, da' intr-un fel parca ar spune ceva de genul: "Si-asa spui numai balarii, mai bine taci, ca-ti creste cota."

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Pai de ce sa fiu de acord, uite-asa iti faci o impresie gresita despre cineva. Mai bine sa vorbeasca, sa stiu ce-i poate mintea ca daca tace eu una consider ca-i orice altceva in afara de filozof.
Replica profesorilor din scoala imi placea tare mult... "Tu sa nu mai vorbesti neintrebata, stai in banca ta". Dar eu pot sta in banca mea si sa vorbesc in acelasi timp, nu e nici o problema

Nu, nu sunt de acord sa spui chiar orice, sa jignesti. Totul pana la a rani pe celalalt, mai ales persoana iubita.

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

eu cred ca se refera la momentele cand anumite persoane, desi n-au habar de subiectul in discutie, emit pareri/enunturi stupide vis a vis de acesta. ceva de genul "decat mult si fara rost, mai bine putin si... " ei bine, nu prost, mai bine putin si daca e cazul

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu cred ca batranii au, pe undeva, dreptate...

o fi ea buna comunicarea (si eu in general nu prea mi-s filosoafa, daca e sa ma iau dupa vorba asta! ) dar cred eu ca unele lucruri e mai bine sa le zici doar in gand.

ce ar putea iesi bun daca eu imi spun toata vremea, orice gand, cu voce tare?! de cate ori imi bombanesc sotul/ soacra, in gand, pt lucruri marunte, insignifiante... oare rezolv ceva, daca zilnic ii spun ca sper sa gasesc vasele spalate, rufele calcate, mancare proaspat gatita samd???
sincer, nu prea cred... decat ca vom ajunge cu siguranta sa avem certuri pe tema asta

sigur, din cand in cand mai imi 'scapa' ce gandesc, dar in general eu incerc sa ma abtin, fie acasa, fie la serviciu. (doar n-o sa zic cu voce tare de cate ori imi injur sefii??? )

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Referitor la chestia asta cu "daca taceai filozof ramaneai" mi-am adus aminte de o intamplare povestita de o colega de serviciu, dimineata, la cafea. Cica in seara precedenta se uita impreuna cu al ei sotz la un un film si ea tot comenta, ce bine arata eroina principala, fatza frumoasa, ochi expresivi bla,bla.. ba chiar atunci cand a inceput o scena cu trante (a se intelege scena de dragoste) a inceput sa spuna "uite barbate ce dezvoltata e asta, nu ca mine care seman cu tata". Cand intr-un final a deschis omu' gura si a aprobat tot ceea ce spusese ea pana atunci, a inceput scandalu', cum ca se uita la altele, ca are privire de om infidel, ca stie ea ce gandeste el atunci cand e singur...
Dupa ce am ras fo' 15 minute si i-am zis ca e un monument de nerezonabilitate, mi-a replicat "da' de ce vorbeste neintrebat?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu cred ca la serviciu, oricat de "calculat" ai tacea, nu pica nimeni pe ganduri. Din contra, cred ca toti ar fi extrem de multumiti ca nu ai nimic de spus, deci esti de acord cu toti si prin urmare, extrem de multumit. Deci cu cat taci mai mult, cu atat mai multumita este lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Continui sa cred ca la serviciu se preteaza o tacere calculata, adica sa taci atunci cand trebuie, de ex daca-ti vin idei multe si le impartasesti tuturor s-ar putea ca sefu' sa-ti traseze drept sarcina punerea lor in practica.
Sunt amuzante si tacerile acuzatoare ale sefilor (cand angajatii o dau in bara), de parca ar astepta sa-ti dai singur palme, chiar daca nu se schimba situatia cu nimic, s-a gasit vinovatu' si asta e mai important decat rezolvarea problemei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Mie-mi place aforismul ala care zice ceva de genul "mai bine sa taci si lumea sa te creada prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

quote:
Initial creeata de Oliv75

Cea mai enervanta tacere pe care multe femei o practica este aia cand desi e evident ca sunt suparate, daca le intrebi ce au, iti raspund sec nimic.

Apropo de acesta faza cu tacerea la femeie si eu credeam la fel pana cand un prieten de al meu a spus ca atunci cand sotia lui e suparata si spune ca nu are nimic si nu vorbeste cu el, el se face ca nu observa ca e suparata, ii pare bine ca ea nu sare repede cu reprosuri si tot ce il taie capul face iar cand ea ii reproseaza ca nu a facut bine el ii raspunde ca daca ea obiecta cumva el facea ca ea.Desi ii e clar ca ea e suparata el se preface ca nu vede.Asa ca nu toti sunt afectati de acesta tacere a femeii.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eellyia spune:

In anumite situatii, nu stii cum sa cataloghezi o persoana care tace. Te intrebi daca tacerea e dovada prostiei (adica persoana nu e in stare sa gandeasca, deci automat n-are nimic de spus) sau dovada inteligentei (de a vorbi cumpatat, doar atunci cand trebuie, etc). Daca persoana respectiva deschide gura si spune o prostie, spulbera orice indoiala.
E foarte important sa stii cand anume sa vorbesti si cand sa taci. De exemplu, daca nu esti informat intr-o anumita privinta, mai bine taci, asculti si bagi la cap cand vorbesc altii. E bine sa deschizi gura si sa intrebi, chiar cu riscul de a fi luat drept prost. Mai bine esti prost o singura data, nu toata viata. Ignoranta e sora cu prostia.

Mergi la inceput