LMA! Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (124)
Raspunsuri - Pagina 5
dianocica spune:
cand avea d 11 luni mama ii zicea la un mom dat: e..peste o luna-doua iti dam creioane colorate..si atunci m-am gandit..de ce sa nu i dau de acum? i-am aratat un creion, cum functioneaza.....acum ii place la nebunie sa il iau in brate si sa desenam amandoi. el ia creionul/pix in mana, eu pun mana pe mana lui si desenam. e fascinat! ii place la nebunie. facem o floricica, de ex, si nu ma lasa sa trec la altceva. stam si desenam peste floricica aia de o mie de ori. si rade... a, si daca ii dau doar pix imi face scandal sa ii dau si agenda pe care desenam. ca altfel e no fun. evident, nu?
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
m_monique spune:
donia la babyexpo firma nestle a organizat pt bebelusi un fel de restaurant in care mananca borcanele. au scaune de masa pt bebelusi, dar si scaune normale, meniu ca la orice restaurant care se respecta. si bineinteles totul e gratuit.
Andrei (16.12.2006)
m_monique spune:
meniul zilei:
7:00 tzitzi + 210 ml lapte praf
9:30 mar cu banana si iaurt
13:00 piure de legume cu ficatel; apoi piept de pui la gratar luat cu mana din farfuria lui mami si mancat singur
18:00 spanac cu iaurt si piept de pui la gratar, tot servit singur
21:00 tzitzi + 210 ml lapte praf.
Andrei (16.12.2006)
dandusa spune:
Porumbita
La multi aniiiii!!!
Muuulta ,multa fericire...si multe santate
Danutz,
daca vrei sa te ajut cu parul,zi-mi si-ti spun exact pasii de urmat ca sa ajungi la castaniu mediu...
Tema zilei,
trebuie sa fie sincera...,minciuna nu face decit sa ascunda adevarul o perioada...,dupa care iese la iveala...,asa este tot timpul...,asa ca-i pacat sa ne pierdem increderea in cineva doar pentru o mica minciunica...,mami si tati inteleg orice fel de problema...,mami si tati asculta doleantele Crinutei...,indiferent cit de grava ar fi situatia...,trebuie doar sa fie sincera...si apoi impreuna sa discutam...,sa rezolvam...
pareare mea este ca un copil va incepe sa minta atunci cind simte ca nu poate fi sincer cu parintele lui...,de frica batii sau a pedepsei...,daca parintii sint ff intelegatori si rabdatori...,nu cred ca se va ajunge la situatia cu minciuna...
mi-aduc aminte cit de frica imi era de mama sa-i spun notele proaste...,niciodata nu m-a luat deoparte sa ma intrebe ce s-a intimplat...de fapt...,nu conta cauza...,doar rezultatul...,niciodata nu am putut sa-i spun vreo gresala facuta,chiar si atunci cind aveam peste 18 ani...,de fiecare data reactiona la fel...,asa ca o minteam sau ii ascundeam...,dar acum realizez cit de importanta este comunicarea dintre noi...,nici acum nu-i pot spune ceea ce simt...,felul ei de-a fi m-a facut sa fiu ff rece si secretoasa...
cu siguranta voi stiti mult mai multe lucruri despre mine si sufletul meu...,decit stie ea...si nu consider ca-i normal...
asa ca voi invata din asta si-mi voi educa copilul sa fie sincer,sa aibe incredere in noi...
iar cu ceilalti,sa fie diplomata...,depinde de situatie...,niciodata n-o voi invata/incuraja sa minta,pe nimeni...,urasc asta...,la rindul meu sint sincera si daca vreodata in viata am mintit...,s-a aflat si am suferit enorm...,pot spune ca am sechele psihice si acum pt o minciuna comisa in copilarie...
aveam 8-10 ani...,eram la tzara in vacanta,prietena mea cea mai buna era fiica unor oameni instariti din comuna...,avea de toate...,jucindu-ne cu toate jucariile ei frumoase...,am vazut un ceas...,al ei...,pe atunci nu oricine avea...,la virsta aia era chiar un super moft...,l-am furat...,am plecat acasa ,l-am ascuns...,mama ei a venit pe pace sa discute cu bunica mea...,bunica mea m-a intrebat...,eu am mintit...,ea m-a crezut pt ca ma stia ff ascultatoare,ff cuminte...,mama fetitei...a insistat sa caute etc...,bunica a plins fff mult,m-a implorat sa i-l dau daca-l am,ca ea nu vrea sa treaca prin rusinea asta...,ca parintii sint oameni mari in comuna etc...,apoi de mila ei am recunoscut...,i l-am dat...,m-a iertat...,mi-a explicat...,mama fetitei nu s-a suparat...,si-a imaginat ca-i o gresala copilareasca...,a trecut...,dar eu...,ani de zile la rind de cite ori mergeam in vacanta...,evitam strada lor...,de cite ori ma intilneam cu ele roseam...,ma simteam ingrozitor...,cred ca si acum as simti la fel daca as vedea acea femeie,mi-e tare rusine...,inca simt asta...
Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa
dandusa spune:
vineeeeee...amr:15 oreeeeeeee
sa-nceapa www.youtube.com/watch?v=6SzaTpaCyj4&feature=related" target="_blank">petrecereaaaaaa,aduceti paharele ,aduceti visinata,luati de beti,luati de dansati...,este super veselie...,super atomsfera...,am dansat toata ziua dupa melodia asta...,numai asta am in cap...,nu mi-e somn...,am o stare de-mi vine sa petrec pina vine Claudiu....stare de bine,de fericire...,asa ca va imprastii si voua putin...,mai ales Shoshicai,care a cazut prin butoi...,ia un pahar si baga...,puneti castile si danseaza dupa www.youtube.com/watch?v=6SzaTpaCyj4&feature=related" target="_blank">ma-ma,ma-ma...,asa-i ca-i mai bine?!?
haideti cu www.youtube.com/watch?v=6SzaTpaCyj4&feature=related" target="_blank">totiiiiii,inc-o data...,ce numai eu sa adorm cu asta in cap?!?
ps:nu mai avem muci...,,sa fie de la starea de euforie?,Crinuta de doua zile numai ta-ta zice...,stie ea pitika ce stie...
Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa
dianocica spune:
am pus cateva poze cu o parte din jucariile primite in ultimul timp. poate va inspira. de trenulet e indragostit, il ia cu el peste tot, il pune in cosuletul de la bicileta cand plecam.. e scump rau...iar pinguinii...pai are mereu unul cu el oriunde ar merge . formele inca il enerveaza ca nu le nimerste din prima, sau le nimereste dar nu intra alea ca lumea si atunci chiar se enerveaza nasol. mai era..mai era ceva..ce oare?
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by dianocica
am pus cateva poze cu o parte din jucariile primite in ultimul timp. poate va inspira. de trenulet e indragostit, il ia cu el peste tot, il pune in cosuletul de la bicileta cand plecam.. e scump rau...iar pinguinii...pai are mereu unul cu el oriunde ar merge . formele inca il enerveaza ca nu le nimerste din prima, sau le nimereste dar nu intra alea ca lumea si atunci chiar se enerveaza nasol. mai era..mai era ceva..ce oare?
diana si david 03.12.06
trenuletul....ce, cum, cand ajunge si la mine, de unde, cati bani....TOT! si formele....le nimereste singur? adica stie cerculet la cerculet sau ii arati tu? ca daca stie singur ma oftic....a se citi numai cu asta se va juca dani vreo 3 zile pana invata si el pt ca el le ia prin incercari repetate, de obicei o sare exact pe aia care trebuie si se enerveaza si renunta
azi a fost NEBUNIE! am avut musafiri, rares de ramsan cu mami si tati. ce s-au mai jucat! impreuna!!!!!! la un moment dat s-au jucat si cucu bau...ei intre ei.....a fost super fun! apoi am fost la andrea.....alta nebunie cu balonase de sampon.......nici nu pot sa va povestesc ce a fost acolo....rasete, chicoteala, se invarteau, alergau, cadeau, se mai si calcau sa prinda balonasele....hohote de ras, s-au jucat cred ca vreo 15 min, eu si florin ametisem....faceam balonase la 2 maini ca nu le mai ajungeau......MINUNAT!
sper sa doarma dus....am reusit sa bagam 2.5ml nurofen....nu mai rezistam....azi noapte s-a trezit din 1/2 in 1/2 de h. plangand. tare. luat in brate, tinut vreo 10 min, se linistea, pus in patut, atipeam......si o luam de la capat
dinocica RETETELE!!!!
dandusa as asculta, dar n-am boxe....e destul ca am calc, nu mai imi trebuie si boxe dar de baut o visinata nu refuz! te-ai aranjat? esti gigea? bine ca au trecut mucii.....ma bucur din tot sufletul!!! draga de ea....ta-ta....stie ea ce stie mititica....sunt tare tare curioasa cum va reactiona....nu l-a mai vazut din august, nu?
m monique cred ca e telemea sarata pusa la desarat in apa
pupici
pupici
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
dianocica spune:
de la doniacitire
quote:Cand am citit titlul subiectului tau m-a dus gandul la altceva... Eu ii pun fetitei mancare la scoala pentru 2 mese, aici se sta mai mult la scoala. La inceput i-am facut de cateva ori observatie daca vedeam ca nu a mancat tot, pentru ca ea aducea acasa ceea ce ii ramanea. Apoi mi-am zis ca si tine: "Eu o invat de fapt sa minta" Ce-ar fi putut sa-si spuna ea? "Daca nu mananc tot si spun adeavrul ma cearta... Hai sa arunc resturile si sa spun ca am mancat tot."
Asa ca acum nu mai comentez, o intreb doar daca nu i-a placut mancarea sau daca a simtit ca e prea mult si nu a putut sa termine. Si e mai bine asa pentru amandoua, ea invata ca imi poate spune adevarul fara ca eu sa explodez, eu stiu cu adevarat cat a mancat la scoala si suplimentez acasa daca e cazul.
quote:si eu zic ca nu e vorba doar de a minti/a spune adevarul. e vorba si de a-l fac pe copil sa aiba incredere in tine, a-i arata ca orice/oricum ar fi, tu o sa-i fi alaturi. si asta incepe de acum. si continua...si continua...pana la adanci batraneti...si-ale noastre, si-ale lor..
diana si david 03.12.06
dianocica spune:
laura promit ca va retetesc maine. asa mi-e o sila de scris/citit retete...da' maine ma pun la lucru. trenuletul...e cadou. e super super. poti sa pui sinele in cerc si atunci merge singur. adica roata aia se tot invarte..alearga prin casa..daca ii pui o opritoare (are el) merge o rotatie inainte, una inapoi. trenulet destept, domne...si daca le pui in linie (ma rog..deal/vale alegoria moarte/nunta....ignorati...) merge pana la capat, o ia cu spatele, iar pana la capat, iar cu fata.... ff fain. cred ca e de la tomi. restul..o intrebi pe chris. si eu prestez pachet la baiat.
de nimerit le nimereste pe alea simple. cerc si patrat. si crucea, dar aia nu-i prea intra...dar numai daca are el superchef, adica rar. inca nu il bag la categoria 'stie sa le potriveasca'
diana si david 03.12.06