De ce ati emigrat?
Raspunsuri - Pagina 4
Aprilie spune:
Intrebarea e f. personala,as zice...
Incerc sa raspund,desi trebuie sa admit ca am o retinere...
La mine a fost un vis de adolescenta...mi-am dorit sa vin in State de cind eram de vreo 17 ani.De ce? Pt. ca nu m-am simtit niciodata cu adevarat bine in Romania...nu-mi placeau muuuulte ,dar acuma nu vreau sa detaliez...ar lua prea mult timp.
Cert este ca,exact asa cum ma asteptam, mi-a placut aici din prima clipa...m-am simtit cumva "mai acasa" decit in locul in care m-am nascut.
Imi mergea bine si in Romania dar aici imi merge si mai bine !
Singurul regret (ca la f. multi dinte romanii de aici) e ca nu am venit aici mai demult.
jessie spune:
Aprilie ,perfect de acord cu tine! parca tot ce mie mi se parea logic si normal, in Romania era exact invers.
am cautat o alta mentalitate, un nivel mai ridicat de civilizatie...si dupa un an si 2 luni de Canada nu regretam ca am ales sa venim aici!
nu e nici aici perfect, nu cred ca exista undeva Raiul pe pamant, dar e o alta lume...
sincer , ne e dor doar de familie si.. cam atat!
angelinajoli spune:
Eu am emigrat pt ca aici m-a adus destinul!L-am cunoscut pe el in RO.Dar din pacate era stabilit in Germania si asa ca am venit prima data intr-o vacanta de 2luni si apoi de tot.Nu am venit nici din cauza saraciei nici a coruptiei.Pana atunci nu m-am gandit niciodata sa-mi parasesc de tot Tara.End of story!
cristina1974 spune:
M-am casatorit si mi-am urmat sotul. A fost o nebunie, m-a cerut de nevasta dupa doua saptamani de cand ne stiam. Si a fost dragoste la prima vedere. Ce am lasat in tara cand am plecat? O cariera super in guvern, mai exact in ministerul transporturilor,un apartament superb in Bucuresti si inca unul in Iasi, o masina foarte buna, si nu in ultimul rand, prieteni si familia mea.Aveam tot ce imi doream in tara,mai putin dragoste, jumatatea mea era in alta parte.
Ne-am casatorit rapid si am venit aici,si nu regret nici o secunda.
Am realizat atat de multe in Londra, m-am implinit din toate punctele de vedere,am o familie minunata, doi copii superbi, o companie foarte prospera si ma bucur de orice clipa a vietii mele.Aici muncesti de-ti ies ochii din cap, insa esti respectat, esti apreciat pentru ceea ce fac,insa rezultatele se vad, si inca foarte bine.
Familia si prietenii mi-i vad, aici, in tara sau in alte locuri din lume, asa ca eu consider ca, prin emigrare, am facut cea mai buna alegere.
Ajutati-o pe Sonia
alinutza00 spune:
Noi ne doream sa emigram in SUA, nu mai suportam spaga, coruptia, sist sanitar si multe altele(nu saracia a fost motivul, avem meserii ce nu sunt platite cu sal min).Am ajuns insa in Italia ptr ca sotului i s a oferit un job aici, asa ca ne am zis hai sa facem un popas si apoi sa zburam spre sua.Au aparut insa copiii si nu mai avem atata curaj, Italia este departe de a fi soc ideala, asa ca nu ne am decis daca ne stabilim definitiv , vom vedea...
Analessya, pai daca vorbim strict de Italia, asta i adevarul, maj celor care au venit au facut o din cauza saraciei.Gasesti sate intregi cred din toate zonele Romaniei...ptr italieni concluzia logica ar fi ca TOTI romanii sunt muritori de foame si am venit sa le facem muncile lor murdare.Au un soc destul de mare intalnind o fam normala, cu joburi bune
emiliapop spune:
Interesant subiect
E cineva pe aici care a plecat din Romania in Suedia si cum s-a adaptat, cum sunt clima, oameni, medicii etc?
M-as adapta eu mama cu 2 copii mici de 1 luna si de 1 an jumate acolo pentru o perioada de 1 an?
E viata scumpa ?
Gasesc bona romanca de a noastra ptr. bebei care sa ma ajute?
Emilia cu Eveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006)
poze cu noi si Eveline
mihaela_s spune:
Emilia, noi suntem in Suedia de 6 luni imediat, daca doresti amanunte iti pot scrie pe e-amil sau PM, aici se discuta alte probleme. Daca e ok pe e-mail, trimite-l la mine in PM si am sa-ti scriu parerea mea.
Ca sa fiu OT: am emigrat pentru ca era un vis din tinerete, portita din pacate s-a deschis tarziu, dar ne-am vazut visul implinit. NU pot spune ca o duceam rau in tara, nu am plecat din cauza saraciei, am plecat ca sa traim intr-o tara civilizata, cu alte perspective pentru copiii nostri si sa ducem o viata normala, sa apucam sa ne bucuram de pensie si sa fie una decenta.
vorbe de copil...
Hobby
mariamunteanu spune:
Noi am plecat cu un contract de 2 ani - n-am avut nici un gand sa ramanem. Aveam in tara casa, servicii f bune cu salarii pe masura, perspective.
Dar au inceput sa ne placa viata linistita, oamenii calmi si respectuosi, tara civilizata, Viena cosmopolita cu evenimentele ei culturale diverse, cu parcurile ingrijite pline de flori ... Apoi au venit copiii si am realizat ca ne aflam in locul perfect pt. a-i creste, asa ca am decis sa ramanem.
Maria
Simonna spune:
Emigrarea din lehamite se pune?
Ca eu, in 90 - 92 cind toti prietenii pleacau si veneau din Franta si Belgia si alte meleaguri de-astea, am refuzat sa plec la masa pusa, am stat la Paris fo doua luni si m-am intors acasa, dupa ce le-am tinut prietenilor de-acolo o lectie de patriotism si cum nu inteleg ei ca se poate. Si ca, Romania, o data scapata de Ilici, o sa evolueze cum nici nu banuiesc ei.
Citiva ani mai tirziu, colegu', care avea marota cu emigratul dintotdeauna, m-a lamurit sa depunem actele pt. Canada. Asa, de fun, nu vindem nimic, ne luam un an de fara plata si mai vedem noi. Zis si facut, interviul la ambasada era in decembrie 1996.
Hello, hello, Constantinescu presedinte! Am fost pe strada in noaptea in care rezultatul votului a fost facut public! Eu, nu colegu'! Colegu' s-a dus sa se culce si-a concluzionat ca, dintre noi doi, ala care nu-i treaz inca e nefasta-sa! Si-am scris la Ambasada cum ca au-revoir-si-la-mai-mare, nu venim la interviu, ca uite, se schimba, nu e evident?
Pina la urma, in 2000, cind au anuntat ca in turul doi de prezidentiale intra Vadim cu Ilici, a devenit evident pina si pentru mine in ce directie se schimba.
Sincer, am plins cu bebelul in brate si, desi el habar n-avea ce vorbeste mama-sa, mi-am promis ca si daca trec Dunarea inot si tot ii ofer o alternativa.
De-aia ziceam. Se pune emigrarea din lehamite?
Simonna