brad natural sau artificial?
Raspunsuri - Pagina 5
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Caprioara spune:
Noi de anul trecut am luat unul artificial, de 2 metri. Nu e chiar asa ca in povesti, dar atat ne-am permis atunci. Mi-a lipsit mirosul de cetina, asa ca am luat un ulei volatil de brad cu care am mai stropit din cand in cand bradul si am pus in el conuri naturale.
Mi-ar place insa unul natural in ghiveci, pe care apoi sa-l returnez ca sa-l replanteze comerciantul. Dar unde gesasti asta in Bucuresti si cam cat ar costa? Stie cineva?
Si inca ceva, copilul meu tot aude la radio Itzi-Bitzti ca se dau brazi naturali si a fost tare greu sa-l conving ca e pacat sa taiem copacii, ca au si ei viata si ii omoram. El zicea ca de ce Itzi si Bitzi fac asta? Ca doar ei sunt "buni", asa ca eu vorbesc "prostii". Deci, iata un exemplu dat de ei care nu cred ca e in regula... In final cred ca l-am convins ca se intampla sa mai greseasca si personajele pozitive si am vazut impreuna si filmul lui Al Gore "Un adevar incomod" care i-a placut mult. I-a ramas in minte imaginea ursului polar care nu a mai avut pe ce sa se urce cand bucata de gheta s-a spart si probabil s-a inecat.
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si asteptand o
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
V. Erica spune:
De anul asta am renuntat la ideea de brad natural, pt ca:
- desi il puneam intr-un ghiveci mare cu nisip+pamant si-l udam, intr-o saptamana cel mult cadeau ace, de ajungeam sa le strang zilnic cu farasul;
- dupa 3-4 zile nu mai miroase deloc a brad; (asa ca pt mine e poveste asta cu mirosul de brad)
- ca sa gasesc unul bogat, cu crengi simetrice si inaltime acceptabila, imi ia o gramada de timp, costa pe masura si tot nu e "ca-n poze";
- ma enerveaza la culme logica negustorilor de brazi, care in loc sa-i vanda pe toti la un pret decent, prefera sa ramana cu ei (vorba cuiva de aici, sunt atatia copii saraci care nu-si permit brad... iar nenorocitii astia ii arunca la cateva zile dupa Craciun);
- si, da, am vazut si eu portiuni mari de paduri de brazi, rase .
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
nemary spune:
chiar azi am cumparat unul ecologic. si ma gandeam si eu sa cumpar odorizant cu miros de brad pe care sa-l pun langa el sau chiar in brad.
Mari
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
she_wolf spune:
Natural. Mi-ar placea si mie sa iau unul in ghiveci si apoi sa-l returnez, dar n-am vazut asa ceva pe aici. Daca ramane la mine ma tem ca-l paste aceeasi soarta trista.
Claudia , Cristi
(16.12.2002) si Radu
(5.08.2006)
alinabojuc spune:
Da-mi voie sa fiu mai optimista. Am vazut ca prin Bucuresti a inceput sa se vada ceva: au aparut multi pomisori tineri in toamna asta. Acum doua zile chiar eu am vazut pe Mihai Bravu intre Calea Dudesti si Calea Vitan cum plantau pomi in spatiul verde. Am incredere in firmele astea mari ca vor face ce au promis, in schimb in stat nu.
Eu nu sunt asa optimista. Hai la Muntele Baisorii la Cluj si mai vorbim. E oribil. Nu mai traiesc eu atat ca sa vad acolo din nou brazi.
alina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Artificial. Pana acum am avut doar natural , dar imi este mila de brazii care sunt taiati total aiurea si aruncati la gunoi , prefer unul artificial care sa "salveze" un bradutz.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Natasa spune:
Este o pacaleala ca salvam vreun brad daca luam un plastic in casa, hai sa nu ne facem iluzii... In plus, ma amuza ca un brad de plastic se cheama "ecologic". Ce e ecologic la el, ca va fi aici si peste 200 de ani poluind pamintul? E mai comod, mai ieftin, nu face mizerie, dar din pacate nu salveaza natura...
ocebine spune:
Cel in ghiveci nu poate sta in casa mai mult de o saptamina, cintareste foarte mult (ghiveciul trebuie sa fie foarte mare).
Asta e o buna idee de afacere: pepiniera de Craciun. Plantezi pomisori doar in scopul vinzarii de Craciun. Nu se mai fura din paduri, se replanteaza anual si nu contribui la deseuri care nu se degradeaza in 1000 de ani.
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."