LMA! Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (123)
Raspunsuri - Pagina 19
Donia spune:
La multi ani Octavian!
Sa cresti mare si sa ai parte numai de bucurii!
Felicitari desiree pentru primul an in formula largita!
La multi ani Celeste, Ana si Tudor!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
dianocica spune:
citeam de la inceputurile fulguletilor. si am dat de colega de fulguiala elise. si am cautat si io ca omul sa vad cand isi serbeaza copila...constat ca lista nu s-a modificat, doar cea cu sarbatoritii lunii...hmmm...[omulet...ganditor...cred..]
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
Donia spune:
Mie mi-e somn de cand m-am trezit, n-am chef de nimic, totu-mi pute, m-as lua la bataie cu cineva... Am vrut sa va scriu mai mult, dar nu imi aduc aminte de nimic, nimic... trebuie sa recitesc mai pe seara. Cred ca ma duc sa trag un somn de pranz si poate cand ma trezesc iese soarele si pe aleea mea...
Ia ca mi-am amintit ca m-a enervat ceva. Normal... doar nu era sa-mi aduc aminte ceva frumos... Deci... hhmmmm... tema:
Stiu ca acum e devreme, avem copii mici, dar ca principiu de viata, voi credeti ca trebuie sa ne invatam copiii sa spuna adevarul sau sa minta frumos in momentele potrivite?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
quote:
Originally posted by dianocica
citeam de la inceputurile fulguletilor. si am dat de colega de fulguiala elise. si am cautat si io ca omul sa vad cand isi serbeaza copila...constat ca lista nu s-a modificat, doar cea cu sarbatoritii lunii...hmmm...[omulet...ganditor...cred..]
Esti mult prea subtila... cari-i treaba? Da c-o barfa-n mine...
dianocica spune:
quote:he he...la zz ajunge subectu' cela...si sare de douaj' de pagini lejer...eu una sunt antiminciuna 100%. nu se vede?
Originally posted by Donia
Ia ca mi-am amintit ca m-a enervat ceva. Normal... doar nu era sa-mi aduc aminte ceva frumos... Deci... hhmmmm... tema:
Stiu ca acum e devreme, avem copii mici, dar ca principiu de viata, voi credeti ca trebuie sa ne invatam copiii sa spuna adevarul sau sa minta frumos in momentele potrivite?
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
dianocica spune:
quote:n-avem barfe azi..imi doarme cupilu' de o ora...deja..cred ca vrea sa se ia dupa sefa...daca mi se trezeste la 5 sa vezi atunci ce-mi inghit vorbele...deci pe lista cu sarbatoritii luni estem mai putine fulguleti decat pe cea cu ..ma rog..lista mare. ceea ce...pur si simplu mi-a dat de gandit..dupa toata discutia cu revolte care, evident, nu a ajuns nicaieri...ca si cea cu mami care a facut mia..si ca altele care va sa vie...
Originally posted by Doniaquote:
Originally posted by dianocica
Esti mult prea subtila... cari-i treaba? Da c-o barfa-n mine...
diana si david 03.12.06
dandusa spune:
Ana
Tudor
Octavian
Celeste
LA MULTI ANISORI!!!
am impresia ca m-a calcat si rapidul de 15...,sper sa ma ocoleasca cel de 6 dimineata...,ca altfel nu vad luminita...,mucii curgatori...,dureri de de toate...,stare de leneveala...,zacut...,as baga frectii ,dar cine sa-mi faca?!?...,fara gust,fara miros...,abia am mincat sa nu am stomacul gol...,puteam sa maninc si expirat ca nu mi-as fi dat seama...
Crinuta este bine,slava domnului...,are muci dar in rest este ok...
azi am repetat o groaza de cuvinte...,coopereaza ff bine...,repeta tot in stilul ei...,apoi bate din palme...,cel mai clar zice mama,tata,papa si tzitza,restul le poceste...,chinezoaica mica...,in loc de "da?",zice "dong?" si se uita mirata la mine...,imi cere voie...,gesticuleaza cu minutele...,da din cap a "nu!",ma iubeste cu bale,muci si palme...,se enerveaza,ma ia la palme...,se joaca imi da palme...
Danutz,
am avut ocazia sa experimentez si eu cele spuse de tine...,ma trezeam dimineata ,uneori la 7,alte ori la 8...,incepeam pregatirea de mic dejun,cafea etc...,Crinuta trezita odata cu mine...,ma urmarea cum imi faceam dusul...,cum ma spalam pe dinti...,ma imbracam..si de aici se rupea filmul...,venea mama sa o pacaleasca...,"hai cu Dida,sa vezi ce-ti dau...",ii dadea de toate...,se uitau la catei,pasarele,masini...,nu putea s-o ia de linga mine si pace...,stia ca urmeaza sa plec...,fuga dupa mine...,cerea in brate...,terminam restul pregatirilor numai cu ea in brate....,apoi evident ca trebuia sa plec...,ii explicam frumos ca trebuie sa plec,dar vin repede...,etc...,nu mergea de nici o culoare...,pe masura ce ma imbracam incepea sa plinga si mai tare...,nu putea s-o ia de linga mine si pace...,am avut aproape 3 saptamini in care am plecat cu lacrimi in ochi...,eram atit de suparata...,imi parea ff rau ca trebuie sa plec si s-o las...,dar nu aveam incotro...,lipsisem mult de la curs...si acum pe finele lui...,era musai sa merg...
m-am gindit la un moment dat sa ma angajez...,asa mi-ar fi super bine,pt ca voi practica ceea ce am invatat...,dar daca ea plinge in stilul asta...,eu nu pot sa plec si pace...,proababil ca voi astepta ceva timp pina se va acomoda cu tati si vedem rezolvarea...,daca exista...,daca nu...,asta e!...,ma fac coafeza la domiciliu...,imi iau geanta si merg sa profesez...,in functie de programul ei si de starile ei...
cind s-o face mai mare,probabil ca va intelege mai bine...si-mi va fi mai usor...,dar atunci va veni al doilea bebelus...si o luam de la capat...,concluzia?...,nu mai profesez...
Leyla,
ma fac si eu blonda sa fiu si eu mumoasa ca tine...,adevaru-i ca Kaan are citeva poze in care seamana cu bubu chinezoaica...ambii au ochii asa mariii si rotunzi...,masline curate...,deci pe undeva exista o asemanare...
sa stii ca eu ceva rude din partea tatalui,pe care nu le cunosc...,poate-mi esti vreo verisoara ceva...,mai stii?!?
fug la dezmortit oase...,baie luuunga cu aburi si spuma...,pregatesc psihicul pentru poimiine...,trebuie sa ma gaseascarelaxata si fara muci...,ma si vad la aeroport...,asteptindu-l...,cu parul maciuca...,shortul in briu...,urme de la mucii Crinutei pe umar...,cu sacul ci copilul in spate...,plina de crize..."ai venit?...,treci la vase...,ca nu le-am mai spalat de-o saptamina..."
Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa
Dorsilia spune:
eu citesc ce apuc si scriu cand apuc, cu scuzele de rigoare raspund Doniei pt ca am si eu doi copilasi si cel mare este deja la varsta la care poate fi invatat ceva in sensul asta: parerea mea e ca astia micii pana la o anumita varsta ...zic eu 6-7 ani, cand trec intr-un alt stadiu de dezvoltare psihica, INDIFERENT de ce-i vom invata vor fi de o franchetze uneori coplesitoare pt cei din jur, si vor spune cu inocenta lor tipica intiparita in ochi EXACT ce simt si EXACT ce gandesc despre ce-i si cele din jurul lor. Bunaoara Dani i-a spus bunica-sii ca e batrana si ca mama lui e tanara....a afectat-o enoooooooooooorm faza asta, s-a suparat efectiv pe el. Ei, nu era cazul.
Insa de pe acum trebuie trasate niste directii, sadite niste idei, cladite niste jaloane, principii, dupa care sa se ghideze copilul si sa-si formeze propriul caracter si propria fire.
Eu il invat de exemplu ca intotdeauna trebuie sa nu minta (adevarul este o notiune ce se pare ca nu prea o intelege, e cam abstracta inca). Intelege diferenta dintre a pacali si a minti. I-am spus de exemplu ca nu e frumos sa minta. Prin exemple se face totul la varsta mica. Singurul moment cand l-am surprins ca evita sa spuna adevarul, dar evita sa si minta e atunci cand il doare ceva. Atunci schimba subiectul si e clar ca e ceva la mijloc.
Insa cand va fi mare il voi invata SA SPUNA MEREU ADEVARUL SUB O FORMA FRUMOASA, LA MOMENTUL POTRIVIT. Un adevar spus grosolan, chiar daca e adevar poate crea reactii neplacute si nu e de dorit ca fiul sau/si fiica noastra sa fie marginalizati pt ca au indraznit sa spuna adevarul cuiva. Trebuie sa-i invatam sa comunice eficient, strategic, sa gandeasca inainte sa vorbeasca, sa imbrace mesajul intr-un invelis comestibil pt interlocutor, si sa stie sa taca atunci cand vorbele nu ajuta la nimic daca sunt spuse. E o misiune extraordinara pt un parinte nu credeti?
noapte buna
Lia
dianocica spune:
quote:jur ca nu am O haina care sa nu fi avut macar o pata de mancare (de-a lui d )pe ea. si majoritatea nu au iesit la spalat dar sti cat de mandra sunt? sa ies afara cu banana pe blugi? din aia proaspata..pusa cu 10 secunde inainte de a iesi pe usa... nici cu prajina nu-mi ajungi la nas
Originally posted by dandusa
ma si vad la aeroport...,asteptindu-l...,cu parul maciuca...,shortul in briu...,urme de la mucii Crinutei pe umar...,cu sacul ci copilul in spate...,plina de crize..."ai venit?...,treci la vase...,ca nu le-am mai spalat de-o saptamina..."
diana si david 03.12.06
asiza spune:
Ha, hai s-o vad io p-aia care zice acilea, in fata marii adunari nationale, ca-si invata copilu' sa minta ...
Mie mi-a placut ce-a zis Dorsilia...Super gandire, adevarul spus intr-un mod comestibil pentru interlocutor, de acord, ca idee de principiu, dar de cele mai multe ori adevarul doare indiferent de felul in care-o spui...Oricum, Dorsilia, am bagat la cap ce-ai zis si chiar o sa-ncerc sa-l ghidez pe Denis in acest fel ! Bineinteles ca nu sunt de acord cu minciuna, ba daca incerc sa spun o minciuna ma si inrosesc ca racu' deci sigur voi fi prinsa ...Eheeeheee, multe sunt aici de spus...lasam scoala vietii sa-si spuna cuvantul, dar sigur nu-l voi invata pe Denis sa minta, asa, ca principiu!
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!