Sarbatoriti de nov-dec 04 (163)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Buna fetelor,
offf....imi pare rau sa aud ca-s puiutii bolnaviori
Bits-ule...au luat-o treptat, au eliminat pe rand unele chestii...sa vada motivul tusei...
1. prima data tratament pentru rosu in gat caci de la atata tuse se iritase gatul...atrecut gatul rosu...dar el tot mai tusea...
2. au zis...aaa...atunci este alergic...bun...facemanalize pentru alergii...iese sub limita la toate...noi intre timp spalasem peretii, am socs din casa draperii, perdele, covoare...ca la noi la nimeni...nu mai aveam nimic...cumparasem filtru de aer...spalat tapiterii...etc...astapana sa iasa analizele...api le-am pus la loc intre timp lua tratament pentru alergii...dar tot tusea
3. suspectat de astm...mergeam la cateva zile 4-5 zile sa sufle intr-o chestie sa vada cu ce viteza iese aerul din plamani, urmarit nopti intregi daca shuiera, daca tuseste la efort...dupa N suflaturi in aparatul ala si inhalatii cu un inhalator de 3-4 ori pe zi...alex tot tusea
4.pasul urmator a fost radiografie sinusuri...si...supriza...saracul de el avea o sinuzita veche netratata si din cauza ei tusea...i-au dat antibiotic f puternic si i-a trecut infectia de la sinuzita...dar lichid pe sinusuri mai are si acum si de la cea mai mica raceala ala se poate infecta iar si de-aia eu cand incepealex sa tuseasca chiar daca-i o banala raceala imi vine sa fug de-acasa...
curios este ca dupa ce-i trecuse sinuzita el tot mai tusea...cica ramasese ca un tic, reflex...nu-stiu cum sa-i zic...si daduse niste picaturi pentru dezinhibarea senzatiei...a fost un adevarat circ...cred ca mai bine de 4-5 medici shimbati...pana am ajuns la seful pedriatilor si imunologilor orl din brazilia...si el a lamurit problema tusei...la restul la care mergeam toti incepeau sa-l trateze de laringo-faringita pentru ca ei vedeau gatul roshu...
hai ca v-am zapacit

pentru ionela roxana...da...ruxi a avut otite de 4-5 ori cred...2 una dupa alta..d.e fapt prima netratata corespunzator sia revenit...a fost doar intr-o faza de amortire...si a revenit...
ideea este ca ea nici acum nu stie sa sufle nasul si de cate ori ae muci...eu innebunesc...fiindca doctorita mi-a zis...muci nesuflati=otita microbii migreaza din gat/nas...in urechi...
ref faza cu spalatul pe cap...nici ruxandrei nu-i place delok...altfel s-ar balaci toata ziua in apa...dar sa nu o spal pe cap nu am cum sa-i acopar urechile, ea nu o face pentru ca este prea preocupata sa se zbata, sa urle, etc...si atunci dupa ce iese din baie si o usuc pe par o sterg imeidat cu betisoare cu opritor(speciale pentru bblushi) in urechi sa scot orice urma de apa...si o feresc de curent...altceva...nu am ce sa fac

Paxelina, sanatate multa deliutei si lui silviu...si tie rabdare si putere sa poti avea grija de ei pe toti

try ce bine ca nu ati avut probleme decat cu mici raceli...Doamne ajuta si in continuare sa nu aflati niciodata
si spor la treaba prin casutza

fulgule ma bucur ca sunteti mai bine si ca dormiti mai bine noaptea...si pentru ce-l tratezi acum? de la ce e tusea pana la urma?

miki, voi cum mai sunteti, cum va mai simtiti? sanatate si pupici am vazut ca bucatarisesti de zor pe toti si multa sanatate

aime sa va tina Dumnezeu tot asa rezistenti...e mare luru ca nu a luat antibiotic pana acum...

adriana multumim pentru poezioare gemenusii

ruxi pentru iarna a invatat-o pe-asta:
Fulgul de zapada de c. rades

Pe obraz, pe nas, pe umar,
Tot cad fulgii fara numar,
S-a oprit in palma unul,
Iute, iute, inchid pumnul.

Desfac pumnul,
Unde-i fulgul?

Am in mana-un strop de roua,
Sau un bob de apa?
Ploua?
S-a topit in mana mea
Ca o lacrima de nea...

dar este asa haioasa cand o zice...inchide pumnul si-l deschide...se minuneaza...ridica din umeri...imi vine sa o mananc...nu alta acum inca nu i-am gasit si ei o poezioara pentru mosh si timpul se scurge...

va pup pe toate si pe copilashi
numai bine si sanatate tuturor

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ptii ce de grozavii vorbiti cu poeziile voastre.
Eu am incercat si eu cu fi-miu poate invata twinkel twinkel little star... ca asta e un cantevcel de 4-6 versuri care lui ii place. De unde frate, cand ma apuc si cand zice si el balmajit dupa mine ca si cand ar potrivi numai cuvintele, nu zice nimci cum trebuie. Te prapadesti de ras daca-l auzi, doar primul vers il zice bine: twinkel twinkel little stau (ca nu poate sa zica star si zice stau).

Asa ca e posibil ca tot mami sa spuna ceva in locul lui la Mos. Ca la noie cu traditie si mosu nu da nimci pana nu spune ceva acolo mamai sua copchilu', e mos cu pretentii... eheeee

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet
ruxi pentru iarna a invatat-o pe-asta:
Fulgul de zapada de c. rades

Pe obraz, pe nas, pe umar,
Tot cad fulgii fara numar,
S-a oprit in palma unul,
Iute, iute, inchid pumnul.

Desfac pumnul,
Unde-i fulgul?

Am in mana-un strop de roua,
Sau un bob de apa?
Ploua?
S-a topit in mana mea
Ca o lacrima de nea...

si uite asa se pune bine nora cu soacra...

no mey monica, doctora zice ca tusea s-ar trage fie de la raceli repetate la f. scurt timp (anu asta de cand e la gradi a racit f des)....sau..... poa sa fie inceput de astm...Dar doctora zice ca ffff probabil e prima varianta...Si noi am inceput cu nebuneli, ia covorul, muta aia, ca la nebuni zau asa..
sa vedem ce-o mai fi
bits, David tusea noaptea mult...mult...nu putea sa doarma, of..
Acum e mai bine...deci ii dau de cateva zile niste pastile homeopate care se numesc Tussistin si vad ca, minune! au efect...tuseste mult mai putin, doarme si el noaptea ca omu...Inutil sa-ti mai spun ca am incercat toate siropurile de tuse de pe piatza plus ca am fost la doctora pt treaba asta de n ori..

ce am mai sezizat ...pe David il apuca tusea la culcare dar si dupa ce alearga, face efort...si cica asta ar fi intalnit la astmatici...na ja! io mai stiu, sa vedem...momentan e bine, datorita acestor pastilutze...
monica, si Alex tusea dupa efort fizic?

try, las ca o sa te plangi si tu cand o sa mearga Alex la gradi, ca de acolo se trag toate nenorocirile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nu fulgule...nu tusea dupa efort fizic...decat noaptea in somn si parca la ora fixa fratioare...
uitasem sa-i zicem amanuntul asta dr-lui...si cand i-am spus ca tuseste aproape la ora fixa...cica....aaaa...asta e sinuzita...hai sa facem radiografie...si asta a fost...

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

fetele multam de raspunsuri!sincer nu mai stiu ce sa le dau asta pt ca desteptul de pediatru le-a dat intai antibiotic si eu acu stau sa repar daca pot spune asa.cum sa dai antibiotic la bronsita?!in fine sper sa treaca si sa fie totul bine.

asta noapte am ajuns la urgente caci Amonescu al meu varsa intr-o veselie si la un mom dat era si putin sange de culoare maronie amestecat cu voma.cica e spital universitar acolo si l-au consultat e vb de un virus Rota virus cica asa ii spune si sa nu-i dau decat subst hidratante si regim caci organismul se curata singur.la plamani cand l-a ascultat cica s-ar auzi un suierat asemanator celui astmatic dar acum pt ca e si racit nu putem sti sigur.urmeaza sa ma duc dupa ce se face bine sa cautam adevaratul diagnostic.

mey KEN recita si el bradulet bradut bradut(aici e varianta proprie pt ca spune bradulet bradulet bradulet) dar i-a placut tare mult poezioara lui Ruxi si cauta si el in palma fulgul

Fulgule e cam cu cantec treaba daca tuseste seara inainte de culcare si mai ales dupa ce face efort.tinem pumnii sa nu fie nimic.eu din cauza acarienilor am ajuns sa spal rufe la 7 dim ca sa poata sta indeajuns la soare,1 data pe luna scoatem saltelele de la paturi pe balcoane si te "batem" pana le ies fulgii iar prin casa covoare nu am decat in living.perdele am ce-i drept dar si alea sunt spalate constant din cauza faptului ca se face condens mare de la umidificator si AC(la noi se fol iarna pe cald) si tocmai ca sa nu apara egrasie.surpriza mare a fost ca am gasit putin mucegai inauntrul dulapului de la oglinda unde ma machiez.sper sa nu fie asta o cauza?!oricum dupa ce se face copkilul bine mergem la teste de alergie daca i-or face la 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

quote:
Originally posted by paxela

revenim si noi de la dr, avem o intraega gama , dar sfoara si sapun sa ma leg de lustra nu am gasit
Silviu e mai soft are muci tuse si atat... antibiotic sirop de tuse pic de nas
delia... rinofaringoamigdalita, inceput de otita si conjunctivita purulenta... si deci antibiotic, pic de nas, de tuse ,de ochi si de urechi as putea sa ii fac baie in ele ca mi-ar ajunge
si nu sunt 2 la fel

in rest suntem bine, ce o fi aia?

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

vai de mine tu draga!!! oare cum mai rezisti? nici nu stiu ce sa-ti zic ca m-am chiar blocat cand am citit mesajul tau. sper pt. voi sa faca DD bine copilasii si sa nu-i mai lase sa sufere. stiu ca silviu a avut multe probleme cu raceli si alte cele...dar acum si printesica ? tare rau imi pare! sanatate multa!

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

monica dar ce frumoasa e poaezia lui ruxi. acum am notat-o si poate ii "provoc" si pe ai mei, desi poate nu ar fi bine sa l;e incarc asa memoria...vedem asa in joaca
fulgu, bits....m-ati pus acum pe ganduri cu tusea. si tudor tot tuseste uneori, seara parca nu doar ziua. ii mai dau si eu siropele de tuse dar nu mi se pare ca l-ar ajuta. el zice ca-l si doare gatutzul si atunci ii dau decasept care am norocul sa-i si placa, si mi se pare ca-l ajuta. el mi-a zis doctora lui ca are amigdalele marite dar nu cum ca ar fi bolnave ci asa sunt ele mai mari. acum stau si ma gandesc daca tusea asta ar fi din cauza lor sau din cauza unei sensibilitati pe care poate el o are, mai ales ca dermatita atopica poate foarte usor sa duca la astm.
nici nu-mi place sa merg la medic chiar pt. orice...nu stiu ce sa fac. desi la el e ceva minor pe langa toti copilasii bolnaviori de aici. -ici tuturor bolnaviorilor si insanatosire rapida

adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Buna tuturor!

Sanatate multa multa tuturor bolnaviorilor!
Eu dupa o raceala cu tuse urata si rosu ingat tratata de homeopat, ma lupt din nou sa nu racesc...

A avut si Daniel (zice sa nu-i mai spunem Danutz ca e baiat mare) serbarea de Creciun. Mai devreme pentru ca invatatoarea lor a plecat pana in ianuarie in SUA. Sa va povestesc ce a facut fiul meu: am ajuns mai devreme (ca sa ii treaca emotiilet), cum am ajuns s-a si asezat pe un scaunel de langa brad si a spus toata poezia frumos. Dupa care vine la noi si zice: "Gata, am terminat, sa mergem acasa." Cand aude ca nu se poate, ca trebuie sa mearga sa se pregateasca in alta camera cu invatatoarea si cu ceilalti copii, ca dupa aceea trebuie sa intre in sala si sa stea cuminte pe scaunel, sa cante si sa spuna poezia, incepe si plange in hohote. Si doar ii povestisem in mare cum e la serbare (chiar daca nu am prea insistat pe subiect gandindu-ne ca suntem si noi acolo). Il linisteste intr-un final sotul, mai asteapta vreo jumate de ora sa vina toti copilasii intarziati si intr-un final incepe serbarea. Dani intra cu boticul pus si se aseaza pe scaunel cu spatele la ceilalti copii. Toata serbarea a stat asa. Oricat am insistat el nu s-a ridicat in picioare cu ceilalti copii sa cante, nu a cantat, de fapt nu a colaborat cu aproape nimic. Singura consolare a fost ca si-a spus foarte frumos poezia cand i-a venit randul de nu mai stiam ce sa fac sa fiu suparata ca nu canta sau sa ma bucur ca a spus asa frumos poezia. A avut poezia cu braduletzul de care zice Bits. O scriu daca o mai vrea cineva ca mie imi place mult:
Braduletul meu dragut
Ninge peste tine,
Haide, haide-n casa mea
Unde-i cald si bine.
Pom de anul nou te fac
O, ce bucurie!
Cu peteala am sa te-mbrac
Si stelute o mie.

Si fetite si baieti
Batand din palmute,
Ti-om canta si ti-om dansa
Cantece dragute.

Si asta a fost prima serbare din viata lui Daniel.

Apoi seara a fost suparat ca mosu' i-a adus un motoscuter si el nu i-a cerut asa ceva... Vroia un monstru...
Acum e in vacanta. Nu l-am mai dus in alta grupa, la alta invatatoare. Cam asa stam noi la capitolul serbare si gradinitza.

Intre timp le-am vazut si pe printesele Ionelei si pe David de fulguletz si pe sarbatorit Mihai de felis si pe Silviu si pe surioara lui. Sunt toti niste scumpi si le dorim tot ce e mai bun pe lumea asta.

Va pupam pe toti si
La multi ani!!! tuturor piticilor care s-au mai serbat intre timp si celor care urmeaza pe lista. Sa fie sanatosi si bucurosi.

11+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

si David tot p-asta cu braduletz incearca sa o zica, da nu are frate rabdare, si cand se plictiseste (si se plictiseste repede) incepe sa zica cacacaccaca
aseara l-am convins sa spuna poezia pt. Oma(bunica). na ja..cu ajutor...
de altfel, nu e greu de sesizat entuziasmul meu de dupa...
Exemplificare www.dropshots.com/zumperiox#" target="_blank">aici
primul clip de sus.

daniela, ..un monstru...haha...
apropos de monstrii, a terminat roserbina costumul de privighetoare pt Bianca? a pus poze si nu fusei pe faza?
ca poate ii face Bianca o vzita lu Danutz sa vada monstrii in carne si oase...

mamica de David sparge lemne(1 dec. 04)

"Ia-ma Doamne si ma pune unde-i palinca de prune..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Daniela meriti batuta:cum adica mai sa fii sau nu suparata pt ca nu canta?lasa draga copilul sa se manifeste emotional dupa dorinta.daca tie ti-ar impune cineva sa bei alcool si tie nu-ti face placere ce faci?mi-a placut asa de mult cum ai povestit ca imaginar parca am trait si eu momentul emotiilor micutului.uite ca la noi in Moldova poezioara scrisa de tine incepe cu"Bradulet,bradut,bradut" nu stiam versiunea asta.sanatate multa si ai grija de bebicul din burtica!

unde o fi Rosebina ca nu mai da nici un semn de viata?

v-am pupat si week-end placut!

Mergi la inceput