Strumfi de iulie-august 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 14
aylin_tarcan spune:
asa, si daca nu incepe sa manance, la 4 luni, 4 si ceva, incepem sa ii dam si altceva. dar eu nu vreaaaaauuuuu!
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Anya20 spune:
diane, la multi ani si voua!!!
apropo de hainute frumoase...in magazinul victoria, parca la et. 3...au niste hainute pt copii excelente...unele sunt de la next, orchestra...la niste preturi foarte bune. eu le-am luat fetelor sarafane, dresulete, bluzite...sa mori de dragul lor. sunt si standuri cu ghetute si pantofiori...frumoase tare, din piele intoarsa, cu floricele cusute...iti vine sa iei tot magazinul.
acum nu mai merg pe acolo decat pt cadouri pt alti copilasi, ca fetele au atatea hainute, incat nu cred sa apuce sa le poarte. au impreuna 2 dulapuri de haine...in conditiile in care ce i-a ramas mic arinei am trimis la finuta de la brasov.
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by Anya20
diane, la multi ani si voua!!!
Multumim mult, Anya!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=16" target="_blank">Votati frumoasele si simpaticele mamicideiulaug2007!
Mami de Dani (1 august 2007)
lorinaoo1 spune:
Ame da, asa ar trebui sa fac, dar i-am mai atras atentia cu delicatete asupra unor lucruri de genul ceai, apa, suculet de mar si altele si mi-am batut gura degeaba, ca ea tot de astea-mi turuia. Noroc de Anya ca m-am dezmeticit si ii multumesc pe aceasta cale . Daca era dupa dr asta, stateam degeaba in spital pt icterul prelungit al fetei si asta dupa ce facusem un fel de depresie in maternitate de plangeam degeaba si se uitau toate la mine ca la nebuni. De asta aleg acum sa nu-mi mai bat gura de pomana ca nu am la cine. Sotul meu (un sperios de felul lui) s-a convins ca n-a murit fata de sete pt ca nu i-am dat apa sau ceai. Acum urmeaza sa il conving ca nu e musai sa incepem azi diversificarea cu supa.
Burtik am vazut mandretea ta de fata . Si Lorinuta mea avea la 3 luni 7,700 kg, la 4 luni - 8 kg iar acum la 5 are 8,800. Eu nu prea-mi faceam griji, dar ma mai "saboteaza" sotul care are incredere in dr, nush de ce. Eu una merg cu fata la ea ca sa aiba cine sa ne faca vaccinurile.
Eu cred ca am racit, am luat deja oscillo, dar nu mai stiu cum se da la sugari, stiu ca s-a scris, am zis ca salvez dar am uitat. Ma ajuta cineva, plzzzz?
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by lorinaoo1
Ame da, asa ar trebui sa fac, dar i-am mai atras atentia cu delicatete asupra unor lucruri de genul ceai, apa, suculet de mar si altele si mi-am batut gura degeaba, ca ea tot de astea-mi turuia. Noroc de Anya ca m-am dezmeticit si ii multumesc pe aceasta cale . Daca era dupa dr asta, stateam degeaba in spital pt icterul prelungit al fetei si asta dupa ce facusem un fel de depresie in maternitate de plangeam degeaba si se uitau toate la mine ca la nebuni. De asta aleg acum sa nu-mi mai bat gura de pomana ca nu am la cine. Sotul meu (un sperios de felul lui) s-a convins ca n-a murit fata de sete pt ca nu i-am dat apa sau ceai. Acum urmeaza sa il conving ca nu e musai sa incepem azi diversificarea cu supa.
Burtik am vazut mandretea ta de fata . Si Lorinuta mea avea la 3 luni 7,700 kg, la 4 luni - 8 kg iar acum la 5 are 8,800. Eu nu prea-mi faceam griji, dar ma mai "saboteaza" sotul care are incredere in dr, nush de ce. Eu una merg cu fata la ea ca sa aiba cine sa ne faca vaccinurile.
Eu cred ca am racit, am luat deja oscillo, dar nu mai stiu cum se da la sugari, stiu ca s-a scris, am zis ca salvez dar am uitat. Ma ajuta cineva, plzzzz?
daca vezi ca "incepe sa raceasca', sa ma exprim asa, adica la debutul bolii, poti incepe cu oscilo, chiar de 2-3 ori pe zi. dizolva un flacon intr-o seringa de 10 ml si ii dai din ea de 4 ori, adica 2,5ml odata. poti s-o imparti si la 6, daca bb este asa de mic si ii dai fix 2 zile din cei 10 ml. se administeaza cateva zile, 3-4, in functie de simptome.
oscilococcinum de cateva ori pe zi, timp de 3 zile. scoti pistonul de la o seringa de 10 ml, rastorni un flaconas de oscilo, fara a atinge granulele cu mana, apoi pui la loc pistonul. pe partea cu ac umpli seringa cu apa fiarta si racita sau apa plata si lasi sa se dizolve. ii dai cativa ml odata, din seringa (dintr-una poti sa-i dai de 3-4 ori), cu precizarea ca jumatate de ora inainte si dupa nu va manca nimic. nu are eficacitate daca il dizolvi, de pilda, in biberonul cu lapte...iti spun asta pentru ca aud frecvent astfel de variante.
din pacate, acum, dupa ce boala s-a instalat, se poate sa nu mai functioneze asa de bine. oscilo trebuie administarat mai mult preventiv...adica inca de cand a venit in contact cu cineva racit sau, daca nu, de la primele simptome, cat mai precoce.
cu de la Anya citire
broscuta gargarita
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
am venit si noi de la dr. altul
cica e sanatoasa clinic, dar intr-adevar nu a luat in greutate. cica se razvrateste ea, si face fite. nu mananca voit. asa, ca nu vrea si pace. ca de aia mananca noaptea, ca e prea adormita si nu stie ce face. azi iar nu a mancat nimic. noroc cu mesele de noapte, ca altfel.... in rest arata bine, e vioaie si sociabila. deci nimic alarmant. un foarte vag suflu sistolic, care nu stiu ce inseamna. dar fata nu are nimic. eu insa trebuie sa vad cum fac cu lapticul sa nu piara, ca deja a scazut enorm. si sa ma chinui in continuare. iar am incercat cu bibe, nici vorba sa vrea. nici nu mai incerc. era doar un test, dar degeaba l-am facut.
si sa ii dau 2 pic de vigantol, nu 3, ca poate asta e cauza inapetentei in cazul ei. ca exista copii care reactioneaza asa la mai mult vigantol. si ca sa ii dau 2 picaturi, ca pana la 2 luni. poate de la aia brusc nu a mai vrut sa manance. incercam si vedem.
nici noi nu am implinit 6 kile inca
broscuta gargarita
ca sa nu pierzi laptele, scoate-l cu pompa la 3 ore, macar dintr-un san sau dupa ce mananca ea mai stimulezi sanii. 2 pic de vigantol sunt suficiente.
aylin_tarcan spune:
sarumana anya asta incerc sa fac, dar tot a scazut mult.
broscuta gargarita
karligutza spune:
Va multumesc tuturor de urarile de 'La multi ani!'... si telefoanele au sunat toata ziua... nici nu imi mai trebuie cadouri... mie imi place si doar felicitata e frumos cand isi amintesc oamenii de tine.
karligutza
sunt mamica Adelutei
Trimitem un gand? - o actiune
Diana2007 spune:
Buna dimineata si de la noi si La Multi Ani sarbatoritelor !
La noi Mosul a venit in primul rand la Victor cu niste hainute si un elefant verde (asta ca sa-i intregim colectia de animalute, oricum cel mai incantat pana acum e de ... o vaca). La noi, mai subtire ca ne cam "strangem cureaua" cu plecarea asta in Romania, sotu' daca nu munceste doua saptamani nu e platit dar facturile tot alea sunt, asa ca doar eu am primit "aprobare" de cadou de Mos Nicolae: o pereche de pantofi de sport Adidas pentru sala. Am tot zis ca nu-mi cumpar nimic pana nu revin la greutatea dinainte da sarcina dar ca sa ma recompensez ca am pierdut vreo 4kg de cand ma duc la sala si fac si abdomene acasa, am simtit nevoia de o recompensa. N-am avut rabdare si i-am testat aseara: Super ! SI sa nu mai zic apropo de preturi ca adidasi ca astia in Ro ma costau de la 5 milioane in sus iar aici am dat 2 si mi s-a parut cam mult .
Ieri am fost si ne-am inscris si noi la orele de sport pentru mami-bebe care incep in ianuarie iar apoi am dat o tura printr-un magazin de copii dar nu m-am uitat nici in dreapta nici in stanga, m-am dus direct sa iau ce ma interesa: doua cearseafuri pentru patutul lui Victor. Am impresia ca cele pe care i le-am facut eu (nu v-am zis ca am si veleitati de croitoreasa in timpul liber), desi sunt din bumbac 100% sunt cam aspre, si cum el doarme in continuare pe burta, se trezeste tot timpul iritat si rosu pe fata.
De ceva timp ne luptam si noi cu o iritatie, a aparut mai intai pe o manuta, apoi si pe cealalta, pe un genunchi si a culminat acum cateva zile si pe fata. I-am aratat si doctorului cand am fost la controlul de patru luni (bine ca atunci nu era asa extinsa) si a spus ca e de la apa prea dura de aici, ca pielea se usuca foarte usor si asa apare iritatia. Solutia: sa nu-l mai spal asa de des !?!?! Deja ca pe cap il spal doar de doua ori pe saptamana, dar sa-i scot si baita zilnica mi s-a parut prea mult. Acum nu-l mai spal cu apa pe fata ci cu un fel de lotiune ce nu necesita clatire de la Mustela, la baie si dupa folosim tot Mustela din gama Stelatopia, ce sa mai, o sa-i spun Victor-Paraben
Hai ca m-am intins cam mult, voiam insa sa profit de somnul lui de dimineata ca sa mai stiti si de noi !
Pe curand,
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
lorinaoo1 spune:
quote:
Originally posted by Anya20quote:
Originally posted by lorinaoo1
Simo multam de raspuns, asa stiam si eu de la mami de A-uri. Concluzia: e cam invechita si dr asta.
Mai eu nu inteleg ce ii costa pe doctori sa mai citeasc asi ei sa s epuna la punct? Cred ca doar indolenta. Eu inteleg ca ajungi la o varsta (dr asta are in jur de 45 de ani, deci nu mult) si ti se face lehamite de toate (probabil, ca nu am incercat), dar e totusi vorba de o responsabilitate mai presus se lenea asta nenorocita, si aici ma refer la toti doctorii astia care dau tratamente asa dupa ureche sau dupa obiceiul bunicii si nenorocesc niste oameni. Eeeeha, ca m-am suparat.
Nu ca as tine neaparat, obsesiv de hranirea exclusiva la san pana la 6 luni, ca as putea sa incep sa-i dau si de pe acum supica, dar de ce sa o fac cand pot sa mai astept o luna in conditiile in care eu am san de dat si la altii de trebuie sa port sutien si tampoane de san permanent, ca altfel ar trebui sa ma schimb de 20 de ori pe zi (cred ca sunt prea mici tatucile mele si da laptele pe dinafara )? Cred ca am sa fac si eu ca Luna: ii spun doctoritei ca ii dau supica si eu o sa-i dau san pana in ianuarie, na.
Acu, nu ma luati in seama, cred ca am aberat cam mult si am umplut spatiul aiurea, dar asta e ce gandesc acum. Cine stie cand oi fi soacra ce poama acra cu idei stupide oi mai fi ...
ba eu cred ca ar trebui sa tii obsesiv . e un lucru mult mai important decat realizam noi acum. si daca se poate, de ce nu?!
iar dr-itei tale ar trebui sa-i spui. cu riscul ca se supara! poate asa se mai indreapta cate ceva...
am avut surpriza neplacuta ca dr-ite tinere sa recomande alimentatia artificiala cand mamele aveau lapte din belsug sau diversificare la 2 luni (ca cica asa recomanda americanii!!!). si i s-a intamplat unei colege de-ale mele, care nu a spus ca este medic atunci cand a fost cu copilul la pediatru. asa ca nu ma mai mira nimic.
Corect, Anya, asa am gandit, dar ce voiam sa spun e ca nu sunt nebuna, sunt doar rationala, asta si pt ca trebuie sa lupt pe mai multe fronturi (mama, soacra, sotul etc...) si trebuie sa ma explic tot timpul, vezi, m-am obisnuit sa nu par prea vehementa