LMA! Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (122)
Raspunsuri - Pagina 9
anateo2004 spune:
DRAGOS
ANDREI
ERICA
CHINICO
am vazut poze cu fulguleti care de care mai frumosisi am jinduit la nametii din canda...aici nomentan ne simtim ca in lacustra
de dimineata am descoperit si cadouriele,bineinteles ca teodora a fost cea mai incantata.dupa ce a analizat propiile ghete a trecut la ale noastre si pt ca nu am lasat-o sa umble la cadoul lui seba s-a dus sa-l trezeascael a fost initial buimac,dar fericit ca o vede pe sora-sa si incantat de cutia noua primita
tema zilei:seba a primit www.shelcore.com/toys/detail_product.aspx?prod=042299%2082185%200&page=page_toddlers" target="_blank">asta,iar de la bunicu fane va primi telefonul vorbitor de lb romana,iar de la ai mei ceava cu butoane am inteles.
shoshika asa am patit eu cu teodora.cand avea 10 luni a adormit fara sa mai suga.am zis ca daca ea e pregatita de inarcat trebuie sa acept si eu situatia.a fost un mod elegant si usor.acu nu stiu cum o sa fac ca seba e dependent total.asa ca il mai las pana in primavara si om vedea.
mamaanatinem pumnii pt prima zi la job!
dandusafelicitari!baftan in contiunuare!
laura vroiam sa iti raspund ieri,dar daca am avut evenimente neprevazute,am uitat complet.ce daca florin foloseste perfectul simlu,si eu vorbesc la greu asa.atata timp cat e corect gramatical.si vorba dianei,e mai destept copilui,stie mai multe varianteexista familii unde copilul aude doua limbi,uneori chiar trei.eu zic sa lasi omul in pace,cauta alt nod
azi ma duc la targ,trebuie sa-i gasesc teodorei rochie alba pt serbare.in fine sper sa nu o iau de pomana,sa apuce sa o poarte.de fapt asta e unul din motivele principale pt care sunt suparata la faza cu varicela,ca s-ar putea sa nu poata merge si e prima ei sebare.a invatat cantecele,stie poezia ei si pe a altora.acum vom vedea.
pupici ma duc ca am in fata o zi lunga.
a_deju spune:
quote:
Originally posted by acs
Ruxandra, am o nedumerire: totusi de ce bebelusilor nu li se da apa si se spune ca laptele tine loc si de mancare si de bautura? Chiar si vara, doctorita ne-a spus ca e de ajuns laptele si nu e nevoie de alte lichide pentru hidratare. Sau e valabil doar pentru bebelusi?
Si eu incerc sa-i hidratez cat mai mult (si nu cu lapte) pe bursucii mei cand sunt raciti, dar am avut perioade (cu Victor) cand nu a acceptat decat lapte :(.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
asta e valabil DOAR pt laptele de la san!!!! pt ca el este de la natura adaptat pt toate nevoile copilului, fiind mai apos la inceput, ca sa astampere setea, si din ce in ce mai gros spre sfarsit, ca sa fie si mancarica :)) copiii alaptati cu formula au nevoie de hidratare suplimentara, undeva de pe la 2 luni in sus (cu atat mai mult pe timp de vara!!).
apropo de ce a zis ruxandra mai sus de sucul de fructe, sau de portocale in raceala. da, este foarte bun, chiar minunat, din motive de super aport de vitamina C. insa..nu este hidratare!! hidratarea IN CAZ DE BOALA se face cu apa sau ceai neindulcit, si solutii de hidratare recomandate de medic. deci nici macar ceaiul cu zahar nu intra la capitolul hidratare, din motive de zahar, care nu ma intrebati ce anume face, dar stiu ca face ceva (fermenteaza..???..), care ceva nu e recomandat in starile in care se doreste hidratarea copilului (aici ma refer la stari de boala, nu la hidratarea de zi cu zi a copilului sanatos!!). si oricum, se actioneaza diferit in caz de febra sau de diaree, ambele fiind situatii cand hidratarea este fff importanta. adica daca in caz de febra (din motive de raceala!) mai poti sa-i dai si cativa ml de suc de portocale (desi si aici trebuie intrebat pediatrul, pt ca organismul lui bebe poate fi foarte slabit, si daca este si pe antibiotice - care pot predispune la diaree, sa mai vii si cu portocala peste.. va dati seama ce minunatie iese...), in caz de diaree (deci probleme digestive) sub nicio forma nu poti sa bagi asa ceva (si niciun alt soi de suc proaspat)...
..ufff, ce ma 'nervez, ca la mine in cap toate suna mult mai logic si mai cursiv decat am reusit sa le insir pe-aici.... :))
Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
ruxandra_sb spune:
Acs, eu zic ca-i vb de 2 situatii diferite:
1 bb mic, care are un sistem digestiv incomplet dezvoltat si caruia laptele ii acopera atat necesitatile nutritive cat si cele de hidratare. Plus ca apa/ceaiul in exces la bebelusi poate provoca chiar moartea.
Consumul excesiv de apa poate conduce la hiponatremie, adica la diluarea ionilor de sodiu din organism. Cele mai expuse categorii de populatie la aceasta afectiune sunt bebelusii si sportivii. Un bebelus se poate intoxica astfel din cauza consumarii unui numar prea mare de biberoane cu apa, ceai sau lapte foarte diluat.
Mai multe www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=35550" target="_blank">aici.
..s-a constatat ca bebelusii carora li s-a dat sa bea apa in exces au facut atacuri de apoplexie din cauza scaderii cantitatii de saruri din organismul lor, acestea eliminandu-se prin transpiratie si urina. Alte info despre hidratare www.supereva.ro/info.asp?id=155" target="_blank">aici
2. un bb mare/copil bolnavior caruia laptele (=aliment+lichid) ii poate accentua neplacerile virozei. Iar cand e bolnavior mancarea nu conteaza prea mult => hidratarea e cruciala!
Daca veniti de Sarbatori inseamna ca ne intalnim pe partie.
Noi stam ceva mai sus de Fulg de nea.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
acs spune:
Multumesc a_deju, ruxandra! M-am lamurit acum!
Edit ca uitai de schi: Ruxandra, nu venim de sarbatori la schi, ci prin februarie. Craciunul il petrecem in familie, iar de Revelion plecam la munte (doar in 2 :( ), dar nu la schi.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
a_deju spune:
la multi ani andrei, dragos si erika!!! sa cresteti mari, sanatosi si frumosi!! mamicilor, sa va traiasca minunile mici!!!
LA MULTI ANI CHINCO!!! sa-nfloresti, sa ne traiesti! o zi frumoasa si luminoasa iti doresc, ca departe sigur o s-ajungi :)) stii vorba ceea, cu cine se scoala devreme... :)))) la muuuulti aaaaaniiiiiii!!!
Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Yagmur spune:
Neatza,
Eu sint mai rau ca trenul rapid; citit pe fuga povestile nasterilor..... minunate, vazut poze... si mai minunate.... uitat la fel de repede cine a scris/intrebat/felicitat....
In fine, LA MULTI ANI, draga mea Chinico..... multa bafta, iubire, intelegere.. si nu mai stresa kupilu' (apropo' oare de ce Luca are o mica trezire la 5.00 hmmmmmmm - noroc ca readoarme repede....
LA MULTI ANI fulguletilor de un AN: Erika, Andrei si Dragos - sa va bucure viata asa cum au stiut sa o faca in acest prim an
Luca a primit cadouri de la prieteni (eu sint leftera ), iar eu multa cioco de la colegi... azi chiar am realizat ca tine lumea la mine aici la job
Azi va invit la pentru ca avem asa: Tata - Nicolae si ziua in care implineste 70 de ani, frate - Nicolae, plus copilul care il vor infia - Nicolae....
Un Mos Nicolae plin de daruri va urez si celor bolnaviori sa le treaca repede, repede
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
slide Luca
varsta Luca
anateo2004 spune:
acs asa stiu si eu ca e valabil la bebelusi alaptati excusiv cu fara ceai sau apa.acu modul de hidratare depinde si de boala,dar merg si in viroze si in diarii sarurile de rehidratare.dar mare atentie se dau cantitati mici,adica o lingurita la 5-10 min nu cantitati mari de odata in special daca copilul a si varsat,ca atunci distensia brusca a stomacului il face sa verse iara.
zilele astea o sa iti dau un pm,ca vreau neaparat sa merg cu teo,bine ii iau pe amandoi cu mine,dar pe seba il mai las pe bara anul asta.pupici
roxanica2006 spune:
LA MULTI, MULTI ANI FULGULETZILOR : DRAGOS, ANDREI , ERIKA !!!
La multi ani, Chinico !!!
Sa fii sanatoasa, voioasa, fericita, alaturi de Bea, de piroman, de fratelo si frumoasa nevastuica lituanianca , de mamica educatoare si de toata toata familia ta.
La multi ani, Nicolae si Nicoleta!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
flore26 spune:
DRAGOS, ANDREI, ERIKA
CHINICO NICOLETE si NICOLAE iubirea vietii mele NICU ANATEO voinic tare flacaul tau...da eu as fi avut niste emotii....Acum, ca am prins spilu , poftiti de vizionati www.youtube.com/watch?v=I-eNCpYrBoY" target="_blank">...pacFlore Alessia Liane (16-12-2006)