UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 4
XIO spune:
quote:
Originally posted by mathilda
eu am avut o nastere f grea. pana la urma dr meu din belgia a decis sa faca cezariana. daca eram in romanaia eram moarta. sa va spun cate peroane erau in sala de operatie:
- dr chirurg
-dr pediatru
-dr meu ginecolog
-dr anestezist
-1 moasa
-3 asistente+ asistenta sefa
dr meu ginecolog a intrebat-o pe moasa cine-i de garda in seara aia si au venit toate pers in cauza. eu m-a speriat am crezut ca dau ortu popii cand am vazut atatia dar se pare ca dr isi facea numai meseria. sa va spun ca apropae in fiecare seara inainte sa nasc visam ca nasc in romania si ma trezeam speriata, uda si nu m stiam de mine
nici nu am cuvinte sa ma exprim . condoleanta familiei nataliei. eu intotdeauna am injurat si inca injur cadrele medicale din romania ca pana la urma ei reprezinta sistemul. te fac din sanatos bolnav punandu-ti diagnostic gresit si te lasa sa si mori. ce mi-au auzit urechile la cunostiintele mele care au nascut in pitesti- cum le vorbea urat dr cand nasteau. of se pot scrie romane dar din pacate o viata nu m exista
condoleante
Mathilda , stai linistita ca nu mureai.
Pt fiecare nastere cu sf. prost exista 1000 de nasteri reusite .
Cu asa prejudecati si etichetari tampite mi-ar fi rusine sa ies in lume....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anca_vlad spune:
Xio, prefer sa ignor comentariul tau, dar nu pot sa nu il consider de prost gust, iar daca de pe acum (a se intelege de pe bancile facultatii) ai atitudinea acesta........nu e greu de intuit ce va urma peste 10 ani in ceea ce te priveste!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
alice2004 spune:
Cineva vorbea mai devreme de mincat degetele ... uite ca m-am molipsit si eu de "boala" aceasta !
Am citit povestea tragica, m-am ingrozit, m-am intristat, mi-au dat lacrimile si ma rog ca bebelushul care a supravietuit sa fie sanatos si sa traiasca o viata lunga si fericita, chiar daca nu o va face alaturi de mamica lui !
Nu stiu daca tu, Xio, esti mama ... oricum, incep sa cred ca esti vizionara, devreme ce ai dat verdictul sigur in cazul Matildei ! Nu stiu insa cum te-ai comporta in cazul in care (doamne fereste) tragedia ar lovi pe cineva din familia ta ... si eu am nascut, tot prin cezariana, intr-un spital din Romania, cu medici romani, am fost asistata de medici romani si crede-ma ca aversiunea mea fata de sistemul sanitar din tara noastra nu are nimic de a face cu profesionalismul multora din breasla respectiva ! Natalia a fost sub urmarirea medicilor in care a avut incredere si nu cred ca in drumul ei spre maternitate in ziua internarii s-a gindit vreo secunda ca nu se va mai intoarce acasa (sau, daca a facut-o, probabil ca atunci, ca si mine, a alungat gindul hain repede-repede).
Am tot citit postarile tale si ti-am dat dreptate in mare parte din ele, dar bunul simt m-ar fi facut sa nu scriu mesajul pe care tocmai l-ai redactat in cadrul acestui subiect ! Stiu ca toti sintem indreptatiti sa avem o parere, dar remarcile tale nu isi au locul aici - chiar deloc !! (Tin minte ca era un subiect deschis undeva, cu "medicii scot ce este mai rau in noi"... pacat ca s-a inchis, acolo puteai scrie linistita cele de mai sus). Asta off topic, ca m-am intins prea mult deja ...
Condoleantele mele pentru familia incercata !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
dana_lucia spune:
Xio, trist,foarte trist pentru tine, indiferent ce profesie sau viitoare profesie practici, daca poti da o astfel de replica pe un topic ca acesta, atit am de spus.
mariamunteanu spune:
Xio, te-ai gandit mult pana sa dai asemenea raspuns jignitor ?
Pana la moarte se pot intampla lucruri extrem de grave, cum ar fi un copil cu sechele din cauza neglijentei in actul medical - vezi cazul lui Sebastian sau al mamei care din tripleti (pe cale naturala) a ramas fara nici un copil din cauza ca a fost purtata pe drumuri de birocratie si atatea alte cazuri.
Ti-ar sta bine mai putina aroganta si mai multa grija pt. oameni, daca tot urmezi medicina.
Maria
moniboni spune:
Nu vreau sa-i iau apararea lui Xio, dar nici mie nu mi-a picat bine ce a scris Mathilda....si cred ca nimanui care locuieste in Romania, indiferent de ce experiente a avut cu sistemul sanitar....urat, foarte urat....
Cat despre caz...Dumnezeu sa o odihneasca pe femeia aia si sa-i dea putere micutzului....
mamica de rockerash
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Mathilda , stai linistita ca nu mureai.
Pt fiecare nastere cu sf. prost exista 1000 de nasteri reusite .
Cu asa prejudecati si etichetari tampite mi-ar fi rusine sa ies in lume....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Chiar nu ai de ce sa te superi. Din pacate aceasta e realitatea, acesta e sistemul medical romanesc. Vezi bine, aproape zilnic apare cate un caz tare are un sfarsit tragic, in mare parte din vina si nepasarea cadrelor medicale.
Sigur ca nu toti intra in aceeasi oala. Exista printre ei si oameni de exceptie, medici foarte buni, dispusi sa faca orice pentru binele pacientelor. Un astfel de medic am si eu, din fericire.
Criss si Alex
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by moniboni
Nu vreau sa-i iau apararea lui Xio, dar nici mie nu mi-a picat bine ce a scris Mathilda....si cred ca nimanui care locuieste in Romania, indiferent de ce experiente a avut cu sistemul sanitar....urat, foarte urat....
Cat despre caz...Dumnezeu sa o odihneasca pe femeia aia si sa-i dea putere micutzului....
mamica de rockerash
Dar ce a spus rau Mathilda ? A jignit pe cineva ? Nu. A povestit experienta nasterii ei.
moniboni spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by moniboni
mamica de rockerash
Dar ce a spus rau Mathilda ? A jignit pe cineva ? Nu. A povestit experienta nasterii ei.
Mathilda a povestit experienta nasterii ei in Belgia, unde totul a fost extraordinar...ea doar visa ca o sa nasca in romania si se speria speriata si uda....si tot ea injura cadrele medicale din Romania....
mamica de rockerash
anca_vlad spune:
si totusi cu ce a jignit matilda ca a povestit ce inseamna sa fi tratat omeneste? Daca ar exista si la noi o astfel de implicare si respect pentru VIATA nu s-ar intampla atatea tragedii din culpa medicala nu din cauza de material defect(prost) al pacientului!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca