UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 28
martta spune:
Roxana Claudia, am avut eu neplacerea sa o cunosc pe aceasta femeie, Cezara Bucur....oare nu e prea mult sa-i spun FEMEIE???
Eram, impreuna cu d-l Ionescu, in fata sectiei de neonatologie. Primele ei cuvinte au fost: "Nu vreau sa te mai vad in viata mea!M-ati nenorocit, mi-ati distrus viata! Am doi copii de crescut! Mihai, eu 4 zile nu am fost om, poti sa intelegi asta?
Dar asta nu e tot, a continuat si mai sumbru, spunand: "Am inteles de la colegii de la neonatologie ca va trai copilul.....Dar la ce bun????....."
Si inca ceva, Roxana Claudia - tot ce s-a scris in "Romania libera"in legatura cu acest caz ESTE DOCUMENTAT! Ziaristul are dosarul medical al Nataliei in fata (foaia de observatie, protocolul operator...).
Dealtfel, si eu am aceste documente in fata... si este clar: Cezara cu manuta ei consemneaza ca starea Nataliei s-a deteriorat inca din cursul diminetii zilei de 10 octombrie (miercuri) si ca seara pacienta "pierde lichid amniotic sanghinolent". Credeti ca face ceva, ia vreo masura minimala??? NIMIC! Pleaca acasa - probabil pentru a se uita cu copiii ei la desene animate...
eunice78 spune:
Despre Giulesti...sunt medici si medici. Am nascut de 2 ori acolo. A doua oara am avut pb cu sarcina si pe considerentul ca erau niste suspiciuni (nu certitudini) a retard mental si locomotor am fost sfatuita la Giulesti sa fac intrerupere de sarcina LA 30 SAPT de sarcina. Bb avea 1700 grame, cf ecografului. Si evident cam ilegal, tinand cont de varsta sarcinii, dar mi s-a spus ca se pot lega de faptul ca am lichid amnbiotic in exces si vezi Doamne, desi mi s-ar fi facut punctii, viata mea ar fi fost in pericol.
Nu am ascultat sfaturile acestea iar la ora actuala copilul meu, nascut la 40 de saptamani, este perfect sanatos. Despre experienta nasterilor de acolo...eu am cotizat la greu, dar o fata care a nascut cu mine, cu peridurala, nu i-a dat moasei cat a vrut aia si ca atare nu a primit perfuzia indicata de anestezist. A doua zi a lesinat in salon, s-a enervat dr. in fine..
Daca nu ai bani..vai de capul tau. Dar, din pacate cateodata si cu bani..poti sa ajungi pe mana unor nenorociti.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
martta spune:
Buna, Dodo!
Este prima (si speram ca si ultima!) interventie chirurgicala pe care a suferit-o Ionut. A fost o interventie la ambii ochisori pentru o retinopatie de prematuritate. In lipsa operatiei, ar fi ramas orb!Asteptam ca bebeul sa ajunga la varsta la care ar trebui, in mod normal, sa vada, pentru a putea spune ca interventia a avut succes.
Altfel, exista inca multe alte riscuri, dat fiind faptul ca a fost diagnosticat cu leucomalacie (dupa o hemoragie intraventriculara de gradul III, aceasta datorata faptului ca nu a fost oxigenat eficient timp de aproape 12 ore, cat timp a stat mamica lui cu placenta desprinsa si cu hemoragie!).
Pana in acest moment, medicul ne-a spus ca foarte probabil va avea
probleme neuromotorii (cu mersul. La nastere copilul prezenta cianoza generalizata, s-a nascut cu asfixie, avea stomacul plin cu sange, a avut nevoie de resuscitare si a stat o periada pe respirator. Medicul ne-a zis ca nu se astepta sa traiasca mai mult de 3 zile. Prin urmare, este o minune de la Dumnezeu ca Ionut este in viata si speram ca Doamne-Doamne sa duca minunea pana la capat si sa nu mai apara probleme.
Mii de multumiri tuturor celor care au un gand bun pentru acest copil!
danangie spune:
Condoleante fam. Nataliei. D-zeu sa o odihneasca in pace. Condoleante si lui Mihai. Sa aiba puterea sa mearga inainte si sa dea Domnul D-zeu sa il ajute ca , copilasul sa nu aiba sechele. Mihai roaga-te Sf. Stelian. El este ocrotitorul copiilor. Sa ai putere. Numai bine iti doresc.
Cat despre aceea doctorita....nu o cunosc....nu am mai auzit de ea.....atat pot sa spun.....D-zeu nu bate cu parul.
mult asteptat
flavia maria spune:
Doamne cata durere!!! Condoleante familiei...nu am cuvinte...E cumplit sa te gandesti ca viata ta poate depinde de un om sau de un sistem....
Roxana Claudia spune:
Martta - am citi ce ai scris mai sus...Imi pare rau pt copil, imi pare rau din tot sufletul, si poate ca toti care au auzit de caz simt la fel... Daca intr-adevar Cezara a spus ceea ce tu ai reprodus, atunci ma lasa fara cuvinte...
Insa eu am expus si varianta sarcinilor mele pe care ea le-a monitorizat fara probleme. Nu vreau sa judec eu greselile ei pt ca nu-s medic si nu-s in postura de a da verdicte. Si, dupa cum am mai repetat eu nu cred in greseala ei ci intr-o cumulare de erori ale personalului din spital. Iar ea nu poate sa raspunda pt fiecare coleg in partew. Cred ca toti trebuiau sa faca ceva altfel la un moment dat...Iar ea fiind medicul curant trage acum toate ponoasele...E doar ce cred eu...si nu vreau sa jignesc sau sa supar prin ceea ce cred, e prea multa durere aici.
Roxana 29 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)
Cristina_C spune:
Si sotul Nataliei a ramas mut la auzul acelor cuvinte.
Eu n-o cunosc pe d-na doctor dar, daca ar fi s-o judec dupa reactia avuta, nu-mi apare intr-o lumina prea favorabila sub aspect "uman".
Nu vreau sa intru cu nimeni in polemica, asta e doar impresia mea.
Daca a fost malpraxis sau nu - ramane de vazut, nu sunt eu in masura sa judec.
Bic spune:
Pe mine nu datul spagii ma deranjeaza. Ca pentru orice serviciu trebuie sa platesti, asta e normal.
Dar fara menajamente fata de medicii de pe forum.. scuze dragii mei, dar am mare pica pe voi si pe tot sistemul care va obliga sa fiti niste nemernici.
Eu traiesc de regula intr-o tara civilizata in care dau telefon sa-mi fac programare, cind intru astept asezata pe un scaun rasfoind reviste, o asistenta imi face un screening initial si apoi un doctor vine si are timp sa-mi explice tot ce se intimpla cu mine, imi propune tratamente si imi expune riscurile, astfel incit eu sa pot alege.
Daca sint intr-o situatie de urgenta, dau telefon la medic si desi nu apuc sa vorbesc personal cu el - decit in situatii cu adevarat de viata si de moarte - primesc indicatii de la el prin asistenta.
Ce se intimpla in Romania chiar si cu cei mai bine intentionati medici? Nu poti sa faci programare - doar daca te duci la clinica particulara, dar daca ai nenorocul sa te loveasca cancerul singurul loc unde iti poti urmari boala este la "penitenciarul" din Fundeni.
Vii si stai la coada intr-o incertitudne totala si teama ca medicul nu va apuca sa te vada in ziua respectiva. Cind intri, medicu nu-ti explica nimic, el este atotstiutor si daca ai tupeul sa-i arati ca ai mai citit si tu cite ceva fie te ignora, fie nu-ti explica nimic, fie te zeflemeste. Nu de multe ori medicul roman are grija sa-i spuna scirbit pacientului ca el e de vina ca s-a imbolnavit. Am auzit cu propriile urechi si am citit si aici pe forum de expresii de genul: "ce-mi faci, draga tu mie, imi lesini aici? " sau "Aoleooo, ce urit arata."
Sa mai spun de orgoliul nemasurat al inteligentilor medici romani care nu accepta o a doua opinie? Ca daca ai indraznit sa te duci la altul celalat se supara?
Sa mai spun ca pentru un glob urinar dupa operatie trebuie sa chem neurochirurgul pentru ca asistentele nu sint in stare sa rezolve situatia? Sa mai spun ca pentru ca nu mi se explica ce se intimpla, care sint problemele pe care le putem intimpina, ca nu ni se spune ce efecte au anumite medicamente sau anumite situatii, stam tot timpul cu frica in sin ca daca mamma intra intr-o criza nu stim ce sa facem?
Sa mai spun ca medicul nu este de gasit printr-un oficiu, ci doar prin teleofnul mobil care nu primeste mesagerie vocala si ca daca nu da Domnu' sa raspunda la telefon sintem morti in sensu cel mai real al cuvintului?
Domnilor medici, filmul lui Cristi Puiu a fost mult prea blind pentru ceea ce se petrece cu adevarat cu dvs. si din pacate cu noi pacientii.
Ca e sistemul de vina, ca e lipsa de bani si lipsa de timp de vina, nu ma intereseaza. Ma intereseaza doar ca sistemul medical romanesc isi umileste pacientii in permanenta si, dupa cum se vede, uneori ii mai si omoara.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si [http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109625&whichpage=2
Elise spune:
impresiile mele despre sp. Giulesti nu sint nici bune , nici foarte proaste: cu nspele ocazii in care am fost internata acolo am observat ca e "suprapopulat" - prea multe paciente din toate colturile tarii, prea putina rabdare din partea cadrelor medicale, totul facut pe banda, la repezeala. N-are nimeni timp sa iti explice nimic, sa te intrebe nimic, uneori nici nu asculta ce le spui.
Fac parte din catgoria "cotizanta" deci asistentele au fost amabile, totusi. Nu a tzipat vreuna. Eram internata la reanimare si daca ma miscam de pe o parte pe alta erau linga mine. Aici n-am ce sa comentez.
Pot comenta doar, de exemplu, faptul ca i-am zis uneia la internare ca sint alergica la penicilina - am si detaliat, ca am facut shok anafilactic. Si, de bine ce i-am spus, a trecut pe fisha "fara alergii". Asa ca mi-au administrat penicilina sau o solutie similara, in fine, la HSG. Norocul meu ca era un medic linga mine, si si-a dat seama ca e ceva in neregula: a intrerupt HSG-ul si mi-a pus imediat branula cu hidrocortizon.
Dupa care a urlat la respectiva ca "ii omoara pacientii" - asta, cu omoritul, spre fericirea mea, care ma chinuiam pe masa sa imi revin, totusi....
Un alt episod interesant a fost faptul ca anestezistul sef a tinut ceva prelegeri de fatza cu toata reanimarea unei femei, saraca, care venise dupa o hemoragie puternica: cica "n-am vazut atita nesimtire in viata mea! Stii in cit timp se formeaza singele ala pe care l-ai pierdut?!"
Eu, cu mintea in aburi de la anestezia generala, ma intrebam totusi daca biata femeie era vinovata ca a palit-o al de sus cu metroragie, de urla la ea asha. Ca nu s-a prezentat imediat la spital.. nu s-o fi prezentat, s-o fi speriat, o fi crezut ca trece, cine stie. Oricum, mi s-a parut aiurea sa te porti asa cu un om care mai are putin si moare sub nasul tau, si tu urli la el....
Deci, modul in care te trateaza este stil gloata si n-au nici o treaba cu menajamente. Politetze... nici atit.
Te si consulta "la comun" - pentru o analiza de rutina stau cite nspe femei aliniate in fundul gol si, cind se da una jos de pe masa, hop cealalta. Intr-un salon in care mai baga capul pe usha si vizitatori, din cind in cind... Totul foarte repede, daca dureaza mai mult pina te pregatesti te-ai si ales cu o boscorodeala : da' ce, eu am timp sa astept dupa tine?!
Pe de alta parte, si a doua oara eu m-as interna tot la un spital de stat. Si nu din motive financiare. Platesc oricum cam la fel, daca nu mai mult la stat. Ci datorita faptului ca, de trei ori, la trei clinici particulare, am fost tratatat foarte elegant dar in mod absolut inutil si mi s-au prescris vitamine si anticonceptionale pentu ceva ce necesita interventie chirurgicala de urgentza, cu risc vital. Si am fost la un medic cica renumit. Ei, in pofida faptului ca nu puteam deja sa mai merg bine si tiram un picior dupa mine, respectiva dna doctor a considerat ca sint tinara, asa ca n-am ce sa am prea grav, mai bine sa iau niste pilule anti bebe si gata. I-am spus ca am dureri -1 - si, 2, VREAU bb. Si mi-a raspuns ca TREBUIE sa iau Diane si daca vreau bebe. Sau mai ales daca vreau bb. Ca sa ma vindec. Aveam chisturi de peste 8 cm cu un ovar torsionat si salpingita bilaterala + uter septat, da Diane le rezolva pe toate, dupa parerea ei. Am luat Dinae pina am facut hemoragie interna. Si asta a fost doar una din experientele "sublime" de la particulare, unde primeam intr-adevar papucei albi si citeam reviste in sala de asteptare.
A doua experietnza la alta clinica a fost ca m-au bagat urgent sa ma chiureteze desi eu venisem pentru altceva, si ma si chiuretau repede daca nu urlam suficient de convingator ca NU VREAU.
In fine, au vazut sa eram programata pentru consult, m-au trimis la consult, la o tanti care, cind a vazut ca nu sint nici pent5ru avort, nici pentru planning, a zis ca nu e de competentza ei si m-a trimis in carucior tot la un spital de stat.
So, la clinicile particulare ma mai duc pentru analize de rutina (oricum toate ies bune rau) anuale, cind sint obligata de firma. Atit.
Elise & BBLisa