UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 19
alice2004 spune:
Dana, uite ca incep sa iti dau dreptate intr-o oarecare masura si ma pot gindi (ca in twilight zone) ca poate personalul sanitar acuzat in cazul Nataliei ar fi fost "atins" de curentul nepopularitatii (in ciuda profesionalismului lor impecabil) si atunci au lasat-o mai moale (cum spui tu) si nu au mai luptat motivat pentru viata femeii din sala de nasteri ?! Ca orice e posibil in universul acesta .. nu ??
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by enachescug
E tragic cazul ...
Cand l-am auzit pe Bogdan Marinescu spunand "Toate procedeele medicale au fost efectuale corect", m-au apucat nervii si mi s-au aprins niste beculete.
Nervii pentru ca ma realizat ca toate procedeele= alea care s-au efectuat, desi ar fi trebuit efectuate mai multe.
Beculetele pentru ca m-am gandit la urmatorul lucru (si aici opinia celor cu pregatire medicala ar fi de folos). Daca protocoalele medicale *sau cum se numesc procedurile ce trebuie aplicate unui anumit caz) sunt publice? Sunt scrise? Pot fi modificate? Sunt actuale si nu invechite?
CE PUTEM FACE NOI CA MEDICII SA NU SE MAI FOLOSEASCA DE "Toate procedeele medicale au fost efectuale corect"?????
N-am urmarit detalii despre caz in media, dar daca intr-adevar toate procedeele medicale s-au efectuat corect - si o spune un director de spital, mi se pare aiurea sa incepem noi sa consideram ca de fapt nu e asa, dar stai ca parerea mea e ca mai trebuia facut aia si aia...hm.
In concluzie: drama familiei este cumplita, nu cred ca este cineva sa nu se cutremure la aflarea deznodamantului. Insa deznodamantul nu are legatura cu vreo eroare medicala, din moment ce s-au urmarit procedurile.
Nu pot decat sa fiu extrem de fericita ca nu m-am nascut cu vocatia de a fi medic. Sincer, ii compatimesc pe cei ce au aceasta vocatie si profeseaza in Romania.
Adina + Olivia Q1.04
martta spune:
quote:
Originally posted by Adina Iuliaquote:
Originally posted by enachescug
E tragic cazul ...
Cand l-am auzit pe Bogdan Marinescu spunand "Toate procedeele medicale au fost efectuale corect", m-au apucat nervii si mi s-au aprins niste beculete.
Nervii pentru ca ma realizat ca toate procedeele= alea care s-au efectuat, desi ar fi trebuit efectuate mai multe.
Beculetele pentru ca m-am gandit la urmatorul lucru (si aici opinia celor cu pregatire medicala ar fi de folos). Daca protocoalele medicale *sau cum se numesc procedurile ce trebuie aplicate unui anumit caz) sunt publice? Sunt scrise? Pot fi modificate? Sunt actuale si nu invechite?
CE PUTEM FACE NOI CA MEDICII SA NU SE MAI FOLOSEASCA DE "Toate procedeele medicale au fost efectuale corect"?????
N-am urmarit detalii despre caz in media, dar daca intr-adevar toate procedeele medicale s-au efectuat corect - si o spune un director de spital, mi se pare aiurea sa incepem noi sa consideram ca de fapt nu e asa, dar stai ca parerea mea e ca mai trebuia facut aia si aia...hm.
In concluzie: drama familiei este cumplita, nu cred ca este cineva sa nu se cutremure la aflarea deznodamantului. Insa deznodamantul nu are legatura cu vreo eroare medicala, din moment ce s-au urmarit procedurile.
Nu pot decat sa fiu extrem de fericita ca nu m-am nascut cu vocatia de a fi medic. Sincer, ii compatimesc pe cei ce au aceasta vocatie si profeseaza in Romania.
Adina + Olivia Q1.04
Adina: IML a solicitat imediat,ca proba, placenta(informatiile obtinute erau extrem de importante in ancheta). Numai ca spitalul nu a trimis-o...iar cand IML-ul a revenit cu adresa, acelasi director a raspuns ca nu au pastrat-o pt ca nasterea nu a ridicat probleme. Asa ca, dupa un asa raspuns, am tot dreptul sa ma indoiesc ca chiar si-au dat silinta sa facul totul pt a o salva pe Natalia sau ca procedurile alea au fost intocmai respectate. De asta astept sa vad care va fi, pana la urma, rezultatul anchetei!
diana21 spune:
quote:
Ganditi-va ca unii dintre medicii astia de buna credinta citesc acest topic. Ce credeti ca simt ei?
Exact ce ar simti Cristian Tudor Popescu, de exemplu, daca ar citi ce a scris cineva aici despre TOTI jurnalistii!
Apropo de asta, CTP ii face albie de porci pe ziaristii de doi lei din tara noastra de cate ori are ocazia! Ba mai mult, ii este rusine pentru rusinea lor! Nu da doi bani pe ei. Nu ii considera jurnalisti. Asta este atitudinea corecta!
Dialoguri strumfesti
denizel spune:
quote:
Originally posted by alice2004
Dana, uite ca incep sa iti dau dreptate intr-o oarecare masura si ma pot gindi (ca in twilight zone) ca poate personalul sanitar acuzat in cazul Nataliei ar fi fost "atins" de curentul nepopularitatii (in ciuda profesionalismului lor impecabil) si atunci au lasat-o mai moale (cum spui tu) si nu au mai luptat motivat pentru viata femeii din sala de nasteri ?! Ca orice e posibil in universul acesta .. nu ??
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Vaaai, Alice, nu cred ca asa ceva poate fi posibil! :-)
Oricat ai fi de scarbit, oricat ai fi de dezamagit de modul in care esti perceput sau categorisit, daca ai o farama de omenie in tine, o farama de empatie, in momentul in care un pacient operat si fara vlaga iti cere apa, sari!!!. Sari si faci ceva ca sa-l ajuti!
Nu te mai gandesti ca ai citit tu pe forum sau in ziar ca a zis nu-sh care ca toate asistentele sunt niste nasoale care umbla dupa spaga.
Nu poti sa spui "taci ca te dau afara" unui om in suferinta, decat daca esti o bruta sau daca suferi de tulburari psihice.
A_Iulia spune:
Martta, chiar nu am idee care e procedura cu placenta in acest caz. Adica daca se pastreaza toate placentele de la toate mamele care nasc in toate spitalele, pana le externeaza.
Asa ca ce sa zic...mie nu-mi suna aiurea.
N-as vrea sa se inteleaga ca iau cuiva apararea. Doar ca mi se pare normal sa asteptam decizia unei comisii de specialitate referitor la cauzele decesului - daca e culpa medicala sau nu.
Putem sa hulim cat dorim atitudinea cadrelor medicale - sunt de acord ca ar trebui sa existe un cod de conduita, penalizari drastice ale comportamentelor de acest tip.
Dar de la asta pana la a acuza medicii ca "nu au facut ce trebuia" mie mi se pare o cale cam lunga. Si din pacate nu cred ca exista vreuna din noi in masura sa poata stabili daca a fost culpa medicala sau nu.
Adina + Olivia Q1.04
alice2004 spune:
Pai, Denizel, scenariul meu era aberant si abrutizant ... dar in cazul Nataliei, din pacate, s-a dovedit si real !
Mama mea a lucrat 31 de ani ca asistent pediatru la maternitatea Polizu si nu de multe ori imi povestea despre fel de fel de comportamente care nu fac cinste personalului medical ?! Departe de mine in a arunca noroi in lucratorii sanitari, de orice rang ar fi ei, dar cu o asistenta fara nici un pic de omenie m-am intilnit si eu la maternitatea CF2.. si era si shefa !
Daca toti oamenii s-ar comporta empatic si cu bun simt exact asa cum am face-o noi, pusi in fata unui eveniment, atunci lumea ar fi cu mult mai buna ! Din pacate, toate padurile mai au si uscaturi, asta nu inseamna ca nu vedem restul copacilor frumosi !
Alice si Andrei
onyxg1998 spune:
Doamne Dumnezeule, este o rusine ceea ce se intampla in spitalele din Romania, este absolut groaznic!! Eu nu inteleg cum cei din UE nu vin sa faca anchete pentru ca pe primul loc ar trebui sa fie sanatatea, si apoi restul, in primul rand, ar trebui sa vina sa se faca o curatenie drastica in toate spitalele din Romania, dar absolut in toate!
Este strigator la Cer tot ceea ce se intampla!
Si se mai intreaba apoi de ce pleaca tinerii din Romania in strainataturi! Pai, tocmai din aceasta cauza, ca fara bani, mori si ei se uita la tine!
Dumnezeu este sus si vede pe toata lumea, le vine randul la toti!
19+
Pupik de la Onyx si Vlad
mariamunteanu spune:
Adina, nu noi ci familiile victimelor sustin ca medicii si personalul medical nu au facut ce trebuie pt. a-i salva/ a preintampina tragedia. Oamenii acestia loviti si disperati nu merita sa fie crezuti ? Ba eu cred ca da si ca este bine sa se stie pt. a se evita in viitor asemenea neglijenta.
Cum a mai scris cineva mai devreme, aceia dintre medici care sunt seriosi si isi fac bine treaba, sa se delimiteze de cei care fac contrariul. Nu e cazul sa le ia apararea, ci e cazul sa se "curete" sistemul de "uscaturile" care fac rau atat pacientilor, cat si - indirect - colegilor lor.
Maria
iubu77 spune:
da clar sa se curete sistemul de toti medicii incompetenti si care nu au ce cauta aici..
Doamne da cum pot lua unii apararea acestor medici..
Daca femeia era tratata corespunzator si cineva se interesa macar de ea.. ii facea o trasfuzie.. tratau hemoragia scapa biata femeie..
Asa a murit cu zile..
Adica chiar asa ajungem?? Io cred ca medicul trebuie sa faca tot ce este omeneste sa salveze pacientul nu sa il trateze cu indiferenta.Pai femeia asta trebuiamonitorizata domne de cineva dupa cezariana..Nu sa zaca acolo fara apa fara nimic..
Ajungem in spitalele de stat mai rau ca animalele.. Sa se faca tata sisteme private si banii mei sa se duca acolo..Nu in sistemul asta gaunos.