mamele isi pot bea propiul lapte?
Raspunsuri - Pagina 2
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by filofteiaquote:
Pai nu e nici o interdictie. Singura problema ar fi ca are gust de tabla....
L-ai gustat?
Eu l-am gustat pe al meu de curiozitate si avea un gust foarte bun. Era foarte dulce. Atunci am inteles de ce copilul meu era asa pretentios la orice altceva.
Robymari, nu te mai mulge dupa si cu timpul n-o sa mai faci lapte in plus. Daca te mulgi corpul tau crede ca de atat are nevoie bebe si se adapteaza.
Pai daca m-am muls 2 luni in maternitate am avut posibilitatea.....
Al meu e probabil mai bogat in fier si de aceea mi s-a parut asa.....SI nici prea dulce nu sunt eu in general asa ca nici laptele nu avea cum sa fie
La modul serios vorbind, da, cea mai buna solutie e sa congelezei. In recipiente sau pungute sterile sau chiar mici borcanase fierte bine in prealabil (precum cele pt conserve). Apoi, direct la congelator, in compartimentul cu temperatura mai mica.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
denizel spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
SI nici prea dulce nu sunt eu in general asa ca nici laptele nu avea cum sa fie
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Ce mi-a placut chestia asta!!! :-)))))))Ca sa fiu si on topic :-), si mie mi s-a parut buna ideea congelarii si folosirii la cereale sau in alte preparate de la inceputul diversificarii.
khrisu spune:
quote:
Si ce sa congelez, ca si-a bagat botul caprita de 5 ani si l-a baut pe tot,dupa care mi-a mai cerut
M-am stricat de ras!!!!!!!
Chiar ma intrebam..Acum incerc sa raman insarcinata si sper ca diferenta intre matei si urmatorul sa fie pana in 2 ani.. matei nu mai vrea sa suga (deocamdata ma storc si pun in biberon) dar daca o sa vrea cand o sa-l vada pe bebele mic la sanul meu??? In cazul asta eu as vrea sa-i dau si lui Am gustat laptele meu si mi se pare foaaarte dulce!! Iar la inceput colostrul era si mai dulce!! Am congelat si eu lapte (pe la inceputuri cand aveam foarte mult) in recipiente chicco si l-am "folosit" cand am ramas in "pana".
Enas spune:
salutare!
khrisu, eu am o fetita de 3 luni pe care o alaptez. am lapte... oho! ma trezesc noaptea pentru ca am sanii plini, ca sa ma mulg. nu mai scriu ce cantitati scot, ca va speriati. am citit ca l-ai pastrat si l-ai folosit cand nu ai mai avut destul. spune-mi, te rog, cat timp l-ai pastrat? pentru ca eu am un sertar in congelator plin.
multumesc anticipat
anda141 spune:
Nu as putea sa beau asa ceva. Nici macar nu am gustat ..si la ce bun sa il bei? Oricum nu iti aduce nici un aport.
anamaria spune:
dar tu de ce te mulgi mereu?
eu nu m-am muls cata vreme bebe sugea la san. e drept ca imi mai curgea, dar exista tampoane speciale de pus la sutien! ![]()
cata vreme nmu te dor sanii, zau ca nu vad sensul pt care te mulgi!
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Tala spune:
desi mor de curiozitate...pur si simplu nu pot, si-apoi nu e pentru mine. l-am depozitat si eu initial dar am incercat odata sa-l incalzesc si mi s-a parut ca miroase a acru si l-am aruncat pe tot. te vei regla cu timpul
anamaria spune:
quote:
Originally posted by Enas
salutare!
khrisu, eu am o fetita de 3 luni pe care o alaptez. am lapte... oho! ma trezesc noaptea pentru ca am sanii plini, ca sa ma mulg. nu mai scriu ce cantitati scot, ca va speriati. am citit ca l-ai pastrat si l-ai folosit cand nu ai mai avut destul. spune-mi, te rog, cat timp l-ai pastrat? pentru ca eu am un sertar in congelator plin.
multumesc anticipat
Ena
draga mea, mie mi-a explicat dl doctor ca secretia lactata e cu atat mai abundenta cu cat e stimulata mai mult!
sfatul meu ar fi sa incerci sa nu te mai mulgi, daca ai dureri pune comprese reci pe sani dupa ce ai alaptat.
cata vreme bebe e alaptat la san 100%, nu trebuie sa te mai mulgi! secretia lactata se va regla de la sine.
eu foloseam tampoane puse in sutien si dupa prima luna nu am mai avut dureri defel...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
khrisu spune:
quote:
salutare!
multumesc anticipat
Cei de la Medela recomanda pastrarea laptelui matern astfel: 3-5 zile in frigider la 4 grade celsius, pana la 6 luni in congelator la -16 grade celsius si pana la 12 luni la -18 grade celsius.
Eu am colectat laptic cand aveam febra laptelui.
Incearca totusi sa nu te mai mulgi atat de mult ca organismul sa inteleaga ca trebuie sa produca atat cat ii este necesar copilului. Plus ca daca nu suge un san complet (fiind prea mult lapte) atunci ea nu ajunge sa traga laptele cel mai de pe urma care e si cel mai gras si consistent. Cred ca sunt mamici cu lapte prea mult care trec prin faza ca bebele nu ia destul in greutate si se pune pe seama "laptelui prea slab" (o prostie)
Cand te hotarasti sa-i dai laptele din congelator acesta nu trebuie fiert ci dezghetat pe baie de apa calda(37 grade). Si sa nu-i dai cu biberonul ca exista riscul sa-ti refuze sanul (am patit-o) ci cu lingurita sau folosind un sistem de alaptare suplimentara (niste capilare lipite pe san) asta din urma fiind cel mai indicat pentru ca iti stimuleaza sanul in acelasi timp.
Spor la alaptat si numai bine!!
Enas spune:
anamaria, multumesc pentru sfat. problema este ca, desi imi pun tampoane noaptea in sutien, mi se umfla foarte mult sanii, devin durerosi si parca imi cresc conopidute inauntru. ma trezesc de durere pentru ca nu pot sa mai dorm in nicio pozitie, decat pe spate, pentru ca altfel, in afara de durere, desi imi pun tampoane, se preseaza sanii si-mi curge lapte iar tampoanele nu mai fac fata. mai ales ca pitica mea imi doarme si 7 ore fara sa se trezeasca, iar sanii mei se umplu. daca nu ma mulg, simt ca se rup de greutate, cu sutien cu tot. HELP!!!