Fulgi de nea

Fulgi de nea | Autor: gonghy

Link direct la acest mesaj

Citeam ieri la sor'mea revista Practic in Bucatarie si am vazut o reteta cu nuca,albus de ou batut spuma,galbenusuri frecate cu zahar si frisca siiii mi-a trecut asa fugitiv prin minte o reteta a unei foste colege cu ceva ingrediente din genul celor de mai sus.
Era tare pufoasa si totodata crocante foile iar crema era galbena si tare,tare buna.
Oare asa din descrierea mea stiti cumva despre ce praji e vorba?
Nu mai am telefonul ei,ca as fi sunat-o sa-mi dea si mie reteta.
Si cred ca asa se chema reteta 'Fulgi de nea sau de pene??"
Se vedea prin foaie albusul asa bine facut si probabil din acea cauza era denumirea prajiturii.
Moamaaaa si ce pofta mi-am facut singura....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de gonghy

Moamaaaa si ce pofta mi-am facut singura....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006



Ti-ai facut pofta si acu' mi-ai dat-o si mie...Ei bravos!

am intrat aici fiindca am crezut ca e vorba de alt tip de "fulgi de nea", cunoscuti in copilarie si pierduti demult...( ceva cu un maglavais ca de clatite, o ustensila in forma de stea din fonta cu miner scufundata in amestec si apoi in ulei incins ...ieseau niste stelute 3D umplute apoi cu cascaval ras...facea matusa-mea ...un vis!!! tot fulgi de nea le spunea dar nu mai cred ca stie cineva reteta... )

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

si-acum voi amandoua mi-ati facut mie cu fulgii astia de nea ca nu stiu cine m-o pune sa-mi bag nasul peste tot

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

[quotedaniela_b

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de gonghy

Moamaaaa si ce pofta mi-am facut singura....

--------------------------------------------------------------------------------



Ti-ai facut pofta si acu' mi-ai dat-o si mie...Ei bravos!

am intrat aici fiindca am crezut ca e vorba de alt tip de "fulgi de nea", cunoscuti in copilarie si pierduti demult...( ceva cu un maglavais ca de clatite, o ustensila in forma de stea din fonta cu miner scufundata in amestec si apoi in ulei incins ...ieseau niste stelute 3D umplute apoi cu cascaval ras...facea matusa-mea ...un vis!!! tot fulgi de nea le spunea dar nu mai cred ca stie cineva reteta... )

monica-elizabet
membru de baza


Trimis la: - 29/11/2007 : 20:59:18
--------------------------------------------------------------------------------

si-acum voi amandoua mi-ati facut mie cu fulgii astia de nea ca nu stiu cine m-o pune sa-mi bag nasul peste tot



][/quote]



Si intru eu fericita ca a gasit cineva "buba" de care vorbeam si mi-a lasat o bucurie si cand colo iaca ca dau peste doua pofticioaseeeee.....



Da ce fain ar fi sa primim si reteta nuuuu???

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbi spune:

desi nu cred ca la acesti fulgi va ganditi voi iata de pe culinar reteta afroditei:

FULGI DE ZAPADA

Ingrediente:
- 125 g unt,temp. camerei
- 70 g zahar pudra
- 60 g faina
- 125 g amidon alimentar
- 1 pac. zahar vaniliat
Decor:
-zahar pudra
Mod preparare:
Toate ingredientele se amesteca pe rind,iar aluatul se pune pt.45 min. la rece.
Cuptorul se incinge la 160?C. si se coc ca.12-15 min.
Se scot imediat de pe tava si se dau prin zahar pudra.
Tip.
Se poate pune un strop de esenta sau lichior de migdale,da un gust f. fain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Elbi astia sunt un fel de biscuiti?
La praji de care vorbeam eu trebuie o crema galbena

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

Ziua buna la toata lumea !

Am intrat " La Bucatarie " cautand o reteta pentru vizita unor prieteni apropiati . Multumesc pentru reteta , o sa o incerc chiar maine .


Alexandra , mamica lui Mihaita

****
Cine din voi este fara de pacat , arunce cel dintai cu piatra
( Ioan 8. 1-7)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

tot cautand cate ceva am dat peste asta ia uitati
Unul din din deserturile preferate de americani in timpul Craciunului sunt niste miniprajituri, fursecuri numite bulgari de zapada. Pufosi si racorosi acesti bulgari de zapada sunt atat de deliciosi, incat topesc in gura. Cu un aspect delicat si rafinat aceste prajituri dau foarte bine in jurul pomului de Craciun, unde se strang si principalii beneficiari, copiii.
Makes about 4 dozen cookies. For more, just double the recipe.

BULGARI DE ZAPADA
Ingrediente

2 cani de faina alba
1/2 lingurita sare
1 cana de margarina sau unt nesarat
1/2 cana zahar granular (tos)
1 esenta de vanilie
1 cana de nuci fin macinate
1 cana de zahar pudra


Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la ccca 150 grade, si se ung bine cu unt, cateva hartii pentru copt de marimea unei tavi;

Intr-un vas de marime medie se mixeaza la viteza mare untul, sarea, cu zaharul granulat, pana cand compozitia devine usoara si pufoasa, la sfarsit se adauga si esenta de vanilie;

Se incorporeaza faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca macinata;

Cu mainile date prin zaharul pudra confectionam bulgarasi de cca 3 cm diametru, din toata compozitia. Se pun bulgarii pe foaia unsa cu unt, lasand spatiu suficient intre ele (cam de 2 ori diametrul lor) si apoi se pun in cuptor, unde se lasa 25 de minute pana devin aurii;

Se scot din tava se racesc cam 15 minute, se dau prin zahar pudra. Pot fi tinute foarte bine cca 2 saptamani intr-un vas bine etansat la racoare, dar nu in frigider.


Tips:

Acesti bulgari de zapada vor fi deliciosi daca ii tavalim si prin nuca de cocos rasa;

Cantitatile din reteta sunt pentru cca 40-50 de bulgari.
















monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Monica,am sa incerc sa fac pentru carciun fulgii de nea americani.
Multumesc de reteta!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cu multa placere veronica, eu doar am cules-o de pe net
am si eu o intrebare intrebatoare oare merg facuti si cu ulei in loc de margarina sau unt cum zice la reteta? ca eu margarina n-o suport si unt nu pot papa acum...asa ca singura solutie ramane uleiul...ce ziceti? aaa...si daca DA...cat?
multam anticipat

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Monica,parerea mea este ca mai bine pui unt si gata. Cu margarina nu e bun deloc.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput