Caut reteta bastonase cu nuca de cocos, plss

Caut reteta bastonase cu nuca de cocos, plss | Autor: Biuta

Link direct la acest mesaj

Dragele mele..
am cautat,in lung..si-n lat..nu gasesc nicaieri reteta de bastonase cu ceva siropel cu cacao, si tavalite in nuca de cocos.
Nu stiu cum se face..mi s-a spus ca din aluat de tort si insiropat..da..totusi..eu tare cred ca e ceva diferit..ma poate ajuta careva?..va rog mult :)
Pupicei la mamicei...

Bia+Anthony
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=/1087&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Uite am eu o retzeta buna pe care o facea mama mereu:
FELII CU COCOS
400gr faina,300 gr zahar tos, 50 gr margarina(unt), un ou, 2 linguri miere de albine, un pliculetz praf de copt, 200 ml lapte adaugat in picaturi la compozitia de mai sus.
Totul se amesteca bine.Se pune coca in tava unsa in prealabil si se da la cuptor aprox 40 de min, la foc mic.
Dupa racire se taie in bucati dreptunghiulare, patrate, etc
Glazura: 200 gr margarina(unt), 250 gr zahar tos, 3 linguri cacao, 5 linguritze esenta rom, 6 linguri lapte se fierb.
Bucatzile de blat se trec prin glazura de mai sus si apoi prin nuca de cocos.
Glazura trebuie sa fie calda pe tot parcursul operatziunii:))
Sper sa va placa!Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

am incercat reteta in week-end iar prajitura a iesit

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Ma bucur ca v-a placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biuta spune:

Draga Lavinia..mersi tare mult
De abia astept sa o fac sa vad de e mult visata :)
O zi buna!!!

Bia+Anthony
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=/1087&urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

SPOR LA LUCRU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Am si eu o reteta de cuburi cu cocos. De fiecare data faceam un platou mare mare si acela trecea primul, nimeni nu se uita la alta praji. Stiau ca-s bune foc.
Pentru blat: 100 ml lapte,1ou,2lg. miere,10 lg.zahar,un vf.cutit de bicarbonat de sodiu - se bat bine. Se adauga 10 lg. de faina.Se toarna in tava si se coace. Rece se taie cuburi sau alta forma.
Pentru glazura:10 lg. zahar si 3 lg. cacao se amesteca bine. Se adauga incet 8lg. lapte ( sa nu se formeze cocoloase de cacao). Se pun la foc mic sa fiarba pana se face ca o pasta.Se ia de pe foc si se adauga 1 lg. buna de unt.
Cuburile se dau prin glazura si apoi prin cocos sau nuca macinata.
Uneori faceam portie dubla, cand faceam in tava mare.In tava mai mica faceam doar o portie. Acuma din pacate nu mai stiu cam ce dimensiuni avea tava mare sau cea mica.
Musai sa fac si eu acum de Craciun.
Sa aveti o zi frumoasa.

alina

Mergi la inceput

Lavinia mama
Le-am si facut :) Sunt f gustoase...glazura e super..
O sg problema...aluatul de il stiam..era moaleeeeee, moale si pufos, si intra glazura in el pana la jumate
Ori faina de aici e de toata tranta..ca nu e sg aluat de mi-o iesit mai tare..ori..nu stiu ce sa zic
Multumim Alina si pt reteta ta :) O sa pun rom in glazura..sa vedem ce va iesi :)
va pup fetele..si mersi inca o data!

Bia+Anthony

Mergi la inceput

Biuta, asa iese blatul.Poate trebuia sa il lasi mai mult la cuptor.Stiu ca absoarbe multa glazura, tocmai de aceea le place fetelor mele aceasta prajitura ca e moale
Poti incerca sa suplimentezi cantitatea de faina cu 100 gr.

Mergi la inceput

Draga Lavinia..
nu e prima prajitura care imi iese tare..la aluat :(
E clara situatia..sunt eu f priceputa...numai moale nu o iesit..si o absorbit un fas glazura aia buna :(..da..e buna si asa..ca se papa
Nu am eu cred..nici o sansa cu faina de aici..nici papanasii cu branza ce ii faceam in tzara..nu imi ies aci..no..asta e..mersi tare mult, oricum
Sarbatori fericite!!!!

Bia+Anthony

Mergi la inceput

Musai trebuie sa cumperi faina cind vii in Romania!:))
Te pupam si noi!

Mergi la inceput