***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (31)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Buna dimineata mamici de capsunici,

mai scriu si eu desi nu sunt inca cu toate paginile la zi, dar...ma bag si io in seama.

Nici noi nu avem dinti si din ce citesc la voi mi-e cam frica de perioada asta.

luni facem si noi vaccinul si am emotii.

Pepsi(fromos iti sta tunsa asa), iti multumesc abea acu pt raspunsul cu analizele de sange pt alergii. A venit rezultatul si e negativ. Intr-adevar era vorba de IgE cum ai zis tu. Sper ca le-au facut bine, ca io sunt Toma necredinciosul cand e vorba de analize, chiar daca e vorba de clinica particulara. Si spun asta pt ca a iesit o valoare 0.35 si trebuia sa fie sub 0.35 ca sa fie ok. Deicc nici i ncaruta nici in teleguta. Dar dr a zic ca important e ca a iesit negativ.

Si acum cateva intrebari:
1. a luat cineva ulei de germeni de porumb? de la ce firma? (ca am vazut si eu emisiunea despre diversificare pe antena 2 cu doctorii de la Grigore Alexandrescu si asta recomandau).

2. cu ce sa combin branzica? ca am combinat-o cu fructe, cu cereale si e cah. isi face greata. cred ca renunt la ea si astept sa introduc iaurtul.

hai sa va zic ce progrma de masa avem noi:

5-6:00 - san
10:00 - piureu de fructe (mar si/sau banana, cu sau fara cereale) - 100-150 ml + san
14:00 - piureu de legume cu piept de pui sau galbenus (noi n-am baut deloc zeama, ca mi se parea ca ii umflu burta cu zeama, desi dr insista sa-i dau ca sa se obisnuiasca cu 2 feluri de mancare) - 120-160 ml + san (mai mult sau mai putin)
17:00 - cereale - 120 ml + san
21:00 - 100 ml formula (nici mai mult nici mai putin)+san
2:00 sau 3:00 sau 4:00 - san

Nu-i dau de mancare mai devreme de 3 ore (acum chiar si 4 ore) si cand ii dau e rupta de foame. Prima jumatate de portie o mananca fara discutii si ultima parte cu circ si jucarii (adica telefoanele mobile, telecomanda, ..toate sunt pline de mancare). Inainte de diversificare ziceam ca eu o sa-mi educ copilu' sa manance la bucatarie, fara jucarii, in scaunul ei,... Mananca in scaun, dar in sufragerie si cu jucarii. Acum e important pt mine sa manance ca suntem cam ..silfide. O educ mai tarziu.

De cand citesc la voi ca tot cad copiii eu am instalat-o pe jos ca mi-e frica. sau in patut sau in leagan ca e mai jos.

Noi la patut avem o latura culisabila (special am cautat asa ca stiam eu ca e greu de pus si ridicat copilu'), dar nu am mutat inca salteaua. cred ca in curand o mutat si noi la nivelul 2.

mai citesc si poate mai scriu, daca ma lasa Ana.




mami de Ana (22mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

CARSTEA ce am mai rasvaca naturala?Sa nu te superi pe mine caci nu am zis-o cu rautate.
noi tot stirbi suntem si cred ca vom ramane singurei cu diversificarea ca inca nu am inceput-o
Dar la 6 luni gata.Daca a fi dupa mine io i-as da tatzy mult si bine ca tare imi este drag sa-l alaptez.Sta e asa ne dam seama ca ne cresc comorile.
Sa va spun s-a trezit STEFAN intr-o noapte si m-am dus sa-l iau inbrate.Il tot alintam in drum sper patul meu si am zis "cine mai are comoara ca a mea",iar sotul meu a zis "toate fetele tale de la capsunici"!


www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger

minunea noastra Stefan 13.06.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

hai ca sunt imposibila. dupa ce ca vin numai 1 zi/saptamana la serviciu atunci stau pe forum

ana vroiam sa-ti spun ca am cautat ulei de germeni de grau in cora. tot ce am gasit a fost ulei de porumb nerafinat. o fi bun???

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

pentru Vlad Stefan de Monicoasa, Diana Gabriela de Lilky, Rares de Oana Claudia

Graviduta, multumim de capitol. Ti-am raspuns si eu la capitolul diversificare.

Angelabv, mihamora, pepsi, multumim de felicitari si aprecieri.

arcadia, cu picica la noi e o poveste complicata ca si-a gasit si ea sa faca pui anul asta si ne-am trezit si cu 5 pisoi mici pe langa bebe. Abia am reusit sa-i dam. Pisi a noastra nu prea lasa par, ca e o rasa maidaneza mai cheala. O lasam in baie sau pe hol, cand e bebe acasa. O mai lasam si in camera, dar nu are voie sa se duca pe la lucrurile copilului (patut, carucior). Si noi ne-am gandit sa o dam la un moment dat, dar nu prea aveam cui ca e deja mare si apoi ne-am obisnuit cu ea, e foarte cuminte. Nu a zgariat pe nimeni niciodata. A educat-o sotul bine si e o pisica foarte blanda. Nu te pot sfatui sa o dai sau sa o pastrezi, o sa te decizi tu in functie de cum e mai bine pentru bebe, pentru voi si pentru pisica.

Jurnalul lui Razvan

Salvati o inimioara


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Pepsica, Ce iti e cu Dominic si focul! Uite, vezi ca atunci cand ei spun adevarul, noi nu prea ii luam in seama.
doua patanii de la noi:
- cand ne-am mutat si am trecut de la aragaz la plita electrica, Robert avea 1 an si 6 luni, varsta aia imposibila cand face tot si nu te intelegi cu el de nici o culoare. Si ii placea sa umble la butoane. ...ca deh nu ne-am permis din aia cu butoane ascunse si, l-am luat fumusel si l-am pus cu mana pe plita, s-a fript nitel numai bine sa NU mai faca lucra asta in veci, pt ca pe plita las diverse chestii si o strica si pe ea si ce las io pe acolo, de aici un adevarat lant.

- luni seara tot vroia sa bage ceva in priza. Nu poate pt ca toate prizele au capace cu arc, nu stiu cum sa le descriu, cand le folosesti rotesti usor si asa intra in prisa, is peste tot capacele astea. Si, ii explicam noi ca nu are voie de 2 ani. Asa ca sotzul meu a luat o baterie aruncata in cutia de baterii [o paranteza, io am 7-8 feluri de gunoaie in casa: bio, hartie, plastice, sticle si asta pe culori, baterii, etc, etc..asa-i la nemtii, nu-i totu la gramada]bateria era una din aia patratoasa care are nul-faza intr-o parte si il spune sa puna limba in gluma, ca daca era serios nu il convingeai, si s-a speriat. A fost uimit de senzatie, l-a piscat.
acu, sper sa fi inteles ca nu are voie sa mai umble la prize.

In legatura cu patinuarul:
* el urmeaza un curs, asa ca io nu am ce cauta pe ghetza, nici nu pot sa patinez dealtfel, acolo. sunt elevi si profesori. Chiar mi-a zis profa ca-i capos, nu vrea sa se lase ajutat deloc. Parca io nu il stiu ca a mers singur in picioare sau deloc, fara sa il ajut io vreun pic. Copilul asta nu a mers de mana. Acu l-a trei ani il mai tin de mana, mi-am zis ca imi iau un ham ca il apuca alergatu dupa porumbei fix cand vin tramvaiele.
Patinele, sunt inchiriate, au 3 clase, noi le.am inchiriat pe cele mai scumpe, clasa a. La cate oase sarite a avut io zic ca tre sa fiu precauta. Inchiriatul cred ca a fost 17E, cautiunea in schimb 175 E. cursul a costat 30E ma mai costa biletele vreo 10 E pe saptaman. Trai pe vatrai cu cursu asta. Sambata merge cu masina cu tata lui. Scap.
Ce sa zic ca miercurea trecuta ziceam ca-l retrag, numai pe jos statea, ii place sa se alinte. Dar sambata mi-a trecut pragul ca sa zic asa. Sotzul meu e mult mai calm, ca deh, el nu schimba nspe mii de tramvaie, nu-l are si pe David pe cap, si a cautat motivatia pt ca tre sa recunosc ca-i mik, si nu intelege de ce tre sa mearga el pe gheta. Acum, a inceput sa ii placa si aseara nu vroia sa mai plece.

M-ai omorat cu tarta aia. am pus si io poza cu prajitura aia desteapta facuta in miezul noptii :D


Ella, da le-am vazut pe toate, pt ca mi se par niste poze frumoase. io de regula recunosc ca nu prea stau pe poze, dar bobitza e un copil cu o personalitate puternica, numai bun de admirat. Poza cu ba'se zici? si aia e frumoasa.
In legatura cu patutzurile, tu dadeai explicatii ce tre sa aiba/ sa nu un patzut, 7 lenjerii de patutzuri, pungi sterile..si atunci, tre sa recunosc ma gandeam asa: Daca o sa aiba fata asta un duracell s-a scos!!!. Sa nu imi zici ca am avut guritza aiurita, e ceva ce o sa gandesti si tu peste timp.

Noi mergem maine la controlul U5, si apoi incep sa ii dau sa manance. Zic io, sa vad ce zice si el. Io is tot racita, ma doare capu cumplit, dar piticii mi-s bine. Au muci, dar pt muci nu ii duc la medic ca s-ar uita aia ca la parasutata la mine, eventual, numai eventual m-ar intreba daca mai am niscai paracetamol sa il aplic in caz de febra, in rest las' sistemu sa se caleasca.

Nu va mai spun ca acu o luna, ma gandeam, si gandeam io cu voce tare pan' m-a auzit sotzul ce vreu sa fac. Tot citind pe aici ma gandeam sa ii pun lu David la carutz o plasa ca atunci cand ajung la gradi la R si pana il recuperez pe ala' mare, copii imi stau ca ciorchinele pe David si care-s mai de care mai muciosi..si deh virusuri.
Nu-i venea sa creada si mi-a zis sa las copilul in pace sa se caleasca.
Bagati de seama ca la noi cuvantul magic e : calire

Iar fac o paranteza: R merge la gradi de stat si in sistem deschis. Nu prea ma impac cu sistemu asta pt ca nu au nici o autoritate asupra lor educatoarele. Ei au educatoare de laboratoare: desen, atelier constructie, pana la edu de sala de miscare, hol si bucatarie. Si ei se plimba, unde vor. Cat sta intr-o sala, edu se ocupa de ei, dar cand pleaca, pa. De asta tre sa il recuperez pe R in functie de unde i s-a traznit lui sa ramana. Are o grupa cu care sta la masa si doarme, in rest, cu Dumnezeu.

Si, vroiam sa va intreb, voi nu aveti saci de carutz?
Apare unu il pozele mele, e cam terminat saracu, il am de la Tchibo, 24E si l-am folosit si la R 2 ani si pe carutz si pe sanie. unele sunt chiar grozave, au blana de miel e cald mama mama la copil. Acu, nu ii mai cumpar.

La multe lunisoare Petit de ancamari Stiam ca al tau face big 6 in 28 dar am uitat cand e 28. De ex azi ii uram fratelui meu la multi ani de Sf. Andrei. Are un baiat, Andrei. Si im izice ca maine.
gasca capsunicilor+ capsunarilor (cum suna!!!!)

La multzi ani Sarbatoritilor zile!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Carstea, cert este ca m-am crucit cand am vazut schema voastra de diversificare... dar cine sunt eu sa ma leg de alegerile si deciziile noii voastre doctorite? Eu zic sa mai astepti cu acritul ciorbitei...

Numai_eu, nu trebuie sa-l culci pe copil nici mai devreme nici mai tarziu... ci atunci cand vrea el... E bine sa descoperi ce anume il linisteste, dar sa nu exagerezi cu dormitul cu el, ar fi bine sa rezisti stoic cateva nopti de somn intrerupt ca pooate se obisnuieste sa doarma si in patutul lui... N ude alta dar doamne fereste cate se pot intampla...

Arcadia, o sa incepem si noi FLUORUL...si simt ca inebunesc numai la gandul ca i-l voi da zilnici pana la 12 ani O sa incepem cica de-acum... chiar daca nu au erupt cei de lapte... Doza probabil va fi de 0,25 dar iti zic sigur pe 1 dec. (ca atunci mi-am propus sa incepem) ce si cum... ZYMAFLUOR este produsul... Sa te uiti ce i-am scris si lui PEPSI... legat tot de FLUOR

Ankaa... eu l-as inscrie ca prea sta el ca un cocostarc intr-un picior si face cumpana... si mereu pe acelasi picior se sprijina si de-aici evident grijile mele... daca n-am ce face...

PEPSI, la noi apa se dezinfecteaza prin CLORURARE... asa ca in apa la noi nu vom gasi FLUOR... iar alimente... poate doar peste... dar cat peste sa manance pititcul. In SUA, CANADA si eu stiam ca este FLUORIZATA apa... dar la noi ca la niemni... apropos vorbeam deunazi cu o prietena si ma invata cum sa emigrez in canada... ar fi tare sa si pun in practica... desi cine ma mai primeste pe mine acum si cu sot si cu copil!!! ???

Roxicucu, LA MULTI ANI! SA FII SANATOASA, IUBITA si sa ai parte numai de BINE!!!

Addinel, nu-mi vine sa cred.... sigur nu e aceeasi cu a lui CARSTEA???

Legat de FLUOR... am scris si mai sus pt PEPSI si ARCADIA... Este f.f.f. INDICAT in cazul copiilor care au predispozitie pt carii... cu alte cuvinte ai caror parinti au avut probleme... In cazul nostru: ANTONIO fie il mosteneste pe ta-su si NU are pic de carei, fie pe mine... si are gura CIUR... Asa ca eu una NU vreau sa risc ca stiu ce inseamna cariile... Chestiile legate de FLUOR nu sunt de la mine putere ci de specialisti in pedodontie (adik stomatologie pediatrica)- pe care i-a intrebat sora mea...

An@ eu nu am luat inca ulei dar cica se gaseste la PLAFAR... Noi inca suntem doar pe lapte si frcute... o sa fim ultimii diversificati, dar e bine ca creste si asa

Didi, unde vad fetele poze cu cavalerii tai.... ca eu nu gasesc.... Si nici cu prajitura... Si vreau si eu sa fac maine... ca am invitati si.... sa-i uimesc cate fac eu si cu copil mic pe cap

Andrada de ANTONIO (12 Mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salutare mamici de capsunici!

E clar, eu nu reusesc sa tin pasul cu voi ... si mor de oftica, dar n-am timp numai de net ... oricum sunt in urma rau de tot cu mail-uri, numnai sa va mai citesc.
Deci, am vazut o Pepsica cu noua freza - tare bine iti sta! :) - am vazut nr.1 si nr. 2 de Didisor - bestiali ... dar cu ochi diferiti ... cu cine seamana fiecare in parte? - , am vazut o Vali curajoasa, dornica iute de nr.2 - bafta, sa fie asa cum iti doresti! - , un bb dintos de Paflo - sper ca n-am incurcat borcanele! - si din pacate si capsunici bolnaviori - din partea noastra multa sanatate!!!
Sigur am ratat pe multi capsunici, imi cer scuze ... dar citesc pe sarite.

Multumim de sfaturi! ... si mii de multumiri ptr. felicitarile de 5 luni! Sunteti niste dulci!

Am citit putin din urma si sa incerc si eu:
- Io dau Fluoretten ... aici se dau pana la 2 ani, eu le-am oprit la cel mare mai repede, plus ca le-am mai uitat - o fac si acum ... si dupa pediatra nu-i bai, mai ales vara, cand e soare.
- am gasit borcanel cu spanac si cartof, e bio ... sper sa fie ok Pepsi. Noi ne chinuim cu constipatia, si ptr. ca nu vreau sa-i dau intr-una lactoza incercam acum si cu mar copt - nu-i prea place - si cu alte cele, care nu constipa.

Gravidutza, ce n-am inteles: de ce atatea suplimente de vit.? Vit. sunt, sau? Si de cand exista copii care sunt ca la carte, crest ca la carte, beau ca la carte? E cu pluta pediatra ta ... sorry, parerea mea. Cel mare niciodata n-a luat in greutate ca la carte, n-a mancat ca la carte ... si daca-ti spun ce papa acum te iei cu mainile de cap, dar asta e. Si copiii sunt indivizi cu personalitatea si placerile lor, nu-i baga pe toti in aceeasi oala.
Si sa nu uit: golden, e marul cu cea mai mica doza de vit. C din toate merele posibile.
Si sigur ai vrut sa scrii: Milchzucker, nu Zuckermilch - ca al doilea nu are sens. Si de ce de fiecare zi? Stiu, eu il tot recomand, dar nu intr-una, se invata corpul asa ... Incearca si fructe, sau alte legume.

Pepsi, ti-am furat reteta de tarta. Merge si cu chicoree inloc de praz? Am mancat asa la nasa lui Cris, am incercat-o si eu si nu mi-a iesit ... dar am facut-o dupa capul meu, fara reteta ... cu sper sa iasa, ca tare delicoasa a fost.
N-am stiut ca ai pierdut o sarcina ... imi pare tare rau! Ai curaj de-l mai vrei si pe nr.3! Wow!

Didisor, am vazut pozele de la patinoar. Daca i le arat lui Boby sigur vrea si el cu fi-su ... deja ii venise ideea, ca el e cel sportiv la noi - chiar de nu mai pare ;). Tu ai patine ptr. Robert, sau le inchiriezi? Exista de inchiriat? Sorry, de ai mai spus, n-am vazut.
David seamana mult cu Cris la varsta asta ... tot asa ascutit era si al meu ... de parca s-ar fi schimbat :) Ai inceput diversificarea am vazut, sau? Cum merge?

Felicitari ptr. mamicile care mai alapteaza: Pepsi, Didisor, ELTEKA (am scris bine?), Moko ... si restul pe care nu le stiu! Pana cand vreti sa le mai dati san?
Pepsi, ai dreptate cu alaptarea. Din pacate unele boli sunt "inregistrate" in gene de nu mai poti face nimic. Eu le doresc tuturor copilasilor gene puternice si sanatoase! :)

Am citit de o capsunica mucioasa (sorry, nu mai stiu numele). Noi facem asa: inia o pauzam mucisorii cu apa de mare (Nazomer parca), dupa care ii tragem cu pompita ... important sa nu se faca otita. Seara, de nu poate respira, punem si picaturi de nas (Olinth avem noi), dar nu mai mult de 1 sapt.. Paracetamol am dat o data, ca antiinflamator, dar nu pe durata lunga. Insanatosire grabnica!!!

Si acum ceva de noi:
De cateva zile se intoarce si fi-mea. Eu o pun cateodata pe partea stanga sa doarma (cica asa-i pozitia buna ptr. copiii cu reflux) si am gasit-o mereu pe burtica - pe burtica doarme de cand s-a nascut cel mai bine. Cand o pun pe paturica de jucat (am facut-o in ultima vreme mai des, in camera la frate-su ca-i mai ferita de curent - si ca desenam des acolo :)) nu are interes, dar in schimb incearca din rasputeri sa se intoarca in scaunelul ei, de trebuie s-o leg ... si eram fericita ca nu-i asa zvacnita ca frate-su. Vrea neaparat in fund si se ridica mai mereu.
Ne cearta de numai ... cand e nefericita si nebagata in seama incepe cu "mmmaa-mmaa" si cand e enervata face grrrrrrrrrrrrr,brrrrrrrrrrr ... si prevad ca n-o sa-l poata pronunta pe "r" cand o sa inceapa cu vorbitul.
Azi i-a curs ochisorul drept, i-am pus picaturi homeopate pe care le-a primit in prima luna ptr. aceasi problema ... cica-i de la diferenta de temp..

Azi incepe Christkindlmarkt-ul - oraselul de Craciun - si mergem cu gradinita la vazut de Nikolaus. O s-o iau pe asta mica in wrap, sa ma pot misca mai usor, ca-i caruciorul ns. un monstru greu de manuit. Mai vine si o prietena cu baietelul ei - la aceasi gradi cu Cris - si sper sa am ajutor, sa nu-l pierd pe Cris pe acolo ;).
Cam atat de la noi ... fac papa bun * sa traiasca Knorr! si pliculetele! si plec la adus copil de la gradi.

Vlad Stefan, Diana Gabriela, Rares, la mai multe lunisoare! Sa cresteti mari si sanatosi!

Pupici si multa, multa sanatate!

Mamica de Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Andrada, pozele recente ale lui Didi incep de la pagina 8 in albumul ei.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moberi spune:

Salutare mamicute.

Am pus si noi o poza noua, sper sa fi reusit procedeul, nu prea ma pricep.
Mai citesc si revin si cu ceva raspunsuri.

http://community.webshots.com/photo/2797101000101956205YtSGoq

Mama Alexandrei si a lui Matei (21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Aici sunt pozele torturilor:

http://community.webshots.com/album/561600448BJjWKu

Ma duc sa-l hranesc pe Andrei si revin

Mergi la inceput