Pneumonii repetate

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici!
Abia acum am gasit subiectul vostru. Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare cu voi.
Maria are 2 ani si 11 luni. Avem la activ pana acum 4 pneumonii, cu componenta asmatiforma mai grava sau mai usoara: la 9 luni, 1 an si 9 luni, 2 ani si 2 luni si ultima acum 2 sapt. In plus nenumarate bronsiolite si otite ca efecte colaterale in urma rinitei alergice sau astmului. Am fost la una dintre somitatile in dom. alergologiei si a facut teste si a gasit alergie la mai multe chestii, dar ne-a spus de asemenea ca f clare testele nu sunt decat dupa 5 ani. Dupa testarile initiale a facut alergie la multe tipuri de polen, desi initial nu aparea alergica. Din pacate dna profesor a decedat si acum am fost prelauti de o alta dr alergolog care ne-a confirmat toate cele spuse de dna profesor. Avem tratament cu Singulair de 1 an si 5 luni, Flixotide de 11 luni si combinatii de antialergice diferite. Am luat aproape toate antialergicele:claritin, aerius, peritol, ketof, zyrtec, xyzal. Acum suntem pe aerius dimineata si xyzal seara. In cazul in care se agraveaza avem de utilizat suplimentar pe langa flixotide si pufuri de ventolin, acum de ex am luat cate 5 pufuri de ventolin si 2 de flixotide de 125.
Crizele ei de astm sunt sub forma de tuse seaca, cand sunt noaptea, iar cand da de frig si umezeala are o tuse f incarcata, de crezi ca are bronsita desi nu e deloc racita. Apoi accesele de tuse dispar brusc, de ex in momentul in care da de caldura.
Indicatiile dr ar fi: ferita de raceli, desi e mai greu fiind la gradi, ferita de umezeala, frig, fum de tigara. Am redecorat casa, am zugravit proaspat, am schimbat mobila veche pe care o aveam, am scos covorul (apropo de covor, este total interzis in cazul asmaticilor tot ce este din lana), am indepartat definitiv catelul.
Am dat o groaza de tratamente de imunizare: ribomunyl, bronho-vaxon, septilin, l'antigen.
Acum este sensibila la frig si e deranjata de aerul rece de dim cand mergem la gradi, o afecteaza virozele care bantuie si care in cazul ei coboara imediat la plamani si se transforma in pneumonie. Iar in primavara probabil va mai avea reactii alergice la polen, desi luand atat tratament, dr alergolog ne-a garantat ca anul acesta reactiile ei vor fi mult diminuate fata de anul trecut. Dar in rest speram sa treaca spre max 7 ani. Desi noi avem caz in fam, sora mea de 25 de ani, careia nu i-a disparut definitiv astmul, este intr-o stare latenta doar, iar rinita alergica deloc.
Suntem destul de calmi dupa ce am trecut prin atatea si incercam sa o ferim de tot ce vedem ca o deranjeaza.
Am de cand sa incerc si eu aerosolii si tratamentul homeopat.
Cam asta ar fi situatia noastra, sper sa nu ma fi intins prea mult cu scrisul, dar am incercat sa sintetiz o situatie de aproape 3 ani pe cat posibil.
Va doresc sanatate multa. Mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Betilina, sa inteleg ca fetita ta ia Singulaire de un an si ceva iar Flexotide de 11 luni, zilnic ? Te intreb , deoarece si puiul meu este in aceeasi situatia, insa noi suntem doar pe singulaire din sept. si cu aerosoli, doar cand e cazul. Baietelul meu nu poate face efort, daca il scot afara si e totusi caldut, il mai scap din mana si incepe sa alerge insa dupa un timp scurt ii apare acel wheezing si trebuie sa-i fac imediat aerosoli. Dupa aceea, ii trece . Ma gindesc cu groaza ca vine caldura si el nu se va putea juca normal ca ceilalti copii, el avind acum doi ani si o luna.
Anul trecut a fost un an greu pentru el , tot asa cu pneumonii repetate, acest lucru cauzindu-se si imunitatii f. scazute. Am iesit cu el din spital si doctorita imi recomandase marea, apoi am plecat la mare si ne-am intors iar cu pneumonie, imi venea sa urlu. A cum insa il tin din scurt, am ales pentru el o alimentatie bogata in legume, peste si carne slaba, iar sucurile de fructe nu ne lipsesc in nici o zi . Acum e bine, suntem deja la a doua cura de bronho-vaxom iar iarna asta nu a racit deloc, la cel mai mic semn de raceala la noi functioneaza tare bine osccilococcinum , speram sa trecem peste perioada rece cu brio; Sanatate la puiut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B.G. spune:

Of, imi amintesc si eu de perioada cand baiatul meu facea pneumonie dupa pneumonie. Orice raceala banala se transforma in pneumonie(culmea, fara febra), oricat de mult l-as fi ferit, orice i-as fi facut, oricate tratamente de imunizare i-as fi dat. Eram disperata. Ajunsesem si noi la singulaire (la recomandarea medicului), ca sa previna vreo criza de astm datorata slabirii bronhiilor dupa atatea raceli, bronsite, pneumonii.
Cum am rezolvat noi problema? L-am operat de polipi cand avea 3 ani si 8 luni. Medicul pediatru mereu imi spunea ca trebuie operat, ca asta este motivul ptr. care tot face pneumonie atat de usor. Eu insa am incercat sa aman cat mai mult timp operatia. Mi-era teama si ma gandeam ca n-are cum sa fie asta motivul, ca el nu sfoaraia, nu tinea gurita deschisa, respira bine. Am consultat si doi medici orl-isti, care au zis ca nu pareau polipii chiar asa de mariti, dar daca face asa des pneumonie, asta era motivul. Mi-am luat inima in dinti pana la urma si l-am operat. Imediat dupa operatie medicul mi-a zis ca vegetatiile acelea adenoide erau destul de mari si partial infectate.

Am scapat complet de pneumonii si de raceli complicate. Mi-a mai racit de atunci, dar acum raceste si el ca tot omul...putin muci, eventual un pic de tuse...De cand l-am operat (acum are 5 ani si 2 luni) n-am mai ajuns la doctor pentru nici o raceala...le-am rezolvat eu acasa cu siropele obisnuite....

Mergi la inceput

Da Jarmo. Ai inteles bine. Asta ne este tratamentul zi de zi, dim si seara puf de flixotide de 125, adica 2,5 pufuri minime, aerius dim, xyzal si singulair de 5mg seara.
Ea nu are wheezing permanent, o afecteaza pe moment frigul de dim sau umezeala, dar daca intra in casa si nu mai e expusa acestor factori e ok. Doar in perioadele in care e bolnava, adica putin racita, la efort se aude haraitul si tot restul de simptome. In restul timpului e un copil perfect normal. Pe perioadele calde daca nu are cumva vre-un episod de rinita alergica, nu are nici un simptom de astm.
Problemele grave apar cand vine frigul si umezeala, insotite de racelile aferente sezonului. Mai sunt episoadele de alergie din primavara pana la inceputul verii, cand din cauza polenurilor ii curge nasul incontinuu si se creeaza secretii f abundente care ii incarca plamanul, care o inneaca si ii produc multe neplaceri.
Aerosoli faceam cu mult timp in urma la spit Gr. Alexandrescu, la vremea aceea trimisa de medicul orl-ist care ii trata rinita alergica, dar ulterior mergand la alergolog in alta parte nu am ajuns la aerosoli.
Intradevar si noi ne dregem la chestiile mai simple cu oscilococcinum.

Sanatate cai mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitad spune:

Buna, revin si eu cu noutati despre David. De cand am inceput acest tratament homeopat, vad ca totul este OK ( sa fie intr-un ceas bun). Betilina, asa e si David, la schimbare de aer( in ultima luna a avut doua bronsiolite urate de tot) amandoua le-a facut la schimbare de aer, cum l-am adus de la tara de la soacra-mea cum incepea cosmarul, wheezing recurent, tusea pana vomita, pe deasupra mai facea si febra, peste 40, de trebuia sa ii dau fenobarbital. Nu stiu daca am luat cea mai intelepta decizie, cand am hotarat sa ii scot branula din manuta ( deja eram la al 3-lea antibiotic in decurs de o saptamana, Ampicilina, Gentamicina si Medocef, eram disperati)si sa-l trecem pe tratament homeopat.I-am dat si eu Ketof, Aerius, Ventolin, prednison, HSH, etc, de nu le mai stiu numarul, am acasa o mica farmacie.Acuma ii dau tratamentul homeopat de imunizare plus Baraka, am citit pe forum aproape numai lucruri bune despre aceste pastilute. Bineinteles si Singulair, este singurul medicament alopat care avem voie sa-l luam, deocamdata.Plus ceaiuri facute din chimen, mugur de pin, cimbrisor.
Am vazut la farmacia naturista aparat salin cu sare de la Praid, cik e ff bun. Stie cin` de el?
Multa sanatate va doresc voua si puiutilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Stiti cumva daca exista vreo legatura intre folosirea umidificatorului si pneumonii, adica daca folosirea lui favorizeaza aparitia pneumoniilor? Stiu ca la pneumonii nu este indicata o umiditate prea mare, insa care este nivelul maxim admis? La noi sunt si foarte multi mucii si nu mai stiu ce sa fac cu umidificatorul, sa il mai folosesc sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Am fost iar la camera de garda, de data asta la Budimex. A avut febra, cu muci si tuse, insa se pare ca de data asta n-a ajuns la plamani, slava Domnului. I-au dat Fixotide si Ventolin (primul un puf la 12 ore si al doilea la 8 ore) si eurespal. Si am inceput cu bronchovaxom. Vad ca s-a copt tusea, of poate scapam odata de pneumoniile astea.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Ellej imi pare rau sa aud ca iar ati avut probleme. Si noi trecem iar acum peste un alt episod de haraiala. Problema la bronchovaxom e ca nu te fereste de infectii virale. Ar avea si un efect asupra lor dar f slab. Cel putin la robert toate pneumoniile sunt virale. Nici eu nu mai stiu ce sa mai incerc, a ramas beriglobinul dar mi-e un pic cam teama sa il incerc. O sa mai vedem, poate trece odata vremea rea si iarna viitoare va fi mai mare, poate si mai rezistent. Eu acum i-am dat prima tura de luivac si ii mai dau ursuleti de echinaceea.Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by ary_v

Ellej imi pare rau sa aud ca iar ati avut probleme. Si noi trecem iar acum peste un alt episod de haraiala. Problema la bronchovaxom e ca nu te fereste de infectii virale. Ar avea si un efect asupra lor dar f slab. Cel putin la robert toate pneumoniile sunt virale. Nici eu nu mai stiu ce sa mai incerc, a ramas beriglobinul dar mi-e un pic cam teama sa il incerc. O sa mai vedem, poate trece odata vremea rea si iarna viitoare va fi mai mare, poate si mai rezistent. Eu acum i-am dat prima tura de luivac si ii mai dau ursuleti de echinaceea.Multa sanatate!

Si Luca tot pneumonii virale face. Mie pediatra mi-a zis sa-i facem un antigripal la toamna, nu ceva mai tare ca ea crede ca nu e inca cazul. Si eu sper sa li se intareasca organismul si sa fie mai rezistenti iarna viitoare.

Sanatate multa si voua.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Nici nu ne laudam cu lucruri bune. Aseara am fost la orl si Maria a facut otita. De abia scapase de bronsita de la sarbatori si pneumonia de ianuarie, ca acum a facut otita! Se pare ca nu este inca f rezistenta, desi dr mi-a spus ca daca nu ar fi fost perioada asta de epidemii si ar fi putut sta un pic separat sa se refaca imunitatea, ar fi fost mult mai bine.
Dar asta este. Din pacate acum am racit si eu si nici sotul am impresia ca nu este tocmai f bine.

Sanatate multa!

Mergi la inceput