ce nu va place in tara in care locuiti?(cap 2)

ce nu va place in tara in care locuiti?(cap 2) | Autor: mathilda

Link direct la acest mesaj

se pare ca au trecut deja 20 de pagini asta insemnand ca totusi subiectul nu s-a epuizat si parerile forumistilor sunt impartite. asa ca va poftesc la cap. nou

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Habar n-am ce s-a scris pe cele 20 de pagini, dar pe mine ma deranjeaza asa:
- mitocania
- lipsa de respect pentru cei din jur
- agresivitatea inutila
- lipsa de educatie

Normal ca ce-am scris mai sus nu este general valabil, dar sunt atribute de care m-am lovit destul de des, in special in trafic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

referitor la mesajul cu Suedia si celelalte tari, concluzia mea e urmatoarea: afara-i vopsit gardu', inauntru-i leopardu'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Stati ca uitasem sa scriu ceva ce ma deranjeaza mult la Germanica: faptul ca nimeni nu-si da, dom'le, silinta sa pronunte corect un nume strain!

Se vede clar ca Felicia nu e nume nemtesc, dar toti nemtii fara exceptie mi-l pronunta "Felitzia" pana ii corectez si le spun "Felicia, ca in Tchibo!"

La fel pe Bogdan toata lumea il boteaza Bógdan, ce conteaza ca e nume strain, las' ca-l nemtizeaza ei repede.

Tocmai de-aia vreau pt. copilul meu un nume simplu si universal si usor de pronuntat si pentru unii mai handicapati fonetic

Felicia 9+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Stati ca uitasem sa scriu ceva ce ma deranjeaza mult la Germanica: faptul ca nimeni nu-si da, dom'le, silinta sa pronunte corect un nume strain!
Se vede clar ca Felicia nu e nume nemtesc, dar toti nemtii fara exceptie mi-l pronunta "Felitzia" pana ii corectez si le spun "Felicia, ca in Tchibo!"
La fel pe Bogdan toata lumea il boteaza Bógdan, ce conteaza ca e nume strain, las' ca-l nemtizeaza ei repede.
Tocmai de-aia vreau pt. copilul meu un nume simplu si universal si usor de pronuntat si pentru unii mai handicapati fonetic

Si mie imi spun ''ENCA'' ...ASA CA AM INCEPUT SA MA RECOMAND CRISTINA CA LI SE DESCHIDE GURA MAI BINE.NOI CUM NAIBA PUTEM PRONUNTA TOATE NUMELE BINE? AL MEU NUMAI CHINEZII IL PRONUNTA BINE. SURPRINZATOR!!!!!!!
CRISA

Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca ele se vor inmulti la nesfarsit!!
http://tt.lilypie.com/9ktRm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cam asa gindesc si unii despre cei care au inca accent...
E doar un sharfases, daca ei pot trece zilnic peste cum le pocesc strainii limba, poate ii iertam si noi ca nu ne pronunta numele exact ca in Regat
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Cam asa gindesc si unii despre cei care au inca accent...
E doar un sharfases, daca ei pot trece zilnic peste cum le pocesc strainii limba, poate ii iertam si noi ca nu ne pronunta numele exact ca in Regat

Cam asa ajung unii romani dupa CATIVA ani de AMERICA se uita de colo de susssss si vad numai kk-ti!!!
Oare unde speri sa ajungi fiind mereu ironica si persifland pe toata lumea????
Nu am avut nici macar 0,01% rautate sau mai stiu eu ce in mine cind am scris mesajul asta.
Crisa

Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca ele se vor inmulti la nesfarsit!!
http://tt.lilypie.com/9ktRm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Lorelai te sustin in ceea ce spui despre Suedia.Referitor la Canada, cred ca dupa ce locuiesti in Suedia, orice tara din lume ti se pare super(bineinteles asta-i doar parerea mea si poate si a altora)Mihaela imi pare rau, nu am nimic cu tine dar Lorelai are dreptate in multe privinte.
Experienta mea in Suedia a fost cam de 3 ani jumatesi pentru mine nu numai ca nu a fost luna de miere ci luna de fiere, mai precis ani de fiere.
Am stat intr-un orasel mic de vreo 30.000 de locuitori,din vestul tarii, la 80 km de Goteborg si la vreo 600 km de Stockholm si da, exista kk de caine, chiar si pe strada pe care am stat.
Ce nu mi-a placut acolo:
-clima
-faptul ca se cred cei mai tari din lume si nu-i deloc asa.Cred ca laudarosi ca suedezii mai rar
-sistemul sanitar la pamant
-aspectul oraselor e f. deprimant in sensul ca in general culorile cladirilor sunt inchise si multe din ele se pot connfunda cu baracile noastre
-nu exista cada la dus- apa curge direct in sifon, nu prea au faianta si gresie, mizeria din majoritatea caselor suedezilor
-nu-mi plac nici suedezii ca oameni, sunt reci si nu au curajul sa-ti spuna ce au de zis in fata, doar pe la spate (si nu vb din auzite, am trait DOAR printre ei)
-alcoolismul care-i o problema nationala dar care se vrea ascunsa, si care nu exista in statisticile lor (stiu mai bine decat oricine sa-si ascunda problemele care nu-s putine deloc)
-ma enerva cand mergeam prin magazine ca cele care stau la casierie se misca cu viteza melcului si se facea coada chiar daca nu erau asa multi oameni
- masina fostului i-a fost furata 1 data din fata casei si al unui prieten i-a fost sparta de 3 ori tot din fata casei
- fac niste smecherii de care nu-i credeam in stare.Ex:isi duc masina undeva in padure, ii dau foc (au oameni care fac special treaba asta in schimbul unei sume de bani) si apoi declara la politie ca le-a fost furata si primesc bani (bineinteles mult mai multi decat valoarea masinii) de la asigurare
- fac pe seriosii in timpul zilelor lucratoare in toate sensurile (si in sensul ca daca bei chiar si un pahar de bere, esti considerat alcoolic) si in weekend recupereaza adica sunt beti morti si ei si ele, si atunci e jale pe strazi:sticle sparte, vomitat etc
-wc publice murdare am vazut de multe ori, unul dintr-un bar din Goteborg chiar mi-a ramas in memorie:f. murdar, si cu hartie igienica imprastiata pana in mijlocul barului, dar nici unul din lucratori nu s-a sinchisit s-o adune, plus ca era un miros groaznic de nespalati in bar
Sunt mai multe de zis, nu-mi aduc aminte acum si nici nu-mi prea face placere.Eu am parasit tara asa zisa perfecta de vreo 2 ani si nici n-am de gand s-o mai vad vreodata sau poate doar putin si atunci doar in vizita pentru o perioada f. scurta de timp.

La mine parerea a fost proasta din momentul in care am calcat prima data pe pamantul suedez,si nu mi-am schimbat-o pe parcurs.
Au si ei partile lor bune, as minti daca as zice ca nu,ca de ex. drumurile sunt perfecte, civilizatia din trafic etc. dar in cazul de fata e vorba doar de partile rele.

Si asa ca lectura, ca sa nu ziceti ca vb aiurea, puteti citi si parerea altora.
http://www.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/betia-suedeza/3180/254/
http://home.swipnet.se/THURMANN/indir.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Aveti grija oameni de pretutindeni....nu vb de rau Canada ca vin apar aparatoarele si va desfiinteaza!!!!

Ati pomenit de meci Germania-Canada si ati trimis pe cineva la topicul despre Germania....aici ati gresit! Asta arata inca o data tupeul vostru fara margini. cine va credeti, frate, sa trimiteti pe cineva la alt topic?
Doamnelor/domnilor moderatori, vreau sa ma plang public despre aceste cucoane care efectiv nu au nici o limita a bunului simt, care jignesc pe oricine si care nu tin cont de faptul ca fiecare membru are dreptul de a-si exprima liber opinia la ORICE TOPIC.

Orice opinie care este contrara opiniei lor este tratata ca un afront si raspunsurile sunt pe masura. Nu este primul topic unde se poarta in felul acesta si continua cu nerusinare fara a fi atentionate/sanctionate.

Personal, nu am ce discuta cu ele pentru ca orice as spune este tratat intr-un mod jignitor. Nu sunt singura, deci va rog sa luati atitudine!
Nu mi se pare normal sa nu pot scrie despre experienta mea in Canada pentru ca sunt facuta obsedata, invidioasa, nebuna(scriu aberatii), etc.
Unde este libertatea de exprimare pe acest forum?

In naivitatea mea de a participa la un schimb de pareri am spus ca voi pune un link care va dovedi un aspect pe care l-am mentionat. Au inceput sa insinueze ca sunt alt membru " dagobert" si au facut mare bascalie pe tema asta. Se poate lamuri si acest aspect, va rog?

Sunt absolut indignata de aceasta lipsa de bun simt si de acest tupeu fara margini. A mai "indraznit" cineva sa spuna ca nu ar tb sa existe asemenea reactii(danutza parca) si au sarit imediat cu aceleasi replici tupeiste.

Astept un raspuns oficial, va rog!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

hehe Idora, sa traiesti! Eu te stiu de pe vremea cand te plangeai pe la "Sus in Scandinavia"...ce vremuri faine! Eram doar spectator si "studiam" de pe margine...
Bine ai facut ca te-ai intors in Ro daca nu ti-a placut aici. Eu una te felicit! Mult succes!

Cred ca fiecare avem dreptul sa avem parerea noastra in functie de experienta pe care am avut-o intr-o tara sau alta si in functie de asta sa alegem unde sa traim. De ce sa te "chinui" undeva unde nu-ti place si sa tot ii dai in sus si in jos ca ce rau e...Romania are bratele deschise nu? Sau uitam de unde am plecat?

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Aoleu! Laura Andreea da' cin' te-a suparat asa rau?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput