Mamici care alapteaza (bb peste 1 an)
Raspunsuri - Pagina 4
TOMALAVINIA spune:
quote:Stai linistita ca nici Cristina mea nu bea ceaiuri, apa plata bea ff rar, dar bea.In rest lapte de la can, non-stop daca s-ar putea!:))
Originally posted by Tala
ce ma bucur ca s-a deschis subiectul asta....o sa incerc sa fiu succinta: puiul meu de 1an si 3luni este super indragostit de tzatza, atat de tare incat nu bea aproape nimic altceva si suge din 2 in 2 ore noaptea - asta n-ar fi o problema, dar ma ingrijoreaza ca nu bea altceva si poate nu se hidrateaza suficient. Cat despre suportul medicilor....am 2 medici care spun sa-l alaptez pona la majorat :))), si 3 care spun ca laptele meu nu-i mai ajuta la nimic (nici rau nu-i face), iar suptul il face sa fie mai lenes si sa prefere mancarea pasata si sa nu vrea sa bea apa, ceai sau Doamne fereste altfel de lapte (vomita cand simte alt lapte decat al meu). Am inteles ca laptele isi pastreaza formula initiala pana la varsta de 3 ani, dar poate imi spune si mie cineva cum il fac sa bea si alte lichide, mai ales ca in curand ma intorc la munca si nu voi putea sa-i mai dau ziua sa suga, cum se va hidrata el? daca ati fost in situatia asta spuneti-mi si mie va rog cum ati procedat.
TOMALAVINIA spune:
Am reusit azi sa parcurg toate paginile acestui subiect si va felicit pe toate care ati alaptat sau alaptati inca!
Si eu alaptez si daaaa, am de gind sa o fac pina peste 2 ani.........
Chiar daca unele persoane se uita ciudat la mine.E ceva normal si natural sa-ti alaptezi copilul!
Unele mamici ma intreaba:mai aveti lapte? Pai cum sa nu am daca fata suge??
Si daaaa, m-am saturat si eu sa vad si sa aud pareri impotriva alaptatului.
Off topic:mie imi cade tare rau parul, acum fac tratament. Voi cum stati cu podoaba capilara?
Tala spune:
[/quote]Stai linistita ca nici Cristina mea nu bea ceaiuri, apa plata bea ff rar, dar bea.In rest lapte de la can, non-stop daca s-ar putea!:))
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
[/quote]
dar o fi normal? eu incerc sa nu ii dau san ziua ca sa mai manance si mancare, deci? plus ca in ultima vreme suge si cate 6 ore noaptea (incontinuu) - cand era bebe se trezea doar de 2 ori cate 15 minute, si de la atata supt ma dor sanii si simt ca imi trage si venele prin sfarc. oare pierd laptele?
khrisu spune:
quote:
plus ca in ultima vreme suge si cate 6 ore noaptea (incontinuu) - cand era bebe se trezea doar de 2 ori cate 15 minute, si de la atata supt ma dor sanii si simt ca imi trage si venele prin sfarc. oare pierd laptele?
Eu ma storc si-i dau copilului (plus formula ca nu-mi ajunge) si vreau sa spun ca ma trezesc cateodata si din ora-n ora (copilul are aproape 11 luni) si bea intre 500 si 700 ml lapte pe noapte (nu are giardia sau alti paraziti ca i-am facut o gramada de analize). Ce-i drept in timpul zilei nu vrea sa auda de lapte.
Nu cred ca pierzi laptele doar ca bea el mult si ii ia ceva timp pana scoate 500 ml din tzitzi
tanima_i2002 spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Unele mamici ma intreaba:mai aveti lapte? Pai cum sa nu am daca fata suge??
Off topic:mie imi cade tare rau parul, acum fac tratament. Voi cum stati cu podoaba capilara?
Si pe mine ma intreaba multe mamici daca mai am lapte si la fel le raspund. Cred ca este chestie de vointa, daca vrei, poti. Daca nu vrei, la un moment dat raresti alaptatul si usor usor se pierde.
Legat de par....Daaaaa, tare rau, si mie. Am casa plina de par de al meu pe care il aspir zilnic si fi-miu tot mai vine cu cate un fir pe degetel sa mi-l arate.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
TOMALAVINIA spune:
Tala, bravo daca reusesti sa nu ii dai peste zi san.Eu nu pot, ca doar moare de dorul lapticuluisi imi cauta sub bluza.
Incearca cu apa minerala carbogazoasa, poate ii place.Crsistina se strimba in pic, dar dupa bea...
Ii iese vreun dinte???De vrea atita sa suga....peste noapte...?
dianocica spune:
lavinia si d serveste tzi la greu in timpul zilei. nu ca odinioara...dar estem...si la somn, si cate o gura dupa masa, asa...de alint...oricum, modalitatea de a-mi spune ca ii e foame e sa ma traga de bluza
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
Tala spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Tala, bravo daca reusesti sa nu ii dai peste zi san.Eu nu pot, ca doar moare de dorul lapticuluisi imi cauta sub bluza.
Incearca cu apa minerala carbogazoasa, poate ii place.Crsistina se strimba in pic, dar dupa bea...
Ii iese vreun dinte???De vrea atita sa suga....peste noapte...?
eee, nu reusesc tot timpul mai ales daca sunt imbracata cu ceva mai decoltat sau daca pronunt 'cuvantul'. am patit-o sa raman cu tatele pe-afara in locuri publice (are o super abilitate sa ma dezbrace) si e groaznic sa patesti asa ceva (nu mai ai intelegere ca alaptezi, din contra). in ultimele zila vad ca a inceput sa mai bea 50-100 ml apa (mai ales cand ii iau vittel cu cioc cu capacel), iar de dinti...nu cred ca e cazul pt ca in stilul asta suge de pe la 8 luni. Cred ca eu sunt suzeta lui (in rest nu primeste suzeta si nici nu suge degetelul). Am momente cand spun: Gata! de maine te intarc (mai ales dupa o cursa de cateva ore de alptat fara pauza), dar maine imi trece si-i spun ca doar pana la 18 ani ii mai dau tzatzica.... ;)
TOMALAVINIA spune:
dianocica, e bine daca te trage de bluza.Mie imi spune direct tztztzz Iti dai seama ce placere, mai ales cind avem musafiri........
Dar, nu conteaza, rusinea trece...IMportant e ca e sanatoasa
Si bebeii vostri la fel!
Asa ca alaptati, alaptati, si iar alaptati.Pana la 18 ani daca e nevoie.(GLUMEAM)
vA PUP PE TOATE!
TOMALAVINIA spune:
Tala, esti pe drumul cel bun.Insista cu apa, chiar daca nu bea deodata 50 de ml.
Si, daaaa si eu sunt citeodata suzeta ei:))NU suge nici suzeta nici degetzel!
Sa cresteti mari!
INca o intrebare:voi luati minerale si vitamine?