Strumfi de iulie-august 2007 (29)
Raspunsuri - Pagina 9
Lia_B spune:
Multumesc de incurajare Oaana, dar problema mea este daca greutatea in luna a 4-a va fi 0 gr sau -x gr!
Lia si
Runa Miruna 21-08-2007
lorinaoo1 spune:
Carla m-am facut foc si para, iti dai seama, mai ales ca ii explicasem cu ceva timp inainte de ce nu vreau sa incep diversificarea inca (si eu vreau sa o alaptez exclusiv pana la 6 luni). Raspunsul ei a fost: "Da ai vazut ca-i place" 
Ioana
ce mai fac fetili tale frumoase?
Lavi -
fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)
monicabo spune:
Buna!
Timi, la multi ani si sa fiti cu totii sanatosi si fericiti. Acum am vazut ca a fost ziua ta.
Nma, bine ai revenit.
Fetele, voi cand iesiti cu copii la plimbare, cam pe la ce ore?
Nonna, unde il duci tu pe vlad? camin = cresa sau gradinita? Scuze ca intreb, dar nu ma prind exact ce inseamna.
Si ca intrebare mai de divertismant, ce inseamna "juniorat" aici pe forum? Este o legatura cu acele stelute din dreptul nickului? Si cu se obtin acele stelute, care sunt regulile? Voi sunteti mai vechi aici si probabil ca stiti ai multe, si sunt si eu curioasa.
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze
aylin_tarcan spune:
mychy, nici alea nu cred ca as sti sa le localizez. dar stiu ca nu le mai am. ![]()
da, am fost la munte, la cheile dambovicioarei. am plecat dimineata si ne-am intors seara. mie imi plac magarii ![]()
maria, si noi tot in lupta cu colicile suntem!
lavinia, m-ai alsat masca!
nico, bine ai revenit!
lia, nici noi nu am luat in ultima saptamana nimic. pana atunci nu stiu, ca nu am cantarit-o. dar in luna a3a am luat 500 g. iti zic ce mi s-a zis si mie. fa-i o urocultura, o coprocultura. eu din cate vad sunt multi bebei care au avut perioada asta de neluat in greutate si m-am mai linistit. dar fetele pot sa iti confirme, ca si eu eram stresata rau de tot. acum m-am relaxat. mai vad ce se intampla si luna asta. si cred ca ar fi buna si o hemoleucograma. miruna mananca si nu ia in greutate sau nu mananca? nu mai stiu daca ai zis....ca sunt si eu varza cu capul. iar 500g nu e chiar rau. stai sa vezi luna asta ce face. dar fa urocultura si coprocultura. repet, daca ai zis ceva si de asta, iarta-ma ca sunt vai de mama mea!
monicabo, la 100 de mesaje pare-mi-se ca ai o steluta, la 500 de mesaje ai doua stelute, la 1500 cred ca trei...si mai departe nu mai stiu...
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
CarlaV spune:
Lavi, te inteleg, eu chiar nu stiu ce as fi facut, mi-e cam teama de ce reactii pot avea cand e vorba de copilul meu. Normal ca-i place ciocolata, nu stiu copil care sa refuze gustul dulce, dar nici chiar asa! Adica am mai auzit de copii de 3 luni care primesc caltabosi "ca le era pofta"
. Chiar ma gandeam... dupa ciocolata ti-a mai dormit puiul?
Aylin, super poza cu Alma si iaurtul tau
. Eu din ce o vad arata foarte bine si are colacei de grasime pe picioruse, burtica... inteleg ca esti nelinistita, dar in poze se vede un copil cuminte si hranit bine 
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
aylin_tarcan spune:
carla, nu arata rau. asa e. doar ca e mai palida decat era si nu mai are gusoaia pe care o facuse prin luna a2a ![]()
cu iaurtul a fost asa. eu il bausem si i-l aratam. ea a intins mainile si l-a apucat. si eu atunci i-am dat drumul ca sa vad daca il tine. si ea l-a dus la gura.
vroaim sa va spun cum face broscuta cand trebuie sa ii dau debridat-ul sau infacol-ul. cum vede, baga buza de jos in gura si strange tare ca sa nu pot sa ii bag in gurita. si incepe sa se strambe. ![]()
io ma duc sa mananc si sa ma doftoricesc ca am avut un copil care a scos si untul din mine azi. desi nu prea a mai avut ce sa scoata...
cred ca mai vroiam sa ii zic Liei B ceva. lia, daca citesti din urma o sa vezi cat de disperata eram si eu. nu stiam ce sa mai fac ca sa manance, ca sa ia in greutate. dar pentru linistea ta, fa-i analizele si vezi daca iese ceva. daca nu, sunt atatia bebi care au luat putin in greutate in lunile 3 si 4 ca nu are sens sa te stresezi asa de tare. iti spune cineva care era disperata de situatie.
si fa analizele alea. ca sa nu zici ca nu ai facut nimic.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Lia_B spune:
Aylin, multumesc de sfaturi si incurajare.
Am facut analize si au iesit f bune. Runa mananca, dar numai 530 ml/zi, suficient ca sa se mentina la greutatea ei.
Am citit din urma cu sufletul la gura sa aflu vreo solutie, dar la noi nu merge mancatul in somn, formula am schimbat-o dar nici o imbunatatire. A ramas diversificarea cu orez cum face Luna, dar am inima indoita ca nu are decat 3 luni.
Lia si
Runa Miruna 21-08-2007
lorinaoo1 spune:
Nonna un
dulce pt cel mic si cuminte.
Carla nu stiu cum, dar a dormit binisor, in schimb a fost cam agitata. Chiar ma miram ca poate dormi atat: a adormit asta-noapte pe la 11 cu trezirea obisnuita cu plans la 12 si apoi dimineata la 4.40, la 8.30 si la 11.40. Acum iar doarme.
Lia
dulce si pe Mirunica pt ca a adormit singurica. Hai ca, cu multa rabdare
, va depasi ea si faza asta si isi va face program de somnic pe toata noaptea. Si a mea a avut asa o perioada treziri dese noaptea, dar in ultima saptamana (ptiu, ptiu, sa nu o deochi) adoarme la 11-12 si se trezeste la 6-7 sau chiar la 8 ![]()
Aylin se spune ca acei copii mai galagiosi sau obraznici de mici sunt si mai inteligenti. Eu asa ma consolam cand plangea a mea de o auzeau vecinii, mai ales ca nepotelul meu (cu 2 luni mai mic decat Lorina) nici nu stie sa planga, asa de cuminte e.
Sa va spun ce-am patit duminica... Am vrut sa mergem in vizita la cumatrii nostri. Se trezeste Lorinuta zambitoare si vorbareata, o hranesc, o schimb de scutec, o imbrac... incepe scandalul si da-i si plange. Ma linistesc spunandu-mi ca asa mai plange ea uneori cand o imbrac. Buuun, in masina urla frate tot drumul de zici ca o taie cienva, cu tuse, inrosit si alte alea. Ajunsi la cumatri, abia salut lumea (mai erau niste prieteni cu o pitica de 6 luni) si ma refugiez in camera finutului sa-mi potolesc odrasla. Nu a mers nimic, urla in continuare, desi am dezbracat-o la manecuta scurta, i-am dat papica, m-am instrambat cu taica-su de-am facut febra musculara, i-am facut si masaj gingival... peste 15 minute am decis sa mergem acasa, ca nu se mai putea. Acasa tot urlete. Pana la urma a adormit extenuata de atata plans
Nu stiu ce o fi avut. cert e ca nu-i place in vizite, ca plange mai tot timpul si nu-mi tihneste. La plimbare, in schimb, doarme bine si se bucura. Acum nu stiu daca ma voi mai duce in vizita in curand. Voi ati patit asa ceva? Ce ati facut?
Lavi -
fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)
liadorian spune:
Lavinia, diversificare cu ciocolata, deci... Si eu care ma pregateam sa intreb cum o duceti cu supita... Parca era vorba, mai demult, sa introduceti supa in meniul Lorinutei, nu?
Nico, ma bucur ca ai scapat asa de repede. Sa fie radarul ala cea mai mare problema a ta, atat timp cat esti alaturi de copii si te simti si tu mai bine.
Oana, spuneam ca-si inverseaza programul de noapte cu cel de zi fiindca ajunsese sa doarma foarte mult ziua, desi camera e bine luminata, muzica sau televizorul merg fara pauza iar noi incercam s-o tinem treaza cu oricepret. Bine, n-am piscat copilu' sa se trezeascadar vorbit, jucat, dansat etc. Noaptea in schimb incepuse sa se trezeasca foarte des (7-10 ori pe noapte, cu chef de joaca). Atunci am descoperit eu ca daca ii dau repede san, adoarme la loc. Acu ziua e iarasi activa, dar nu mai reusim sa scapam de trezirile pentru tzatza. Na c-am scris un roman!
Lia_B,
! Amandoua Lia, amandoua cu cate o Runa-Miruna! Ce-o sa ne mai incurce fetele!![]()
Lia si
Miruna Demetra
Timi07 spune:
CarlaV, Monicabo multumesc frumos pt urari.
Aylin e tare dulce Alma.
Mychydutza sa stapanesti sanatoasa masina, sigur te vei descurca cu condusul. Daca ne zici cand pleci in oras cu masina iti facem galerie si sa vezi ce sigura pe tine o sa fii.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)