Copiluti de mai-iunie 2005 (57)
Raspunsuri - Pagina 12
monu spune:
felicitari Nelia. fff frumoasa povestea.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
gabitzam spune:
Emotionant, Nelia. Asteptam continuarea ...la cafeaua urmatoare
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Si acum... reactia fetelor! Dimineata, cind s-au trezit (tati a fost la 2.30 acasa, deci ele nu au simtit deloc plecarea mea la spital, pentru ca nu au stat decit cele citeva ore cu o prietena, dar nu s-a trezit nici una) si au intrebat unde e mami si le-a spus ca sint la spital, ca a iesit bebe, nu l-au crezut si m-au cautat prin casa. Pina la urma, au acceptat ca nu sint si Agata a cerut informatii: cum e bebe, ce culoare de par si de ochi are, cum il cheama, cu cine seamana - cine a fost mai frumos si mai gras la nastere dintre toti trei!?! - daca i-a taiat burtica lui mami sau a iesit singur si s-a bucurat foarte tare cind a aflat ca mami nu are burtica taiata si gata... ca trebuiau sa plece la scoala/gradinita. Seara, le-a adus tati sa ne vada... Agata a fost tacuta, atotstiutoare, ii tot explica Tudorei ce sa faca, spre frustrarea celei mici, care ii tot spunea taci, nu tu, mamiiii! (adica eu sa-i spun, nu Agata), l-a luat cu grija dar fara frica in brate, l-a pupat, i-a spus de nu stiu cite ori ca e frumos, ca il iubeste... Tudora era insa agitata, ba era mic, ba voia la mami in brate si bebe la tati, ba il pupa, ba se uita urit la el... cind am vrut sa i-l pun in brate, la inceput a intins minutele, dar apoi a zis sica, mamiii! (frica, mami!) si a vrut sa i-l iau. Apoi a tras ea concluzia ca bebe e mic-mic si trebuie sa faca nani si sa-l pun in patut, iar ea s-a cuibarit in brate la mine si i-a zis pa lui tati... a plins un pic cind a trebuit sa plece, dar a fost in regula dupa ce au iesit din spital.
Ieri, cind au ajuns acasa, a fost totul in regula,... l-au privit, au stat linga mine si s-au uitat cum il schimb, cum suge titzica, a intrebat-o tati pe Tudora daca vrea si ea titza si a zis nu, e a lui bebe, apoi bebe a dormit, Tudora s-a jucat cu tati si eu am facut lectiile cu Agata, am mincat toti si seara tati a plecat la antrenament si eu am ramas sa le culc pe amindoua, ca pe bebe il aranjasem deja si dormea. Ei, daca stiam ca va urma ce a urmat, nu-l lasam eu pe Octav sa plece! Le-am bagat in cada, le-am facut baie, apoi le-am uscat pe par, le-am dat cu crema pe corp facindu-le masaj asa cum au vazut ca i-am facut lui bebe, le-am tot explicat ca tot ce fac acum pentru bebe, am facut si pentru ele cind erau mici-mici, ca asa au fost si ele si uite ce mari si frumoase sint, le-am imbracat in pijamale curate, le-am taiat unghiile si le-am bagat in patul mare, linga bebe, eu fiind in mijloc. Bataia a inceput de la cine sta linga bebe - m-am mutat eu, Agata a acceptat, Tudora s-a pus pe urlat. Am ajuns la poveste, Tudora urla de fiecare data cind alegeam vreo carte, la un moment dat s-a ridicat in picioare linga bebe si speriata sa nu cada peste el, am ridicat un pic tonul si i-am spus sa stea jos. Mare greseala am facut! S-a pus pe un plins de ti se rupea sufletul daca o auzeai si tot imi explica, aratind cu minutele spre bebe si imi spunea ceva si dadea din umeri, nu intelegeam nimic din ce spunea, ceva ca ea nu a vrut sa faca nimic, doar sa stea linga bebe si eu am certat-o... degeaba am minghiat-o, am pupat-o, i-am spus ca o iubesc... terminasem povestea, Agata adormise si ea tot bocea si suspina. La 11 a adormit, cu chiu si cu vai! Dimineata, cind s-a trezit, a zis ca merge la gradinita, dar cind l-a vazut pe bebe in pat, si-a adus pernuta si pisica si imbracata cum era, s-a bagat linga el, ca ea face nani cu bebe si cu mami, nu vrea la gradinita.. Iar urlete, iar suspine, pina la urma am calmat-o si a iesit din casa cu tati si cu Agata, dar fara nici o tragere de inima si deloc impacata ca eu stau acasa cu bebe si ea pleaca. Usor nu va fi, mi-e groaza cind ma gindesc cit de diplomata trebuie sa fiu cu amindoua, ca sa se restabileasca echilibrul in casa. Si cel mic, va creste... atunci sa vezi!!!
Despre mine - pe scurt, ca si asa nu stiu unde mai incap in ecuatia de mai sus. Ieri eram bine, ma batea gindul sa dau o fuga si pina la curs la un moment dat. Dar incepind de aseara nu ma mai simt: am luat doua lucruri din spital sau de la fete - o viroza si o infectie la ochi. Spun ca se poate sa fie si de la fete, ca inainte de nastere, pe una am vindecat-o de viroza si pe alta de conjunctivita, desi la mine pare altceva, cu alte simptome, mai grave decit la fete. Pe linga astea, ma simt rau ca ma doare jos si burta cind alaptez, ma dor rinichii la fiecare miscare si mijlocul la fel. A venit lapte foarte mult si bebe e inca mic si suge putin si doarme mult, dimineata m-am trezit la 5 sa fac ceva cu surplusul de lapte, ca aveam sinii pietroi, dar nu am putut nici sa-i ating de durerosi ce erau... si acum sint la fel si bebe doarme de doua ore. Ma rog, as putea spune ca am avut zile si mai bune... Pina luni trebuie sa mai facem ordine si aranjamente prin casa, ca vom intra in program normal si nu vom mai avea timp, ca eu trebuie sa termin unul din cursuri si numai de asta nu am chef si putere acum, plus restul povestit mai sus... Ma cam incearca asa o usoara depresie, imi cam vine sa pling, ceea ce nu e chiar starea mea naturala... Vai de viata mea, cum spunea cineva! Dar nu pot sa spun ca nu am si o stare de incintare si de liniste sufleteasca cind ma uit la noi toti, sanatosi sa fim, ca in rest avem ce ne-am dorit cel mai mult, iar ce nu avem se rezolva intr-un fel sau altul sau... ne invatam sa traim fara.
Mai am o restanta: numele Lisandru! Eu l-am gasit, am tot rasfoit netul si dintre toate numele citite (sute!!!), Lisandru a fost singurul nume la care m-am intors de citeva ori sa-l citesc si pentru care am simtit o oarecare atractie. Am cautat apoi pe net informatii legate de el si mi-a placut ce am citit (ChrisDun, unele dintre ele erau pe site-urile frantuzesti si englezesti gasite de tine si pe mine m-a surprins acest lucru), i l-am comunicat lui Octav, foarte sigura ca nu are cum sa-i placa, dar... surpriza! Dupa citeva minute de gindire (doar!) a zis ca suna bine si asa a ramas pina in momentul amintit in povestea nasterii. Acum imi place si mai mult, pentru ca simt ca i se potriveste, are si andru in compozitie, care ar putea veni si de la Andrei (stiti voi, visul meu, e nascut si inainte de Sf Andrei, care oricum va fi sfintul lui intr-un fel sau altul).
Gata, am spus tot ce am avut de spus, nu stiu cind mai intru sa scriu, totusi citeva minute la cafea tot voi intra sa citesc (dupa 10 decembrie ma voi linisti, ca se termina scoala si vor intra si lucrurile la noi intr-un normal oarecare). Va multumesc pentru toate felicitarile si urarile de bine, am rasfoit rapid ce ati scris si m-am bucurat pentru fiecare rind scris special pentru noi. Va pup si va urez sanatate si numai bine!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
La multi ani tuturor celor
care au numele legat de Sf Andrei!!!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Androix spune:
Nelia, am citit pe nerasuflate povestea, intens si rapid, se apropie de nasterea Georgiei pe ultima suta de metri, doar ca eu am stat mai mult acasa.
Celelalte nasteri eu tin minte ca le gasisem in subiectul facut de Mickyyy povesti povesti povesti si iar povesti, dar am intrat acum si nu le mai gasesc. Mi-am amintit cautand pe-acolo ca nasterea Agatei ai scris-o in cadrul altui subiect, cu nasterea altcuiva. iti promit ca o sa fac sapaturi si daca le gasesc iti dau de veste.
Fetelor, va multumesc mult de tot de mesaje si de urari! Va pup!
Am fost in berceni si am adus copilul mare la medica, avea o febra de mi-a adormit in brate la usa, nu mi s-a mai intamplat asta de cand era bebe mic. L-am lasat in berceni cu o strangere de inima ca nu-l iau acasa cu mine. I-a dat antibiotic iar, panadol pentru febra si hidrasec. E nemancat de ieri dimineata. Cica are o infectie foarte urita in gat si ca de la aia este si diareea si febra. Sper sa se faca bine, imi vine sa-mi dau palme, este asa on and of de cand i-am facut vaccinul de 4 luni Georgiei adica de fix 2 luni jumate.
Andreea mama de Filip si Georgia
monu spune:
multa sanatate la Filipete.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Androix spune:
Monu, sa dea Dumnezeu! Am vorbit acum la tel cu socrella si pan la urma cu toata diareea lui a trebuit sa-i puna un supozitor ca ardea tare si la panadol nu ceda deloc.
Nelia, ce amuzant: la Agata iti ziceau ei ca nasti si tu nu-i credeai si la Lisandru ziceai tu si nu credeau ei cum e viata asta...
Andreea mama de Filip si Georgia
nelia spune:
Androix, multumesc mult, mult, mult!!! Pling ca prostuta pe aici, ca am citit povestea si m-am emotionat singura!
Sanatate lui Filip! Sper sa se puna repede si bine pe picioare!
gabitzam spune:
Ia uitati aici niste poze de www.dropshots.com/gabitzam2#date/2007-11-29/09:04:03" target="_blank">burticoasa
Si tot acolo un www.dropshots.com/gabitzam2#date/2007-11-29/21:05:38" target="_blank">viitor calculatorist, poate o urmeaza pe muma-sa.
Nu stiu eu sa fac tort, dar stiu sa cumpar un tort foarte bun Ia uitati www.postimage.org/aV_sjN0-6144d6f30eee7d7e2653328f520e191d.jpg" target="_blank">tortul de sarlota care s-a mancat la noi azi de Sf.Andrei.
Va dau si voua o felie virtuala
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla