LMA! Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (118)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

ah despre sunculita am uitat sa scriu
eu ii fac asa sunculita aia, sau jamon de york cum ii zice aici la blender cu branza proaspata, iese o pasta buna de tot, lui ivan nu i.a placut si am mancat.o eu, merge chiar sa umpli ceva cu ea

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Lavinia, pai parmezanul poti sa-l dai in legume, sau piuree de cartofi. Sau cu paste. Nu stiu, dar cel gasibil la noi are destule E-uri. Afara cum e? Canada, Spania, Germania??

.. apropo de E-uri... eu n-as da deloc branza topita la copii.

In schimb, www.evz.ro/article.php?artid=327042" target="_blank">branza topita nu este recomandata copiilor, procesul ei de fabricatie fiind unul particular. Este vorba despre "o mixtura" de resturi de branza si emulgatori. De asemenea, la prepararea ei se folosesc substante utilizate pentru produsele sub forma de pasta. Branzeturile mixate sunt de calitate inferioara, iar copiii nu ar trebui sa consume astfel de produse, doar pentru ca sunt prezentate atragator si sunt savuroase.

Branza care fura calciul

CE MANCAM, CE BEM.
Cateva E-uri intinse pe paine. Iata o posibila definitie a unui sandvis cu branza topita.

Branza topita Mixtett este obtinuta prin topirea unor branzeturi cu saruri de topire. Produsul contine: apa, unt, cascaval sau, dupa caz, emmentaler, lapte praf degresat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi analizeaza sarurile de topire: "E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi si tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smantana, sare iodata. Acest tip de branza topita contine 55 de grame de grasime la 100 de grame de produs, avand o valoare energetica de 277 kcal/1146kj si o densitate calorica medie spre ridicata".

SARURI DE TOPIRE. "In cazul unui consum frecvent si in cantitate mare, sarurile de topire interfera cu metabolismul calciului si fosforului din oase impiedicand fixarea calciului. De aceea, parintii ar trebui sa pregateasca cat mai rar sandvisuri destinate copiilor cu acest produs. De asemenea, femeile pre si postmenopauzale, batranii, persoanele cu sau predispuse la osteoporoza vor evita consumul frecvent al acestui tip de branza." Mai aflam de la profesorul Mencinicopschi ca saruri ale acidului fosforic se gasesc si in alte alimente cum ar fi: bauturi carbogazoase, produse de mezelarie, panificatie etc., care consumate in aceeasi zi pot conduce la depasiri ale dozelor zilnice admise de compusi ai fosforului, cu dezechilibrarea balantei calciu-fosfor si scaderea densitatii osoase (predispune la osteoporoza).

Acs, aha.

Saryta, multa sanatate.

Laura, in afar de ce-au recomandat fetele noi papam si mamaliga+branza, piuree de cartofi+unt+cascaval ras+/-galbenus, banane+iaurt+cereale, .. Seara merg budincile si sufleurile si papanasii.. numa sa le si gateasca shinevaaaa..

Noapte buna Crinuta! Un somn adanc si odihnitor si la mami dorim.

Donia???? Sunteti bine? Esti bine?

tema cu albus:
noi inca nu, da avem DA

tema cu branza/cascavalul:
papam, cascaval simplu romanesc (nimic de la firma Delaco ) gen Dalia, Penteleu sau svaiter. Cascavalul sa fie din lapte de vaca pasteurizat, grasime in jur de 40%. Si branza telemea de vaca desarata. Plus branzica facuta in casa.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Voiam sa va zic ca in seara asta a refuzat categoric biberonul cu laptele ala cu babane. Si s-a si enervat rau de tot ca nu a mai vrut nimik altceva. Asa ca l-am culcat cu burta goala (ma rog, semi goala fiindca a mancat la ora 6.30 mamaliga cu branza si smantana si un borcanel de iaurt de 200). Sunt tareeee curioasa daca o sa doarma toata noaptea...!!!
Dandusa felicitari pt maseluta!
Flore, ce frumos danseaza tati!!!
Desiree, suna bine budinca aia a ta...o sa o incerc si eu!
Bambo, felicitari pt vaccin fara reactii!!!
Madaluta, doctori din astia sunt peste tot! nu te enerva!
Yagmur, si ce daca a zis aia ce a zis! Copilul nu ti-l poate lua nimeni, sa-ti fie foarte clar asta! Restul se rezolva, inseamna timp pierdut, rabdare, birocratie.
Merg la culcare ca sunt rupta de oboseala. Am inceput sa simt acut apropierea sfarsitului de an, presiunea target-urilor, a clientilor, a dosarelor care trebuie musai rezolvate pana de Craciun, inventar de facut, etc, etc, etc
Ah...uitam ce-i mai important, Maria-sa merge din ce in ce mai bine...exat cum ziceati voi, nu mai face nimik altceva decat sa exerseze mersul...Fantastic!!!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

multumesc pt raspunsuri....ma bucur ca nu am simtit inca nici un bici....ups, stati asa ca inca nu a postat dianocica
m monique budinca de orez cu mar si branza de vaci.....reteta exacta....ca pt prosti...pls
dani doarme, era rupt, a mers toata ziulica.....dar numai de manuta.....ca il doare rau piciorul
dianocica azi ne-am jucat asa: unul cu dani de manuta, celalalt striga: "stai, stai ca te prind!" si o lua fiu'miu la fuga, efectiv fuga, apoi se oprea, se uita in spate si noi venea si il gadilam. mai....a ras de s-a stricat! apoi unul se acunde prin casa, striga cu-cu si dani (cu celalalt de manuta) pleaca in cautari. cand il gaseste se lasa cu gadilatul si joaca de rigoare. apoi unul sta intins pe jos, dani vine automat sa se ridice in picioare pe langa noi sa ne calareasca. celalalt sta la spatele lui dani. la un moment dat i se inmoaie picioarele lui fiu'miu si da sa cada in fund. ei, atunci, cel care sta in spatele lui il prinde in brate.....inainte sa atinga podeaua. din momentul ala dani se ridica si se arunca in fund, ca stie ca e cineva care il prinde. in rest....de manuta in bucatarie, luam castroane de plastic, le aruncam pe jos (de vreo 100 de ori), le bagam (mai nou) in masina de spalt, dupa aia ne bagam in masina (dani) sa le caute/scoata. a! si daca eu stau in fund pe jos(numai eu, la florin nu tine) vine in spatele meu si face precum calul si atunci il iau in spate si facem di calut! a! in caz ca nu te-ai prins: era apropo de tema ta de zilele trecute, cum ne jucam cu el in picioare.

hai ca m-am lungit
multumesc si pt felicitari!
pupici!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by Laura13

intrebare intrebatoare: i-am dat sunculita de pui de la kosarom. da, stiu, e cahh, are E-uri, etc, dar am senzatia ca acest copil va manca legume fierte, fructe si branza pana la 100 de ani. asa ca am incercat. a fost ceva de genul 3 bucatele cat varful unui deget, deci nu sariti fff sus. dar puteti sa sariti daca vi se pare deplasat. deci, intrebarea era daca a mai dat cineva asa ceva, sau sunt singura sarita de pe fix.
apoi alta intrebare: ce fel de cascaval dati copiilor? marca, culoare, grasime, etc. detalii va rugam. si ce altceva le dati sa manance??????????????????? in afara de legume fierte cu carne/ficat/ou blenduite la pranz? dar seara? tot fructe cu branza/cereale????? ce putem sa le mai facem???????????? pls!!!!!!!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

nu mi se pare nimic deplasat... in lista mea cu alimente, sunca slaba e permisa de la 10 luni. nu i-am dat pt ca sincer...habar nu am ce inseamna sunca slaba, si ca sa fiu sincer.. si uitasem, dar mi-ai adus tu aminte acum, si-am mai bagat un ochi, sa fiu sigura ca nu bat campii de pomana :) ba chiar si in meniul de la nestle o sa gasesti borcanas cu jambon, deci... tot pe-acolo :) asa ca din partea mea, totul ok.
cascaval..am incercat, neinteresant. interesant insa de aruncat in sus, si observat ca pica jos . alte idei de meniu: legume la cuptor. poti sa arunci si carnea peste pe sub ele. paste cu sos alb/rosu. ciulama. pilaf, sau un fel de risotto adaptat. seara? orez cu lapte. paine unsa cu almette/branza topita. paste, daca n-a servit la pranz. budinca cu branzica, poate fi si indulcita cu nitel gem. cartof la cuptor, umplut cu branza frecata cu unt si marar - asta tot in functie de ce a bagat la pranz. pandispan/chec cu un fruct... si in mare, cam ce mancati si voi, in limitele admise pt el. repet ce a mai zis si dianocica.. daca vrei, poti sa-i incropesti rapid si-o pizza, atata vreme cat e facuta in casa si ingredientele sunt cele pt un copil de varsta lui...

Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Teme:
1.legume crude nu i-am dat inca, ma tenteaza sa-i dau rosii sau castraveti cand mancam noi.
2.albus i-am dat in omleta, pe care am facut-o fara ulei, doar cu lapte si a mancat foarte bine; nu a facut reactie alergica.
3.mezeluri nu i-am dat si nu ii voi da pentru ca nici noi nu folosim altceva decat salam uscat; se poate folosi carne fiarta in loc de mezel.
I-am dat azi cateva boabe de fasole, sunt curioasa cum reactioneaza.

Am fost azi la vaccin. A fost foarte bine. A urlat 10 secunde si gata. Nu are nici un semn, nu a facut febra, sper sa fie ok la noapte.
Avem 11700g, 78,5 cm, 46 perimetru cranian si 51 cel toracic.
Doctorita mi-a spus ca trebuia sa incep sa-idau lapte de vaca si nu lapte praf acum la inceput de intarcare, ca e destul de plinuta si ca nu ar fi fost necesar. Voi ati mai auzit asa ceva?

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

David

mami Ralumat felicitari pentru minunea voastra, sa va iubiti si sa fiti fericiti o mie de ani.

Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

ruxandra, ma gandeam eu ca branza topita e prea buna ca sa fie "buna" cu adevarat..eu i-am mai dat pe paine ocazional..dar m-am cutremurat...zau ca poate fi inlocuita cu altceva..unt, parmezan, cascaval ras...

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

LA MULTI ANI, DAVID !!! /
Sa cresti mare, sanatos, frumos si sa fii mandru ca ai cea mai puternica mamica din lume!!
Raluca, felicitari, mami!!!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

DAVID de RALUMAT sa cresti mare si sanatos ,sa se bucure parintii de tine!
BAMBOLETTA ma bucur ca sunteti bine dupa vaccin!
LAURA felicitari pt.testul nasa!
SARYTA multa sanatate!

deeaA de DAVID IONUT 24.12.2006

Mergi la inceput