***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (30)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

carmen, lauradi, andrada, pepsi, motannel mercik ptr raspunsuri.

vroiam sa va spun ca am vazut azi o emisiune pe antena2 despre diversificare. invitati erau directorul spitalului grigore alexandrescu si o dr pediatra- nu am retinut cine si de unde. spun cateva lucruri care mi s-au parut mai interesante si despre care am mai discutat noi pe-aici:

1. diversificarea e bine sa se inceapa cu legume si nu cu fructe.
2. nu este recomandat uleiul de masline. stiu ca multe am folosit asa ceva, la sfatul medicului pediatru. ei spuneau ca cel mai bun e uleiul de porumb sau daca nu, ulei vegetal de floarea soarelui.
3. dovlecelul este ft bun ptr bebei- deci mica, probabil nu de la dovlecel este alergia.
4. nu banane pana la 1 an
5. carnea de vita este cea mai buna ptr bebei (nu am fost pe faza ca plangea bebelusa care erau argumentele ca cea de pui este inferioara celei de vita)

acum am alta problema, cred ca pepsi ma poate ajuta si pe mine. tot la emisiune se spunea ca branza calcica se recomanda de la 5 luni. as introduce-o si eu dar mi-e frica de alergie. intrebare: daca dodoloatza papa si lapte formula (care contine lactoza) poate sa aiba reactii alegice la branza calcica???

doxinu eu o las pe dodoloatza sa doarma pe burtica. dar ea se intoarce singura pe spate cand are nevoie(desi ft rar o afce, ii place mai mult sa doarma pe burtica).

fug la somnic, noapte buna!

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetelor si io l-as lasa sa doarma pe burtica dar el nu vrea.Tipa sa-l intorc.Dupa ce o fac doarme linistit.Tare as vrea sa doarma si el pe burta ca mi-a zis dr ca e tare bine pentru ei.STEFAN cand se trezeste tipa sa-l intorc nu sa pape.El nu vrea suzeta ca ma mai scoteam si io noaptea!L ainceput nici io nu stiam de ce tipa.Dupa ce-l intorceam se culca ca si cum nu ar fi tipat, si atunci m-am gandit ca amorteste si nu stie sa se intoaRCA SINGUR PE SPATE.lA FEL SE INTAMPLA SI ZIUA.cAND NU MAI VREA SA STEA PE BURTICA TIPA SI IO IL INTORC.ABIA ATUNCI SE POTOLESTE.CE SA FAC?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger

minunea noastra Stefan 13.06.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Arcadia, noi abia am trecut la nr 4,dar cred ca trebuia sa o facem mai de demult.Ducu are acum in jur de 8,7 kg si nr 3 il strangeau.
Mda,e greu rau cu mamele/soacrele astea!S-a mai discutat pe aici.Nu poti sa te impui sau e genu care face cand esti tu cu spatele...ca soacra-mea?
Uite ca despre asta(Zymaflour) am uitat sa discut cu dr,si tocmai azi fuse la noi.Data viitoare intreb si eu.

Pepsi, tarta cu praz?!?Zau ca ma uimesti!

Mihamora, tocmai am studiat minunatele poze si mi-au placut tare.Dominic e asa un dragalas si in poze pare asa cuminte si fericit!E cuminte ,asa-i?Cum s-a comportat in excursie?Iar tu,mamico,arati nemaipomenit!

Ella, nici tu n-ai mai scris;esti bine?Ne citesti?

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

LA MULTE LUNISOARE si de la noi
Mario Luca de Ileana_marius,
David de alynta27
Mara de Graviduta
Teodora Ioana de Florina
Alexia de Ramsy

LA MULTI ANI FERICITI ! pentru KID

E 4:35 la mine adica 11:35 la voi, mai am citit dar revin ca am fost la doctor azi, vroiam sa fiu sigura ca trimit urarile la "zi"

Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007 )
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Am fost si noi azi la controlul de 6 luni...cum trece timpul. Avem 7,700 kg, 67 cm si la caput avem 42 cm. Eu una sunt multumita - e activa si fericita !!! Am facut vaccinurile, a plins la al 2-lea care pisca, dar apoi a fost ok, a ris.Ii dau Tylenol la 4 ore, doar azi si miine. Cu ocazia asta am facut si noi vaccinul de gripa, eu am facut in fiecare an. Doctorit ami-a spus ca daca vreau sa-i fac si ei, se face in 2 doza, probabil in ianuarie si a 2-a doza in februarie, inca ma gindesc daca sa-i fac sau nu, ea mi-a spus ca copii si cei in virsta sunt cele mai expuse.

Despre diversificare : mi-a dat brosuri si brosurele , inclusiv asta : www.aidp.bc.ca/feedbaby.pdf" target="_blank">Helpful Hints

In principiu a zis sa continui sa-i dau cereale, dimineata si seara, pina va minca 4 linguri cereale ( eu acum ii pun doar 2 linguri + apa). Cind ajungem la stadiul asta si pare ca mai vrea sa pape sa incep cu legumele : cele verzi, apoi galbene si apoi fructe. Mi-a recomandat borcanasele pentru inceput, sunt safe si oricum va minca putin.

Am vazut ca avem mamici noi, bine ati venit !

Pepsi, imi place noua frizura, cred ca voi face si eu curind o vizita la tuns !!!

a, ce mi-a mai spus pentru dinti, sa-i dau ADVIL-contine ibuprofen sau un prosopel ud si rece, am intrebat de gel si a zis sa incerc ADVIL .

Ma laudam ca Nicole doarme, azi-noapte m-a rupt : a dormit la 8, dupa baita, la 12 s-a trezit ca-i era foame, apoi la 2 si la 3 plingea, doar am leganat-o putin si s-a linistit. La 7:30 era fresh !

Apropo de durerea mea de cap - multumesc fetelor pentru sugestii- azi am avut tensiunea mare 140/90, trebuie sa tin un "jurnal" cu durerile de cap si daca mai am probele, trebuie sa fac niste investigatii.

Ali, a nascut cumnata?

Am vazut si pozele cu piticii care vorbesc, se ridica, vai ce frumos cresc...

Am scris mult dar azi chiar a fost o zi plina, sper ca la ora asta, puiutii dorm linistiti si voi ati reusit sa va relaxati ...

Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007 )
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Motannel, iti pot oferi eu o lingurita din aceea, ca am 2

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

fain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Lauradi,
sunt pe aici, citesc dar nu apuc sa mai si scriu; in plus, n-am nimic special de relatat, petrec atat de putin timp cu boby incat nu pot sa ma laud cu mare lucru

niste poze din seara asta cu boby, la soacra-mea:
http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/PozeDavid/photo#5137618770130261618

doxinu,
suntem in situatia ta, nu dormim fiindca nu stim sa ne intoarcem inapoi pe spate, asa ca sunt pe post de invartitoare
solutii? pana acum niciuna, cu exceptia mutarii in patul nostru!

Elteka,
cum avansezi cu diversificarea? ceva poze cu Elias?
auzi, daca Mos Nicolae e vecin cu Mos Craciun, inseamna ca la tine vine inaintea noastra? ai pregatit shosete la shemineu?

, mamica de David (24.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

am promis eu mai demult poze cu mine tinara si slaba, ei de ceva timp tot am scanat citeva poze vechi, puteti sa ma vedeti aici, tinara si slaba
http://family.webshots.com/album/561588913bxGtAb

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

madi, merci mult. david se scoala tot timpul plingind, ca-i noapte ca-i zi, rar se scoala rizind

carmen, am ris de m-am prapadit, auzi sa spinzuri fata , la fel zicea si sotul meu cind am inceput si exersam, si david urla ca din gura de sarpe.....de la atita gimnastica vai mi-o imaginam pe biata bona......citeodata se uita lumea aici dupa mine ca la urs, si sint totusi tare deschisi ca popor....

ckristina, si al meu mai tuseste, si nu e bolnav, si eu nu-i dau nimic decit sin, dar m-am gindit eu o data, poate face sa atraga atentia, cel putin dominic asa face

raluca, m-am gindit la tine in seara asta cind ii faceam baita lui david,imi aminteam cum il mai fugaream pe dominic cind umbla sa-i pun scutec, il tinea si taica-su de mini si ma ajuta....lasa ca te descurci tu, sint convinsa, esti o fata puternica, si este o perioada trecatoare

elteka, parerea mea este ca nu ajunge sa aibe rosu in jurul anusului ca sa fie alergic la ceva. dominic nu a fost niciodata rosu in jurul anusului, la el a aparut dermatita pe la 4 luni. david in schimb e uneori rosu, si mai are si petele pe picioare.nu i-ai dat lapte praf nu? nici un alt produs alergen?poate fi de la pampers, si eu folosesc la david pampers de 1 luna, desi la dominic numai huggies am folosit. si o data cu diversificarea se schimba caca la ei, nu mai e caca de bebe alaptat exclusiv, tubul digestiv incepe sa-si faca flora bacteriana, cu timpul ai sa vezi ca caca nu va mai mirosi si nici nu va mai arata ca si cind il alaptai exclusiv,eu ii faceam totul cu mixerul de la braun

arcadia cu sarea mie aici pediatrul mi-a interzis clar pina la 1 an, din simplul motiv ca le incarcam rinichii, si cind se foloseste sarea e buna cea de mare care are peste 100 elemente pe cind cea de salina are doar NaCl(sodiu si clor) felicitari ptr tata

mihamora, chiar ca sinteti o familie fericita, frumoase poze!am vazut=o si pe mica si printesa

doxinu, il pui in sac de dormit?in cel mai rau caz il iei cu tine in pat, atentie sa nu cada, ca sa te poti odihni si tu putin. sau poti sa=l pui intr=o parte sprijinit pe ceva(eu ii mai bag un ursulet mic sa nu se sufoce)

petit_ange, merci mult,mi-a placut sa lucrez la braytim

motannel, merci ptr aprecieri, tot din cauza ca-mi cade l=am tuns, il disperam deja pe sot, si pe dominic, era parul meu peste tot!!! era lung, da creste el din nou, si ma simt mai bine asa, nu ma mai trage david nu-mi aduc aminte sa fi zis ca au ceva cerealele de la nestle, in afara faptului ca produsele nestle in general sint cu ogm-uri(organisme genetic modificate)dar se pare ca mai toate formulele de bebei contin.eu nu am mai apucat sa fac lui dominic vaccinul ptr varsat, ca mi-a facut boala la 1 an, se da aici dupa 1 an, daca faci boala nu se mai da ca ai deja imunitate.

androix, citind ce scri imi venea sa merg la sot sa-i fac asa si la noi il tot rog sa faca treburi prin casa si se tot lalaie si le amina de ma dispera......asa mi-am si paradit spatele ca m-am apucat sa dau cu lopata ditamai zapada. multa sanatate la micuta, e greu cind unul merge la gradi si aduce acasa de toate.

liviana, am uitat sa-ti zic ca stau linga orasul natal al lui celine dion, trec aproape in fiecare zi pe linga casa ei cind era copileste un monument in cinstea ei, un glob.

mica, sa vezi ce te bat io, pai nu ai voie sa-i dai produse cu miere pina la 1 an, din cauza riscului de botulismcitez" Honey, corn syrup, and other sweeteners are potentially dangerous for infants. This is partly because the digestive juices of an infant are less acidic than older children and adults, and may be less likely to destroy ingested spores. In addition, young infants do not yet have sufficient numbers of resident microbiota in their intestines to competitively exclude C. botulinum. Unopposed in the small intestine, the warm body temperature combined with an anaerobic environment creates a medium for botulinum spores to germinate, divide and produce toxin. Thus, C. botulinum is able to colonize the gut of an infant with relative ease, whereas older children and adults are not typically susceptible to ingested spores. C. botulinum spores are widely present in the environment, including honey. For this reason, it is advised that neither honey, nor any other sweetener, be given to children until after 12 months,
nici macar daca mierea e pasteurizata, ptr ca nu se distrug sporii. e periculos, eu il spal de numa pe dominic cind papa miere ca sa nu=l pupe pe david....ai grija. scoate din alimentatie ce ai introdus recent, de aia e bine sa respecti cele 3 zile intre alimente. nu ca sa te panic, dar ea a avut si febra si stiu ca www.mamanpourlavie.com/fr/editoriaux/statique/editoriaux_345.html" target="_blank">roseola(vezi poza) se manifesta asa, febra mare de 39C 3 zile apoi apare o eruptie rosie , cel mai bine e sa o vada un medic, sa nu fie o boala a copilariei.pup micuta

addinel, vad ca la emisiunea ce ai vazut=o ziceau ce zic si astia pe aici cu brinza stiam ca se introduce pe la 9 luni, sau cel putin dupa ce legumele, fructele si carnea au fost bine introduse ptr a pregati flora la procesarea laptelui, vrei sa faci brinza din lapte formula? ca laptele formula e transformat sa fie bun ptr bebei, dar laptele normal nu ti l=as recomanda de la 5 luni, acuma, asa cred eu, vezi ce spune medicul tau. stiu copii care au consumat in primul an de viata formula vaca, si apoi au aflat ca era alergic.

lauradi, vrei reteta, e f buna si simpla!e din secretele bucatariei revista, pina la urma am facut mamaliga cu sunca si mozarela la cuptor ca la tarta de praz imi lipsea ricotta(iau miine)

ella, si eu ma intrebam pe unde umbli!ce frumoasa poza, ce mamica fericita esti.am vazut tot albumul, mai putin si merge busilea, ce scaun frumos de masa

angela, merci, ma bucur ca e bine micuta, La multe lunisoare eu ptr dinti ii dau fiolele de la boiron, si cind e rau tare ii dau tilenol. advilul e bun ca dureaza 8 ore efectul.ai grija cu tensiunea aceea sa o urmaresti!

gata ati scapat de mine ptr seara asta fug la somn ca face scandal sotulache

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

Angelabv, pentru Nicole Amber

Mariac_75 pentru Theodora Andreea ,

Raza de soare, pentru Maria Cristiana ,

Lilly_love, pentru Cristian ,

ROXICUCU

http://mirunamaria.blogspot.com/

Miruna Maria, 5 iunie 2007

Mergi la inceput