Dati spaga la privat??

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

[size=6][size=1][size=4][size=4]

quote:
Originally posted by Lona

Intrebi de ce? Uite, pentru ca sunt multi care isi imagineaza ca se pricep la absolut orice. Inclusiv la a analiza performantele unui medic. La a considera un diagnostic ca e pus gresit, sau la a culpabiliza imediat medicul, in deplina necunostinta de cauza.

Adina + Olivia Q1.04
[/quote]

Dar cand iti vezi sotia sangerand pana moare, singura o ora intr-un spital, e voie sa te indoiesti de performantele unui medic?
Povestea o mama la un alt subiect aici cum a trebuit sa-si supravegheze copilul clipa de clipa pentru ca asistentele neatente ii greseau dozelele de medicament in perfuzia de care era dependent. Oare acea femeie poate avea nemarginitul tupeu de a incerca macar sa-l culpabilizeze pe medic?
Eu cred ca nici un pacient multumit nu iese din spital si se opreste la Colegiu sa reclame. Dar sunt situatii cand, fara sa te pricepi, este evident ca trebuie sa reactionezi. Cred ca, pe banii tai, ai macar dreptul de a te indoi de calitatea actului medical si a cere verificarea lui daca nu ti se pare corect.

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)
[/quote]

este oribil, cazuri din astea (de malpraxis, neglijenta, indiferenta, iresponsabilitate etc) se intampla si in alta parte nu numai la noi, vezi cel mai recent caz cand gemenii actorului Dennis Quaid au fost la un pas de moarte din cauza greselii unei asistente, dar ce vina are XIO? Mie nu mi se pare normal atacul la persoana, mai ales cand nu cunosti acea persoana. Inteleg atitudinea si de unde provine aceasta atitudine, dar nu generalizati, va rog.

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:
Originally posted by XIO
[br
Ramona , nu se pune problema in modul asta , ca se vrea sa nu se mai indese bani in nici un buzunar.
Nu ma incazeste ca daca presedintele tarii de exemplu are IQ-ul de 50 vine cineva si-mi spune ca e OK , presedintele Americii il are de 45 . asa , si ?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Deci tu imi spui ca nu e problema ta daca omul cistiga si el putin si n-are de unde sa dea? Ca nu mi-e clar.
Eu spun ca undeva nu se vrea rezolvata problema asta. Daca tot dau oamenii bani, de ce nu se legalizeaza taxele astea? Macar dai la un ghiseu, primesti bon, medicul PLATESTE IMPOZIT, spitalele si clinicile se umplu de bani si isi cumpara aparatura moderna.
Iti spun eu de ce: nu se vrea! In Ministerul Sanatatii cred ca sint medici cu totii, de ce si-ar taia singuri craca? Nu e mai simplu sa pleci cu buzunarele doldora de bani la sfirsitul zilei? Daca ar trece la sistemul de care spun eu, medicii ar primi doar o parte din incasari, ar mai plati impozite... Ar cistiga mai multi bani decit au acum in mod oficial, dar mult mai putini decit incaseaza de fapt acum.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Ramona , de ce iei doar ce iti place din mesajele mele?
Iti spuneam ca asa cum pe tine si pe Guestus nu va intereseaza cat castiga doctorii , cum trebuie sa plateasca si DE CE accepta bani cel putin la inceput , tot asa pot sa-mi intorc si eu spatele ca viitor medic si sa spun ca nici pe mine nu ma intereseaza cat castiga altii care nu au cum sa traiasca si de unde sa mai faca bani.
Si uite asa stam fund in fund si niiimeni nu face nimic.
mie mi se pare ca e rautate , indolenta , nepasare.
Si eu vreau sa se schimbe , si eu si colegii ne enervam cand vedem cum pleaca bolnavii pest tot cu plicul dupa ei , cum sunt pretinsi bani la unii(din auzite) , samd.
Nici eu nu ma simteam bine cand stateam cu banii in buzunar pana terminam consultul.

Cei din Minister sunt doctori , dar nu stiu cati profeseaza tinand cont de cum stau treburile.
Si ba da , le-ar conveni mai mult salarii normale , ca de aia pleaca si in alte tari , ca au salariul mare si din cate se spune pe aici in america de exemplu nu primesti bani de la pacienti.
Daca le-ar conveni sa stea aici pt. ca primesc foloase necuvenite si spagi nu ar mai pleca lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Diablette

quote:

Intrebi de ce? Uite, pentru ca sunt multi care isi imagineaza ca se pricep la absolut orice. Inclusiv la a analiza performantele unui medic. La a considera un diagnostic ca e pus gresit, sau la a culpabiliza imediat medicul, in deplina necunostinta de cauza.

Adina + Olivia Q1.04

Dar cand iti vezi sotia sangerand pana moare, singura o ora intr-un spital, e voie sa te indoiesti de performantele unui medic?
Povestea o mama la un alt subiect aici cum a trebuit sa-si supravegheze copilul clipa de clipa pentru ca asistentele neatente ii greseau dozelele de medicament in perfuzia de care era dependent. Oare acea femeie poate avea nemarginitul tupeu de a incerca macar sa-l culpabilizeze pe medic?
Eu cred ca nici un pacient multumit nu iese din spital si se opreste la Colegiu sa reclame. Dar sunt situatii cand, fara sa te pricepi, este evident ca trebuie sa reactionezi. Cred ca, pe banii tai, ai macar dreptul de a te indoi de calitatea actului medical si a cere verificarea lui daca nu ti se pare corect.

[/quote]

este oribil, cazuri din astea (de malpraxis, neglijenta, indiferenta, iresponsabilitate etc) se intampla si in alta parte nu numai la noi, vezi cel mai recent caz cand gemenii actorului Dennis Quaid au fost la un pas de moarte din cauza greselii unei asistente, dar ce vina are XIO? Mie nu mi se pare normal atacul la persoana, mai ales cand nu cunosti acea persoana. Inteleg atitudinea si de unde provine aceasta atitudine, dar nu generalizati, va rog.

[/quote]

Unde ai vazut tu in postarea mea catre tine XIO si Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

quote:

quote:

quote:

Adina + Olivia Q1.04

[/quote]

[/quote]

Pe ultimele pagini ale subiectului principalul acuzat este XIO. Despre asta era vorba. Noi postam aici opiniile noastre vis a vis de spaga la privat, tot ce am citit pana acum pe ultimele pagini (scuze pt. repetitie) sunt acuze aduse lui XIO.
Nu contesta nimeni existenta cazurilor de malpraxis, dar ce vina are fata asta, care pana la urma incearca sa ajute, atata tot?

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

quote:

Adina + Olivia Q1.04

[/quote]

Pe ultimele pagini ale subiectului principalul acuzat este XIO. Despre asta era vorba. Noi postam aici opiniile noastre vis a vis de spaga la privat, tot ce am citit pana acum pe ultimele pagini (scuze pt. repetitie) sunt acuze aduse lui XIO.
Nu contesta nimeni existenta cazurilor de malpraxis, dar ce vina are fata asta, care pana la urma incearca sa ajute, atata tot?

[/quote]

Eu nu cred ca are cineva ceva cu ea. Au fost replici la punctele ei de vedere, ca in orice dialog. N-o invinovateste nimeni pe XIO, tanara studenta, pentru toate relele din spitalele de pe lumea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Lona, tu cred ca stii mult mai bine ca noi toti la un loc despre prezumtia de nevinovatie.

Mi se pare ciudat sa tragem concluzii pripite. Nu stim care este procedura in acel caz. In cazul in care nu s-a respectat, normal ca medicul respectiv trebuie sa fie tras la raspundere. Si normal mi se pare sa lasam pe cei ce se pricep, adica tot medici, sa hotarasca asta, si nu sa ne dam noi, niste neavizati, cu parerea.

Insa din pacate actul medical in Romania este pus prea des la indoiala, chiar si cand nu exista nici un dubiu ca ar fi corect. Inteleg ca cine s-a fript in ciorba sufla si-n iaurt, dar de la asta si pana la a acuza un sistem intreg, e cale lunga.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Lona , nu ca m-ar afecta cu ceva , dar pe topicul asta se discuta nu stiu de ce despre cat timp liber am eu , despre garzile pe care vezi Doamne , le fac pe forum si nu la spital , despre faptul ca eu nu invat , nu stiu sa ma port cu pacientii , o sa fiu un doctor jalnic , iau spaga , ba ca de ce vine lumea la mine sa-mi dea bani si multe altele.
Din nou , deflexiunile pe tema asta doar ma distreaza tinand cont de situatia data , dar ma intreb de ce nu se ramane la topic in loc sa se discute despre cat de urat sau prost este partenerul de discutii atunci cand nu mai ai nimic de spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by XIO

Ramona , de ce iei doar ce iti place din mesajele mele?
Iti spuneam ca asa cum pe tine si pe Guestus nu va intereseaza cat castiga doctorii , cum trebuie sa plateasca si DE CE accepta bani cel putin la inceput , tot asa pot sa-mi intorc si eu spatele ca viitor medic si sa spun ca nici pe mine nu ma intereseaza cat castiga altii care nu au cum sa traiasca si de unde sa mai faca bani.
Si uite asa stam fund in fund si niiimeni nu face nimic.
mie mi se pare ca e rautate , indolenta , nepasare.
Si eu vreau sa se schimbe , si eu si colegii ne enervam cand vedem cum pleaca bolnavii pest tot cu plicul dupa ei , cum sunt pretinsi bani la unii(din auzite) , samd.
Nici eu nu ma simteam bine cand stateam cu banii in buzunar pana terminam consultul.

Cei din Minister sunt doctori , dar nu stiu cati profeseaza tinand cont de cum stau treburile.
Si ba da , le-ar conveni mai mult salarii normale , ca de aia pleaca si in alte tari , ca au salariul mare si din cate se spune pe aici in america de exemplu nu primesti bani de la pacienti.
Daca le-ar conveni sa stea aici pt. ca primesc foloase necuvenite si spagi nu ar mai pleca lumea

Un lucru sa fie clar, nu ma iau aici de studenta Xio, nici de vreun alt medic in mod special.
Sistemul e bolnav si trebuie tratat. Eu spun ca nu se vrea, ramin la parerea mea.
E evident ca nu-ti pasa de salariul altora si te priveste. Dar nici pacientul nu e vinovat ca tu ai salariu cinci milioane.
Sigur ca medicii din Minister nu profeseaza (momentan probabil), dar eu tot cred ca n-au interesul sa faca vreo schimbare. E chiar atit de greu sa schimbi sistemul? Daca omul are taxa ca vine la consult, de ce ar mai baga bani in buzunarul medicului? Uite ca sistemul privat functioneaza destul de bine, cel de stat de ce nu se poate inspira de acolo?
Sint multi medici care prefera sa-si puna buzunare adinci la halat decit sa lucreze la un cabinet particular. Acolo mai trebuie sa fii si dragut cu pacientul, wow!
Nu am spus nicaieri ca nu ma intereseaza cit cistiga doctorii, eu spun ca pe ei nu-i prea intereseaza salariul. Tu nu poti sau nu vrei sa pricepi ce spun eu.
Or fi si medici care vor sa schimbe lucrurile astea (sint sigura ca exista), dar deocamdata asa stau lucrurile.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramonaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aloooo!

Era un exemplu dat pt. a-ti arata ca asa cum nici tie nu-ti pasa de salariul doctorului , asa nii doctorului se poate sa nu-i pese de salariul pacientilor , si asa se duce de rapa totul.
Nu poti avea pretentia sa se rezolve ceva cand tu gandesti ca e treaba doctorului sa se descurce cu banii aia si ca pe tine nu te intereseaza.
Ca exemplu , la fel pot spune si eu ca viitor doctor , ca e treaba ta sa -mi dai bani din salariul pe care-l ai , ca si eu vreau sa traiesc.

Exemplu , din nou.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Lona, tu cred ca stii mult mai bine ca noi toti la un loc despre prezumtia de nevinovatie.

Mi se pare ciudat sa tragem concluzii pripite. Nu stim care este procedura in acel caz. In cazul in care nu s-a respectat, normal ca
medicul respectiv trebuie sa fie tras la raspundere. Si normal mi se pare sa lasam pe cei ce se pricep, adica tot medici, sa hotarasca asta, si nu sa ne dam noi, niste neavizati, cu parerea.

Insa din pacate actul medical in Romania este pus prea des la indoiala, chiar si cand nu exista nici un dubiu ca ar fi corect. Inteleg ca cine s-a fript in ciorba sufla si-n iaurt, dar de la asta si pana la a acuza un sistem intreg, e cale lunga.

Adina + Olivia Q1.04

Adina, daca tot vrei sa impingi discutia spre meseria mea, trebuie sa-ti spun ca aici orice cuvant conteaza. In consecinta, eu sunt foarte riguroasa si atenta cu tot ce zic (si cu gura, si cu tastatura).
Daca te-ai intoarce la mesajele mele, vei vedea ca eu n-am formulat nici o acuzatie.
(Intre noi fie vorba, prezumtia de nevinovatie nu impiedica pe nimeni sa formuleze acuzatii, pentru ca n-ar mai exista nici procese, nici Parchet, nici avocati, dar asta-i alta discutie).
Am vorbit doar despre libertatea pacientului de a se indoi de calitatea actului medical, ca replica la afirmatia ta:

"Uite, pentru ca sunt multi care isi imagineaza ca se pricep la absolut orice. Inclusiv la a analiza performantele unui medic. La a considera un diagnostic ca e pus gresit, sau la a culpabiliza imediat medicul, in deplina necunostinta de cauza."

Eu nu am tras concluzii, ci am spus doar ce este bine sa stie oricare dintre noi: ca oricand avem dreptul de a ne indoi si chiar sa acuzam, si sa cerem celor in masura sa judece daca indoiala a fost justificata sau nu.

Acum, daca tot veni vorba de acel caz nefericit, din acest moment nu mai hotaraste nici un medic nimic. Dupa ce va trece si termenul de contestatie (care contestatie poate va imblanzi doar masura impotriva medicului care n-a venit de acasa), medicii nu mai au nici o treaba. Ei se pronunta doar disciplinar, lucru pe care il pot face in diverse moduri (avertismente, mustrari, pana la cea mai grava - ridicarea dreptului de libera practica si excluderea din Colegiu). Mai departe este treaba Parchetului si apoi a instantei sa hotarasca masurile referitoare la restul raspunderilor sub care sunt tinuti medicii: penala, civila, contraventionala, materiala.
Daca se va dovedi ca macar doua dintre acuzatiile familiei (lipsa supravegherii si ne-interventia legata de transfuzie, daca aceasta i-ar fi putut imbunatati starea) se poate formula inclusiv acuzatia de ucidere din culpa, fara a mai vorbi de o culpa omisiva.
Codul penal incrimineaza peste 40 de fapte care pot aparea in cadrul desfasurarii profesiunii de medic. Printre ele - lasarea fara ajutor (art. 315 CP), punerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji (art. 314 CP) - trecand prin luare de mita, neindeplinirea obligatiilor si pana la tratamente neomenoase.

M-am intins prea mult, imi cer scuze ca mi-am luat viteza la postarea asta. Poate ca daca in fiecare spital ar fi un avocat care sa asigure consultanta pacientilor, eventual platit cu o parte din spaga destinata "sistemului", asemenea discutii aprinse ar fi mult mai putine.

Mergi la inceput