Dati spaga la privat??
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Carolyne
- desi se trage din mosi-stramosi din familie de medici, are o
multime de prieteni, majoritatea medici, mama, tata, nasul,
rudele, toti sunt doctori, ea a aflat doar in anul 3 care este
salariul unui medic rezident!!!
Probabil ca atunci a intalnit prima data in viata un medic ... care traieste doar din salariu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Diablette spune:
quote:
Originally posted by ina_nzquote:
Originally posted by XIO
Guesutus draga , te invit sa faci facultatea de medicina , sa iei rezidentiatul si sa-ti intretii familia din 5 mil. 100 in mana.
Ce zici?Place la tine?
Dupa cum a spus si Androix , daca mie imi place ceea ce fac , nu inseamna ca doresc sa mor de foame . Ete , daca ne luam doar dupa bani , puteam sa ma fac stripteuza , ca friteuza era mai greu.
Stiu sa dansez , imi place , castigam bani de nu stiam ce sa fac cu ei .
Hai sa ne apucam de trafic de droguri , carne vie , prostitutie sau mai stiu eu ce , ca ies bani , de ce sa facem ce dorim?
Si ca sa raspund la intrebare , nu , nu stiam cat castiga un doctor atunci cand am dat la facultate pt. ca nu ma interesa .
In schimb , acum cand mai am putin si o termin ma intreb din ce naiba o sa traiesc daca nu plec in alta tara , daca sa ma mut sau nu cu prietenul meu ,samd.
E foarte usor sa spui despre Xulescu si bransa Y "nu-ti place , muta-te".
Androix , greve au fost , dar au oripilat lumea , m-au oripilat si pe mine si chiar nu mi se pare normal sa astepte la usa cabinetului o batranica zile in sir pt. ca eu sunt in greva si nu tratez decat urgente......
ca sa se termine toate povestea asta trebuie EDUCATA lumea sa nu mai sara cu banul si sa lase scuza cu "ma simt obligat" , trebuie dat un alariu decent doctorului(m bucur Guestus ca tu stii ce se intampla , poate-mi spui si numerele de la loto , tragerea viitoare) si sa nu-i mai fie omului lene sa denunte un doctor sau functionar care pretinde bani sau care conditioneaza actul sau de serviciu.
S-a facut pana si linie telefonica gratuita pt. denunt , nu cred ca a sunat cineva de aici .....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
XIO eu iti citez mesajele si zau daca nu-mi pare ca tu esti un personaj ireal care isi face de lucru pe forum ca sa enerveze lumea si sa-si omoare plictiseala.
O data ca ai prea mult timp liber in comparatie cu alti studenti la medicina si al doilea ca pari sa fi in recuperari dupa o operatie prin care ti s-au scos sentimentele umane. Un om normal si care studiaza pt a face o meserie cu caracter profund umanitar nu ar raspunde ca tine. E chiar o vorba ca medicii trebuie sa trateze boala dar si sufletul. Tu te referi la pacienti platitori de "multumirea" de dupa prin care sa-ti rotunjesti venitul mic si prapadit de la stat ca sa intretii familia si cei 3-4 copii.
Mai fata nu e treaba mea ca pacient sa iti pun paine pe masa. Ca oricum ti-o pun prin taxele care le platesc.
Optiunile tale sunt fie sa iti faci meseria bine si sa treci pe la casierie o data pe luna si sa-ti incasezi salariu sau daca nu te satisface asta te apuci de alceva care sa-ti aduca satisfactii materiale. Daca medicina pt tine e o pasiune n-ai decat sa te oferi in timpul liber sa faci voluntariat pe la un camin de batrani sau mai stiu eu ce.
Tu ai impresia ca noi ceilalti conditionam calitatea muncii pe care o depunem de salariul pe car il luam???? Sau avem pretentia ca sa fim "miluiti" cu ceva de catre clienti daca ne facem treaba care e in job description? Aia ni se cere sa facem, aia facem, ne luam salariu si nici o "multumire baneasca si neimpozabila" pe langa. Consideram ca salariu nu e suficient ne mutam in alta parte.
Asta e si optiunea voastra, nu va tine nimeni legati in spitale.
Snapani nenorociti care profita de durerea si de nenorocirea oamenilor. Dupa ce ca sunt bolnavi si vai de mama lor sunt tratati ca animalele. Am vazut cu ochii mei cum unei batrane i s-au cerut 5 mii lei sa i se aduca o sticla de doi litrii cu apa cald cu care sa se spele. Era in spital de doua spatamni si plangea ca ii e rusine ca vine domnu doctor si stramba din nas si nu o atinge sa o consulte ca miroase. Si cate si mai cate...
Intrebati pe bietii tarani care vin cu rata la spital cu 10 mii in buzunar si se sting ca mustele fara sa puna nimeni mana pe ei ca nu au bani de spaga. Stau trei in pat oameni buni!!! Trei amarati intr-un pat pe care ii bazaie mustele si li se usuca buzele de sete.
Xio daca ai tupeu sa-mi mai repeti 5 milioane.100 te scuip virtual.
Ina
Urat, foarte urat! Asta nu e expresie civilizata.
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
gudinde spune:
quote:
Originally posted by ina_nzquote:
Originally posted by XIO
Guesutus draga , te invit sa faci facultatea de medicina , sa iei rezidentiatul si sa-ti intretii familia din 5 mil. 100 in mana.
Ce zici?Place la tine?
Dupa cum a spus si Androix , daca mie imi place ceea ce fac , nu inseamna ca doresc sa mor de foame . Ete , daca ne luam doar dupa bani , puteam sa ma fac stripteuza , ca friteuza era mai greu.
Stiu sa dansez , imi place , castigam bani de nu stiam ce sa fac cu ei .
Hai sa ne apucam de trafic de droguri , carne vie , prostitutie sau mai stiu eu ce , ca ies bani , de ce sa facem ce dorim?
Si ca sa raspund la intrebare , nu , nu stiam cat castiga un doctor atunci cand am dat la facultate pt. ca nu ma interesa .
In schimb , acum cand mai am putin si o termin ma intreb din ce naiba o sa traiesc daca nu plec in alta tara , daca sa ma mut sau nu cu prietenul meu ,samd.
E foarte usor sa spui despre Xulescu si bransa Y "nu-ti place , muta-te".
Androix , greve au fost , dar au oripilat lumea , m-au oripilat si pe mine si chiar nu mi se pare normal sa astepte la usa cabinetului o batranica zile in sir pt. ca eu sunt in greva si nu tratez decat urgente......
ca sa se termine toate povestea asta trebuie EDUCATA lumea sa nu mai sara cu banul si sa lase scuza cu "ma simt obligat" , trebuie dat un alariu decent doctorului(m bucur Guestus ca tu stii ce se intampla , poate-mi spui si numerele de la loto , tragerea viitoare) si sa nu-i mai fie omului lene sa denunte un doctor sau functionar care pretinde bani sau care conditioneaza actul sau de serviciu.
S-a facut pana si linie telefonica gratuita pt. denunt , nu cred ca a sunat cineva de aici .....
XIO eu iti citez mesajele si zau daca nu-mi pare ca tu esti un personaj ireal care isi face de lucru pe forum ca sa enerveze lumea si sa-si omoare plictiseala.
O data ca ai prea mult timp liber in comparatie cu alti studenti la medicina si al doilea ca pari sa fi in recuperari dupa o operatie prin care ti s-au scos sentimentele umane. Un om normal si care studiaza pt a face o meserie cu caracter profund umanitar nu ar raspunde ca tine. E chiar o vorba ca medicii trebuie sa trateze boala dar si sufletul. Tu te referi la pacienti platitori de "multumirea" de dupa prin care sa-ti rotunjesti venitul mic si prapadit de la stat ca sa intretii familia si cei 3-4 copii.
Mai fata nu e treaba mea ca pacient sa iti pun paine pe masa. Ca oricum ti-o pun prin taxele care le platesc.
Optiunile tale sunt fie sa iti faci meseria bine si sa treci pe la casierie o data pe luna si sa-ti incasezi salariu sau daca nu te satisface asta te apuci de alceva care sa-ti aduca satisfactii materiale. Daca medicina pt tine e o pasiune n-ai decat sa te oferi in timpul liber sa faci voluntariat pe la un camin de batrani sau mai stiu eu ce.
Tu ai impresia ca noi ceilalti conditionam calitatea muncii pe care o depunem de salariul pe car il luam???? Sau avem pretentia ca sa fim "miluiti" cu ceva de catre clienti daca ne facem treaba care e in job description? Aia ni se cere sa facem, aia facem, ne luam salariu si nici o "multumire baneasca si neimpozabila" pe langa. Consideram ca salariu nu e suficient ne mutam in alta parte.
Asta e si optiunea voastra, nu va tine nimeni legati in spitale.
Snapani nenorociti care profita de durerea si de nenorocirea oamenilor. Dupa ce ca sunt bolnavi si vai de mama lor sunt tratati ca animalele. Am vazut cu ochii mei cum unei batrane i s-au cerut 5 mii lei sa i se aduca o sticla de doi litrii cu apa cald cu care sa se spele. Era in spital de doua spatamni si plangea ca ii e rusine ca vine domnu doctor si stramba din nas si nu o atinge sa o consulte ca miroase. Si cate si mai cate...
Intrebati pe bietii tarani care vin cu rata la spital cu 10 mii in buzunar si se sting ca mustele fara sa puna nimeni mana pe ei ca nu au bani de spaga. Stau trei in pat oameni buni!!! Trei amarati intr-un pat pe care ii bazaie mustele si li se usuca buzele de sete.
Xio daca ai tupeu sa-mi mai repeti 5 milioane.100 te scuip virtual.
Ina
Ina,
Sincer, cred ca mesajul scris de tine nu iti face cinste.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Lona , da , morfopatologii de exemplu au salariu maaaaare de tot , oncologii la fel , cu sporuri se aduna , dar depinde de profesie.
Eu spun doar ca nu este normal sa ai un salariu chiar si la inceput din care sa nu te poti intretine pe tine , cheltuieleli de baza , dar mai o familie.
In anul 4-5 de rezi salariul e de 7 mil. 100 in mana.
Nu este normal sa aiba doctorii bani de la oameni , trebuie sa vina de la stat.
Pt. asta insa , dupa cum am mai spus.......toti se plang , dar nimeni nu face nimic.
Ramona , nu se pune problema in modul asta , ca se vrea sa nu se mai indese bani in nici un buzunar.
Nu ma incazeste ca daca presedintele tarii de exemplu are IQ-ul de 50 vine cineva si-mi spune ca e OK , presedintele Americii il are de 45 . asa , si ?
Capcaunule , nu stiu cum o fi la altii , dar eu nu am facut nici un sondaj pe la prietenii de familie inainte de a da la medicina sa vad flturasul si sa calculez taxele....poatealtii trec de la "ceau" la "cati bani primesti" , eu nu .
Si , din nou , EU nu intru pe forum ca sa mint ca nu ma ajuta cu nimic.
Diablette spune:
am tot citit postarile voastre la acest subiect, am raspuns si eu pe la inceput...
vreau doar sa va intreb de ce o atacati si huliti atat de inversunati pe XIO? Am observat ca este foarte activa pe forum, mai ales la subiectele medicale, tocmai am citit un raspuns dat unei doamne cu o rana pe col si mi s-a parut un raspuns avizat si la obiect, pana la urma XIO e viitor medic. Mult timp am fost ipohondra cu "patalama" si acum merg la medic pt controlul anual general cam de 2 ori pe an . Dar mi-am dat seama, cu ajutor, ca medicina nu e o stiinta autodidacta, asa ca am decis sa am incredere in medici. Daca exista suspiciuni, mai consult un medic, dar cam atat.
Si XIO cred ca incearca sa va explice nemultumirea ei legata de salarizarea personalului medical din sistemul de stat, nemultumire generala cred si indreptatita. Mie mi se pare normal ca profesorii si medicii sa fie platiti foarte bine, pentru ca de ei depind multe... Nu mi se pare normal ca un referent la Primaria Generala a Capitalei (cu diploma de licenta), care plimba hartii in stanga si dreapta, sa aiba 20 milioane salariu dupa un an de munca, nu mi se pare normal ca functionarele blazate si scarbite de tot, in general, de la Administratiile Financiare sa aiba salarii mari, nu mi se pare normal ca personalul militar sau civil(!) din Armata Romana sa aiba salarii de zeci de milioane.
Un scenariu: XIO va "suferi" putin pana cand termina rezidentiatul si ce specializari se mai cer (v-am spus, nu ma pricep) si o sa ajunga sa lucreze la un cabinet/centru medical privat sau in strainatate, unde o sa castige un salariu multumitor si potrivit domeniului in care activeaza. Si noi ne vom plange in continuare de calitatea slaba a medicilor din sistemul de stat, de preturile mari din centrele medicale particulare, vom cauta sa ne tratam in strainatate daca, Doamne fereste, avem vreo problema de sanatate grava ... e oare mai bine asa???
Mie personal mi se pare ca XIO face parte din acea categorie de viitori medici care fac medicina pentru ca vor sa faca bine, pentru ca sunt pasionati si interesati. Ii doresc sa nu se schimbe.
Nu mai aruncati cu pietre, va rog!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
Eu nu. Nu dau spaga. Deja ca platesc o caruta de bani ca intocmai merg la privat......sa mai dau si spaga? Categoric nu.
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Diablette
am tot citit postarile voastre la acest subiect, am raspuns si eu pe la inceput...
vreau doar sa va intreb de ce o atacati si huliti atat de inversunati pe XIO? Am observat ca este foarte activa pe forum, mai ales la subiectele medicale, tocmai am citit un raspuns dat unei doamne cu o rana pe col si mi s-a parut un raspuns avizat si la obiect, pana la urma XIO e viitor medic. Mult timp am fost ipohondra cu "patalama" si acum merg la medic pt controlul anual general cam de 2 ori pe an. Dar mi-am dat seama, cu ajutor, ca medicina nu e o stiinta autodidacta, asa ca am decis sa am incredere in medici. Daca exista suspiciuni, mai consult un medic, dar cam atat.
Si XIO cred ca incearca sa va explice nemultumirea ei legata de salarizarea personalului medical din sistemul de stat, nemultumire generala cred si indreptatita. Mie mi se pare normal ca profesorii si medicii sa fie platiti foarte bine, pentru ca de ei depind multe... Nu mi se pare normal ca un referent la Primaria Generala a Capitalei (cu diploma de licenta), care plimba hartii in stanga si dreapta, sa aiba 20 milioane salariu dupa un an de munca, nu mi se pare normal ca functionarele blazate si scarbite de tot, in general, de la Administratiile Financiare sa aiba salarii mari, nu mi se pare normal ca personalul militar sau civil(!) din Armata Romana sa aiba salarii de zeci de milioane.
Un scenariu: XIO va "suferi" putin pana cand termina rezidentiatul si ce specializari se mai cer (v-am spus, nu ma pricep) si o sa ajunga sa lucreze la un cabinet/centru medical privat sau in strainatate, unde o sa castige un salariu multumitor si potrivit domeniului in care activeaza. Si noi ne vom plange in continuare de calitatea slaba a medicilor din sistemul de stat, de preturile mari din centrele medicale particulare, vom cauta sa ne tratam in strainatate daca, Doamne fereste, avem vreo problema de sanatate grava ... e oare mai bine asa???
Mie personal mi se pare ca XIO face parte din acea categorie de viitori medici care fac medicina pentru ca vor sa faca bine, pentru ca sunt pasionati si interesati. Ii doresc sa nu se schimbe.
Nu mai aruncati cu pietre, va rog!
Intrebi de ce? Uite, pentru ca sunt multi care isi imagineaza ca se pricep la absolut orice. Inclusiv la a analiza performantele unui medic. La a considera un diagnostic ca e pus gresit, sau la a culpabiliza imediat medicul, in deplina necunostinta de cauza. La subiectul pe care poti sa-l dai de exemplu, daca citesti postarile, poti sa-ti formezi o parere.
Spui mai sus ca nu ti se par normale salariile referentilor, sau ale altora. Mie mi se par normale. Ceea ce nu este normal este salarizarea medicilor (si nu numai a lor).
In rest...de rautati e lumea satula. Ma mir ca pe Xio o tin puterile, altii probabil de mult au renuntat la o lupta inutila cu niste voci atotstiutoare in cautare de vinovati.
Si legat de spaga...stim cu totii ca este o practica cu istorie la noi. Si acum 20 de ani, cand nu se punea problema salariilor medicilor, oamenii pregateau cafeaua si kent-ul sa mearga la doctor. De ce? N-am idee. Insa o farama de adevar exista in afirmatia ca oamenii sunt obisnuiti sa dea la medic.
Ca vor mai trece inca 2 generatii ca sa se schimbe aceasta mentalitate...ramane de vazut.
Adina + Olivia Q1.04
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by XIO
[br
Ramona , nu se pune problema in modul asta , ca se vrea sa nu se mai indese bani in nici un buzunar.
Nu ma incazeste ca daca presedintele tarii de exemplu are IQ-ul de 50 vine cineva si-mi spune ca e OK , presedintele Americii il are de 45 . asa , si ?
Deci tu imi spui ca nu e problema ta daca omul cistiga si el putin si n-are de unde sa dea? Ca nu mi-e clar.
Eu spun ca undeva nu se vrea rezolvata problema asta. Daca tot dau oamenii bani, de ce nu se legalizeaza taxele astea? Macar dai la un ghiseu, primesti bon, medicul PLATESTE IMPOZIT, spitalele si clinicile se umplu de bani si isi cumpara aparatura moderna.
Iti spun eu de ce: nu se vrea! In Ministerul Sanatatii cred ca sint medici cu totii, de ce si-ar taia singuri craca? Nu e mai simplu sa pleci cu buzunarele doldora de bani la sfirsitul zilei? Daca ar trece la sistemul de care spun eu, medicii ar primi doar o parte din incasari, ar mai plati impozite... Ar cistiga mai multi bani decit au acum in mod oficial, dar mult mai putini decit incaseaza de fapt acum.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Lona spune:
[/quote]
Intrebi de ce? Uite, pentru ca sunt multi care isi imagineaza ca se pricep la absolut orice. Inclusiv la a analiza performantele unui medic. La a considera un diagnostic ca e pus gresit, sau la a culpabiliza imediat medicul, in deplina necunostinta de cauza.
Adina + Olivia Q1.04
[/quote]
Dar cand iti vezi sotia sangerand pana moare, singura o ora intr-un spital, e voie sa te indoiesti de performantele unui medic?
Povestea o mama la un alt subiect aici cum a trebuit sa-si supravegheze copilul clipa de clipa pentru ca asistentele neatente ii greseau dozelele de medicament in perfuzia de care era dependent. Oare acea femeie poate avea nemarginitul tupeu de a incerca macar sa-l culpabilizeze pe medic?
Eu cred ca nici un pacient multumit nu iese din spital si se opreste la Colegiu sa reclame. Dar sunt situatii cand, fara sa te pricepi, este evident ca trebuie sa reactionezi. Cred ca, pe banii tai, ai macar dreptul de a te indoi de calitatea actului medical si a cere verificarea lui daca nu ti se pare corect.