Avortul
Raspunsuri - Pagina 8
khrisu spune:
am mai auzit expresia "uter cazut"! Intreb si eu ..cazut unde?
Scuze ca am deviat de la subiect
ariella ma intreb daca urmaresti discutiile noaste??
Marilena12 spune:
Khrisu, ai dreptate, chiar sunt femei care s-au ales cu sterilitate in urma chiar si a unui singur avort. Se produc infectii la nivelul cavitatii uterine care pot fi foarte periculoase, uneori chiar mai rau. Cat despre afirmatiile lui Xio..., faptul ca la un uter cicatriceal nu sunt recomandate sarcini m-a dat pe spate! Pai atunci noi, cele cu cezariana trebuie sa asteptam sa ni se stinga neamul, nu? Ca nu mai putem sa ne asumam o sarcina...Cum se face ca sunt chiar pe-aici fete care au nascut 4 prunci prin cezariana? Or fi avand utere de rezerva? 
Si cum de nu spune si care sunt riscurile chiuretarii unui uter cicatriceal? Cum de nu spune despre perforatii, hemoragii, resturi de tesut (eu as zice...de copil), infectii, subtierea peretelui uterin, etc.
Mai spunea cineva sa lasam sfaturile ortodoxe...dar de ce sa nu le lasam pe acestea care ucid si pruncul si sufletul?
Am tot postat fiecare ce crede ca este mai bine de facut sau mai rau, dar la pruncul care creste in burtica s-a gandit cineva? El n-o avea nimic de spus? El n-o avea drepturi? Nu este conceput si el tot din iubire conjugala si din dragostea si binecuvantarea lui Dumnezeu?
Eu asa vad lucrurile...mi se pare incorect ca luand o decizie sa nu se ia in deplina cunostinta de cauza...
www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari
Ninia81 spune:
Marilena
, daca am gandi toate asa....nu ar mai fi atatea femei nefericite. Pt ca un avort goleste...
Ninia
http://tt.lilypie.com/eBcQp2.png
ocebine spune:
Toata lumea se ingrijoreaza de "bebelushul din burtica"...din experienta mea toata grija asta se manifesta in mod virulent si agresiv fix pina in momentul in care se naste un copil...apoi toata grija ramine in spatele mamei.
Se uita de indicatiile medicului, se uita de riscuri, se uita de vietile copiilor ramasi in urma mamelor care mor...se uita cu desavirsire...
Riscul e mare, indiferent de parerea lui X sau lui Y cu agenda religioasa aferenta sau dorintele celor care isi doresc copii. Este un mod egoist de a impune altora o situatie in care nu te poti pune personal. Si da, se intimpla in lumea asta mare ca dorintele fiecaruia sa nu se supapuna identic...vai de mine.
Singurul sfat posibil este ca decizia apartine Ariellei doar in urma unei consultatii si a recomandarii medicului ei.
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Ninia81 spune:
Ocebine, ce intelegi tu prin agenda religioasa?
Este adevarat va Ariella este cea care va decide ce e bine pentru ea...dar daca nu isi dorea sa auda pareri...nu intra aici sa intrebe ceva...
Este normal sa te gandesti la bebelusul din burtik, pt ca el din pacate nu poate decide. Cu siguranta nu ar fi bine sa riste sanatatea nici mama, dar sunt atatea femei care au facut fata a doua cezariene si asta am vazut din ce au scris unele fete.
Mi se pare anormal sa ne ranim reciproc si sa nu acceptam ca fiecare are o opinie proprie. Nu este nimeni nevoit sa accepte parerea mea a altei fete...dar asta nu inseamna ca trebuie sa devenim rai...Nu este nimeni obligat sa sufere ca si mine, sau sa aiba aceleasi dorinte ca si mine....
Oricum tare mult as vrea sa ne explici ce intelegi prin agenda religioasa? Eu una sunt foarte curioasa sa aflu...si de unde ai ajuns la concluzia ca sunte fete care au asa ceva....
quote:
Originally posted by ocebine
Toata lumea se ingrijoreaza de "bebelushul din burtica"...din experienta mea toata grija asta se manifesta in mod virulent si agresiv fix pina in momentul in care se naste un copil...apoi toata grija ramine in spatele mamei.
Se uita de indicatiile medicului, se uita de riscuri, se uita de vietile copiilor ramasi in urma mamelor care mor...se uita cu desavirsire...
Riscul e mare, indiferent de parerea lui X sau lui Y cu agenda religioasa aferenta sau dorintele celor care isi doresc copii. Este un mod egoist de a impune altora o situatie in care nu te poti pune personal. Si da, se intimpla in lumea asta mare ca dorintele fiecaruia sa nu se supapuna identic...vai de mine.
Singurul sfat posibil este ca decizia apartine Ariellei doar in urma unei consultatii si a recomandarii medicului ei.
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Ninia
http://tt.lilypie.com/eBcQp2.png
grenouille spune:
quote:
Originally posted by khrisu
am mai auzit expresia "uter cazut"! Intreb si eu ..cazut unde?Scuze ca am deviat de la subiect
ariella ma intreb daca urmaresti discutiile noaste??
daca imi aduc eu bine aminte, ala se nmeste prolaps uterin (sa ma corecteze vreun medic, am avut pe cineva foarte apropiat familiei diagnosticat cu asa ceva)- si exact asta i s-a explicat: ligamentele care sustin uterul s-au slabit, si uterul pur si simplu "cade". iese afara adica :) dar parol ca femeia respectiva avea 70 de ani aproape si in plus - asta nu are nimic de-a face cu avorturile!!!
vad ca se tot vorbeste aici de "bebelusi" - pai aia sunt cel mult embrini in primele saptamani (ca daca zic aglomerare de celule, ma ia lumea la ture).
XIO spune:
Prolapsul uterin , cand uterul nu mai este sustinut de ligamentele sale care devin laxe si alunecain vagin sau afara din vagin (colul iese afara de obicei.
la fel se poate intampla si cu vezica urinara , chiar am avut o pacienta la care vezica ii era iesita din vagin , se mai intampla.
Riscurile enumerate de cineva pt. avortul la nivelul unui uter cicatriceal sunt riscurile avortului in general.
Nu exista pe lumea asta operatie fara risc. POate sa fie Xulescu ghinionistul si din 1.000.000 de pacienti lui sa i se intample o nenorocire.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Ancuta-Maria spune:
Ariella, femeie, nu e treaba ta ca altele vor si nu au. Nu e treaba ta ca altele sunt femei credincioase. Nu'l vrei, nu'l fa!!! Nu ai de ce sa te simti vinovata.
Curaj!! 
mamacangur spune:
quote:
Originally posted by Ancuta-Maria
Ariella, femeie, nu e treaba ta ca altele vor si nu au. Nu e treaba ta ca altele sunt femei credincioase. Nu'l vrei, nu'l fa!!! Nu ai de ce sa te simti vinovata.
Curaj!!
Ma intrteb cine ar mai fi dat un sfat atat de simplu si fara remuscari daca mama ta nu te-ar fi vrut, nu te-ar fi facut...
Curaj! Intr-adevar iti trebuie curaj sa omori!!!
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
musettepink spune:
Eu sunt socata cu cata usurinta vorbiti si faceti avorturi,cele care ati intrat aici ca sa indemnati o mama sa-si ucida al doilea copil...........nu pot sa cred...............chiar nu aveti remuscari dupa????????????chiar nu va e frica de Dumnezeu?????????...........chiar nu va ganditi la sufletul copilului pe care voi cu buna stinta l-ati "dat afara"????????????????...................incredibil!
Visez la ziua cand voi fii