ce nu va place in tara in care locuiti?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutza76 spune:

Am citit impresiile care s-au pus pana acum aici despre ce nu ne place in tara in care locuim.
Este normal ca fiecare sa aiba opinia ei, nemultumirea sau multumirea deplina. Insa nu inteleg de ce daca cineva a descris un anume oras sau o anume tara, altcineva care traieste acolo sare sa dea peste nas. Eu locuiesc in Canada, nu de mult timp, de 7 luni, si am si eu nemultumirile mele, dar si aspecte pe care le apreciez. Insa am ramas interzisa sa vad ca cineva era nemultumit de tara asta sau de un oras din ea, si se gaseste cineva tot de acolo sa confrunte. Adica fiecare traiste realitatea lui, are experienta lui de viata, capacitatea lui de adaptare, nevoiile lui, asteptarile lui. Adica e dreptul fiecaruia sa aiba o parere despre ceva. Nimeni nu detine dreptatea absoluta. Eu am citi ca titlul topicului e ce nu va place la tara in care locuiti, deci nu aduce a argumente pro si contra pentru tara in care traim. Nu stiu de unii inteleg sa combata parerea altora.
Mie nu imi place aici faptul ca dupa ce ai nevoie de atatea puncte ca sa fi acceptat, conditii de genul studii, cazier curat, om calculat, bani, etc, odata ce ai ajuns aici esti nimeni, nimeni nu iti acorda nimic, nici o incredere, nu ai istoric care se cere emigrantlului cand merge sa se angajeze, care, cand emigreaza i-i s-a cerut vechime in munca, experienta pana la un anumit timp, aici chiar o iei de la zero. Banii vorbesc pana la urma peste tot, ai nevoie de bani sa faci studii, sa platesti chirie, sa mananci, sa te imbraci..... Studiile nu sunt recunoscute decat intr-o ff mica masura.Am inteles c acum fac demersuri pentru recunoasterea studiile , desi ma indoiesc ca va fi ceva pozitiv in treaba asta. E nevoie de rabdare, de putere, de vointa.
NU imi place umiditatea mare care e aici, sistemul sanitar, taxele mari. Sunt insa si lucruri bune aici destule.
Dar ceea ce mie nu-mi place, nu poate sa vina altcineva sa-mi spuna "cum nu e bine, cum nu e curat, unde ai vazut tu nu stiu ce, mi se pare absurd. Mi se pare absurd pentru ca fiecare din nou percepem subiectiv, traim diferit si asa mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by danutza76

Mie nu imi place aici faptul ca dupa ce ai nevoie de atatea puncte ca sa fi acceptat, conditii de genul studii, cazier curat, om calculat, bani, etc, odata ce ai ajuns aici esti nimeni, nimeni nu iti acorda nimic, nici o incredere, nu ai istoric care se cere emigrantlului cand merge sa se angajeze, care, cand emigreaza i-i s-a cerut vechime in munca, experienta pana la un anumit timp, aici chiar o iei de la zero. Banii vorbesc pana la urma peste tot, ai nevoie de bani sa faci studii, sa platesti chirie, sa mananci, sa te imbraci..... Studiile nu sunt recunoscute decat intr-o ff mica masura.Am inteles c acum fac demersuri pentru recunoasterea studiile , desi ma indoiesc ca va fi ceva pozitiv in treaba asta. E nevoie de rabdare, de putere, de vointa.

Asta e biletul de intrare. Normal ca n-o sa-ti puna nimeni nimic pe tava - unde o fi locul ala?!!! Si daca esti nascut in Canada (valabil de fapt pentru orice tara) tot trebuie sa "convingi" ca sa fii acceptat la scoala, sa primesti job, etc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

quote:
Originally posted by danutza76

Asta e biletul de intrare. Normal ca n-o sa-ti puna nimeni nimic pe tava - unde o fi locul ala?!!! Si daca esti nascut in Canada (valabil de fapt pentru orice tara) tot trebuie sa "convingi" ca sa fii acceptat la scoala, sa primesti job, etc.

Ramona, eu inteleg ce spune fata asta. Ca te freaca la icrea aia de la consulat si iti face calcule peste calcule, au afisate niste liste cu cele mai cautate tipuri de job-uri... aiurea... ajungi aici si ... ta-dam! iti lipseste pretioasa experienta canadiana. Care cel nascut aici si-o face in job-uri... de summer student, sau vanzator la walmart, mcdo sau tim hortons... si cand vii aici cu sperante si vise: uite mai un loc unde cunostintele (in ale meseriei, nu pilele!) si constiinciozitatea sunt recunsocute, cum sa nu faci depresie nervoasa cand vezi in ziar anunt: " Hiring cleaning person for evening and nights. Canadian expierence required!". Si cand vezi ca si aici functioneaza din plin sistemul PCR, care este numit in corporateza "networking"... am incercat sa-i gasesc un job la noi in co. lui barbatu-meu (inginer hidro), la departamentul de inspectii... mi s-a spus ca nu se poate, este politica firmei sa nu angajeze familie... hehehe... dupa doi ani si-a angajat tanti de la salarii pe fiica-sa si tanti de la operations pe nepoata-sa si tanti de la HR pe nepoata-sa (ca are famelie mare) si alte 2 rude mai indepartate. Pe job-urile de summer student e bataie, ca tipele de lucreaza ca CSR nu mai apuca sa-si bage copii in astfel de joburi din cauza celor.... cu networking.
Eu nu inteleg de ce atunci cand vine cineva si se plange ca nu gaseste job pe masura (ca se intampla sa te duci sa incerci, din disperare, un job la mcdo si ti se spune ca esti overqualified si daca nu esti overqualified nu ai experienta canadiana...) este luat imediat la besteleala ca vai, ce credeai, ca te asteapta astia cu bratele deschise, ca prea ne credem noi, romanii mai destepti decat altii... Pai suntem mai, mai destepti decat multi altii.... ca avem o doza importanta de orgoliu, dar al naibii sa fie daca orgoliul asta al meu mi-a stricat.

Mergi la inceput

De aia sint dezamagiti atitia, cred ca ii asteapta cineva cu bratele deschise pentru ca ei sint romani si sint atit de destepti!
Surprise!

Cit despre networking... functioneaza si aici. Daca erai la fel de bine vazuta in firma ca si tanticile celelalte - sigur il angajai pe sot. Nu mi-o lua in nume de rau, asa este.
Si la firma la care am lucrat eu preferau sa intrebe printre angajati de cite ori era un opening. Firma de recrutare pe care o foloseau ei cerea $7,000 pentru un angajat nou. Daca dai anunt la ziar ai de-a face cu tot felul de nebuni, dar daca intrebi angajatii, ei deja au idee despre persoana potrivita pentru jobul respectiv.
Daca tu ai avea firma proprie probabil ca la un moment dat ai pune in fruntea firmei pe cineva din familie - nu pe Mary, care lucreaza de 40 de ani la firma.
PCR e sa-ti imaginezi ca toata lumea e egala.

Mergi la inceput

quote:

De aia sint dezamagiti atitia, cred ca ii asteapta cineva cu bratele deschise pentru ca ei sint romani si sint atit de destepti!
Surprise!

Cit despre networking... functioneaza si aici. Daca erai la fel de bine vazuta in firma ca si tanticile celelalte - sigur il angajai pe sot. Nu mi-o lua in nume de rau, asa este.
Si la firma la care am lucrat eu preferau sa intrebe printre angajati de cite ori era un opening. Firma de recrutare pe care o foloseau ei cerea $7,000 pentru un angajat nou. Daca dai anunt la ziar ai de-a face cu tot felul de nebuni, dar daca intrebi angajatii, ei deja au idee despre persoana potrivita pentru jobul respectiv.
Daca tu ai avea firma proprie probabil ca la un moment dat ai pune in fruntea firmei pe cineva din familie - nu pe Mary, care lucreaza de 40 de ani la firma.
PCR e sa-ti imaginezi ca toata lumea e egala.

tocmai pentru ca sunt desteapta si cei din firma m-au asteptat cu bratele deschisemi-am gasit job in 2 zile de la aterizarea in Canada... si nu, intr-adevar nu sunt la fel de bine vazuta ca tanticile din firma, ca eu nu am networking (ca l-am lasat in Ro, n-am facut scoala aici sa-mi fac networking) si nu nici relatiile de la B'nai Vrit nu le am.... n-ai inteles mesajul... asa cum n-ai inteles nici acronimul PCR: Pile, Cunostinte, Relatii... nu m-am gandit nici un moment la chestia aia cu egalitatea (care oricum nu era valabila in in Ro nici in alta tara asa zis comunista). Imi pare rau, suntem pe lungimi de unda difearite, tu stii realitatea aia de la tine, eu o stiu pe asta de la mine si mai stiu o gramada de magarii si nedreptati de care se lovesc emigrantii - in general, nu ma refer numai la romani.

A, inca un exemplu: o post liber la mine in firma. A aplicat la postul respectiv o colega, emigranta (nu romanca si nu emigranta de ieri sau de anul trecut) cu calificarile necesare. Nu i-au oferit ei postul, au angajat pe cineva "recomandat" de managerul de la customer service (trebuie sa mai adaug ca noua angajata este candianca si managerul de asemeni canadian?)

Mergi la inceput

Caro, networking nu este egal PCR, cum iti place tie sa-i spui.
Dupa cum zici tu, oamenii ar trebui sa-i angajeze musai pe emigranti - ca au dovedit la Ambasada ca-s destepti - au puncte.

Mergi la inceput

quote:

Caro, networking nu este egal PCR, cum iti place tie sa-i spui.
Dupa cum zici tu, oamenii ar trebui sa-i angajeze musai pe emigranti - ca au dovedit la Ambasada ca-s destepti - au puncte.

dupa cum am mai zis, Ramona, nu ai inteles mesajul. Nu cred ca tara asta avea nevoie de emigranti cu studii superioare si experienta in domeniu ca sa vina aici sa se angajeze in posturi de taximetristi, janitors, spalatori de vase si intorgatori de burgersi la mcdo... asta era mesajul, da' tu poti sa-l sustii in continuare pe al tau.

Bonne nuit!

Mergi la inceput

Trebuia sa bati cu pumnul in masa la Ambasada, sa-ti asigure un post de director. Who knows ce iesea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Din ipostaza de turist frecvent mie imi place in Canada...nu am perspective de localnic...doar trec, ma plimb, ma bucur...

Si mie mi-a placut mult , m-am indragostit de Canada, m-as muta IERI, acolo.Nu vrea soata!!!
Crisa
AnaMaria , stii tu pentru ce.Scuze pentru off topic.

Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca ele se vor inmulti la nesfarsit!!
http://tt.lilypie.com/9ktRm5.png

Mergi la inceput

Mi-a placut si mie in Canada, ca turist. Cred ca mi-ar fi prea frig totusi.

Mergi la inceput