ce nu va place in tara in care locuiti?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Astia pun ceva in Canada dom'le??? (ma refer la pasiunea cu care se dezbate)
A

Adica whatever we're on, vrei si tu? ca nu pricep, maica
Nu pun nimic, prea multa corectitudine politica as zice, dar asta nu e neaparat ceva rau.
A, si ma enerveaza bancile, mai ales dupa miriadele de oferte si de suflat in f..d din US.
Si mai ales ma enerveaza preturile mai mari decat in US, acum cand suntem la paritate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by mathilda

eu stau in calgary si-mi place, mai putin cresele si gradinitele
acum sa va povestesc.
prin sept eram cu fii-mea in mall in fata unui rest grecesc sa mancam ceva. in spate 2 femei vorbeau romaneste. eu le-am auzit. dupa catva timp o strig pe fii-mea ca plecase de langa mine si spun ca tb sa fie cuminte si sa stea langa mine etc. tipele cand au vazut ca sunt romanca au inceput conversatia in engleza. acum 2 zile ma duc la o carmangerie rom. o tipa in fata mea. vorbeste cu vanzatorul(si patronul) pune ce are de pus in sacosa si cand pleaca ii zice bye bye la care eu ii zic la revedere si ea evident nimic(desi si eu vorbisem intre timp cu patronul in rom)
alta- eu am masina - aproape toata luna am dus o tipa cu masina(gratis) ba la spital, etc unde avea nevoie(are 3 copii). cand i-am cerut sa stea 3 ore cu fata mi-a cerut o suma f mare de bani.
deci, nu ma dezamageste tara in care locuiesc cat ma dezamagesc romanii cu care intru in contact.

offf, cata dreptate ai
veche poveste

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Pe mine ce ma enerveaza la unii romani de aici: cand folosesc cuvantul inventat de ei MAILE.
adica mile.
nici romana, dar nici engleza, un fel de furculision.
si fac cu nervu' numai cand aud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Guilty as charged. Bal Mascat, cred ca n-ai fi in largul tau daca vii la noi intr-o vizita...
Maile e doar inceputul...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Astia pun ceva in Canada dom'le??? (ma refer la pasiunea cu care se dezbate)
A

PS ca de la clima cica nu e

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

hihihi.... parca vad ca ies scantei intre canadeze si amricance... cum era aia cu "Blame it on Canada"? daca voi sunteti atat de patrioate (referitor la SUA) de ce n-ar fi si canadezele prin adoptie?
Ce nu-mi place in Canada? vecinii de la sud... hihihi... glumesc.... cam ce nu-mi placea si in Ro (de unde am tras eu concluzia coperniciana ca pamantul e rotund si oamenii se impart si aici in oameni buni, oameni rai si soferi - sau mecanici auto) plus political corectness-ul dus la extrem....

PS: quebecoasa nu e franceza stricata, este franceza veche, evoluata in alta directie decta franceza metropolitana. Chestia asta mi-a spus-o un francez, filolog, care a emigrat din Franta acum 14 ani si si-a deschis hotel in Quebec City.

Sa fiti fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by copiloi

Din indelungata mea experienta internautista am constatat ca cei mai inactivi* in viata reala (nu virtuala) sunt si cei mai multumiti in tarile de bastina .

*inactiv =fara job, fara viata sociala, fara cunostinte (bune) de limba, fara cont in banca, etc.

Alina

Interesant ca spui asta. Mie mi se pare ca cei care au dat rateuri pe plan profesional sunt cei mai nemultumiti, ca vezi Doamne ei erau f. buni, dar au fost nedreptatiti pasamite .
Mamicile casnice cred ca sunt multumite de faptul ca pot sta cu copiii lor si au armonie in familie, ceea ce inseamna o realizare in cariera de mamica,nu ca sunt multumite de tara pt. ca sunt inactive.

Eu m-am referit la altceva, si banuiesc ca stii la ce

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Din ipostaza de turist frecvent mie imi place in Canada...nu am perspective de localnic...doar trec, ma plimb, ma bucur...

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by copiloi

Din indelungata mea experienta internautista am constatat ca cei mai inactivi* in viata reala (nu virtuala) sunt si cei mai multumiti in tarile de bastina .

*inactiv =fara job, fara viata sociala, fara cunostinte (bune) de limba, fara cont in banca, etc.

Alina

Aha...si de aia emigreaza numai ceilalti,care au joburi bune, prieteni multi si conturi grase. Ce sa zic, mare filosofie ai emis. De fapt cred ca nici nu ai citit ce ai scris...

Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)

Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Faceti exact ce am zis eu in posturile anterioare : va bateti cu pumnul in piept sa va auda toata lumea unde traiti voi - tara si societatea perfecta. Ma faceti sa rad...nici nu mai stiu care s-a apucat sa insire perfectiunea societatii canadiene(pardon quebecoase)!!!! Iar faptul ca mai si jigniti nu face decat sa-mi confirme inca o data(a cata oare?) ce atitudine aveti voi in general. Daca va zic ca sunt si bucuresteanca va intareste si mai tare ideea de cat de neadaptata am fost eu in Montreal?

Chiar i se da dreptate Anei Stroe(dreptate la ce?) A spus ceva concret si nu am vazut eu? Dati-mi si mie un quote ca asta mi-a scapat.
Pai unde sa ma integrez, oameni buni si printre cine? Multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca am plecat de acolo.

Acuma stiti cum sunt si nemtii...sunt curioasa ce parere au si fetele care au soti nemti! Cum le stiti voi pe toate! Haideti sa va zic un pic din putina mea experienta cu nemtii - nu-ti zambesc in fiecare secunda si le ia ceva timp pana iti arata vreun semn de prietenie insa eu nu am fost ajutata si respectata mai mult ca in tara asta si nu m-am jenat nici o clipa sa spun ca sunt romanca.

Daaa, quebecoasa are la baza franceza veche insa repet, ce s-a ales din ea? Daca am timp voi pune un link ca sa mai vada si alte persoane despre ce tot vb eu aici.

Deci, doamnelor super integrate, iubitoare de cultura francofona, realizate in tara de vis, tolerante,civilizate si super curate(asta ca se spunea mai demult pe un alt topic de o concetateana de-a voastra ca viata in Canada a invatat-o sa se spele zilnic pe cap si ca cei care nu practica zilnic sportul asta sunt nespalati) va urez o viata frumoasa si implinita in noul camin.

Ma intreb eu oare, ce mai cautati pe la subiecte din astea? Oare sunt si ceva imperfectiuni in Paradis sau alea sunt insignifiante? Sau sunt asa pt neadaptatii de prin Europa si amaratii de romani? Sa vada si ei ce bine o duceti voi! Felicitari si sa le aplaudam pe fete! Jos palaria! Si luati aminte va rog : in mai putin de trei ani, casa, masina, scoli private si nu in ultimul rand ELECTROCASNICE. E, asta a fost apogeul...si pun pariu ca ai pe putin 100.000 pe an si vreo cinci saptamani vacanta. Incep sa ma intreb si eu cum de am putut renunta la asa ceva!

P.S. Marina, ce sa se produca in Canada, cica clima e de vina, e iarna grea domle' insa numai in Montreal. Pe la vreo 100 de km sau mai putin(ii zice Cornwall, Ontario)nici nu ninge si de-aia au aia strazi oglinda

Va dorim toate bune si Zum Wohl()1

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu zic ca "it sucks" da-i frumos de vizitat pe alocuri.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput