PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Emilia: eu am citit prospectul de la Priorix si m-am ingrozit. Ce spui tu acolo e posibil sa fie o reactie adversa.
Ai grija mare cu antitermicele, la substanta activa.
Ca regula: ii poti da nurofen(pt varsta, pe cutie scrie 5 ml),iar la cel putin 4 ore distanta, panadol. Apoi repeti schema.
De ex: ora 8-Nurofen, ora 12-Panadol, ora 16-nurofen, ora 20- panadol, ora 0-nurofen, ora 4- panadol...si tot asa, maxim 3 zile!
Nu stiu daca e cazul sa te grabesti cu antibioticul. In Romania, e la mada sa se recomande pt febra, mai ales cand te duci la urgenta...De obicei, analizele le recomanda dupa! Daca e de la vaccin, nu stiu daca e si indicat. N-ai un pediatru de incredere care sa te sfatuiasca daca sa-i dai sau nu antibioticul?
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Katik: felicitari plimbaretului! Krisztina ce mai face la gradi? Vlad va fi greiere la serbare. Astazi am reusit sa invatam rolul. Bineinteles ca procesul s-a desfasurat in 2 etape. Prima etapa a fost mai grea, caci neuronii mei fac tare greu sinapse! La final, copilul a retinut mult mai usor

Muuh: no comment la faza cu sotul!

Babee: m-am linistit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Emilia uite aici nu imi da nimic pt febra mare nici macar algocalmin sau ceva. Si nu pricep de ce v-a dat antibiotic are vreo infectie ceva? Numai pt febra mare nu se da antibiotic, cel putin aici. La bebelusi pt febra mare alternezi la cate 4 ore nurofenul cu paracetamol suspensie impachetari cum au zis si fetele si in caz de febra prea mare eu efectiv o puneam pe fata in caditza cu apa caldutza si o tot umezeam o stergeam cu o carpa umeda si cand isi mai revenea o uscam si o imbracam dar lejer aici asa recomanda sa ii lasi cat mai lejer imbracati in caz de febra.
Multa sanatate!

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

emilia ari a facut priorix sapt asta,miercuri.nu a facut febra,doar a fost mai agitata si nu a dormit bine,putea fi si de la dintzi.multa sanatate!
am intrat sa ma plang si eu.am avut o noapte si o zi de nu va imaginati.intai sotul a facut o cadere nevoasa,la servici si nush ce a facut pe acolo,a si baut ,in fine ,a ajuns acasa intr un final dar era de nerecunoscut.dupa cateva ore de teroare,nu mai putea respira si zicea ca l inteapa inima.da i cheama salvarea,l au luat la urgentze,nu a vrut sa stea cu perfuzia,si a smuls o.au apucat sa i faca un ekg si nu era de la inima.pana ala urma a semnat ca nu vrea sa stea internat si l a adus tata acasa.azi nici nu si mai amintea exact ce a facut ieri.si dupa toate astea,eu mi am vomat si matzele si mi e fost ingrozitor de rau.faceam cu schimbu la vomat ,ba eu ba sotzu.asta a foat aseara.si azi ca sa fie totul "perfect",s a pus si Ari pe vomat de nu mai stiam ce sa i fac.nici nu eram in stare ,sotzu nici atat.am reusit sa i dau 2 mese ( cateva linguritze ca mi a fost si frika),si vad ca nu a mai vomat dupa .acu' sper sa nu o ia din somn si sa se inece cu voma ceva.sa vad cum evolueaza lucrurile si maine megem la doc ,dc o i mai putea.
in afara de hidratare ,ce se mai da sau ce regim in caz de voma? doar a vomat nu a avut si scaune moi.nush ce poate fi...
va pupic si o noapte linistita !
PS: am vrut sa va timit si eu o felie de tort virtuala dar..nu am apucat sa l mai fac...ma revansez de sf andrei
mami si cu Ari(4 august 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

andreea, multa sanatate tuturor! poate a fost doar un episod de voma; eu i-am dat Alessiei ceai sau apa cu lingurita cam la fiecare 10 min si am crescut treptat cantitatea de lichid; saruri de rehidradare, n-am prea avut succes cu ele pt ca nu ii placeau , desi aveau gust de capsune, dar incearca poate o sa-i placa; mie dr mi-a dat metoclopramid picaturi 1/zi, dar tb sa consulti medicul;
s-o urmaresti noaptea, eu am patit-o, noroc ca m-am uitat din instinct la ea, am crezut ca tuseste si ea de fapt voma; daca vor fi scaunele diareice, speram sa nu fie, lapte fara lactoza, preparat cel mai bine cu zeama in care s-au fiert morcovi, piure de morcovi , fara orez ca baloneaza; hydrasec, smecta , calciu carbonic, tot pt diaree; si laptele preparat, tot cate putin dat, fiindca il vomita imediat;
avmaria, intrebai ce cantitate de carne dam bebeilor; eu pun o bucatica, cam cat cred ca o sa manance, n-am cantarit sa vad cat ii dau;oricum n-o mananca pe toata;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

emilia, mie pediatra mi-a zis ca nevralgin (algocalmin pic pt copii) sa-i dau daca febra trece de 39 si nu scade cu nurofen alternativ cu paracetamol si impachetari umede. la noi la robi nu a fost cazul, doar la krisztina cind a facut o otita si nu i-a scazut febra de nici o culoare.
robi n-a facut febra dupa priorix, nici krisztina, doar o reactie ca un fel de raceala cu nas curgator tare si un pic de tusit.a tinut cam o saptamina si au inceput cam in a cincea zi de la vaccin. dar nu i-am dat antibiotic sub nici o forma, doar nurofen, curata nas bine de tot si stodal pt tusit.
martta, fetele de la krisztina din grupa vor fi fulgi de nea iar baietii piticii din alba-ca-zapada. asa ca acum trag cu tunul prin toata timisoara si nu gasesc o rochita alba simpla decit din alea de mireasa mica de la nunta care au si un pret, sub 1.800.000 n-am gasit. pai chiar atitia bani pt o rochita pe care o imbraca o data sau de trei ori nu dau. mai caut, mai am timp pina in 10 decembrie (atunci avem serbarea).bravo pt. greieras!!!!
noi avem noroc ca a noastra pediatra are si homeopatie asa ca ne mai trateaza si asa, ceea ce e f bine!
edit: multumim pt. felicitari pt plimbaretz! si voua!

Mergi la inceput

avmaria, nici eu nu cintaresc carnea, respect numai ce mi-a spus pediatra, adica raportul 1:1 carne:legume.
andreea, multa sanatate la toti trei! la vomitat la krisztina i-am dat doar metoclopramid picaturi si ceai de menta indulcit cu glucoza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

katik, nu iesi mai ieftin cu un cusut la comanda?materialul este relativ ieftin, un crep satin alb, ramane mana de lucru;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

anasia, ai tu dreptate dar problema cea mare este ca n-am cine. plus ca timpul este cam scurt, se apropie sarbatorile si croitoresele sunt super ocupate.
o sa mai caut ca am primit niste idei pe unde dar inca n-am ajuns. greu ma circul in oras cu caruciorul, am mult de mers pe jos. cu atitea viroze nu ma incumet sa ma urc in autobuz cu carucior si copil, ami bine pe jos (daca nu ploua).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Fetelor multumesc mult pentru raspunsuri .
A facut iara 39 C pe la ora 19 si i-am dat iara nurofen si i-am facut frectie cu otel si apa pe picioruse si pe urma i-am pus si sosetele umede cu otel da' nu prea a stat si se smiorcaia ca sunt umede cred si in sfarsit i-a mai scazut la 38,3 C dar creste iara si se invarte pe la 38,6 cu 7.
A raspuns in sfarsit si pediatra care m-a luat la mustruluit ca o sun duminica si a zis ca sa ii dau antibioticul si sa astept sa isi faca efectul si ca sunt prea panicoasa si sa ii dau si 5 picaturi de algocalmin in ceai. Nu prea am avut noroc ca mai mult de jumatate le-a dat afara. O sa incerc sa alternez paracetamol cu nurofen cum ati scris voi aici. Sper sa trecem cu bine de noaptea asta ca eu sunt hotarata sa fac de paza ca sa vad cum se simte.
Daca sare de 39 C fug la spital.

emilia cu Anastasia si Alexandru Paul(16.08.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput