Copiluti de mai-iunie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Fetele haideti la strudele cu mere:

Strudele

ma duc sa fac si niste cartofi prajiti cu mici. Va astept la masa, da?

si apoi exersez cu Seb cica ca vrea sa faca sport cu mine...hihi!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

la noi ploua de zile intregi fara oprire...ce naspa.
am fost la cumparaturi si acuma incep bucatareala, vreau sa fac o ciorbita de curcan si niste prajituri (saculetze cu branza dulce), sper sa-mi iasa.
saptamana trecuta am facut tiramisu pentru copii, a iesit exact ca ala adevarat doar ca am folosit nesquick in loc de cafea/cacao si crema fara oua crude...ziceti daca vreti reteta.
pitik ne termina psihic, isi ia un cuvant si toata ziua il spune incontinuu ca o moara stricata, azi in "meniu" avem caca!
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Normal ca vrem reteta, TDI!

Aici e ceata, a fost toata ziua, e tare urat.

Beatrice, nu-i lasi o lampita, o veioza ceva lui Alex, sa nu-i mai fie urat seara?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Aici sint -5 grade si zapada si totul inghetat bocna! Iar eu ma simt un pic cam rau, asta-noapte am nascut de cel putin 5-6 ori, dupa fiecare mers la toaleta. Cred ca e pe vine...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 5 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Nelia - sa ne adunam pt galerie?
TDi - si eu vreau reteta
Monu - frumoasa lenjeria!

Azi suntem ok. Catalin a fost exemoplu de copil cuminte si dragut, dar Alexandru.... cu dintii lui in eruptie m-a terminat. Cat e treaz maraie si vrea numai si numai in brate. Acum incerc sa il adorm in brate desigur si sa merg sa prepar cina: pulpe la punga cu ierburi aromate si cartofi natur

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Aurasa, nu stiu, dar astazi e prima zi in care ne-am schimbat programul, adica sotul nu s-a dus la sala ca mi-e frica sa ramin singura si cu Tudora, ca daca se intimpla sa fie linga mine. Agata isi vede de programul ei, numai ca o va duce tati peste tot, ca de obicei o duceam eu. Acum e la chineza, apoi vine si papa si mergem toti sa o ducem la wu-shu, cind iese mergem intr-un magazin aproape sa luam un cadou si de la 3 la 5 e la ziua unei fetite. Sper sa se intimple dupa 5, ca tare as vrea sa nu-i stric cheful, sa o luam de acolo in toiul distractiei.

Agata mea e indragostita!!! V-am mai spus eu ca are un baietel Roy, mulatru, frumusel foc, la scoala (voi scana poza cu toti copii si v-o arat si voua) si in ultimul timp tot ce face e legat oarecum de Roy: te imbraci cu asta - nu, ca nu-i place lui Roy, de exemplu. Si dimineata imi spune dulce la ureche, sa nu auda tati, ca ii este rusine de el: sper sa vina si Roy la petrecerea lui Cloe... mie imi place Roy, e atit de dragut ca ieri i-am dat un pupic pe obraz si el mi-a dat o floare desenata de el pe hirtie!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 5 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Nelia, ups...sper sa mai stea bebe la caldurica da' ti-am zis ieri ca ma roade un feeling cu nasterea ta, sper sa nu cobesc. suntem alaturi de tine!
Androix, ce sperietura ai tras cu piticii...nu-i poti scapa o secunda din oki. eu cand aveam vreo 2 ani i-am bagat o coaja de paine pe gat lu sora-mea nou-nascuta de era sa moara, noroc ca era un medic in vizita la ai mei si a reusit s-o "repare" la timp, i-am zis maica-mii ca imi era mila de saraca bebe ca toti numa vorbesc si nimeni nu-i da de mancare.
Aurasa, succes cu dintii! cred ca ti-e greu singura cu 2 baieti neastamparati, la fel si lui Monu cu 2 fete cucuiete.

Pitika cu tac-su tocmai au adormit amandoi la tv, iar o sa am la noapte neuronii cretzi.... Uitam, cred ca ne-am pricopsit cu un virus, toti 3 avem asa: stare generala proasta, dureri de burta, diaree, gat rosu si intepaturi in urechi. Ieri am dus-o pe pitika la pediatru si a zis ca are urechile rosii, la plamani e ok desi tuseste cate putin in fiecare zi de saptamani intregi.

revin cu reteta de tiramisu.

Mergi la inceput

Tiramisu' pentru copii
Crema:
- 250 ml lapte
- putina coaja de lamaie razuita fin
- 1 lingura cu varf de faina
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri cu varf de zahar
Laptele cu coaja de lamaie se incalzeste la foc mic. Intre timp bat bine galbenusul cu zaharul si adaug faina, amestec si torn compozitia in laptele de pe foc. Amestec usor si continuu pana devine ca o budinca mai moale apoi sting repede focul.
[In alternativa se poate face o crema de vanilie, adica in loc de coaja de lamaie rasa pun o bucatica de vanilie].
[In alta alternativa nu facem crema ci o budinca de vanilie].
Alte ingrediente:
- Frisca batuta [se amesteca cu crema (sau budinca)in parte egale]
- piscoturi savoyardi sau cum ii cheama, un pachet.
- lapte dulce si nesquick pentru insiropat piscoturile
- nesquick de presarat deasupra.
Pun un strat de crema pe fundul caserolei apoi piscoturile insiropate (atentie ca absorb mai greu laptele asa ca trebuie tinuti mai mult la inmuiat decat in mod normal cu cafeaua), alt strat de crema, altul de piscoturi si asa mai departe. Pentru un efect vizual fain presar nesquick peste fiecare strat de crema(...asta si la tiramisu-ul clasic). Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Sper ca am explicat bine.
Atentie ca arata perfect a tiramisu' dar nu seamana defel la gust, Alyssa l-a refuzat pentru ca i-a dat tac-su dinala adevarat inainte si stia cum e, ea prefera gusturile tari, in schimb alti copilasi pe care i-am servit au mancat de-au lins si farfuria! Poza n-am din pacate, data viitoare o sa ma grabesc sa-i fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Androix - cu piticii...Catalin il strangea asa de tare pe Alex ca incepea bb sa urle sau sde punea pe el "sa incazeasca Andu ca o patuica". Asa ca fii cu ochii pe Filip. Noi am avut 2 faze pana acum: acceptare si8 negare a lui bb. Acum ba se iubesc, ba se paruiesc. Dar au inceput sa se joace cat de cat. Oricum sunt rare momentele cand ii scap cat de cat din vedere. Fug la baita de seara a lui Alexandru, Catalin e cu tati la plimbarea de seara.
Pupici si o seara buna tuturor

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput