Ovocite

Ovocite | Autor: FlorinaMihaescu

Link direct la acest mesaj

Am 42 ani si am incercat sa am un copil prin fertilizare in vitro. Dupa trei incercari nereusite doctorul m-a sfatuit sa incerc cu ovocite de la o femeie tanara. Poate cineva sa ma ajute in acest sens?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Draga Florina, eu deocamdat sunt insarcina in 5 luni jumatate dar daca ai rabdare sunt dispusa sa te ajut daca ai putina rabdare si corespund cerintelor.Daca crezi ca te pot ajuta, scrie-mi mai multe detalii pe adresa mea de mai care o gasesti la profilul meu.Bafta multa si te admir pt. ca esti curajoasa.Astept vesti, Daiana

Mergi la inceput

Tot eu revin cu cateva informatii care poate iti sunt necesare.Am 27 de ani, si se pare ca am lunar ovulatie multipla deoarece acum sunt insarcinata cu gemene din ovule diferite(4 zile diferenta una de cealalta)Locuiesc in Bucuresti dar acum stau temporar in Ploiesti, insa vin saptamanal in Buc. la control.Te pup, Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Imi pare rau ca va dau eu aceasta veste ...dar in Romania s-a interzis transferul de la o mama purtatoare.Singura sansa este ca Odaiana sa duca si sarcina pana la capat.
Florina eu am o fetita prin FIV.Sunt si femei mai tinere ca tine care nu reusesc.Eu am reusit la a doua incercare.Nu poti fi sigura ca prin FIV o sa reusesti cu ovulele Odaianei.Sansele sunt f.mici.Cu ce dr ai facut FIV.
Odaiana tu stii ce inseamna stimulare pt FIV?
Florina poti veni la forumul Asteptand un ingeras...ne gasesti acolo.
Odaiana,te admir f.mult pt ce faci!Putine femei ar reactiona ca tine.

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorinaMihaescu spune:

Draga Gabi,
Ma surprinde faptul ca ai facut 2 FIV-uri si esti atat de speriata si mai ales ca pomenesti de mama putatoare. Ce este FIV-ul? Este o stimulare hormonala puternica in urma careia se formeaza mai multi foliculi. Cand au ajuns la maturitate inainte de a sparge, ei se punctioneaza (un procedeu simplu) se extrag din ei ovocitele (cei care au), apoi se pregaresc in aparate speciale, se pun in conctact cu spermatozoizi, se fecundeaza, se fertilizeaza prin diviziune, transfotmansu-se in embrioni si la 72 ore fix se face embriotransferul. Ce este atat de crunt? Nu numai ca donarea de ovocite nu este interzisa, dar la noi in tara exista embrioni gata facuti care contra unei sume de 300$ se pot transfera la cine ii doreste. Cand ai semnat protocolul de FIV erau si niste rubrici in care tu alegeai daca vroiai FIV cu ovocitele tale, sau ale alteia, sau daca iti donezi ovocitele. Inca ceva, exista site-uri pe internet care asta fac: te pun in contact cu femei care doresc sa doneze ovocite. Eu nu ma pot folosi de aceste donatoare pentru ca nu dispun de atatia bani si nici nici nu pot merge in strainatate sa fac FIV-ul. Vreau sa-ti pun o intrebare: cum crezi ca femei la 64 de ani au copii prin FIV? Iti spun eu. Au fost atat femei care au donat ovocite, cat si barbati care au donat spema. S-au creat embrionii care se congeleaza si sunt decongelati numai atunci cand sunt doriti de un cuplu sau de o femeie singura. Prietena mea care a facut FIV, pentru ca a avut 6 embrioni si-a congelat 3, platind 150$/an pentru gazduire.
Fara suparare, daca nu poti ajuta nu speria alte persoane atat de dornice sa imparta bucuria de a fi mama cu femei mai putin norocoase. Iti mai pun o intrebare: tu ai face ca mine sa iei ovocite de la o alta femeie, adica in dorinta de a avea un copil ai creste copilul alteia ca si cum ar fi al tau?
Eu am facut pana in prezent 3 FIV-ul.
Multumesc ca te-ai gandit sa-mi raspunzi

Mergi la inceput

Nu te supara Florina,eu stiu ca s-a dat de curand o lege in acest sens.A mai existat pe forum o fata care vroia sa faca asa ceva si numai stiu nimic despre ea.Eu in Sept-oct fac al treilea FIV pt al doilea bb.Vezi ca nu sunt speriata si nici f.stresata?
Unde ai facut FIV?Eu am facut la Medsana cu prof Ancar in 2000-2001.Simona are un an si 8 luni.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Florina,cred ca am incurcat borcanele.Tu vrei sa duci sarcina,nu?Uterul tau e ok?Da,eu ma refeream la legea privind mamele purtatoare.Tu nu vrei decat ovule de la o fata tanara,nu?Doamne,iti doresc succes!daca nu gasesti pe forum cred ca poti merge la Giulesti.Am inteles ca ei au banca de sperma si ovule.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Draga Florina, fii linistita, eu nu ma sperii usor, sa stii ca m-am gandit inainte sa-ti raspund si chiar si sotul meu mi-a spus ca daca imi doresc sa te ajut el e alaturi de mine. Nu am nici un fel de pretentie, stiu ce inseamna spaima de a nu putea avea copii.Daca nu gasesti alta solutie pana nasc sa stii ca te poti baza pe mine fara probleme.Te pup si-ti tin pumnii, nu te descuraja!!!Daiana

Mergi la inceput

Am citit acum in Google despre Fiv si mi se pare Ok.Aseara eram cam obosita si vad ti-am scris primul mesaj precum o analfabeta.Iti doresc din tot sufletul sa simti si tu bucuria si emotia bebelusului care iti misca in pantec, asa cum simt si eu acum.Pa, pa Daiana-tinem legatura!

Mergi la inceput

Draga Florina,avand in vedere ca stau mai mult in pat, ma gandesc des la tine ceea ce ma surprinde.Ceea ce vreau sa-ti spun e sa fii linistita, doctorul meu e foarte bun, abia m-a preluat de 10 zile. Maine e posibil sa ma interneze.Eu sunt linistita,e seful de sectie de la Municipal si am auzit numai si numai lucruri bune despre el, asa ca sunt optimista.Eu cel mai tarziu nasc la sfarsitul lunii octombrie.Cred ca nu ar fi rau daca te-ai putea interesa cam la cat timp as pute fi apta pt. donare. Sunt constienta ca pt. tine fiecare zi trecuta conteaza asa ca e bine sa stim din timp.Nu se stie sigur daca vei gasi pe cineva mai devreme.Oricum eu iti tin pumnii.Si asa ca o informatie pt tine, sa stii ca nimeni din familia mea(vorbesc de arborele genealogic incepand cu stra -strabunicii mei) nu a avut vreo boala sau vreo anomalie genetica ceea ce consider ca e un lucru foarte bun, nu? Te pup, noapte buna, Daiana

Mergi la inceput

Odaiana,vrei sa mai fiu odata directa?Trebuie sa-ti spun ca pana cand nu iti vine ciclul nu poti face nimic.Mie mi-a venit la 6 luni dupa ce am nascut.Daca aalaptezi va veni si mai tarziu.Eu i-am dat laptic Simonei pana la 3 luni pt ca apoi l-am pierdut!Tare suparata am mai fost!Prietena mea i-a dat laptic bb-lului pana la un an cand ramasese insarcinata iarasi dar din pacate a pierdut sarcina la 6 saptamani.
Nu va suparati pe mine,asa sunt eu!

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput