Despre votul uninominal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu vorbeste aproape nimeni despre uninominal p'acilea

Capcaunule, si tu zici ca e corect sa fie numai PSD si PD 50 de ani de acum incolo?

Stii cumva ce se intimpla daca mai mult de 50% au sa voteze da la referendum?

Guestus, cu varianta lui Basescu toti cei 300 sint alesi uninominal? In ce conditii?

b.nica, eu am sa merg la vot pentru ca sint de parere ca nu pot lasa pe altii sa aleaga in locul meu. Ca cineva tot va fi ales..

Din pacate se va intimpla asa: cine va merge la referendum o sa spuna Da pentru ca "tine" cu Basescu si nu pentru ca a inteles ce e cu votul uninominal propus de Basescu sau ca ar fi de parere ca e cel mai bun... Si din pacate putini vor sa afle mai multe despre consecinte

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by sirimie
Din pacate se va intimpla asa: cine va merge la referendum o sa spuna Da pentru ca "tine" cu Basescu si nu pentru ca a inteles ce e cu votul uninominal propus de Basescu sau ca ar fi de parere ca e cel mai bun... Si din pacate putini vor sa afle mai multe despre consecinte

Simona, ii desconsideri pe alegatori.
La fel de bine se poate afirma ca cine merge la referendum si pune stampila pe NU o pune doar pentru ca i s-a marit pensia de la 1 noiembrie. Ar fi nedrept totusi sa afirm asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sirimie m-ai incurcat postand 2 subiecte cu votul de duminica .
in legatura cu referndumul si cu votul uninominal cred ca daca asa se reduc partidele este bine;exista o groaza de partide care au ideologie cam incerta si care eu cred ca raspund la comanda partidelor mari.eu am inteles ca in varianta lui Basescu vei putea sa arati cu degetul in alesi;macar sa fie cunoscuti, nu ca cei care bantuie prin parlament, inutil pt.noi si util pt. partide si pt.ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

quote:
Originally posted by gudinde
Eu nu-ti pot spune cine merita sa ne reprezinte la UE, dar iti pot spune ca trebuie sa ne prezentam la vot. E dreptul nostru dar in acelasi timp si obligatia noastra ca cetateni ai acestei tari.

Si eu una am sa ma prezint la vot chiar daca (dupa parerea mea) nu prea am pe cine vota, din respect pentru mine, pentru obligatiile pe care le am.

Este cel mai cool raspuns din tot ce am auzit despre vot....

In esenta, asa cum am inteles eu: nu merita nici unul, dar mergi sa votezi pe cineva, pentru ca asa simti tu ca ai obligatia ca cetatean al acestei tari......

Intrebare: si cum alegi pe cel caruia ii dai votul tau ?

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Pai din mai multe rele am sa incerc sa aleg raul cel mai mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Duminica va fi prima oara cand nu ma voi prezenta la vot.

Initial mi-am spus ca nu ma voi duce decat pentru uninominal.

Dar, uite m-am trezit ca nu sunt convinsa ca vreo varianta de uninomal s-ar putea aplica in Romania.

Am citit si pro si contra si nimeni nu a fost in stare sa ma convinga de beneficiile pe termen lung.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Eu ma voi duce doar pt cele europarlamentare. Mi se pare ieftin ( dar scump pt buzunarele romanilor) ce face Basescu. Eu nu cred ca Romania este pregatita pentru genul de uninominal pe care il propune.
Vorbiti despre doua partide puternice care vor ramane in cazul in care Basescu va reusi sa introduca tipul lui de uninominal...asta e o mare iluzie. Un singur partid va ramane de fapt la putere ...si asta va fi PD-ul .
Plus ca si daca sa zicem PSD-ul s-ar ridica din cenusa ca pasarea Phoenix...pe mine tot nu ma incalzeste cu nimic...Eu nu ma simt reprezentata nici de PSD, nici de PD...Din punctul meu de vedere este o mare egalitate intre calitatea oamenilor care fac parte si guverneaza aceste partide.
Pe langa asta, mai consider, ca intr-o societate civilizata si occidentala ( nu atat de emancipata intelectual si politic cum este Romania) o siguranta in plus ca lucrurile sa nu scape de sub control este cea in care exista mai multe partide care se lupta intre ele.
Important este sa votati in cunostiinta de cauza si sa ganditi pe termen lung consecintele...indiferent cat de carismatic si simpatic este acest Basescu.
Este evident ca fiecare pas pe care il face,este un pas catre monopolizarea puterii si dincolo de discursuri, declaratii si vrajeli...daca isi va atinge scopul, rezultatul va fi un dezastru.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, buggy cam asa este!

Eu ca o sustinatoare a lui Base nu ma pot opri din a gandi ca, totusi, propunerea Basescu versus Tariceanu, nu are la origine dorinta de imbunatatire politica ci pur si simplu dorinta de a se contra unul cu celalalt.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Viviana"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Na, m-am mai dus odata sa citesc ce se voteaza la referendum si tot n-am inteles.
Dat fiind ca ar trebui sa fie un algoritm de determinare a numarului de reprezentanti relativ la numarul de reprezentati iar eu sunt de profesie analist-programator cu studiile terminate la facultatea de matematica unde am mancat matematica pe paine ma intreb de ce nu pricep ??
O sa mai incerc din nou mai pe seara (sau in pauza de masa poate, cine stie, se fac oarece conexiuni in creier si prind si eu ideea)
Parerea mea e ca o sa fie DA la referendum nu pentru ca preferam sa avem doua partide (pentru ca ni s-a facut greata de puzderia de culori politice si de aliante, desfaceri de aliante samd toate cu scopul de a prinde un pic de putere) si nici pentru ca ne place Basescu (desi o sa fie si asta un criteriu cu influenta) ci pentru ca "sistemul lui Basescu" nu e explicat ci doar schitat si e usor de inteles inca, in ce fel se va transforma principiul in practica nu e specificat nicaieri, vom vedea cand probabil vom avea aceeasi reactie pe care am avut-o dupa ce nu ne-am dus la vot si in turul doi l-am votat pe Iliescu (era sa-mi cada mana).
"Sistemul lui Tariceanu" e detaliat (ca e o lege, pentru care guvernul si-a asumat raspunderea) si e de neinteles inca pentru mine. Imi mai explica cineva odata????

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

a, si mai am o intrebare: daca iese nu la referendum banuiesc ca se va promulga legea lu' Tariceanu, dar daca iese da la referendum ce se intampla?

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput