***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (26)
Raspunsuri - Pagina 16
cristinamaria spune:
Seara buna!
Intru si eu in viteza dupa aproape 2 h de citit din urma! Noi ne-am mutat, am totul vraiste si nu am net! Saptamana trecuta em primit sms de la Andrada care-mi spunea ca n-a avut nici ea net si ramasese si fara tel!!
Pup si eu sarbatoritii in special pe Pitica si pe Amely( pe unde esti?)
La capitolul diversificare nu stam f bine pt ca smecherul meu mananca numai ce vrea el si cand vrea el!!
Pepsi am vazut si eu postarea respectiva... si eu zic sa ne spui despre cine-i vorba ..
Sper sa revin cat mai curand!!
Cu drag,
cristina cu Rares
rares
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor pentru sonia
Ninutza spune:
Louisa Marie de Lauraa
Ioana Adriana de Cristalina
Lukas Daniel de Pistachio
Matei Alexandru de Tamaraspt
Giulia de Katiapam
PEPSI
http://mirunamaria.blogspot.com/
Miruna Maria, 5 iunie 2007
Pepsi spune:
ralucami, am vazut ce i-ai scris lui ali24 de borcanele, se pare ca din nou canadienii si japonezii merg pe aceleasi ideisi pe mine m-a tocat david azi noapte, din ora=n ora dupa ora 4, de la dinti , si azi a dormit in schimb ff bine, dupa aquagym a dormit 4 ore in timp ce=l tiram dupa mine prin oras....
ramona, mi-am deschis si eu pe youtube, acuma tre sa vad cum se pun, merci
mica, nu-mi dau seama de ce e asa devreme parada poate din cauza ca dupa parada apar in centrele comerciale in standuri special amenajate mosi craciuni si copii pot face poze cu ei si cu zinele....si le da acolo bomboane si o mica jucarie!poate din cauza ca multa lume e plecata in vacanta, nu stiu , de ce e asa devreme.multumim ptr aprecieri.erau 2 grade dar cu factorul vint era -6C. nu ajunge sa manince supa ca sa-i bagi brinza, trebuie sa manince din toate grupele inainte sa bagi produse lactate.poate la supa te referi si legume, carne nu numai zeama,nu?!
vali, si al meu s-a trezit azi noapte, si ziua e asa miriit ca nu=l mai recunosc, ma simt epuizata....ce frumos, si al meu ma mingiie pe fata, si e tare pasionat sa-mi traga ochelarii, o data mi i-a aruncat in cealalta parte a camerei, ti-am spus eu de ai mei ca au multi ani de casnicie, ei, uite in 17 au aniversat 41 ani de casnicie......
irinusha, te-am admirat cu bebe in wrap, tare frumos, si eu il am pe david, am facut un album, ii place tare mult, uite aici situri pe ce ma uit eu http://www.mamankangourou.com/pbebe.php?l=fr#t5
http://larbreabebes.free.fr/Pages/p_portage_famcroise.htm
am ris de tine si harry potter....florina21 mi-a spus mie cam asa ca david al meu spune mama?ca al ei spunea a doua zi dupa ce l-a nascut! ceva de genul asta..... acu o fi mergind deja la universitate!
sint f fericita ca am gasit suc de morcovi biologici fara nimic in ei, presati la rece, si ca nu ma voi mai chinui si murdari toata bucataria si pe mine ca sa scot o cana de suc.....pe care s=o beau eu pina la urma, asa ca ma bucur ca am gasit ptr cind va fi nevoie!sanatate la micut, sa bat in lemn dominic din mai nu mi-a mai facut nimic, cu exceptia ca si-a spart iar buza aseara de la o cazatura cu bicicleta....eu ii dau preventiv tinctura de echinaceea si propolis cura de 2 saptamini in fiecare luna pe perioada iernii
cu uleiui, repet ce mi-a spus nutrinionista cind am fost la ea cu dominic, uleiul de floarea soarelui este mai bun ptr bebei, contrar faptului ca toata lumea stie beneficiile uleiului de masline la bebe mici e mai bun cel de floarea soarelui deoarece are mai mult acid linoleic(78%) fara de 16% cit are cel de masline. acidul linoleic este ff important in dezvolarea creierului.
uitati aici si info http://en.wikipedia.org/wiki/Linoleic_acid
petit_ange,merci, am inteles acuma cu para, ca am vazut ca e buna si daca bebei au constipatie, ii va placea mai mult ca e mai moale si mai usor de mestecat.eu ii dau deja o lingurita cind stam noi la masa si si=o baga in gura la ros, ca e din silicon, nu stiu cum va reactiona cind va fi plina....ca in afara de vitd, si alea de la boiron...nu stie alt gust
graviduta, nici eu nu eram sigura ca spunea "mama" dar zilele astea a venit cumnatul meu la noi si l=a auzit si el clar cum spune....dar doar si numai cind vrea tita si nu vine in gura la dinsul cit de repede vrea, se pune pe o tinjeala, si se uita dupa mine si striga mama.....cu mina in gura iese si un meme....si alte versiuni
lauradi, merci mult de info, am sa incerc miine, am admirat una bucata frumusete de motat
kid, merci mult, incerc miine sa vad
didi, nu stiu marcile de borcanele in germania, dar spunea irinusha de cele biologice, ti le recomand si eu, ptr ca stii exact ce este in ele, ai grija sa aibe numa semnele de care vorbeam eu ieri, ca sa fii sigura ca e certificat pe bune. alea au totul controlat, nu au ogm=uri, e=uri si alte magarii.si eu tot cu borcanele bio incep, si acu ca am gasit si sucul de morcovi bio....sint tare fericita!o sa-i mai fierb si eu acolo ceva legume, dar chiar la inceputuri prefer borcanele, la dominic m-am chinuit si=mi pare rau!sa-mi zici cum a fost la patinaj, si la noi e spidrman,si badman.... aici e moda cartilor cadou la magazine, si mie imi place tare mult, vine omu la tine cu un card cadou, nici el nu si-a spart capul cautind ceva, care la urma nici nu-ti place, trebuie, nevoie....iar tu, esti fericita ca mergi si-i iei ce vrei tu la copil!
andrada, bine ai revenit!
poohy, imi pare rau de necazurile ce le-ai avut, eu cu tensiunea tot timpul am avut mica, si ultima data o aveam 50/80, gravida o am si eu ca tot omu....repara dintele ala.imi pare bine ca e mai bine manu cu bubitele, cu borcanelele vezi ce am scris mai sus eu tot aia voi face, ca la dominic m-am chinuit la inceput si tot pe borcanele am ajuns, dar dupa ce m-am chinuitptr tintari noi avem o lampa cu ultraviolete care omoara tot ce zboara pe o raza de 200m. e super, si non=toxica.
dominic nu a mincat nimic din ce congelam.... si am mai auzit mamici plingindu-se la fel, nu stiu, dar se schimba gustul si ei simt.
chiqui, am admirat fetita frumoasa si bineinteles elefantul roz si eu credeam la dominic ca daca va minca nu se va mai trezi, nici vorba, apoi imi zicea lumea sa vezi cind nu va mai suge va dormi.......pe naiba, avea 2 ani cind dormea cite 8 ore pe noapte fara trezire....si acuma se mai scoala....mi-au zis ca de aia ca nu-l adorm bine, ca la carte, apai l=am adormit bine ca la carte si tot se mai scoala!e drept ca totusi gresim un lucru, dimineata citodata vine la noi in pat si=l lasam....
mica, e bine sa astepti 3 zile inainte sa introduci alt aliment, chiar daca NU ai copil alergic, sau alergii in familie(mi-o si imaginam pe printesa scuipind supa)
vazut si placut si limbutza de michigan
nu mai reusesc sa incarc restul de pagini sa citesc, nu stiu de ce, asa ca va zic noapte buna,
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
Pepsi spune:
duda, mie nu-mi mai cade parul, n-am facut nimic
angela, trebuie folosit blenderul ca este prea mica sa-l faci cu furculita, si asa facut cu blender, trebuie sa fie moale asa ca un lapte gros la inceput ca sa il manince. cu furculita asa pe la 8-9 luni
gina, te-am votat si eu mamicoooooooo, esti tare frumoasa, si mai ai atit de putin....
vali, sa nu iei danone ca te bat are zahar, cu dominic luam iaurt natural(la el de soia ca era alergic, dar tu ia normal) in care puneam fructe la alegere, sau pireul de fructe din borcanele
liviana, ce frumos zice baba, bubu....
ella, la mine in casa cind e 22 ne e cald, prea cald....sint 21C, chiar ii ziceam sotului ca in romania aveam mult mai mult si parca imi era mai frig...nu stiu de ce.
la multe lunisoare ptr bebei draguti de cristalina, pistachio, tamaraspt si katiapam
lauradi, esti prima care-mi zice merci mult!
ninutza, esti a doua persoana care ma felicita, merci mult!
fug la somn acuma pe bune ca sint rupta....si mai batrina.....
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
andradap spune:
Salutare, salutare!!!!
E seara acum, dar nu stiu cand voi termina mesajul... asa ca NU zic "Buna seara!"
Am vazut ca s-a discutat despre DIAREE, REALIMENTARE copil dupa un episod diareic, ANALIZE si TRATAMENT in cazul diareilor acute... Am vazut ca ROXICUCU a avut probl cu LAPTELE, ELLA_74 se plangea ca nu a fost BOBITUL analizat inaintea prescrierii antibioticului in diaree... Sper sa nu ma insel, dar asa retin...
Legat de analizele ce se pot efectua, ma refer, la analizarea scaunului . In primul rand un scaun trebuie evaluat din punct de vedere macroscopic si se are in vedere: VOLUMUL, CULOAREA si CONSISTENTA, pt. a se decela existenta sau nu a MUCUSULUI, SANGELUI si LEUCOCITELOR.
COPROCITOGRAMA este examenul de laborator prin care se numara leucocitele, pe camp microscopic. Un aspect IMPORTANT de retinut! LEUCOCITELE sunt prezente in scaun DOAR in infectiile cu GERMENI ENTEROINVAZIVI (Shigella, Salmonella, E.Coli enteroinvaziv, Yersinia Eneterocolitica, CampylobacterVibrio parahaemoliticus). Ca sa va faceti o idee... pe langa acest mod de actiune: ENTEROINVAZIV, mai exista si alte moduri prin care o bacterie produce diaree si anume: CITOTOXIC, TOXIGENIC, ADERENTA...
COPROCULTURA ramane examenul crucial, DAR in multe laboratoare ea este NEGATIVA, in ciuda aspectului "bacterian" al scaunului. Sunt invocate motive pentru a explica aceasta situatie "paradoxala", printre care: inceperea tratamentului antibiotic inainte de recoltare, "intarzierea pe drum" sau in laborator a produsului patologic inainte de insamantare, etc... cert este ca aceasta neimplinire a laboratoarelor bacteriologice a spitalelor este semnalata pe intreg mapamondul... In legatura cu COPROCULTURA mai este o problema... Hai sa zicem ca trecem de partea nasoala cu REZULTATUL FALS NEGATIV (care este frecvent: cca 50% din coproculturi sunt negative), dar trebuie asteptat 2-3 zile pt a vedea cu ce avem de-a face... Asadar, sunt situatii, cand dupa ASPECTUL scaunului, trebuie inceputa o terapie antibiotica "empirica". Asadar, dupa parerea mea, administrarea de antibiotice in diaree fara analizarea cel putin macroscopica a SCAUNULUI nu e cea mai buna solutie! Aaah... am uitat sa spun: COPROCULTURA poate iesi negativa si in cazul unor diarei "de iarna" cum au fost numite cele cu ROTAVIRUS (bine, noi am scapat ca avem puii vaccinati contra acestui virus...)
Exista o metoda mai simpla pentru a face diferenta intre o diaree cauzata de INTOLERANTA la LACTOZA (a nu se confunda cu ALERGIA la proteina laptelui de vaca!)si o diaree acuta INFECTIOASA: scaunul sugarului este analizat din punct de vedere al pH-ului, continutului in GLUCOZA. Daca pH-ul este sub 5,5 (pH acid) si continutul in GLUCOZA este scazut, atunci se va lua in considerare diareea prin intoleranta la dizaharide. In schimb, pH-ul alcalin al scaunului pledeaza pentru originea BACTERIANA a infectiei digestive.
In timpul unei diarei, se are in vedere reechilibrarea hidroelectrolitica a sugarului (bineinteles, NU te apuci sa il "reechilibrezi" pe nou-nascut dupa 5-6 scaune moi pe zi... (ca acum stim cu toatele ca NU e deloc cazul de diaree). Exista solutii speciale, agreate de OMS si UNICEF: Pedialyte, Rehydalite, Ricelyte. Acestea sunt solutii deja preparate (eu le prefer ca nu necesita bataie de cap, mai ales ca dupa sarcina am cam ramas cu lipsa de neuroni si stau mai prost la cantitati ). Mai exista si pliculete de GESOL dar asta se combina cu o anumita cantitate de apa (fiarta si racita!!!)- dar nu stiu ce cantitate
Dupa reechilibrare, la noi in tara, se practica "administrarea" unei "diete de tranzitie", care consta in: apa de orez, supa de morcov, pulbere de roscoave. Aceasta se administreaza in cantitate de 150 ml/kgcorp... si se administreaza max. 24 de ore! Se incearca in general trecerea cat mai rapida la REALIMENTARE, evident cu un tratament dietetetic...
INTERESANT si merita RETINUT: in toate diareile, de orice cauza, apare intoleranta la DIZAHARIDE... prin scaderea acitvitatii DIZAHARIDAZELOR INTESTINALE. Toate produsele comercializate ca preparate dietetice recomandate pentru realimentare, ofera un aport caloric si proteic adecvat unei administrari exclusive, cu inlocuirea totala a lipidelor cu lipide vegetale, in care predomina trigliceridele cu lanturi medii si in care lactoza lipseste cu desavarsire sau este in cantitate scazuta (de obicei 1,5-2,5 g/l, dupa prep.). Un alt aspect IMPORTANT este legat de: ADAOSUL de AMIDON sau DEXTRINMALTOZA, VITAMINE sau OLIGOELEMENTE in produsele sofisticate (dar mai scumpe), care face ca aceste alimente-medicament sa constituie solutia IDEALA pentru tratamentul dietetic al DIAREILOR ACUTE.
In dieta unui sugar este necesara existenta PROTEINELOR, LIPIDELOR si GLUCIDELOR. Cum glucidele sunt reprezentate in mare parte de LACTOZA, care trebuie "scoasa", la prepararea lapturilor de realimentare se are in vedere nu numai scoaterea acesteia ci si inlocuirea cu alte glucide ce pot fi metabolizate. Acestea pot fi: DEXTRINMALTOZA sau AMIDONUL (ex: HUMANA SL), GLUCOZA, FRUCTOZA si AMIDON (HUMANA H), ZAHAROZA, GLUCOZA, FRUCTOZA, GALACTOZA (HUMANA H+MCT). Produsele dietetice moderne (gen NUTRAMIGEN si PROGESTEMIL (care de-altfel au ca sursa de proteine HIDROLIZATUL) contin POLIMERI de GLUCOZA. Acesti polimeri nu ating dimensiunile AMIDONULUI, continand molecule mai mici. Astfel de POLIMERI sunt: MALTOTRIOZA, MALTOZA si OLIGOZAHARIDE. Acesti polimeri urmeaza sa fie hidrolizati de enzime precum: IZOMALTAZA, MALTAZA si GLUCOAMILAZA, care spre deosebire de LACTAZA sunt mai putin afecatete in cazul unei diarei.
O parte din diareile acute sunt datorate alergiei la proteinele din laptele de vaca... Produsele indicate in acest caz sunt in general preparate din SOIA. Cu potential alergenic mai scazut sunt si preparatele cu CAZEINA HIDROLIZATA ENZIMATIC.
Ma opresc aici ca mi-e ca va plictisesc prea tare...
PS: Nu va inchipuiti ca am scris NON-STOP! Am mai si dormit... fug sa adorm piticul si revin!
Aaaaah...
VREAU si EU sa stiu cine e FLORINA21!!! PEPSI, NU ne lasa in CEATA! Nu de alta, dar am o vaga banuiala... si in caz ca ma insel NU vreau sa "fac pacat degeaba"
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
ralucami spune:
Salut!
Minuneee! Doarme printesa mea de 2h, neintoarsa!! M-am dus sa vad daca respira cum trebuie ca prea e linistita!
Voiam sa va spun de supa: aici in Jp se folosesc 2 tipuri de supe la inceperea diversificarii. ( se folosesc mai mult la dizolvarea piureurilor ) Una din supe e cea de legume, si cealalta e din alge si fulgi de peste (wadashi se numeste). M-au invatat sa fac cantitati de maxim 500g de supa ( cam 300g de apa si restul ingrediente). Si daca vreau sa congelez , sa o fac in recipientele de gheata de la congelator ( eu am cumparat mai multe tavite de-astea , aici se gasesc la 1$ shop, caci frigiderul meu nu avea asa ceva.) Dupa ce se intaresc cubuletele de supa (limpede, asta e clar; nu se pune nici un gram de leguma sau altceva) se pot scoate din recipientul de gheata si se pun apoi intr-o punga Ziploc. Operatiunea trebuie sa sa faca foarte rapid, ca sa nu apuce cuburile sa se dezghete. La fiecare masa se scoate cate cuburi crezi ca o sa ai nevoie si se incalzesc la microunde. Mai tarziu, daca am timp o sa pun si 2 -3 poze ca sa ma fac mai bine inteleasa. Sper sa va ajute! Daca e cineva interesat eu pot povesti cum se fac cerealele aici ( mai exact orezul in prim stadiu). Aici nu am vazut combinatii de cereale cu mar/banana in comert( si credeti-ma, oferta e destul de mare). Se face maglavaisul asta de orez si se combina cu mar ras sau orice altceva ce ai chef si stii ca-i prieste copilului tau.
Azi am primit mail de welcome de la Eddie Bauer ( va plac produsele de la ei?) si am o reducere de 20% la prima comanda. hehehe, am treaba mai tarziu sa ma apuc sa fac cumparaturi.
Didi promit sa vin cu poze cu mine si Maria cand o sa ajung in Ro. Acum crede-ma ca nu are cine sa ne pozeze pe amandoua.
Androix , Pepsi unde aveti tickerele cu kg? Si ce cura tineti?
Daca doreste cineva sa slabeasca rapid, o pot imprumuta pe fiica-mea. In 2 luni garantez ca dati jos mai mult de 10kg. Cu "mandrie" raportez ca am ajuns la 54 kile si inca NU i-au iesit dintii, plus ca mai avem de facut un vaccin.
Liviana am vazut filmuletul cu puiul tau ! Super scump cum zice el "baba". Eu chiar am avut impresia ca suna mai mult a "mama"!
Vali un pupic pt Andrei! Vazut si pozele cu voi! Pare un copil tare cuminte! De frumos, nici nu mai zicem..:)
Revin !
andradap spune:
Am vazut si eu "clasamentul" capsuneilor... Mi-a fost usor sa admir toti capsuneii asa la un loc.
Am vazut si vorbaret de Liviana! Felicitari pt. primul cuvant!
Pepsi, felicitari si tie pt. MAMA! Eu pe-al meu l-am auzit spunand un fel de "MAMA" cand plange, dar asta din cauza ca se atinge cu gura de umarul meu ...
Alyna24, asa mare s-a facut DAVID!!! E un voinic! Maine-poimaine o ia din loc!
Vali5, l-am vazut si pe Andrei cel zambaret... care isi merita pe deplin titulatura...
Am mai admirat si alti capsunei, la cumparaturi, in cos de IKEA (Dicirstea... imi pare rau ca NU am notat!), ras frumos de Maya, etc... Am ajuns si eu la concluzia ca avem cei mai frumosi copii.
Am vazut ca au fost discutii / plangeri legate de bagatul sau nu in seama!!! Hai fetelor, ca mai intelegeam o asemenea reactie in timpul sarcinii cand hormonii isi faceau de cap, dar acum??? Ei si ce daca nu sunteti/suntem (oricum toate am fost o data sau de mai multe ori in situatia asat!) bagate in seama? Nu avem sot care s-o faca? Nu avem un copil care sa ne acorde toata atentia lui? Plus de-asta mai aplicati si principiul: "DACA VOI NU MA VRETI, EU VA VREU!"... nu suntetti bagate in seama, pai atunci insistati... cu ricul de a parea pisaloage, repetati intrebarile sau afirmatiile considerate a nu fi fost luate in seama... Si sincer... de cate ori nu i-ati repetat sotului sau parintilor sau prietenilor anumite afirmatii/intrebari??? Pai, ei ce scuza ar avea si noi NU???
Didialex, Alyna24 voi stiu ca mi-ati dat mesaj, dar in prostia mea, am citit mesajele, notand fiecare numar. In afara de voi doua nu s-a mai semnat nimeni cu nick-ul... Fara sa exagerez, trebuie sa recunosc ca am primit 27 de mesaje (sotul chiar zicea: "De ce isi fac griji? Nu stiu ca IARBA REA NU PIERE???"). Am trimis asadar acelasi TEXT la toata lumea... Stiu, e rusinos... dar nu aveam cum sa concep atatea mesaje.... Inca am nelamuriri cu privire la anumite numere... dar descopar eu de la cine sunt!
Didialex, mersi pt. SMS, pt. big 6 -eu chiar am fost mandra cand a implinit varsta asta chiar mi se pare big 6...
De-asemenea, va multumesc tuturor pt. gandurile si urarile voastre...
Pitica, cu intarziere iti zic si eu LA MULTI ANI!!! Sa fii fericita, inconjurata numai de iubire si sa te bucuri de cei doi copii minunati pe care ii ai! Mersi si tie pt SMS... tu te-ai semnat IRINA... habar n-ai cat mi-am stors creierii... sa stiu care Irina (am ami multe cunostinte cu numele asta )
Pepsi, si eu stiam ca NU e cea mai buna alegere ULEIUL DE MASLINE... MAi ales sa-l fierbi!!! Pai degeaba este el extravirgin, presat la rece, sau mai stiu eu cum, daca il fierbi... NU??? Aici ma bazez mai mult pe cunostintele tale, ca nu prea ma pricep Eu stiam de uleiul de PORUMB (sau ceva de genu'... noi ink nu am inceput, asa ca ne mai documentam)
PS: Legat de poze, e o intreaga poveste... Le-am sters pt. ca NU erati singurele care le vedeati... si m-a deranjat acest lucru... ca de altfel si comentariile celor care le vizualizau... Am vazut ca si Mica a patit-o cu filmuletul si cu acel baietas... In fine... o sa fac alta adresa si voi pune poze noi...
GINA M, FELICITARI! Esti o mamica tare frumoasa si ma bucur pt. MINUNEA TA!!! O sa ma duc si eu sa votez! Si iti tin pumnii!
Apropos, mai sunt mamici pe care sa le votam???
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
Irinusha spune:
Pepsi, la multi ani!!!!!
Sa fii fericita si implinita langa familiuta ta minunata! Multa, multa sanatate ptr. intreaga familie!!! Si tot ce-ti mai doresti!
PUpici si petrecere faina!
Sper sa revin, ca n-am apucat sa va citesc! :) PUpici la capsunici si mamici!
Mamica de Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)
ralucami spune:
LA MULTI ANI PEPSICA!! Sa fii fericita si sa ai parte de tot ce-ti doresti alaturi de familia ta frumoasa!! Multa sanate si petrece frumoasa!
Angela mi-am adus aminte de intrebarea ta, cea cu limbile vorbite in casa. Noi aplicam : fiecare parinte vorbeste in limba lui cu Maria (eu romana, sotul meu japoneza). DAR avand in vedere ca acum suntem in Jp, si sotul meu e in plop cu ro, cand suntem impreuna, toti 3, vorbim doar japoneza. Ar fi cam penibil sa iesim in parc si sa incep sa bodoganesc romaneste , iar cei din jur, inclusiv sotulica, sa se uite trazniti la noi doua.
Duda eu am niste multivitamine de la L`Oreal professional si vad ca pana acum nu ma pot plange de parul meu. Sunt destul de scumpe prostiile astea ( eu am dat cam 200$) dar ce nu facem noi pt frumusete?!
Mica ma duc sa va admir si eu in poze! De Elteka stiam ca trebuie sa faca o clalatorie in Ro si una in State pana la sf anului, dar nu mai retineam care , cum, si cand!
Alyna sa stii ca si eu am remarcat ca miroase kk ingrozitor! Am momente cand ma imping de la spate cu sotul meu care sa o schimbe!
Aa, venim si noi cu vesti: Maria a invatat sa tipe ( presupun ca-si descopera glasul) si e criminala cum trage cate un tril de privighetoare si apoi rade in hohote.
Fetelor am prins reduceri la Levi`s si mi-am luat blugi pt tot anu`. Mi-am adus aminte cum in liceu aveam marimea 26 apoi in anul 1 de facultate 27 , si acum, dupa 10 ani si un bebe, am 29.
S-a trezit terorika! Si vad ca e cam capsata!
lavini spune:
Buna dimineata!
Revenim si noi dupa un timp de absenta, e tare greu si cu jobul, si cu copilul, si cu casa...Liviana, multumesc de intrebare, esti o draguta, merge bine la serviciu, m-am acomodat repede, intr-un fel mi-a facut bine schimbarea, dar e tare greu fara bb.Vreo 10 zile am mers program normal, apoi mi-am zis ca e cazul sa trec la 6 ore, asa ca la ora 14.00, nici un minut mai tarziu plec spre casa.E mult mai bine, pot sa merg cu Andrei in parc, avem mai mult timp pt noi...
Din pacate Andrei a fost tare bolnavior, am suferit de-a dreptul o saptamana, am imbatranit cred cu 10 ani...A inceput cu varsaturi, apoi diaree, apoi febra foarte mare, peste 39, care nu ceda la nici un supozitor.Am chemat salvarea, am ajuns la urgenta la 2 dimineata, m-am certat cu 2 pediatrii(a noastra si inca una de tranzitie), am luat medicamente....E tare greu sa vezi un sufletel asa mic chinuindu-se, cu atat mai mult cu cat e propriul tau copil, sper sa nu mai trec niciodata prin asa ceva, desi toti imi spun ca trebuie sa ma obisnuiesc, ca e abia inceputul....Citeam cu mare interes postarea Andradei legata de diaree, Andrei avea cel putin 10 scaune pe zi, apoase, oribil mirositoare, nu manca nimic in afara de lapte, asa ca intr-un final am trecut pe varianta "infometare".Dupa o zi de chin, cu tipete, mancatul hainelor si al manutelor a inceput sa manance orez si morcov, dar din biberon.El care era fan lingurita si manca de toate, refuza cu indarjire sa mai puna gurita pe ea, nu mai vrea nici macar marul care era prietenul lui...Asa ca va mai trebui sa astept cateva zile si sa mai incerc apoi, in speranta ca o sa uite "ceva-ul" ala care l-a speriat in asa hal...Din fericire si-a recapatat zambetul, dar e inca slabit, nu e chiar copilul meu de dinainte.Dar incetul cu incetul o sa ajungem noi si la forma initiala.
Cu cateva zile inainte, la aniversarea de 5 luni eram tare bucuroasa ca a ajuns si el la 7 kg(ca noi suntem mai slabuti de fel), dar a pierdut destul de mult in urma acestui cosmar.Si in ritmul in care ia el in greutate, parca vad ca facem 6 luni si tot la 7 kile ramanem .Si profit de ocazie si va multumesc pt urarile din data de 11 si spun si eu la multe lunisoare pt cei care s-au aniversat intre timp.
Si fiindca se tot discuta intens, ieri l-am auzit si eu pe Andrei zicand un "meme" in timp ce plecam la serviciu.Nu stiu daca a fost spus din intamplare sau ca urmare a faptului ca toata ziua ii repet mama si tata, nici nu a mai zis de atunci, da mi-a tresarit inima de bucurie cand l-am auzit.
Nu am avut timp sa vad pozele capsuneilor si capsunicilor, abia ma tin cu cititul dupa voi, dar stiu sigur ca sunt cei mai frmosi copii.Sa aveti o zi buna!
Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin