Ce gatim azi (40)
Raspunsuri - Pagina 11
MissParker spune:
Salata de telina cu lamaie si maioneza pe paine neagra
Minestrone (ciorba groasa de legume, cu cartofi si fasole alba)
Felicia 9+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
matiz spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Matiz,uite aici:
ciorba de pui a la grec:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-pentru-incepatori/13299/ciorba-de-pui-a-la-grec/#entry277517
Praz cu masline:
http://www.culinar.ro/forum/lofiversion/index.php/t13479.html
Supa de curcan cu taitei:
http://www.culinar.ro/retete_culinare/gateste/1/130/948/supe-si-ciorbe/supe-de-carne/supa-de-curcan-ca-in-ardeal-levesa.htm
Sper sa-ti fie de folos!
"La vita e bella"
De mancare
multumesc pt linkuri le-am consultat!
Iza&Matei 21-09-2004
matiz spune:
quote:
Originally posted by bubu05
Matiz, acum am vazut mesajul tau, uite si retetele, cum le fac eu, sper sa nu se supere nimeni ca le scriu aici:
Ciorba de pui a la grec
Ingrediente: 3 pulpite de pui, 2 morcovi, jumatate de telina, o ceapa, un ardei gras, o manuta cu orez, un pahar mare cu lapte, 2 galbenusuri, zeama de la o lamaie, marar verde tocat
Carnea se spala si se pune la fiert(eu arunc prima apa, spal carnea si pun apa curata), cand clocoteste pun morcovul si telina intregi, ceapa si ardeiul gras taiate cubulete. Cand carnea e fiarta o scot, impreuna cu morcovul si telina. Adaug orezul in supa. Carnea o curat de piele si de pe oase si o tai cubulete mici-mici si o pun inapoi in supa, morcovul si telina le dau pe razatoarea mica si le pun si pe ele inapoi in supa. Potrivesc de sare si mai las putin la fiert, sa fie si orezul facut. Galbenusurile le amestec cu laptele si apoi le torn in supa, focul sa fie la minim, amestecand continuu. Mai las 5 min si apoi pun zeama de la lamaie, inca un clocot si gata. Adaug mararul.
Observatie: poti pune si smantana in loc de lapte, noua ne place mai mult asa, iar carnea o las la fiert cu piele sa-si lase putin grasime, apoi o curat si o arunc.
Supa de curcan cu taietei de casa
Carnea de curcan o pun la fiert pana e aproape gata. Eu am avut curcan de tara si a fiert cateva ore...Cand a aproape gata pun legume taiate(morcov, telina, ardei gras, ceapa, dovlecel), eu le tai cubulete, poti sa le tai cum vrei. Intre timp fac taieteii, dintr-un ou, faina si sare. Fac o coca pe care o intind o foaie subtire, presar faina si apoi o rulez ca un sul si tai cu cutitul taietei subtirei, apoi ii desfac. Cand au fiert si legumele pun sare si apoi adaug taieteii si mai las putin pe foc pana sunt fierti. La sfarsit se pune patrunjel verde tocat.
Praz cu pui si masline
2 kg de praz, il spal il tai rondele si il oparesc cu apa clocotita, sare si putin otet, il las acoperit vreo 10 min, apoi il scurg. Intr-o cratita pun carnea de pui si o ceapa mare tocata cubulete, cu putin ulei si apa si las putin la inabusit, apoi adaug prazul si mai completez cu apa. Cand au fiert toate pun vreo 200g de masline fara samburi si o cutiuta cu rosii in bulion tocate, mare grija cand amesteci in oala, sa nu sfarami prazul. Mai las vreo 1o min la fiert, apoi opresc si pun patrunjel verde tocat.
Papricas cu pui
Carnea de pui o fierb putin apoi arunc apa. 4-5 cepe mari le tai cubulete, 2 ardei grasi si le pun impreuna la foc cu putiul si apa cat sa le acopere, foi de dafin, sare, piper. Cand sunt fierte pun o cutiuta de rosii in bulion si prepar galuscutele. Un ou cu faina si putin lapte, sare, compozitia sa fie mai grosuta, dar sa curga. Apoi pun cu o lingurita galusti in mancarica , la foc mic si las inca vreo 10 min sa fiarba si ele. La sfarsit- marar si patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Oana 18+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
multumesc mult oana!Mi-a placut cum aratau in pozele tale si de aceea am vrut sa stiu exact cum le faci.poate imi spui si reteta de la kumpir ca am vazut ca ai si de asta.Am inteles de la 'principe'ca e face cu cartofi copti da nu am inteles cum pui umplutura.va pup pe toate!!
Iza&Matei 21-09-2004
antosit spune:
Macaroane cu branza.
Clatite cu fineti.
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
matiz spune:
Azi am sa fac o foccacia cu masline.
Am nevoie de sfaturile voastre urgent!!!Vizitati forumul parintii intreab parintii raspund subiectul ganglion inflamat!Multumesc.
Iza&Matei 21-09-2004
Roxana Claudia spune:
Crochete de cartofi
Butoiase de pui cu branza
Mini snitele cu pane de nuci
Roxana 27 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)