parcurile ...
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_vlad/anca_vlad.jpg)
anca_vlad spune:
ba uite ca si eu iubesc animalelel, caini, pisici(am avut chiar doua pisici pana a venit bb), papagali si tot ce mai vreti voi dar nu supert mitocania, nesimtirea, indolenta si nonsalanta.
In sectorul care este, a primarului care este, avem parcuri dar ele lipsesc cu desavarsire, arata de paraca acum s-a terminat razboilul oricare dintre ele, in loc de gazon sau pietris este un praf de eu nu imi duc copilul acolo pur si simplu nu consider sanatos sa respire praful de acolo, topogane jalnice, legane ca vai de lume, nu spun ca nu le-au reparat dar mai tine si de civilizatie care ca si parcurile este dar lipseste cu desavarsire, nu rezista mai mult de o saptaman, nu din cauza de mamici cu copii mici carora le sunt adresatate ci celor mai mari adica de 16-17 ani care la propriu le calaresc pana le rup, si daca le faci observatie esti luat peste picior dar vai de vocabularul folosit si iti aud urechile in 10 secunde ce nu ai auzit intr-o viata, respect, civilizatie valori morale 0!
Ce pretentii sa am de la acestea cand nu mai mult de asta primavra intr-o dimineata plecam cu copilul la dr la oftamolog, mama a coborat ci vladut inainte sa ne astepte afara si chiar langa el langa masina noastra s-a oprit o doamna bine mersi cu cainele sin dotare si l-a lasat sa isi faca nevoile chiar langa portiera masinii......sa nu aveti impresia a scos lopatica si a strans nuuuuuuu.........in mana nu avea decat tigara!
aici am o poza cu vladut intr-un parc dintr-un cartier al brasovului.
http://i81.photobucket.com/albums/j201/vladut05112003/brasov%20oct%202005/pozepladut080.jpg
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Ligeea,nu stiu in ce zona in 1 te muti,dar daca vii pe langa mine,adica Turda,parcul Sf Maria arata minunat!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
![](images/user_woman.png)
dianocica spune:
parculetul din fata bloclui meu (1 mai) s a transformat de cateva zile in cos de gunoi. efectiv e plin de gunoaie. de cand cu frigul f putin copii mai vin aici (de ce? ) iar de 2 zile nu am mai prins picior...ieri arata ca o ghena. oricum cucoanele alea matura o data la spatamana(adica strang frunze si golesc cosurile de gunoi). se pare ca acum efectiv au golit cosurile de gunoi in parc. cine? nu stiu..evident...:(((
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Ligeea, si eu tot in sectorul 3 stau si recunosc ca in ultima vreme parcurile pentru copii de aici s-au schimbat in bine ! Au fost refacute spatiile verzi si puse jucarii noi ... s-a incercat pe cit posibil sa se tina curate, dar aici primaria si cei care se ocupa de curatenie (nu stiu cum se numesc, cei de la ADP ?) nu pot face chiar minuni ! Si asta pentru ca tot se gasesc oameni care arunca ambalajele pe jos si posesori de patrupede care vin sa se odihneasca pe bancute in timp ce animalele din dotare isi fac nevoile nestingherite pe maistiu eu unde !
Am mai spus o data despre discutia pe care am avut-o cu o "doamna" mai in virsta, care a venit binemerci in parculetul pentru copii, s-a asezat pe banca si se uita la catzelul care isi facea nevoile la doi metri de spatiul cu nisip in care se jucau copiii !? I-am atras atentia, doamna s-a scuzat cu juma de gura, a balmajit ceva si a plecat, dar sint absolut sigura ca mai exista alte enshpe specimene ca ea care vin in parcul copiilor (si nu numai) pentru acelasi motiv (sau asteapta lasarea serii ca sa nu fie prea multa lume).
Nu mai spun ca parcul abia construit in spatele blocului meu (linga o scoala ce-i drept) a fost stricat in scurt timp ... jucariile rupte, leaganele stricate ... si casuta pentru copii transformata in "toaleta" pentru animale si betivi !?
Ralcat, iti sustin parerea.. nu in totalitate, pentru ca stiu ca mai sint si oameni care nu se incadreaza in categoria celor mitocani, necivilizati, agresivi si rai ! Doar ca sint prea putini in comparatie cu primii ! Si mai cred ca pina ce bunul simt nu va deveni ceva de care sa "suferim" cu totii, nu se va putea face mare lucru !
O zi frumoasa sa avem cu totii, in orice parc ne vom afla (ca afara este un soare minunat!).
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
ligeea spune:
depinde foarte mult de zona in care stai-eu nu m-as muta in sectorul 5 -nici macar in zona 134 septembrie din cauza peimarului
Serios vorbind , daca luati Bucurestiul la ,,pas , cel mai buine per ansamblu arata sectorul 3 desi nu e locuit numai de VIP ca sectorul 1
Asta inseamna ca se poate .
Cred ca mai sunt inca persoane care distrug cu tenacitate dotarile din parcuri dar depinde de noi toti sa -i schimbam . Cum ?
Simplu , ca romanau , cu scandal -Madam , si la mata acasa tot pe canapea se ..c cainele ? tare si fara jena . Daca primeste macar 1 observatie pe zi , intr-o luna face ceva . La noi am chemat Primaria si intr-o zi a amendata 12 persoane , care de atunci n-au mai aparut cu patrupedele in fata blocului nostru .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_vlad/anca_vlad.jpg)
anca_vlad spune:
hai ma ligeea nu ma demoraliza si mai tare in sectorul 5 pe 13 septembrie stau eu si-s aproape vecina cu carcorasul Huidu...
eu inca sper ca in urmatorul cincinal se vor indrepta lucrurile si pe aici ,ca na uite avem garduri noi strada proaspat asfaltata si trotoare refacute......deci, avem!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Mihaelutat spune:
Sheanna tu ziceai de rahatul de caine luat in mana, nu? Ei bine eu am trait acest moment, in Parcul Circului, cu baiatul meu, iarna trecuta si asta vara. Deci de doua ori. In iarna avea un an si vreo luna, abia mergea singur, a pescuit un kk de caine de jos, eu fiind intuneric am crezut ca e pamant. Pana m-am dus la carucior sa iau servetel, Titi deja se sprijinea de pantalonii unui trecator... Omul nu a apucat sa simta mirosul, eu m-am scuzat si domenul a plecat. ulterior am vazut si simtit ce avea fi-miu in mana. Nici nu vreu sa imi imaginez ce o fi fost la gura omului cand a ajuns acasa si a constatat ce norocos este. A doua oara, asta vara, l-a gasit intr-un boschet si pana sa ajung eu l-a pipait putin...In parcul Circului sunt cateva tarcuri speciale pentru caini, dar desigur nu e nimeni in ele, totii cainii sunt pe alei si pe spatiile verzi. Am chemat gardienii care tot insitau sa ne amendeze pe noi mamicile ca stam cu copii pe iarba si o strivim, dar posesorilor de caine nu li se zice nimic....
Asta ne este educatia si administratia publica. Daca oamenii pusi sa aplice legea ar face-o cred ca lucrurile s-ar imbunatatii, dar cine sa o aplice?
Mihaela
album dn Titi
Priscilla spune:
La mine in Militari,se lucreaza pe strada Apusului de asta primavara si nici acum nu au mai terminat.Toata vara, si toata toamna, am avut adevarate gropane de mai-mai ca nu puteam sa trecem nici pe trotoarul de vis-a-vis,iar parcul de langa blocul meu a fost demolat,lasand loc unei frumoase parcari.Noi ne-am ales doar cu proisiunea ca se va amenaja unul putin mai departe de noi,insa pana acum oha-pamant de flori.Poate la primavara,cine stie?!Una peste alta copiii din zina au doua variante:ori ies afara si se joaca in noroiul facut de utilajele care trec pe aici si apartin firmei care refac strada,ori stau in casa,in fata calcuratorului,eventual.
mamica de zanamica(putin peste un an)
ralcat spune:
Rahati de catei luati in mana de copii si eventual mozoliti pe toata fata, am servit cu mare durere in parcul Sebastian, unde se adunau mereu cam aceleasi bone cu copiii. Ei se jucau la pietricele si ele comentau la bancute, ce si cum si-au mai facut angajatorii lor (dar asta e o alta discutie care nu-si are locul aici). In timpul asta copiii cercetau tot ce gaseau inclusiv bagand in gurita, ca orice copii de 1,5-2 ani. Am crezut ca mor cand am vazut, m-am convins in momentul respectiv ca e foarte delicat si greu de rezolvat subiectul bona.
Dar ce ma doare pe mine cel mai tare este lipsa totala de cooperare intre parinti. Sunt convinsa ca sunt multi deranjati ca si mine de diverse porcarii din parc sau de oriunde, dar daca zice unul ceva (sau una in cazul meu), restul tac. Nu mai zice unul ceva, ba chiar iti zic "taci mai fata ca ai copilu mic, nu te pune cu astia, ce-i parcul tau ?".
Mor nu alta cand aud asta, daca nu zice nimeni nimic, cel care nu avut un model sau care face ceva gresit cum sa stie ca nu asa trebuie sa faca? Cum sa se corecteze daca nimeni nu-i arata ca a gresit ? Nu trebuie sa o facem cu ciomagul, civilizatia se poate face si cu vorba buna sau cu o observatie facuta pe un ton civilizat. Oricat de rautacioasa e o persoana, cand ii zici in mod politicos ca ce face deranjeaza macar de jena nu reactioneaza dur. Iar despre amenzi ... cand am intrebat jandarmul cum se poate face ceva pentru a proteja cat de cat parcul ... a ras de mine.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
anya spune:
"Produsele naturale" de catei pot spune ca sunt parfum. Mi-am prins copilul "la milimetru" incercand sa achizitioneze din iarba parcului o seringa . M-am uitat cu atentie si erau mai multe...ca sa nu se certe copiii, probabil.