parcurile ...
![](images/user_woman.png)
Azi am fost singuri intr-un micro parc, fetele din zona Rahova-Sebastian il stiu sigur. E parculetul mic, din fata unui bloc unde acum mai putin de sase luni au amenajat un loc de joaca pentru copii, cu leagane, tobogane si nisipar.
Cativa copaci tineri, cateva tufe, cateva banci, un loc bun in care copiii mici pot socializa la nisip si mamicile pe langa.
Azi parculetul arata deplorabil, ca si ieri, ca si saptamana trecuta, doar ca azi in mod special mi-am luat aparatul foto, iata dovezile - http://community.webshots.com/album/561448129tWyfbX?vhost=community.
Deci: 4 leagane rupte (din 6), toboganul mic rupt si aruncat in nisip, balansoarele rupte, nisiparul transformat in groapa pentru catei si mucuri de tigara. In fata mea o domnisoara veni cu catzelu la nisip, cand i-am atras atentia asupra scopului amenajarii a dat din umeri, atata a putut.
Si ma intreb si eu ca prostul: de ce oare s-a mai amenajat parcul cu pricina, pentru ca e clar ca nu-l meritam? Nu mai bine amenajau o parcare, ca doar cand e vorba de masina si de locul unde-si-o parcheaza, bucuresteanul e imediat grijuliu si foarte foarte vigilent.
Cert e ca plimbarea de azi, ca si cele din zilele trecute si ca si cele din zilele urmatoare mi-a lasat un gust amar. Si convingerea ca ne meritam "bunul renume": suntem necivilizati, mitocani, agresivi, rai. Si nici nu parem sa vrem sa remediem ceva.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
Raspunsuri
Sheannamp spune:
Raluca, eu cand am sugerat asa ceva si am cerut solutii, am fost imediat pusa la punct. ca sa o iau mai usor cu superioritatea si postarile tendentioase.
Sunt curioasa la tine cat va mai dura pana cand, posesoarea unui catel si fumatoarea care arunca chistocul in nisipul unde se joaca copii, se vor simti ofensate de mesajul tau.
In rest, nu cred ca mai e nimic de adaugat la ceea ce ai scris tu.
Decat ca si in sectorul 2 e la fel.
Plus rahateii aferenti si cateii agresivi lasati sa zburde liber printre copilasi, cu scuza "stati linistita, nu musca!" (ca si cum asigurarea asta tine de cald in caz ca animalul respectiv alege sa nu asculte de aceasta regula), adolescenti care o pun de o miuta exact la locul de joaca iar mingea aterizeaza in capul fetitelor de 6 ani.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ralcat spune:
Off, pai chiar nu vreau sa ajungem sa ne certam. Cu catzeii chiar nu am nimic, pe scara mea de valori imediat dupa satisfactia cresterii unui copil e cea a cresterii unui caine. Cu fumatorii de asemenea, nu am nimic atata timp cat alegerea lor nu-mi afecteaza sanatatea copilului meu.
Dar cu lipsa de civilizatie si tupeul atasat ei am intr-adevar probleme. Si ma mai frustreaza ceva: daca fac o observatie cuiva care chiar a calcat pe bec (faza antologica in vara, cand o doamna si-a adus catelul sa-si faca treaba fix in mijlocul copiilor) desi toti au de suferit ... nici un alt adult insotitor de copil nu ma sprijina in acest demers. Ies ca un fel de nebuna justitiara din parc .
Dar nu mi se pare corect. Sarim toti in sus nervosi cand ni se spune ca suntem necivilizati, dar nu ne uitam in gradina noastra ca e plina de mizerie.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
eu sunt disperata de atata kkdecaine. in toate parcurile este, zilnic spal cel putin 1 pantof (si fi-miu nu poarta decat geox, ca asa are el pe creier, nu va povestesc cum e sa scoti din 40 de gaurele si nspe striatii "materia"), asta daca nu vine cu ea pe haine sau daca nu-l iau in brate fara sa sesizez si ma murdaresc si eu.
pluuuuus ca mai calc si eu, ca ma uit dupa cupil, nu in ce calc.
la noi leaganele si restul sunt in regula, parculetul are vreo 3 ani, s-a spart un tobogan, dar in rest arata super mobilierul.
(stau in s3)
eu ii inteleg pe cei cu caine, ca tre sa-l scoata afara, nu inteleg de ce il scot fix la nisipul copiilor (care dupa lasarea intunericului se transforma in tarc pt caini, si acum se mai acopera si cu frunze, sa n-ai nici o scapare), si nu inteleg de ce nu strang, ca nu moare nimeni daca-si ia o lopatica si-o punga dupa el.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
buggy spune:
Prin lege, cei care isi scot cainii trebuie sa adune dupa ei atunci cand acestia isi fac nevoile. Nu este nicio rusine, este o practica a lumii civilizate moderne. In Austria vedeam doamne super bine puse la punct care adunau fara jena dupa animalutele lor.
Pe mine ma enerveaza la culme lipsa amenzilor, lipsa de aplicare a legilor...tot se vaita statul ca are nevoie de buget pt diverse... si in loc sa puna in aplicatie amenzile...
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confuciuswww.funscience.ro
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by ralcat
Ies ca un fel de nebuna justitiara din parc.
Mai stiu pe cineva!
![](icon_smile_big.gif)
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Raluca, eu cand am sugerat asa ceva si am cerut solutii, am fost imediat pusa la punct. ca sa o iau mai usor cu superioritatea si postarile tendentioase.
Cu parere de rau, dar topicul de fata are complet alt ton si alta intentie.
On-topic, ca posesor de ciine si fosta fumatoare intodeauna voi fi imoptriva celor care lasa mizerie peste tot. Este lipsit de respect pentru cel de alaturi. Nu pot inghiti asa zisi iubitori de animale care contribuie la mizeria zilnica...nu e greu sa porti o punguta in buzunar. Daca iti doresti ciine, atunci stringe frumos, ca doar in sufragerie daca ti-ar face, nu l-ai lasa acolo sa se usuce.
Iar pentru mamicile/bonele/tatici/bunicii care fumeaza in parcurile pentru copii
![](icon_smile_8ball.gif)
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
mi-a ramas in minte imaginea acestui parc pentru copii
- in aceasta pagina
http://www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=Poze%20haioase%20Romania&page=4
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Ral,asta cu topoganele rupte tine de primarie cred!Imi pare rau ca nu aveti un loc unde sa se joace copii!
Cat despre mucuri,tigari,rahati de catei cum ziceam si il alt post la alt subiect:amenzi,amenzi la greu,substantiale si n-o sa mai lase nimeni!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
matildasep spune:
Candva a fost deschis de mine un subiect despre copii rromi in parc, care intre timp, au vandalizat si parculetul nostru din sector 3 de pe str. Sf vineri. Au rupt leaganul mic, au luat o bancuta pt. copii mici, si acum este kk sus pe topoganul mare, au rupt copaceii abia pusi, au mutat o casuta prin tot parcul... dar cine sa-i opreasca, cand ei vin singuri in parc in grup de cate 6-7. O singura data i-am intrebat de ce rup copacii, si mi-au raspuns flegmatic, ca ei cu ce se mai joaca, am plecat imediat si i-am spus pazei de la Taxe si impozite, sa cheme un echipaj de politie, pt. ca mi-e frica de ei, nu stiu ce a facut, pt. ca am plecat acasa. Si ce sa astepti de la ei, cand vin mamici in gasca si mananca seminte, si scuipa cojile la picioare, ca e greu sa miste fundu' pana la cosul de gunoi, care e la un metru distanta.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
Criss75 spune:
La noi in ultimii ani(vreo 6, 7), Primaria s-a implicat destul de mult in treaba asta si s-au amenajat in toate cartierele din oras locuri de joaca pentru copii, si chiar terenuri de fotbal, baschet, etc.(felicitari primarului Florea)
Insa din pacate, desi in parcuri sunt tablite pe care e scris ca nu au voie sa-si plimbe cainii, cei mai multi nu se conformeaza, si nici ca le pasa. Aceeasi treaba din pacate si la noi, cu rahatei, si evident si cu mucurile de tigari.
Avem o maaaaare problema cu cei 7 ani de acasa.
Criss si Alex