Chiuretaj sau nu?????

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Decizia este numai a voastra .

Un copil este o responsabilitate enorma ,vezi daca iti permiti un al doilea copil si din punct de vedere financiar ...

Eu admir foarte tare mamicile care au doi copii de varste apropiate ,se joaca intre ei este foarte frumos ...dar eu nu as putea face fata in acest moment (bebe are 1an si 11luni al meu) la inca un copil,sotul meu munceste zi lumina si eu stau cu el 24 din 24 acum e mai bine dar am avut si perioade cand ma urcam pe pereti de nervi si de oboseala,stres si tot restul.

Oricum in continuare protejazate si daca pastrezi si daca nu copilul .

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Eu sunt sigura ca iti doresti acest copil doar ca acum cand a venit cu adevarat esti speriata si ai nevoie de incurajari.
Incearca sa nu te descurajezi caci totul v-a fi bine.
Iar daca totusi decideti ca nu puteti face fata, voi stiti asta cel mai bine.
E simplu sa dai propriul exeplu dar niciodata o situatie nu seamana cu alta asa ca sper ca veti alege ce e mai bine pt voi toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

si sotul meu are serviciul de asa natura incat vine f tarziu....ca sa nu mai zic ca este nevoit sa mai ramana cateva zile pe sapt in localit unde are treaba, daca este departe de casa, nu poate veni seara tarziu si sa plece dimineata, ar sta toata ziua pe drum....
Eu stau toata ziua cu bebe, nu are cine sa ma ajute, mai greu este cand am treaba prin oras si nu pot sa-l iau si pe bebe....si e greu pana gasesc cine sa stea cu el...
Acum daca pastrez sarcina ma gandesc ce urmeaza: analize, mers la controale (m-a supravegheat toata sarcina trecuta un dr din Buc pt ca am vrut sa nasc normal-in orasul meu mi s-a spus ca nici sa nu incerc sa nasc natural- si va dati seama ca si pe al doilea l-as naste tot asa....Ca sa nu mai zic ca am stat internata o sapt la Polizu ca bebe nu mai vroia sa iasa din burtica, ma apropiam de 42 sapt si el nimic....pana la urma s-a hotarat si totul a fost bine)...Ce fac cu bebe mare intre timp? Dupa aia, cum ii culc? Mai iau un patut? Ca nici nu as vrea sa incep sa-l culc pe bebe mare cu noi, ca sa-l las pe bebe mic in patut? Astea sunt intrebari pe care mi le pun, dar sigur ca nu asta ma impiedica sa ma hotarasc....
Astept sa mai am o discutie si cu sotul meu (in seara asta cred) si o sa vedem ce vom face....
Va multumesc la toate pt mesajele voastre...

bebe Adrian 20.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Madina catareste toate posibilitatile, avantaje/dezavantaje si sper sa ne dai maine o veste buna!

17+ cu posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by madina71

si sotul meu are serviciul de asa natura incat vine f tarziu....ca sa nu mai zic ca este nevoit sa mai ramana cateva zile pe sapt in localit unde are treaba, daca este departe de casa, nu poate veni seara tarziu si sa plece dimineata, ar sta toata ziua pe drum....
Eu stau toata ziua cu bebe, nu are cine sa ma ajute, mai greu este cand am treaba prin oras si nu pot sa-l iau si pe bebe....si e greu pana gasesc cine sa stea cu el...
Acum daca pastrez sarcina ma gandesc ce urmeaza: analize, mers la controale (m-a supravegheat toata sarcina trecuta un dr din Buc pt ca am vrut sa nasc normal-in orasul meu mi s-a spus ca nici sa nu incerc sa nasc natural- si va dati seama ca si pe al doilea l-as naste tot asa....Ca sa nu mai zic ca am stat internata o sapt la Polizu ca bebe nu mai vroia sa iasa din burtica, ma apropiam de 42 sapt si el nimic....pana la urma s-a hotarat si totul a fost bine)...Ce fac cu bebe mare intre timp? Dupa aia, cum ii culc? Mai iau un patut? Ca nici nu as vrea sa incep sa-l culc pe bebe mare cu noi, ca sa-l las pe bebe mic in patut? Astea sunt intrebari pe care mi le pun, dar sigur ca nu asta ma impiedica sa ma hotarasc....
Astept sa mai am o discutie si cu sotul meu (in seara asta cred) si o sa vedem ce vom face....

bebe Adrian 20.01.2007

Madina, te rog frumos, nu te supara pe mine!
Nu puteai insa, sa iti pui toate aceste intrebari/probleme inainte de a face dragoste fara protectie?
Ce vina are bietul samburel? :-(
Dar, vrei nu vrei, deja esti mamica de 2 :-) si sunt sigura ca vei lua cea mai buna decizie! Atat pentru tine, cat si pentru copilasii tai! :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Nu ma supar, ai dreptate Denizel...de vreo cateva ori nu m-am protejat poate si pt ca la primul bebe am ramas insarcinata fffff greu, dupa ani de zile, fara tratament si credeam (gresit) ca poate nici nu o sa mai raman vreodata insarcinata... nu stiu ce sa mai zic, insa asa este, trebuia sa fiu precauta daca nu vroiam acum un alt bebe, este numai vina mea....
Si cred ca m-a descurajat si reactia sotului meu cand i-am spus ca sunt insarcinata...nu afost o reactie "urata" dar nici entuziasmat n-a fost...
Cred ca sunt cam confuza in exprimare....dar, asa este, eu sunt vinovata....
Vom vedeam ce vom face, sper sa fie bine....

bebe Adrian 20.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Si eu cred ca o sa fie bine, Madina! :-)
Nu cred ca trebuie sa te iei dupa prima reactie a sotului tau. Poate ca a fost foarte, foarte surprins, da' poate ca pana acum s-a obisnuit cu ideea :-).
Probabil ca daca ati merge impreuna la o ecografie, v-ati hotari mai usor...:-)
Ne gandim la tine!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Madina draga, datorita faptului ca si noi ne mai dorim inca un bb am inceput sa ne gandim la avantaje si dezavantaje, o sa incerc sa iti dau cateva exemple poate te ajuta sa te hotarasti mai usor.
Avantaje> hainutele, carucior, cantar, termometru, scaun de luat masa, paturica, etc...ramase de la primul.Experienta o ai deja si v-a fi mult mai usor.Patutul oricum v-a trebui schimbat in max un an 2 ani deoarece copilul v-a creste asa ca il poate dona la urmatorul venit. Pana sa nasti copilul v-a mai creste si poate nu v-a fi greu decat primul anisor ca dupa aia te poate ajuta si copilasul.Vor creste deodata, se vor juca impreuna timp in care tu vei putea sa iti faci treaba.Si astea au fost doar cateva.
Dezavantaje> mersul la medic(eu merg cu tot cu copil la medic cu toate ca medicul meu nu este in tara, dar stau aproape de granita, il pun in carucior si il duc inauntru cu mine, ii explic ca nu am cu cine sa il las si ma intelege, am vazut si elte mame facand la fel), dar si asta se poate rezolva, incerci sa te programezi la sf de sapt cand e acasa si sotul tau.
Cel mai mare necaz e nasterea si aici te inteleg perfect deoarece si eu am nascut cu cezariana si primele saptamani au fost cumplite, si nu mi s-a inchis operatia pana ce a avut bb 10 luni(in privinta asta medicul incearca sa ma linisteasca promitandu-mi ca de data asta voi naste natural...........sincer m-as mira).
Apoi o alta problema e faptul cu cine lasi copilul pana esti internata cu al 2-lea in spital.......si mai sunt si altele.
Noi am zis ca nu ne gandim la partea asta, intai il facem si mai vedem noi, cumva v-a fi sunt sigura ca toate se vor rezolva de la sine. O sa isi i-a sotul meu concediu pe aceasta perioada sau daca nu se poate se v-a scrie afara, sunt multe variante.........sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by madina71
Astea sunt intrebari pe care mi le pun, dar sigur ca nu asta ma impiedica sa ma hotarasc....

bebe Adrian 20.01.2007

Madina, cred ca am intirziat un pic, o sa iti scriu aici un sir de truisme, lucruri pe care in general lumea le aude de o suta de ori( de atit de multe ori incit ele se vor fi descarcat de profunzime si intelesuri adinci) asa ca-mi cer scuze inca de pe acum, probabil nu vor reusi sa aduca nimic in plus fata de ce s-a spus.

De asemenea, imi cer scuze si daca unele dintre cuvintele mele ti se vor parea prea dure sau vor parea ca se "baga" prea mult in viata ta, adevarul este ca nimeni nu poate hotari in locul tau/vostru si nimeni nu are dreptul sa iti spuna ce sa faci.
Asadar:

NU renunta la sarcina, s-ar putea ca ea sa fie cel mai bun lucru ce ti (vi) s-a intimplat in viata pina acum, nu exista nimic comparabil cu crearea si aducerea pe lume unei noi vieti. Si crede-ma, am cautat.

Un copil NU este niciodata o piedica (si nici NU trebuie privit astfel) ci mai degraba un motor pentru oameni.

Pentru fiecare motiv sa nu-l faci, pot sa-ti dau zece sa-l faci.

Copiii nu vin cind vrei tu sau cind esti pregatit ci cind sint ei pregatiti iar asta trebuie respectat, eu cred cu multa tarie intr-un echilibru universal care ordoneaza asta (si-mi asum responsabilitatea celor spuse, plus riscul de a cadea intr-un derizoriu de tip "parapsihopupu'kookoo")

Lasa certitudinea (sarcina) sa ramina certitudine si lasa incertitudinile pentru mai tirziu, intre timp prelucreaza-le sa le tranformi si pe acestea tot in certitudini. Nu s-ar numi inconstienta ci planificare.

Este cumva responsabilitatea ta (a voastra) sa va apucati mai degraba de a planifica de acum inainte viata voastra cu tot cu bebe nascut, decit sa ucideti un suflet din lipsa planificarii anterioare.

Mie nu mi se pare cinstit sa indepartezi ca pe un ceva nefolositor, un bebe, un puisor neajutorat (ma rog, or sa fie si idei cum ca deocamdata nu e bebe ci o gramajoara de celule DAR nu stiu, oare ai vrea sa-ti povestesc ce inseamna o gramajoara de asta pentru cei care sint nevoiti sa apeleze la IVF pentru a deveni parinti ?).

Recunosc, sint subiectiva.
Recunosc, am stat si m-am uitat ca proasta la cele doua celule care urmau sa devina un embrion in burtica mea si am plins ca e asa de mic si asa de neajutorat (sa-mi fie scuzata exagerarea, doua celule nu inseamna mare lucru, stiu) dar mai stiu si ca nu exista nimic mai frumos pe lume decit sa fii parinte si cu ratiunea asta (atita cit o am, mare, mica, e a mea)) te indemn sa nu curmi drumul unui destin legat de al tau.

In doar citeva cuvinte:
NU RENUNTA la ceva ce este MINUNAT!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Madina, pot sa te intreb ceva?
Tu nu ai chiar pe nimeni cine sa te ajute un piculeti, frati, cumnate......prietene?

Mergi la inceput