Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

mi-am promis ca nu mai raspund la acest subiect, dar uite ca ma nervozez, si nu pot sa tac.
1. Un bilet la film e de la $8.50 in sus. Un popcorn mare e cam 5-6 parai. Bomboanele sau dulciurile cam 3-4 parai. Bauturile intre 3 si 4.25. DECI... 2 persoane: 17 parai intrarea, si cel mult $18 "gustarile". Pt doua persoane, cam 35- 40. ATIT.
2. DA, PRIMESTI AMENDA DACA ITI SCOTI DULAUL LA PLIMBARE, SI NU II STRANGI MURDARIA DE PE CALDARIM. Chiar in spatele cladirii unde lucrez, intr-un parculetz, in plin downtown Cleveland, este un semn cu un loc amenajat cu pungi de plastic, de unde cei care-si plimba cainii sa poata lua pungi, sa curetze "dupa ei". Amenzi sint, important este sa te si prinda. Numai ca lumea are bun simt, si nu se mai ambaleaza cu amenzile, ci doar cu curatenia publica. PROMIT SOLEMN ca azi o sa ma duc sa trag "semnul buclucash" in pozna. Ca sa nu se mai ambaleze nimeni.
3. In Ohio, viteza medie pe autostrada este de 60 de mile la ora. NU ITI DA NIMENI AVERTISMENT DACA ESTI PRINS CU VITEZA. NICI CLASA DE "SOFERIE" NU FACI PE INTERNET!!!!!!!! Pt fiecare MILA cu care treci peste viteza permisa, primesti CEL PUTIN $10 amenda. DECI- daca mergi cu 70 in loc de 60, amenda $100. DAR...ramane la latitudinea politzaiului. Iti poate da mai mult- pt reckless driving, pt lipsa de centura, pt mama lui... deci daca mergi cu 70-75 te poti uita si la o amenda de $200-$250, plus o zi la tribunal.. TRAFFIC COURT.Odata ajuns la tribunal, te poate pune sa platesti si COURT COSTS. Adica sa platesti tribunalul, deoarece le-ai luat din ziua, din "activitate".. Si uite-asa ajungi la $300-350. PLUS puncte pe carnet. Ai voie 12 puncte pe carnet,dupa care ti se suspenda carnetul; la fiecare amenda primesti cel putin 2 puncte. PLUS CA, te omoara si asigurarea. De fiecare data cand iei o amenda de circulatie, sare si asigurarea cu 20-30 de parai pe luna. Sa tot conduci ca un maniac.
4. Daca esti prins cu viteza- de la 90 de mile pe ora in sus, ramane la latitudinea politaiului, dar te pot LEGA fara drept de apel. Si uite-asa stai si la parnaie oleaca, de cele mai multe ori peste noapte, apoi iar tribunal, si de cele mai multe ori alte 3 zile de parnaie, de cele mai multe ori intr-un weekend. Nu mai vorbim daca ai mai avut abateri. Ca atunci adauga baietii la banet si la zile la "racoare", de-ti piere pofta de condus...ajungi sa nu-ti mai doresti nici TRICICLETA, DAR MASINA!!!!!!!!
Si asta v-o pot spune pustii romani de aii, care sint tot timpul prin tribunale, si raman tot timpul fara carnet. Care muncesc o saptamana intreaga pe 300 de parai ca sa plateasca O SINGURA AMENDA. Dar romanii, rusii, ucrainienii, si grecii sint singurii care nu se potolesc aici in oras. Ah..si negrii- care sint faimosi pt incalcarea legilor de circulatie, care conduc de parca ar fi singuri pe autostrada.
Si cu asta BASTA. Ca m-am nervozat destul.

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Maria,cand am spus stimulati,nu m-am referit sa le dea bani sau ceva,ci doar sa fie lasati sa-si faca treaba!Tu daca ai fi facut ce a facut domnul din povestirea mea si por'ma iti tataia fundul ca te da afara,ca ai "indraznit"sa iei permisul copilului lu' cutare iti mai ardea data viitoare sa iei vreun permis!iti spun eu,ca nu,cu siguranta!
Olguta,deci pana la urma si in State se dau amenzi pentru nerespectarea regulilor,merci ca mi-ai confirmat!

"La vita e bella"
De mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Maria,cand am spus stimulati,nu m-am referit sa le dea bani sau ceva,ci doar sa fie lasati sa-si faca treaba!Tu daca ai fi facut ce a facut domnul din povestirea mea si por'ma iti tataia fundul ca te da afara,ca ai "indraznit"sa iei permisul copilului lu' cutare iti mai ardea data viitoare sa iei vreun permis!iti spun eu,ca nu,cu siguranta!
Olguta,deci pana la urma si in State se dau amenzi pentru nerespectarea regulilor,merci ca mi-ai confirmat!

Azi tocmai l-au condamnat pe baiatul Premierului Victoriei (ex-Premier, unul dintre motivele demisiei a fost boacana lui fi-su) la 1,5 ani suspendare de permis, $800 parca amenda si cazier pt. ca a condus beat si-a busit masina lui ta-su. Tocmai asta a dorit sa precizeze procurorul, ca nimeni nu e mai presus de lege iar ta-su a zis ca si-a meritat pedeapsa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

quote:
Din cate stiu eu,in Austria de ex,daca depasesti viteza cu 10km,ai amneda 200E!Daca depasesti cu 30 km,ai vreo 2000E!

E o tragedie, fiindca ai exemplificat fara sa stii sigur daca ce spui e adevarat sau nu (deh, meteahna romanului de a-si da cu parerea in orice, chiar daca habar nu are).
Cred ca mai ai de modificat, fiindca la depasirea vitezei cu 10 km/h, primesti 30E amenda. Iar de o amenda de 2000E,pentru depasirea vitezei nu am auzit.

Maraki, in Germania sunt portiuni de autobanda unde poti sa mergi cu cat te duce masina.(daca ai un Porsche...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:

Maria,cand am spus stimulati,nu m-am referit sa le dea bani sau ceva,ci doar sa fie lasati sa-si faca treaba!Tu daca ai fi facut ce a facut domnul din povestirea mea si por'ma iti tataia fundul ca te da afara,ca ai "indraznit"sa iei permisul copilului lu' cutare iti mai ardea data viitoare sa iei vreun permis!iti spun eu,ca nu,cu siguranta!Olguta,deci pana la urma si in State se dau amenzi pentru nerespectarea regulilor,merci ca mi-ai confirmat!

"La vita e bella"
De mancare

Am zis ca nu mai intervin, dar mi-am adus aminte de o emisiune la TV de acum cativa ani cand laudau masurile luate de politie contra coruptiei. Si il aratau pe un nene politist cum tinea prelegeri colegilor despre cum sa evite spaga, presiunile facute de persoane importante, ma-ntelegi si cum sa prevuina actele de coruptie. Si ce sfaturi practice credeti ca le dadea ? Sa te crucesti, nu alta: Cand te suna Xulica de la guvern sa intervina pt loaza de fiu-sau, de exemplu, poti sa scapi telefonul pe jos!!!

Si acum imi vine sa rad cand imi aduc aminte. Culmea e ca vorbea serios!

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Da, si eu as fi curioasa de un link de unde ai luat datele respective, Valentina.

Nu cred ca romanii din afara intentioneaza in vreun fel sa-i faca pe cei ramasi in tara inculti, prosti si cu standarde joase :( Pacat ca asa e perceputa toata treaba.
Asta inseamna ca nu mai are nimeni voie sa spuna ca anumite lucruri nu merg bine in Romania, ca imediat se trezesc unii ca se atenteaza la sentimentul national?
Nu-i bai, nu spunem noi, lasati ca vin altii si spun mai multe si mai urate despre noi.
www.hotnews.ro/articol_90408-%27Jeg-in-urechi-scuipat-pe-barbie-si-muci-in-nas%27Impresii-de-student-german-la-drum-prin-Romania.htm" target="_blank">Impresii de student german, la drum prin Romania
E mai bine asa?
Mergeti si spuneti-le alora de vin sa se minuneze cat de frumos e Pelesul, ca ar fi bine sa zboare, sa aterizeze direct acolo, sa nu vada drumurile de la granita incepand, nici cu carute, nici cu copii, nici cu biciclisti, nici cu nimic. Chemati-i sa vina in Romania sa vada minunatele noastre bogatii, si legati-i la ochi pana acolo, ca atunci cu siguranta vor fi incantati.
Si intre timp n-aveti decat sa va revolte faptul ca unii indraznesc sa spuna ca nu totul e minunat la noi in tara. Nimeni nu a spus ca nu s-au facut progrese in comparatie cu acum cativa ani. Dar asta nu inseamna ca nu mai avem multe probleme de rezolvat, inainte de a ne simti jigniti ca cineva le vede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

E al dracului de constructiv sa stai la londra si sa faci comentarii pe forum.....ajuta incredibil de mult "da voi cind aveti de gind sa ...."..." vin in ro si dau cu mercedesul in gropi iar...da cind se termina "... "iar stau la coada la pass...la mine aici in alabama e asa si asa" ...
Si sincer nu vad ce atita circ cu ce scrie unul si altul...d"aia nu dorm yo bine ca a vorbit studentul neamt urit de ro....ideea e ca vezi ce vrei...adica unul poate sa vada ca ai un 90-60-90 si altul zice ca ai par pe miini...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Olguta, nu te enerva ca zau nu are rost...
Ai explicat pe indelete, asa e.
Noi avem un cinematograf cu filme care cred ca sint deja pe DVD. Biletul e vreo $2, popcorn e si el mai ieftin.
N-am stiut ca esti la Cleveland, am locuit si eu acolo demuuult.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

E... Guestus, pai dormi tu linistit si viseza in continuare la dezvoltarea turismului in Romania de exemplu. Sau nici macar in contextul asta noi nu ne vindem tara?
Ca aia care ar putea veni aici sa cheltuie bani, pe post de turisti, se uita din pacate pt. noi si in gura unui student neamt, la ce mai spune unul si altul din experientele lui despre Romania.
Dar daca nu ne intereseaza, atunci nu e nicio problema. Haideti sa dormim linistiti si sa-si vada fiecare de gropile/visele lui ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Olguta, nu te enerva ca zau nu are rost...
Ai explicat pe indelete, asa e.
Noi avem un cinematograf cu filme care cred ca sint deja pe DVD. Biletul e vreo $2, popcorn e si el mai ieftin.
N-am stiut ca esti la Cleveland, am locuit si eu acolo demuuult.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

poate conkita sta la loja...si d"aia da 100...

Mergi la inceput