Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by mariamunteanu
[
Sa inteleg ca sanii tai s-au fleshcait dupa 2 ani de RO ?

auzi..daca e subiect cu manele si comentez...sari in sus de 3 m..."esti manelist"...daca e subiect cu tiganii si comentez...iar sari in sus..."esti tigan"...daca vorbesc de celulita..iar sari in sus..."ai celulita" ...nu crezi ca e deja plicticos?
esti 100% previzibila...si yo ca yo dar ma gindesc la cei din anturaj ce zic

Si ce vina am eu ca "esti manelist", ai celulita etc ? Hai nu te suparaaa... te iau cu Lexus la o plimbare, vrei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:

quote:
Am vrut sa vin cu copiii in tara pt. o luna cand erau de un an. Parintii mi-au spus sa renunt la idee pt. ca mi-ar fi f greu sa ma descurc cu gemeni, nici n-as avea pe unde sa merg cu carutul dublu.

e uite asta e problema...ca nu incape mercedesul pe alee. hai nene...aveti niste idei fixe da bune.

Si cred ca nici in Sicilia nu-i o idee buna sa-ti plimbi gemenii in carut dublu. [:;]

De incaput, io cre' ca incape. Strazile-s www.eskimo.com/~mikeg/italy_2007/bark_in_italian.jpg" target="_blank">spatioase. Si, mai ales, bine pazite .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Io n-am auzit de straini care sa spuna ceva rau despre romani, in schimb romani care sa-i faca pe straini prosti si inculti sunt la tot pasul.

Dar de ce sa-i facem inculti pe americani ? Am terminat noi de citit toate cartile din Biblioteca Nationala ca sa ne consideram mai culti decat altii ?

Maria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:

quote:
Am vrut sa vin cu copiii in tara pt. o luna cand erau de un an. Parintii mi-au spus sa renunt la idee pt. ca mi-ar fi f greu sa ma descurc cu gemeni, nici n-as avea pe unde sa merg cu carutul dublu.

e uite asta e problema...ca nu incape mercedesul pe alee. hai nene...aveti niste idei fixe da bune.

Si cred ca nici in Sicilia nu-i o idee buna sa-ti plimbi gemenii in carut dublu. [:;]

De incaput, io cre' ca incape. Strazile-s www.eskimo.com/~mikeg/italy_2007/bark_in_italian.jpg" target="_blank">spatioase. Si, mai ales, bine pazite .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Stai ca nu pricep unde bateti, care-i legatura cu subiectul ? Eu vorbeam de Bucuresti si voi ma plimbati prin Sicilia. Multumesc, am fost deja. Si zau ca mi-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

quote:
Originally posted by maraki

quote:
Originally posted by analessya13

Strainatatea te schimba fara dar si poate.
Te face mai puternic pentru ca multi o iau de la capat, se confrunta cu oameni si situatii noi, cu diverse culturi.

Ca tot s-a vorbit despre cum se circula cu masinile si daca se da prioritate la pietoni, pot sa va spun ca in Italia se circula un pic mai bine ca in Romania, iar despre prioritate nu stiu ce sa zic ca de obicei astept la semafor ca e mai sigur.

Mentalitatea oamenilor aici e diversa.

Nu te intereseaza de ce a facut ala, de cum se imbraca aia la servici sau ce trebuie sa pui tu pe tine ca daca nu esti subiect de barfa. Aici fiecare e cu ale lui, la servici se discuta doar profesional, eventual se iese la o cafea pentru altfel de subiecte.

Nu ca in Romania, te duci la servici si pana sa deschizi mai stai la o barfa sau, in cel mai rau caz, mananci bors cu fasole si cu ceapa la spital cand altii stau la coada pentru o informatie. (pentru curiosi: spitalul Cuza- Voda din Iasi). Ce rusin! Pai daca noi continuam sa ne facem asa treaba...e bine...

La noi in tara e un haos de nedescris, mergi cu masina alaturi de caruti cu cai asta daca ai norocul sa circuli intr-o zi de targ, caini care iti taie calea, pisici moarte pe sosele, gropi peste tot...Asta e tara cxare va place? Ca tot vad ca sariti ca nu e asa. Pai normal ca va place...De asta altii au plecat ca au standarde mai ridicate

Si da, strainatatea inevitabil te schimba poate in bine, poate in rau, dar de cele mai multe ori in bine.

Urat, tare urat ce ai scris! Cine citeste ce trebuie sa inteleaga? Sant strazile pline de mortaciuni si carute ? Chiar ai facut bine ca te-ai " tirat " din Ro.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Urat sau nu, am povestit ce am patit doar pentru faptul ca nu am avut pile.
Nu stiu cui i-ar conveni, insarcinata fiind, sa piarda bani si timp, iar pana la urma degeaba. Plus ca atunci cand m-am dus sa intreb unde se afla sectia de maternitate, cucoanele alea mi-au vb ingrozitor doar pentru ca le-am deranjat de la ciorba, ce sa mai zic. Eu oare cum m-am simtit?

Iar daca m-am tirat asta e problema mea si am avut motivele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:

[quote]Originally posted by Guestus

Si ce vina am eu ca "esti manelist", ai celulita etc ? Hai nu te suparaaa... te iau cu Lexus la o plimbare, vrei ?

te pomenesti ca ai modelul ala de teren de-l folosesc taranii japonezi la carat orezul?

Mergi la inceput

quote:

quote:

[quote]Originally posted by Guestus

te pomenesti ca ai modelul ala de teren de-l folosesc taranii japonezi la carat orezul?

de unde stii ? chiar pe acela il am. daca nu-ti place, ma duc sa cumpar altul si pe urma te invit. de care ai vrea sa fie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

total oftopic,dar cu trecerea de pietoni,eu cu copila in cärucior astä varä pe trecerea de pietoni. vine in vitezä o masinä si ne ocoleste.am intepenit si m-am apucat sä strig dupä individ.in timpul ästa trece masina de militie si strig si la ästia:pe äla nu l-ati väzut?? la care militianul cu capul pe geam imi replicä:ba da!!data viitoare cänd vreu sä trec strada o fac inarmatä cu bolovani.toatä traba a fost in brasov.

Mergi la inceput

In continuarea a ceea ce a scris Trischa si tot off topic si tot in Brasov, mama mea (60 de ani) era intr-un troleibuz cu o colega, ambele in picioare. Langa ele, doi adolescenti stand pe scaun, comenteaza "ia uite si babele astea expirate, nu mai ai loc de ele".

Sau in Bucuresti in autobuz, socrul meu de 70 de ani orb (cu banderola de orb la mana) in picioare, insotit de sora lui. Inghesuiala mare, un tanar zice "moshule, daca nu vezi, du-te direct la cimitir in loc sa umbli prin oras".

DE ce aceasta rautate si proasta crestere ? Daca cineva ar spune asa ceva despre parintii vostri, cum ati reactiona ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Marox
- nu am ajuns sa ma entuziasmez de victoriile sportive ale francezilor.

Bine ca scrii la topicul frantzuzoaicelor ....la nemtoiace ai fi incurcat-o

Viata in strainatate te schimba fara doar si poate. Chiar spuneam, ca daca fiecare roman ar fi avut sansa sa stea in strainatate vreo 2-3 luni, nu mai mult, s-ar fi schimbat cat de cat mentalitatea in RO, daca nu cu 180 de grade, macar cu vreo 10

In strainatate am vazut ce inseamna profesionalism si responsabilitate, atat in invatamant si in domeniul meu, cat si in presa, politica, etc.
Am invatat o limba, pe care n-am s-o uit, cat 'oi trai
Am invatat sa calatoresc (ca si asta se invata )
Am invatat sa-mi gestionez mai bine timpul.
Mananc mai constient (nu neaparat mai sanatos)
Am devenit o adepta a sportului (chiar daca nu-l practic, asa cum ar trebui...)
Am, in general, un alt stil de viata, mai organizat ca inainte.

Pe de alta parte, viata in strainatate m-a facut mai toleranta cu romanii de acasa, caci mi-am dat seama ca nu 'om fi noi chiar oile cele mai negre din Europa.....

In acelasi timp, detest si mai mult ca inainte, incompetenta, diletantismul si snobismul. Mai ales cand eu, ca cetatean, depind de o persoana, care e platita sa aiba o competenta, pe care de fapt se dovedeste ca nu o are, neexistand posibilitatea sa fie trasa acea persoana la raspundere . Aici la Ro ma refer.

In rest, nu pot sa spun ca am devenit mai open-minded, ci doar mai toleranta, zicandu-mi ca e loc pentru fiecare in lumea asta.

Am citit recent opinia unui economist, care spunea cum pot fi ajutate tarile in-curs-de-dezvoltare .....sa se dezvolte odata. Propunerea lui era atragerea in sistem a conationalilor, care au fost scoliti in strainatate si/sau au capatat ceva experienta acolo. Sau, in loc sa se investeasca intr-un sistem deja bolnav, sa se investeasca in oameni, trimitandu-i la scolit in strainatate, urmand sa se intoarca si sa aplice ce au invatat.
El pleca de la ideea ca toate revolutiile industriale au avut la baza intai schimbarea mentalitatii, dupa care au venit celelalte.
Deci, daca UE iti cere sa infiintezi un organism cum ar fi, de ex., DNA-ul, in loc sa anagajezi oameni, care provin din vechiul sistem si care s-a dovedit deja ca nu functioneaza, mai bine investesti in cei, care au vazut la fata locului (in tarile dezvoltate) cum functioneaza un sistem eficient.

Edit:in loc sa scriu UE, am scris EU, ca in germana (cum te schimba strainatatea asta )

Alina

Mergi la inceput