Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

alessia doar o precizare...nu ma simt deloc inferioara, doar ca mi s-a luat de atat critica constructiva spusa pe un ton superior. Si sincer nu am de gand sa comentez mesaje populiste care nu spun nimic...cu asta sunt de acord avem din plin in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Ceea ce e interesant in toata aceasta discutie e faptul ca tot romanul emigrant e cel care vede problemele din tara, schimbarile de care avem nevoie (desi poate multi se vor stabili definitiv si de ce i-ar mai interesa!) si nu romanul din Romania care de cele mai multe ori refuza sa vada diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by b_irina_c

Oare un strain in RO cum se simte? Cum se schimba?
Toti francezii cu care lucrez si care au vizitat Romania au gasit-o minunata. Au recunoscut ca mai avem inca de munca, dar ca suntem pe drumul cel bun.
Un tip a fost in Bucuresti acum 4 ani si cand a venit iar acum o luna a ramas masca de cate schimbari in bine s-au facut.
O grecoaica (care a trait in Atena pana la 25 ani apoi in Franta si Luxemburg) nu vroia sa mai plece. Dupa o luna de stat aici cunostea capitala mai bine ca mine (care stau de 4 ani). Si ea a zis ca suntem pe drumul cel bun (zicea ca Atena a trecut prin schimbarile prin care trecem noi acum 30 de ani).
Fostul sef (luxemburghez) a ramas masca atunci cand l-am dus la Peles. I-a pacut la nebunie.

Nu zice nimeni ca Romania nu e o tara mirificaaaaaaaaa ...ca nu sunt schimbari in bine ..dar oare ti-ai dus seful luxermburghez in Matasari?? sau in sectorul 3 ultra central????..Oare ce ar fi zis grecoaica daca o duceai la Mos Gheorge care sade intr-un sat pe un deal unde nici macar curent nu s-a inventat ?
Uite vezi asta e problema ... vedem numai minunatiile si nu vedem si ce e in spatele minunatiei ..si eu mi-am plimbat domnul la Peles ..Bran ...Casa Poporului ...i-am aratat peisaje pe culoarul Bran Moeciu de a ramas ca la dentist ...dar oare le-am arata acestor oameni si cum traiesc oamenii de pe culoarul Bran Moeciu ( si nu ma refer la proprietarii de pensiuni agro-turistice) ...le-am arata ca sunt oameni care traiesc a in evu mediu ?? Ca sunt copiii care fac naveta 5-10km pe jos la scoala in timp ce alesii locali se lafaie in microbuzele ptr scolari ?? Le-am arata strainilor ca ne injuram intre noi ptr un loc de parcare ?? Le-am arata strainilor adevarat fata a Romaniei ??? Romanie pe care muulti dintre noi nu o cunosc ..

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by alessia105

Hei hei hei mai respirati ...si va calmati ..de ce va simti inferiori daca e totul ok in Ro ??? pai noi cum ne simtim cand ni se spune ..si dau ex un raspuns de aici de pe dc care spunea ceva de genu ..."daca nu va place romania de ce nu plecati fratilor???" pai mai bine ma simt inferior decat sa ma simt un nimic ..sa fiu renegat de semenii mei doar pentru ca spun ce ma doare despre Romania ...
de ce nu vrem noi romani ( si ma includ in cat ) sa acceptam adevarul despre ce este acum chiar daca acest adevar nu ne include pe noi ca individ ??? Eu una intru in pamant de rusine in fata olandezilor cand aud ca un roman a facut si a dres pe aici ..de ce ? in fond ala a facu nu eu ?? dar cum sa nu intrii cand romanul ala este poate unul din cei pe care l-ai vazut buzunarind oamenii in autobuzele bucurestene si ai intors capu facandu-te ca te uiti pe geam ( cati dintre voi nu au facut asta macar odata ) ... cum sa nu intrii cand poate pe romanul ala l-ai auzit laudandu-se cu ce grozavii a facut el prin strainatatzuri si cum a furat el de la strainii fraieri si ai stat cu mainile in san ...Cati din cei din tara nu se simt rusinati de ceea se intampla afara cu anumiti romani gen Mailat???? Cati dintre voi zic "da ce e roman, e tigan ..ce sa imi asum eu raspunderea ptr el ??? Cum de ce pentru ca noi ca societate ca comunitate am esuat si esuam de fiecare data cand unu fura ...pentru ca daca mai ne coboram cateodata nasul care ne flutura in vant am fi vazut ca pustiu care ieri a batut un coleg de clasa ca sa ii ia bani ...maine va sparge o banca ... nu e traba noastra nu?? e treaba statului ?? Dar oare statul nu incepe cu noi ???
Ne simtim mandriiii de adevaratele talente ...adevaratele comorii ...dar cand i-am onororat cu adevarat aceste comori??? Nu toti romani sunt la fel ..muulti dintre voi cei pe Dc nu va incadrati in aceste cat ..problema e ca nu va "vedeti" de ceilanti ...daca in strainatate un om poate face diferenta in romania ..un om este egal din start cu ZERO ... Am inceput proiectul Babyklape ...am fost si suntem o mana de oameni ..simpli cetateni ..cetateni care nu au cunostinte si pile prin cercurile inalte si influente .. asta am ramas un grup de oameni ...atat ... din 200 de e-amiluri date la parlamentari romani ..NICI MACAR UN SINGUR RASPUNS care eventual sa ne injure ...nici macar atat ...de ce nu ne aude nimeni strigatul, macar sa ne injure ?? simplu ptr ca esti doar cetatean bun numai in preajma anilor electorali...
Da, sunt oameni care fac diferenata ,dar muuulltii din acestia sunt orbi sau nu vor sa(mai) vada ce se intampla cu adevarat pentru ca daca nu ne afecteaza pe noi perosnal ce conteaza ...asta m-a invat pe mine strainatatea ( ca idee generala ) ca daca vrei respect trebuie IN PRIMUL RAND sa il oferi ...iar la muuulti dintre romani ..respect e doar un cuvant in dictionar si eventual o replica a baietilor de cartier "respect man" ..yo yo ...sunt multeeeeeeeeeee de facut in Romania incepand de la mentalitate pana la lucruri practice si din pacate in loc sa incercam sa invatam cum am putea sa le rezolvam ne batem in mandrii si orgolii...haideti sa facem ceva constructiv decat sa ne certam pe forum ca Diaspora Vs Romania ? haideti sa incercam sa ii educam pe romani ???sau nu le trebuie educatie?
Si ca incheiere mai pun cu o chestie geniala auzita aseara la tv spusa de un fff modest cetatean roman ...www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=7170¤tPage=1" target="_blank">E ceva normal in tara asta???[

O parte din mine

Draga mea din Tara Perfectiunii! A te simti inferior e una si a fi totul ok in Romania sau oricare alta tara e alta. Si un mic secret, numai pentru tine: eu nu ma simt inferioara! Sssstttt, sa nu mai spui la nimeni, da?
Si inca ceva, iti convine sau nu, si tu esti romanca, indiferent unde traiesti!

PS Fiecare tara are ciurucurile ei. Ca presa vrea sa faca din tantar armasar e una si realitatea e alta. Daca vrei sa stii si atrocitatile facute de catre cetateni straini la noi in tara, da un search si o sa te lamuresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Marina

maria imi cer scuze daca iti par caustica...
Dar sincer chiar crezi ca trebuia sa emigrezi ca sa faci toate lucrurile alea cu copilul tau? Nu m-am gandit sa inventariez multe lucruri din lista ta cu ce te-a invatat strainatatea pentru ca le vad standard aici. Vezi linistit copii la gradinita de la 2 ani si toti sunt cu pampersi, nu am mai dat antibiotic la copil de peste 2 ani si drept sa spun nici nu cred ca prea au mai racit chit ca umbla cu capul gol si fara sosete pe sub pantaloni inclusiv iarna. Arunci procente de astea 90% fara sa ai nici cea mai mica referinta doar pentru faptul ca mama ta ti-a spus asa. E drept ca mama ta ti-a spus asa pentru ca asa a invatat, ce e ciudat aici...va despart probabil 20 si ceva de ani in care lucrurile au evoluat.

Marina

Eu nu am emigrat din acest motiv. Am venit aici cu un contract pt. ca mi s-a oferit un post mai bun, mai de perspectiva si am considerat ca a trai si lucra in Occident este o experienta pe care merita sa o incerci. Intre timp am decis ca, cel putin pe termen mediu, vom ramane aici intrucat Viena este - o spun chiar si multi straini - locul potrivit pt. o familie cu copii datorita sistemului medical, educational, infrastructurii etc.

In al doilea rand, mama mea (profesoara) nu este singura referinta, ea este oricum mai destupata la minte decat altii si totusi ... Am legaturi stranse cu multi romani din tara si stiu ce vorbesc. Poate nu 90%, dar in orice caz majoritatea gandesc asa. Multe dintre mentalitati nu au evoluat si cea mai suparatoare e ca, daca faci altfel, inseamna automat ca habar nu ai.

Ceea ce gandesc si aplic eu nu m-a invatat strainatatea, ci am invatat eu datorita modului mai degajat in care abordez anumite aspecte.

Prietena mea cea mai buna din RO mi-a spus ca-i este frica sa-si dea copilul la gradinita la 3 ani pt. ca pana si la gradinitele cu 600 euro/luna copiii se imbolnavesc rau si ca pedagogia lasa de dorit. N-am inventat eu astea, nici n-aveam de unde sa stiu.

Maria

Mergi la inceput

Maria, spune-i sa mai caute. Eu am avut copilul la o gradinita cu numai 200euro/luna si totul a fost ok.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

de ce va simti inferiori daca e totul ok in Ro ???

De ce ai impresia ca ne simtim inferiori? Cred ca mai dregaba se simt asa cei care au plecat, nu cei care au ramas, pentru ca strainii se uita de sus la voi (destul de multi, in orice caz). Faptul ca va simtiti inferiori e problema voastra, de ce o trasnferati asupra celor care au ramas nu stiu.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

De unde ai scos acesta "perla" falsa ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ellej

quote:
Originally posted by Marina

stau din sadism ..in RO
la subiect stau ca deja devine distractiv pentru mine una...admit cu stoicism minusurile Romaniei dar nu incetez sa ma minunez de strainataturile astea....papmersi la 2 ani? wauuu...

Marina

Aoleu, pai fi-miu nu vrea si pace la olita, desi are peste 2 ani. Ce inseamna, ca musai tre' sa emigrez sau ca sa raman?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Ramai pana cand se inventeaza tara potrivita pt. ironia ta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alessia105

Nu zice nimeni ca Romania nu e o tara mirificaaaaaaaaa ...ca nu sunt schimbari in bine ..dar oare ti-ai dus seful luxermburghez in Matasari?? sau in sectorul 3 ultra central????..
...

O parte din mine

In Italia sau in alte tari nu exista si cartiere mai...defavorizate sa spunem? Totul e perfect si sigur peste tot, nu? Roz si minunat!
Si toti strainii care se duc sa viziteze Italia, oare unde se duc, in orase de la Cuca Macaii si in cartiere marginase, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Maria sincer la Viena m-as muta si eu, taman din motivul expus de tine e un oras superb in care sa-ti cresti copiii. Nu contest asta.
Dar cum vrei tu sa iti cred eu prietena cand fie-mea a mers la gradi la 1 an si 11 luni iar fi'miu la 2 ani. Ambii sunt in gradinita si acum si nici nurofen nu am mai cumparat de nu stiu cand.
Nu stiu cum naiba am nimerit-o chiar eu pe asta dar iti spun fara urma de causticitate ca nu e chiar asa.

PS: nu te simti obligata sa dai reply with quote la fiecare mesaj de al meu. E o discutie libera nu un meci de box

Mergi la inceput