Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Adriana,nu are de ce sa-ti sara nimeni in cap!Eu,bucuresteanca fiind,sunt prima care admit multe minusuri pe care le are capitala!In Timisoara n-am fost,dar te cred pe cuvant!
Marina,sa-ti pregatesc si un bici

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Marina

daca fie-mea bea cu biberon la 5 ani se cheama ca pot sa emigrez?In alta ordine de idei nici eu nu zic ca RO e perfecta, ca nu avem de muncit sau alte alea dar de aici pana a fi disecati cu lupa i criticati pentru orice mi se pare cumplit.

Dar sincer ma inseninez cand vad mesaje gen analessya ...strugurii sunt acrii rau

Marina

Nu e cazul sa devii caustica, mai bine ai fi citit si inteles corect mesajul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Blackpanterro, , nu-ti sare nimeni in cap, ca stim si noi si minusurile si plusurile de aici. Cat despre Italia, noroc cu postarea ta, ca mi-am adus aminte. Asta vara a fost o cunostinta de-a mea, in vacanta, cu familia, acolo. Mama, ce s-a mai luat de circulatia din Italia, spunea ca e mai rau ca la noi . Si aici a avut ceva de dulce de spus motociclistilor de acolo. A, si mai spunea ca nu se respecta nici o regula de circulatie (lucru pe care mi l-a mai spus cineva, acum ceva ani). Bine, sunt constienta ca nu in toata Italia se circula asa, asa ca n-o sa fac generalizari .

Marina, , .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:

stau din sadism ..in RO
la subiect stau ca deja devine distractiv pentru mine una...admit cu stoicism minusurile Romaniei dar nu incetez sa ma minunez de strainataturile astea....papmersi la 2 ani? wauuu...

Marina

Marina, te simti mai bine acum de cand te distrezi pe seama pampersilor la 2 ani ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by analessya13

mariamunteanu, argumentezi mereu foarte bine, bravo.

P.S. Dar de gropile din capitala, ce mai aveti de zis. Arata acum img pe Realitatea.

Zic ca n-ai mai fost de mult prin Bucuresti. Sunte reparatii peste tot, dar unde s-a reparat nu mai sunt gropi. Chiar comentam cu sotul ca s-au schimbat in bine strazile si va fi ok cand se termina lucrarile.

Sau imaginile erau din Cuca Macaii?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

quote:

stau din sadism ..in RO
la subiect stau ca deja devine distractiv pentru mine una...admit cu stoicism minusurile Romaniei dar nu incetez sa ma minunez de strainataturile astea....papmersi la 2 ani? wauuu...

Marina

Aoleu, pai fi-miu nu vrea si pace la olita, desi are peste 2 ani. Ce inseamna, ca musai tre' sa emigrez sau ca sa raman?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

maria imi cer scuze daca iti par caustica...
Dar sincer chiar crezi ca trebuia sa emigrezi ca sa faci toate lucrurile alea cu copilul tau? Nu m-am gandit sa inventariez multe lucruri din lista ta cu ce te-a invatat strainatatea pentru ca le vad standard aici. Vezi linistit copii la gradinita de la 2 ani si toti sunt cu pampersi, nu am mai dat antibiotic la copil de peste 2 ani si drept sa spun nici nu cred ca prea au mai racit chit ca umbla cu capul gol si fara sosete pe sub pantaloni inclusiv iarna. Arunci procente de astea 90% fara sa ai nici cea mai mica referinta doar pentru faptul ca mama ta ti-a spus asa. E drept ca mama ta ti-a spus asa pentru ca asa a invatat, ce e ciudat aici...va despart probabil 20 si ceva de ani in care lucrurile au evoluat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

quote:
Poate ca TU gandesti altfel, dar 90% gandesc asa cum am descris eu.

Wow ce statistica!!!

Sunt convinsa ca viata in alta tare schimba omul, e vorba de adaptare. Daca as sta cativa ani in India sigur m-as schimba...

Oare un strain in RO cum se simte? Cum se schimba?
Toti francezii cu care lucrez si care au vizitat Romania au gasit-o minunata. Au recunoscut ca mai avem inca de munca, dar ca suntem pe drumul cel bun.
Un tip a fost in Bucuresti acum 4 ani si cand a venit iar acum o luna a ramas masca de cate schimbari in bine s-au facut.
O grecoaica (care a trait in Atena pana la 25 ani apoi in Franta si Luxemburg) nu vroia sa mai plece. Dupa o luna de stat aici cunostea capitala mai bine ca mine (care stau de 4 ani). Si ea a zis ca suntem pe drumul cel bun (zicea ca Atena a trecut prin schimbarile prin care trecem noi acum 30 de ani).
Fostul sef (luxemburghez) a ramas masca atunci cand l-am dus la Peles. I-a pacut la nebunie.

Eu stau de 4 ani in Bucuresti si vad ca lucrurile se schimba, incet e adevarat. Nu-mi amintesc cand am stat ultima data la coada pentru ceva (n-am stat nici macar la politie cand am fost sa-mi iau carnetul, desi sectia respectiva e celebra pentru cozile ei).
Trecerea de pietoni o trec fara probleme.
N-am vazut niciodata o caruta la semafor, desi mai demult am vazut pe stradutele mici din cartier (nici pe aia cu fier vechi nu i-am mai vazut cam de 1 an jumate).

Asa ca eu zic sa-i dam si Romaniei o sansa! Sa nu mai priviti de la distanta si apoi sa pretindeti ca stiti exact cum stau lucrurile!

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Hei hei hei mai respirati ...si va calmati ..de ce va simti inferiori daca e totul ok in Ro ??? pai noi cum ne simtim cand ni se spune ..si dau ex un raspuns de aici de pe dc care spunea ceva de genu ..."daca nu va place romania de ce nu plecati fratilor???" pai mai bine ma simt inferior decat sa ma simt un nimic ..sa fiu renegat de semenii mei doar pentru ca spun ce ma doare despre Romania ...
de ce nu vrem noi romani ( si ma includ in cat ) sa acceptam adevarul despre ce este acum chiar daca acest adevar nu ne include pe noi ca individ ??? Eu una intru in pamant de rusine in fata olandezilor cand aud ca un roman a facut si a dres pe aici ..de ce ? in fond ala a facu nu eu ?? dar cum sa nu intrii cand romanul ala este poate unul din cei pe care l-ai vazut buzunarind oamenii in autobuzele bucurestene si ai intors capu facandu-te ca te uiti pe geam ( cati dintre voi nu au facut asta macar odata ) ... cum sa nu intrii cand poate pe romanul ala l-ai auzit laudandu-se cu ce grozavii a facut el prin strainatatzuri si cum a furat el de la strainii fraieri si ai stat cu mainile in san ...Cati din cei din tara nu se simt rusinati de ceea se intampla afara cu anumiti romani gen Mailat???? Cati dintre voi zic "da ce e roman, e tigan ..ce sa imi asum eu raspunderea ptr el ??? Cum de ce pentru ca noi ca societate ca comunitate am esuat si esuam de fiecare data cand unu fura ...pentru ca daca mai ne coboram cateodata nasul care ne flutura in vant am fi vazut ca pustiu care ieri a batut un coleg de clasa ca sa ii ia bani ...maine va sparge o banca ... nu e traba noastra nu?? e treaba statului ?? Dar oare statul nu incepe cu noi ???
Ne simtim mandriiii de adevaratele talente ...adevaratele comorii ...dar cand i-am onororat cu adevarat aceste comori??? Nu toti romani sunt la fel ..muulti dintre voi cei pe Dc nu va incadrati in aceste cat ..problema e ca nu va "vedeti" de ceilanti ...daca in strainatate un om poate face diferenta in romania ..un om este egal din start cu ZERO ... Am inceput proiectul Babyklape ...am fost si suntem o mana de oameni ..simpli cetateni ..cetateni care nu au cunostinte si pile prin cercurile inalte si influente .. asta am ramas un grup de oameni ...atat ... din 200 de e-amiluri date la parlamentari romani ..NICI MACAR UN SINGUR RASPUNS care eventual sa ne injure ...nici macar atat ...de ce nu ne aude nimeni strigatul, macar sa ne injure ?? simplu ptr ca esti doar cetatean bun numai in preajma anilor electorali...
Da, sunt oameni care fac diferenata ,dar muuulltii din acestia sunt orbi sau nu vor sa(mai) vada ce se intampla cu adevarat pentru ca daca nu ne afecteaza pe noi perosnal ce conteaza ...asta m-a invat pe mine strainatatea ( ca idee generala ) ca daca vrei respect trebuie IN PRIMUL RAND sa il oferi ...iar la muuulti dintre romani ..respect e doar un cuvant in dictionar si eventual o replica a baietilor de cartier "respect man" ..yo yo ...sunt multeeeeeeeeeee de facut in Romania incepand de la mentalitate pana la lucruri practice si din pacate in loc sa incercam sa invatam cum am putea sa le rezolvam ne batem in mandrii si orgolii...haideti sa facem ceva constructiv decat sa ne certam pe forum ca Diaspora Vs Romania ? haideti sa incercam sa ii educam pe romani ???sau nu le trebuie educatie?
Si ca incheiere mai pun cu o chestie geniala auzita aseara la tv spusa de un fff modest cetatean roman ...www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=7170¤tPage=1" target="_blank">E ceva normal in tara asta???[

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

de ce va simti inferiori daca e totul ok in Ro ???

De ce ai impresia ca ne simtim inferiori? Cred ca mai dregaba se simt asa cei care au plecat, nu cei care au ramas, pentru ca strainii se uita de sus la voi (destul de multi, in orice caz). Faptul ca va simtiti inferiori e problema voastra, de ce o trasnferati asupra celor care au ramas nu stiu.

Mergi la inceput